Madrugada - Madrugada (2008)

Noorwegen
Label: EMI

1. Whatever Happened to You? (5:38)
  2. The Hour of the Wolf (4:26)
  3. Look Away Lucifer (5:10)
  4. Honey Bee (5:32)
  5. New Woman, New Man (4:19)
  6. What´s on Your Mind? (4:00)
  7. Highway of Light (6:36)
  8. Valley of Deception (5:06)
  9. Our Time Won´t Live That Long (7:16)
Ik wilde ook graag maar ben dan helaas op vakantie

Musicguru
Ik kan dan wel geloof ik. Dus eigenlijk moet ik gewoon dus... hmmm twijfel de twijfel...

avatar van LittleBox
aERodynamIC schreef:
Ik wilde ook graag maar ben dan helaas op vakantie

Same here

Ace
Musicguru schreef:
De sfeer word bepaald door de combinatie van de stem van Hoyem en het gitaarwerk van Buras en niet alleen de stem van Hoyem.

Vindt jij...

Ja dat vind ik ja .

Musicguru
Misschien toch maar een kaartje halen denk ik. Worden weer veel concertjes dit jaar. Maar dat is altijd leuk natuurlijk.

Errug mooie laatste plaat. Ik ga dus toch maar naar wat concerten in mei hoewel ik dat eerst helemaal niet zag zitten. Ben ook van de school dat Madru de gitaar van Robert in combi met de stem van Sivert is maar het schijnt dat Alex Kloster J. die met Robert in My Midnight Creeps zat zal invallen als gitarist dus vooruit maar. Ik wil wel horen wat ze hier live mee doen.
Laatste nummer had ook voor mij niet gehoeven hoewel ik een grote fan van My Midnight Creeps ben. Daar werkt RB's stem wel. Gelukkig staat er nog een heel mooi stukje piano op het eind wat het leed weer wat verzacht.

Musicguru
Dat piano stukje vond ik inderdaad ook erg mooi gedaan.

avatar van VanDeGriend
Blijft een mooie plaat maar bij nadere beluistering lijkt me 4* voorlopig toch even voldoende. Beter dan de twee voorgangers maar haalt het toch ook weer niet bij de eerste twee magistrale platen.

avatar van sq
sq
Ik hoor Madrugada bij deze voor het eerst. Klinkt erg gedegen, ook wel als uitgekristalliseerde sound na een reeks albums. Met die kwalificaties binnen het genre (recht-op-en-neerrock, beetje roots) zou je het niet meteen als positief waarderen. Toch vind ik dit een heel behoorlijke plaat. Gave composities, vooral de laatste nummers. 'What's on Your mind' heeft een prettige 'evergreen-melodiewending' en kon wel eens een classicje worden. Mooie zondagochtendmuziek voor rockers.

Toch naar een 5...

avatar van jolvar
Weer een cd vol heerlijke muziek. Wat ben ik blij deze band ooit ontdekt te hebben. Ik las hier in een eerder bericht dat er ook een DVD is. Ben gaan zoeken en ja hoor. Ook zeer aan te bevelen!. Heb inmiddels een kaartje voor Dauwpop in huis, zie ik dat ze ook in Paradiso komen. Is een overdosis Madrugada mogelijk? Zal toch niet, dus ga denk ik ook maar kaartje Paradiso bestellen.

avatar van Lennonlover
Mooi album. Toffe sound en goeie muziek maar geen enkele song schiet er echt uit. Niets waait me omver. Een leuk tussendoortje maar niets meer 3*

avatar van Nightzack
Ook ik heb deze band nog niet zo lang geleden ontdekt. Vooral de Live-CD is niet meer uit mijn mp3-speler geweest. En inmiddels staan ook de eerste twee en de laatste CD in mijn kast.

Toen ik hoorde dat ze in Paradiso zouden komen, heb ik dan ook meteen kaarten besteld. Kijk er naar uit!

