Canibus - Rip the Jacker (2003)

Label: Babygrande

1. Intro (0:32)
  2. Genabis (4:12)
  3. Levitibus (4:00)
  4. M-Sea-Cresy (3:50)
  5. No Return (4:53)
  6. Spartibus (4:00)
  7. Indibisible (3:59)
  8. Showtime at the Gallow (4:41)
  9. Psych Evaluation (3:51)
  10. Cemantics (3:40)
  11. Poet Laureate II (7:18)
idd

eerst uittesten alvorens je beslist te kopen

nu kopen doe ik niet

zit waarheid in

eluvium ken ik al lange tijd van jawel 2003

Lambent Material blijft z'n beste

maar zijn beste is geen waardige top 10

avatar van Conway Twitty
MJ_DA_MAN schreef:
Volgens mij kent ie hem toevallig via mijn top 10, zoals een paar andere albums daaruit, die tamelijk onbekend bij hem zouden moeten zijn (Eluvium bijv. en nu Canibus dus). Maar ik kan er gewoon naast zitten.

De drop van 5.0 naar 2.0 is op zijn allerminst verdacht

ja dat is wel waar

begrijp niet waarom er daar 5 stond, denk ik foutje

nu een waardige 2

verdacht? toeval

nu pas voor de 2de keer kennisgemaakt

de lengte is alvast aanvaardbaar. zo mag de gemiddelde cd overigens duren. er steekt voor mij niet bepaald iets uit. maar ach, een halfje was niet aanvaardbaar achter af

Hypno
Sorry hoor maar als je dit album een 2 geeft ben je gewoon echt Niet meer realistisch bezig want het zit zowel muzikaal en lyrisch Gewoon perfect in elkaar.

avatar van thomzi50
Nou perfect is toch echt wat overdreven

eazyfan
Perfect is altijd overdreven niet? Nou ik blijf dit album nog altijd erg goed vinden, al heb ik erg lang geen Hip-Hopalbum meer geluistert, maar deze ken ik praktisch uit het hoofd, of uit elke track toch veel. Genabis, Spartibus en Poet Laureate II zijn 3 erg dikke tracks, de rest van het album kan me ook erg goed bekoren en 3-kwartier dikke Canibusflow met interessante teksten. Dit hoort in mijn top5 van post-2000 albums.

4,5* blijft mooi staan. Owja, als je dit intensief luistert, daarmee bedoel ik alle inhoud van de tracks opzoekt en alles (heb ik ooit gedaan maar groot stuk weer vergeten), dan pas begint de echte fun vind ik bij mij .

Levitibus vind ik trouwens nog altijd erg nice qua tekst:

but if you wanna see some hardcore Canibus just say so
and i'll come out the eggroll with seven death scrolls
if you can find a better flow?
then I can find a dinosaur on the Galapagos archipelago
hey you shouldnt fall for the naivette
lyrically I'm the illest when my beats is ok
food for thought, nutrition for the whole brain
keep your neurotransmitters warm on a cold day
I'm ahead of my time, or so they say
I guess thats why I already feel old and grey
okay, thats enough knowledge for today, I'm killin em
you best not forget it cuz this is Levitibus

Alleen versta ik nog altijd niks van de titels

avatar van j.b.b.l
Ik heb op mijn examen gemiddeld een 10 gehaald voor engels,maar ik ga echt effe mijn woordenboek bij halen

Harco
Valt wel mee toch? Enige waar ik nooit van gehoord heb is 'naivette'.

avatar van j.b.b.l
hahahahahahah,ja het valt wel mee als je de lyrics voor je hebt,als hij een moeilijk woord zegt gaat hij al over naar een ander moeilijk woord,terwijl ik nog bezig ben met het eerste woord.

Maar hoe moet je zijn naam opvatten?Is het afgeleid van canabis of Can I Bus?

avatar van P Jay
Beide denk ik: maar dan misschien eerder "Can I Bust?" in de stijl van "Can I Kick It?"

avatar van 'State Of Mind'
Gaaf album, Genabis & Poet Laureate II zijn m'n favorieten.

HuibjuH
Heb een hele Hip Hop collectie ma dat ik deze al die tijd gemist heb.. Snap et nog steeds niet..
Wat een lekkere flow heeft deze Can I Bus en die beats..
Een Classic!!

MMJ
wie weet iets over de album cover, zit er nog een betekenis achter of? ik vind hem namelijk echt vet

avatar van BoordAppel
Een betekenis? Het is gewoon het gezicht van Canibus.

avatar van thomzi50
Denk inderdaad dat daar geen twijfel over kan bestaan. Vind het een wat vervelende cover, al zijn minpunten stralen ervan af.

Social_Mask
Of juist zijn pluspunten.

MMJ
ik had geen idee ik ken de beste man niet.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit hoesje ademt zoveel sfeer uit.

MMJ
iedereen snapt waarom jij dat zegt, k bedoel kijk jou plaatje
k vroeg me toen ik jou posts zag vaak af wat jou plaatje was, kennelijk is mijn vraag nu wel redelijk beantwoord denk ik zo...

Hoezo Thomzi50?

Ik vind dit een sterk album, bijna altijd weer heerlijk om te horen. Prachtig wat voor een woorden de revu passeren, fijne stijl heeft hij. En ja, de beats zijn ook lekker passend. Soms verrassend en gewaagd gekozen, dat maakt dit een interessant album.

avatar van TheFunkyM
IK heb dit album vanaf gister nu 2 keer gehoord. Maar echt wat een chille beats en wat een heerlijke flow. Op de teksten zelf heb ik nog niet gelet maar het klint zo lekker..

voorlopig 4,5

Ik zie dat niemand echt goed kan uitleggen wat hier lyricaal zo goed aan is. Ik vind alleen Genabis echt goed qua tekst. Hij gebruikt veel moeilijke woorden, maar ik kan vaak geen lijn in zn verhalen ontdekken. Ik hou niet zo van die semi-intellectuele rappers.

avatar van TheFunkyM
haha ik kan het je niet vertellen.. Ik heb nog niet echt goed goed naar de teksten geluisterd en ik vind ze dan ook redelijk ingewikkeld. Maar zijn flow, stemgebruik en de beats vind ik erg lekker..

Over dat stemgebruik heb je zeker gelijk. Ik vind het verder ook geen slechte cd eigenlijk. Ik heb trouwens deze stijl van beats ook nog op geen andere plaat gehoord, ook weer een pluspunt.

avatar van MJ_DA_MAN
grime schreef:

Ik kan je standpunt begrijpen. Canibus heeft soms wat overdreven ingewikkelde lyrics, maar hij zet daarmee wel een ontzettend vette sfeer neer. Maar in eerste instantie bevalt zijn flow me erg goed, en op dit album heeft ie de beste beats tot zijn beschikking die je je kunt wensen. Dat scheelt natuurlijk al heel veel, en ik vind het gewoon heerlijk om Bis te horen spitten op dikke producties van Stoupe in combinatie met ingewikkelde teksten. Dát is Canibus. Ik kan daarom ook wel begrijpen dat velen zijn stijl niet diggen.

avatar van J.M.
A wise man sees failure as progress
A fool divorces his knowledge and misses the logic
And loses his soul in the process
Obsessed with nonsense with a caricature that has no content

Mooi stukje tekst vind ik.

Hypno
Canibus gaat gewoon veel te diep voor de meeste mensen hij zit Intellectueel op een hoger niveau dus Mensen die zelf een hoger intellectueel vermogen hebben zien eerder de genialiteit van Canibus.

Gekkenhuis
Zit je jezelf nou complimenten te geven?