Madrugada - Madrugada (2008)

Noorwegen
Label: EMI

1. Whatever Happened to You? (5:38)
  2. The Hour of the Wolf (4:26)
  3. Look Away Lucifer (5:10)
  4. Honey Bee (5:32)
  5. New Woman, New Man (4:19)
  6. What´s on Your Mind? (4:00)
  7. Highway of Light (6:36)
  8. Valley of Deception (5:06)
  9. Our Time Won´t Live That Long (7:16)
avatar van VanDeGriend
Deep End vind ik zeker beter dan Gritt maar viel mij toch een beetje tegen. Denk dat ik er, door de positieve recensies toen, wat meer van verwacht had. Misschien nog maar eens draaien dan want ik heb er destijds, na de teleurstelling van Gritt, ook niet zo heel veel geduld mee gehad.

Mijn favoriet is The Nightly Disease, bij jou toen nog gehaald met tof bonus cd-tje, The Nighly Disease II als ik het wel heb. Nooit meer ergens gezien.

Ben nu in ieder geval wel weer benieuwd naar deze plaat.

Vandaag ben ik dan toch gezwicht. Ik nam me voor om dit album wat nu nog alleen als import-versie verkrijgbaar is mee te nemen uit de stad als het er nog lag. En ja dus: toen kon ik mezelf niet meer inhouden (ook al vind ik het veel te duur) en heb het meegenomen waardoor ik nu eindelijk deze schijf ook daadwerkelijk in bezit heb. Overigens staat er op de hoes 2007 (wat op zich niet zo vreemd is voor albums die aan het begin van het jaar hun release hebben).

avatar van likeahurricane
Geweldige plaat. De vorige konden mij na het prachtige debuut industrial silence minder bekoren. Met name What´s on Your Mind is zooo mooi.

Jammer dat dit hun zwanenzang zal zijn.

avatar van leon35
Prachtige cd!! 8 zeer boeiende en groeiende nummers. Alleen het laatste nummer. Ik snap de gedachte erachter volledig alleen het past totaal niet bij de rest van de cd. Vandaar 'slechts' een 4.

avatar van djarend
Hehe, ik heb hem binnen voor de winkel, wat een kanjer, 5 sterren van mij. Vanaf nu dus ook bij me te koop voor 17,95, dus da;s niet buitensporig.

avatar van djarend
Oh ja, kent iemand de dvd van hun: Live at the Oslo Spektrum, krijg ik net binnen vandaag, erg goed ook, wow, met gastrol van Ane Brun

Ja, die DVD heb ik al bij uitkomen mee laten brengen uit Noorwegen. Absoluut top is de uitvoering van "Majesty" met het prachtige gitaarwerk van Buras. "Lift Me" met Ane Brun is ook geweldig met symphonieorkest. Het totaal is helemaal goed in beeld gebracht en we mogen blij zijn dat deze DVD er is als aandenken aan deze fantastische band. Snik...

Trouwens, inmiddels biedt Plato de nieuwe "Madrugada" ook aan.

avatar van StuF
wow... dit is verrekte lekker!

avatar van StuF
vreemd hoe t kwartje ineens viel toen ik t bij een vriend thuis hoorde.. de context was ernaar i suppose... middernacht flink beschonken nog ff een potje poolen na t stappen. maar ook nuchter blijf ik verkocht

UnknownPleasure
Zeker een goed album.

Erg donker en de cd groeit naar mate je er naar luistert.

4.5 voor deze sterke plaat uit 2008.

Madrugada..... hiephoi! Ze komen in ieder geval 1 mei op dauwpop.

Prachtig!!! Gewoonweg prachtig!!!

avatar van VanDeGriend
Als dit niet de beste plaat van 2008 wordt, dan wordt het wel een verschrikkelijk mooi jaar. Goeie genade wat een geweldig album. Ben gelijk weer helemaal into Madrugada waarvan ik de verzameling vrijdag maar even compleet heb gemaakt in de fraaie winkel van DJArend , die alle Madrugada's vriendelijk geprijsd had liggen

avatar van LittleBox
VanDeGriend schreef:

Precies! En met de aankomende Elbow en de onlangs uitgebrachte Nick Cave heb ik al drie bijna definitieve albums voor het eindlijstje van 2008!

avatar van Jumperjack
Werd gisteren op deze CD geattandeerd door mijn locale platenboer en ga er vandaag maar eens naar luisteren, Datgene wat ik gisteren in de winkel hoorde klonk veel belovend.

avatar van Xel
Xel
voor mij is dit de kennismaking met Madrugada. Pfff, ik heb behoorlijk wat gemist heb ik het idee.
Deze plaat is prima! Draai 'm het hele weekend, en ben zeer tevreden.
Voor mij is het muziekjaar 2008 eindelijk een beetje fatsoenlijk begonnen. Doet me denken aan Nick Cave op sommige momenten.
Zit er nu zelfs serieus over na te denken om naar Dauwpop te gaan! (Vorig jaar mezelf zo beloofd daar niet meer heen te gaan)

avatar van snarf349
ik vind deze een stuk beter als de vorige, en dat was zowiezo geen slechte.
the nightly disease is nog steeds m'n favoriet.

oja, highway of light is een fantastisch nummer.

