Death Angel - Killing Season (2008)

Label: Nuclear Blast

1. Lord of Hate (4:23)
  2. Sonic Beatdown (3:28)
  3. Dethroned (4:04)
  4. Carnival Justice (3:08)
  5. Buried Alive (4:27)
  6. Soulless (5:06)
  7. The Noose (3:36)
  8. When Worlds Collide (4:24)
  9. God Vs God (4:42)
  10. Steal the Crown (2:56)
  11. Resurrection Machine (7:00)
avatar van Dexter
Toch maar 4,5* gegeven. Hoe vaker ik het album hoor, hoe meer de nummers me overtuigen. Gisteren heb ik ze ook nog live gezien, en daar vond ik de nummers zomogelijk nog sterker over komen (niet alleen van dit album, maar vooral het oude materiaal). Superstrak, hoog meeschreeuw gehalte (FEEL NO PAIN!!, RESURRECT!! SONIC BEATDOWN!! om maar eens wat kreten op te noemen )
Met nog enkele thrashalbums in het verschiet waar ik veel van verwacht (Exodus, Testament, en in veel mindere mate, maar toch, Metallica) heb ik toch idee dat dit wel eens het (thrash)metal album van het jaar voor mij zou kunnen worden.

avatar van HammerHead
Zeer sterke plaat van Death Angel, wat ik eigenlijk niet meer verwacht had, aangezien een hoop old-school thrashmetal bands tegenwoordig menen te moeten uitpakken met enkel beukwerk en metalcore-achtig geschreeuw.
Dit is van een heel andere orde. Venijnig, hard en hakkend, maar ook buitengewoon melodieus: thrash zoals het hoort te klinken. Samen met Tempo of the Damned en Shovel Headed Kill Machine van Exodus het beste wat dit genre in het huidige decennium te bieden heeft.

avatar van james_cameron
Deze amerikaanse old school thrash-metalband is altijd een beetje langs me heen gegaan; feitelijk is dit pas het eerste album dat ik helemaal heb beluisterd. Geen verkeerde kennismaking, qua muziek en zang doet het me wel wat denken aan Anthrax. De veelal lekker uptempo songs zitten degelijk in elkaar maar zijn qua opbouw wel wat aan de simpele kant. Ook tekstueel heeft het allemaal weinig om het lijf. Maar goed, ik zal de andere albums ook eens een kans geven.

avatar van frolunda
Degelijk,sterk maar ook niet echt verrassend album van de jongens van Death angel.Of het zou het nummer God vs God moeten zijn wat in de verte wel wat aan Pantera deed denken.Voor de rest verschilt Killing season niet echt veel van de voorgaande albums al vind ik hem wel iets beter dan the Art of dying.Kortom lekkere,vlotte trashmetal met een niet altijd overtuigende zang maar muzikaal zit het allemaal prima in elkaar.Hoogtepunten: Resurrection Machine,Carnaval Justice en vooral Sonic Beatdown.Goed.