Vandaag de beloofde 4 sterren in De Volkskrant. Menno Pot noemt hem "huiveringwekkend".

avatar van djarend
Lennonlover schreef:

Zal weinig tussendoortje zijn, de band houdt na de tour op met bestaan, zijn de verwachtingen, dus is het de zwanenzang, helaas.
Mij blaast-ie wel omver, vooral de vocalen zijn geweldig, maar iedereen zijn eigen mening hoor, geen probleem, en idd vandaag ook een mooie recensie in Volkskrant, volgens Menno Pot zlefs de beste die ze ooit gemaakt hebben, dat vind ik nu net ook

Musicguru
Helemaal met djarend eens!!! Mij blaast hij ook zeker omver. De plaat treft me RECHT in mijn muziekhart. Vind "tussendoortje" wel heeeel weinig eer voor een inderdaad huiveringwekkende plaat . Sterker, het is een in mijn ogen zelfs beledigend etiket. Sorry.

avatar van LittleBox
Nee, als je dit als tussendoortje ziet dan heb je het echt niet begrepen. Werkelijk een fenomenaal fraai album (hoewel het laatste nummer mij absoluut niet kan bekoren; een té groot contrast met de sfeer van het hele album).

avatar van Lennonlover
Ik kan er best van genieten, een fan zou ik mezelf niet noemen, maar ik vind het wel spijtig dat het gedaan is met deze band

Sven Bersee
Ik ben blij dat ik er bij zal zijn op 2 mei in Paradiso. En ook mij blaast deze plaat omver.

aidoo
Prachtplaat van het begin tot het einde dit, met Whatever Happened To You? en vooral What's On Your Mind? als favorieten. Deze plaat wordt mooier en mooier.

avatar van Albert Filth
Jeetje mina, dat ik deze plaat niet eerder heb ontdekt. Wat klinkt dit lekker zeg! De zang is te vergelijken met morrissey en nick cave en het geeft echt een soort rust. Fijne plaatje dit!

avatar van Castle
Wat een geweldig album!!!
Eerste tonen zuigen je al op.
Het is mijn 2de Madrugada album, maar denk er meer gescoord gaan worden.

avatar van jhw
jhw
Vandaag een berichtje in de Alkmaarsche courant over Madrugada.
Ik ben al sinds mijn vroege jeugd fan van de Rolling Stones en bezoeker van hun concerten, voor het eerst in 1967 in Den haag, nog met Brian Jones, laatste vorig jaar Nijmegen. Sinds twee jaar ook fan van Nightwish en naar concert in HMH op 21 maart geweest.
Oke, even muziek downloaden van Madrugada en ja hoor, eindelijk weer eens muziek die mij raakt. Ik vind de cd heel goed en trouwens dat laatste nummer ook van Buras. Ik vind het juist apart, omdat het mij klinkt als heel puur opgenomen.
Baal (een beetje hoor, want vakantie is ook leuk), dat ik nu juist as vrijdag op vakantie ga, ik had anders zeker een concert bijgewoond.

avatar van corn1holio1
jhw schreef:

Ik sluit me hier volledig bij aan. Tot nog toe bijna alleen negatieve reacties gelezen over dit laatste nummer, maar mij geeft het telkens kippevel, echt heel puur inderdaad.

avatar van sjo erd
Fantastische plaat. Na 5 luisterbeurten nu hard op weg richting de 5*. Toch ook maar even kaartjes gekocht voor aanstaande vrijdag. Hoop op een intense avond.

Hoewel het eerste nummer met de gitaar nog wel leuk inleidt, dit Madrugada, is het niet voor mij weggelegd. Dit album doet me totaal niets. Ik kan er niets aan doen, maar het is een slaapverwekkend saai album voor mij. Ik heb het na drie keer luisteren maar opgegeven. Jammer, want de meesten waarderen dit album toch erg zie ik en ik vrees dus dat ik me niet erg populair maak met mijn mening. Sorry daarvoor. Ik twijfel tussen 1,5* en 2,0*. Ik maak er maar 2,0* van.

avatar van Castle
Het is net thee, dit is dan niet jouw cup of tea.
Degelijk thee is het wel, eerste instantie niet heel verrassend, maar smaakt toch naar meer.
Maar zoals ik al zei, schaam je niet, is niet jouw smaak, dus wees eerlijk.

avatar van Kos
Kos
Ik vind het muzikaal wel interessant maar die zanger gooit er nogal een melancholisch Nick Cave sausje overheen wat ik er niet zo bij vind passen.
Qua composities etc. zeer in orde, maar de zanger doet het niet echt voor me.

Sven Bersee
Heerlijke stem bij deze muziek.