LittleBox schreef:

Inderdaad mooi eindlijst materiaal dit. Hij blijft maar groeien. Gruwelijk mooi plaat.

avatar van bertus99
Fijn dat er toch nog een nieuwe plaat is. Ik ben Madrugada eigenlijk in omgekeerd chronologische volgorde aan het verkennen. Ben begonnen met The deep end, die ik toevallig hoorde en meteen veel indruk op me maakte. Daarna terug naar Grit en The nightly diseas die ik allebei ook goed vind ,maar iets minder dan the deep end, en nu ben ik aangeland bij Industrial Silence dat ik misschien wel het beste album ga vinden. En dan dit nieuwe album dus nog. Maar wat een unieke sfeervolle muziek maken (of moet ik nu zeggen maakten) deze jongens toch.

avatar van corn1holio1
Wat mij opvalt aan deze plaat (buiten dat ze fantastisch goed is natuurlijk), is dat het ook wel een beetje een tribute aan de overleden gitarist is. Er zitten opmerkelijk meer gitaarsolo's in deze plaat dan in de vorige. En ze zijn stuk voor geweldig! En dan natuurlijk het laatste nummer.

Ace
Het spijt me voor de overleden Buras, maar dat laatste nummer had er van mij echt niet op gehoeven...

avatar van VanDeGriend
Dat is inderdaad het minste nummer maar had nog veel erger gekund. Vind het niet super genant ofzo. Gelukkig is het ook het laatste nummer en wordt de flow van de cd daardoor niet onderuit gehaald.

Sammael
Weer zo'n band waar ik nog nooit van gehoord had voordat deze CD uit kwam. Zonde, want ik ben erg onder de indruk. De sfeer die hun muziek uitstraalt kan me erg bekoren maar het is de zang die het voor mij helemaal compleet maakt. Erg goed en past ook perfect bij de muziek. Dikke 4* voor het geheel.

avatar van corn1holio1
Ace schreef:

Ik vind het anders wel iets hebben, in het begin vond ik het zelfs één van de beste nummers op het album. Nu vind ik het gewoon goed.

Ace
Hetgeen me bij Madrugada altijd het meest aanspreekt is de sfeer en die wordt mijns inziens hoofdzakelijk bepaald door de stem van Hoyem. Wijlen Buras kon leuk gitaar spelen, maar zijn stem is als je het mij vraagt echt tenenkrommend.

avatar van LittleBox
VanDeGriend schreef:

Voor mij de enige reden om niet de volle 5 sterren te geven.

Musicguru
De sfeer word bepaald door de combinatie van de stem van Hoyem en het gitaarwerk van Buras en niet alleen de stem van Hoyem. Ik vind het laatste nummer zeker niet het sterkste, maar ik irriteer me er ook niet echt aan eigenlijk. Blijf het een erg gaaf album vinden.

Ik zie op hun site dat ze dus gaan toeren. De start vind plaats in Hellendoorn waarna ze verder door Europa gaan.

avatar van djarend
En de cd komt volgende week toch officieel uit in NL, Bertus Distributie heeft geregeld dat zijn hem officieel uitbrengen in NL wat betekent dat hij straks overal kan liggen. Het is op dit moment, op de nieuwe Nick Cave na, de best verkochte cd bij mij in de winkel, leuk he, ook omdat ik hem vreselijk push natuurlijk, afgelopen zaterdag alleen al 8 verkocht. Toppie, ik hoop dat ze ook in een zaal komen, ga niet naar een festival voor deze band, en al zeker niet naar Dauwpop, Madrugada is de enige interessante band op hun affiche. Alle andere leuke bands die er spelen heb ik al eens in bv Mezz gezien (triggerfinger, voicst, vive la fete, pete philly,

Musicguru
Hmm in Arnhem lag hij afgelopen weekend al officieel in de winkel. Maar dan kan natuurlijk verschillen. Je bent goed bezig djarend!!! Groot gelijk dat je hem pushed, iedereen moet die plaat in z'n kast hebben staan vind ik . Ik denk sterk na om naar Het Paard te gaan om ze live te zien.