Canibus - Rip the Jacker (2003)

Label: Babygrande

1. Intro (0:32)
  2. Genabis (4:12)
  3. Levitibus (4:00)
  4. M-Sea-Cresy (3:50)
  5. No Return (4:53)
  6. Spartibus (4:00)
  7. Indibisible (3:59)
  8. Showtime at the Gallow (4:41)
  9. Psych Evaluation (3:51)
  10. Cemantics (3:40)
  11. Poet Laureate II (7:18)
Silky & Smooth schreef:
(Zijn al zijn albums zo goed?)
Nope, dit is veruit zijn beste werk. Mic Club: The Curriculum en For Whom the Beat Tolls zijn ook top, 2000 B.C. is ook zeker aardig maar de rest (Can-I-Bus is de enige plaat die ik nog niet van hem ken en die ene mixtape ook niet) is tamelijk zwak en zeer niet de moeite waard.

avatar van Silky & Smooth
Ok, dankje zal eens wat proberen. Als het de helft zo goed is zou ik er denk ik nog wel van kunnen genieten!

avatar van The SS
Sinds mijn komst op deze site is mijn smaak best wel veranderd. Ik luisterde altijd meer naar commerciele hip-hop en vond canibus niet echt goed. Maar ik heb nu dit album beluisterd en damn wat is het vet!!!Canibus komt hard en klinkt hongerig. Zijn teksten zijn gruwelijk en de beats zijn ook heel goed. Dit album verveelt geen moment en is gwn erg goed. Genabis, showtime at the gallow en poet laureate zijn het vetst. Maar de rest is ook erg goed. voorlopig krijgt dit een 4. kan nog hoger worden. Lager in ieder geval niet:).

avatar van The SS
Ik heb dit album ook instrumental(gevonden op het web). De beats zijn echt heel vet!

The SS schreef:
Ik heb dit album ook instrumental(gevonden op het web).
ORLY?

avatar van The SS
Nee ik had het van een forumsite:P. Ik wist niet dat hij hier ook al stond.

avatar van René.
Doe maar een 5 dan, ik vind dit album echt fantastisch.

RedLightCityBoy
Waarom staat No Return zo hoog? echt een kabouter anthem.

avatar van bennerd
Inderdaad, dé dooddoener van deze plaat. Irritant slechte beats...

avatar van MJ_DA_MAN
Nee man, geniale tekst en een sample die geen enkele producer ooit (goed) zou kunnen gebruiken, behalve Stoupe natuurlijk. Het nummer van de sample is er ook weer zo een waarvan je je afvraagt hoe de man er in hemelsnaam bij terecht komt. Nee, briljant nummer.

RedLightCityBoy
Canibus vind ik altijd wel lekker rappen, maar die beat is echt not-done. En nee, ik vraag me niet af hoe hij daar in hemels naam op is gekomen, want zo moeilijk is het nou ook weer niet. Er zijn zoveel producers die ineens een goudmijn aan samples vinden, waar je niet snel van zou denken dat het gesampled kan worden. Met name die hook/chorus met die stem gaat echt te ver. En niet alleen Stoupe zou dit goed kunnen samplen, geloof me.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik geloof je niet; zoek het origineel maar op (weet zo 1, 2, 3 niet hoe hij heet). Kan me niet geloven dat een andere producer bij zulke (onbekende) dingen terecht komt. Hij heeft zelfs samples van nummers die zó onbekend zijn dat de titel ervan niet eens bekend is (bijv. Psych Evaluation). Maar goed, dit is natuurlijk geen garantie tot succes.

RedLightCityBoy
Ik heb ook samples waarvan niemand ze kent, of waar geen link op het internet staat. Trouwens...Curls van Madvillain is volgens mij ook gesampled uit een nummer van zo'n latin artiest, met een enorme discogaphie, waarvan nog lang niet een kwart op het net staat. Maar dit ter zijde.

avatar van MJ_DA_MAN
Oh, ik zeg ook dat het (natuurlijk) geen garantie tot succes is, maar bij Stoupe vind ik zijn samplegebruik altijd zo speciaal, mede door zijn bronnen maar ook (belangrijkste punt natuurlijk) de manier waarop hij het doet. Er staat ergens op het net één groot MP3-bestand met een heleboel samples van hem plus een txt-documentje met de namen ervan plus de nummers waarop hij ze heeft gebruikt. Erg interessant en aan te raden om eens te beluisteren (je moet er verder natuurlijk wel al het werk van JMT voor kennen om te zien hoe hij sampled).

avatar van Pooiertje
Sample.

Ja man, dat zou niemand anders kunnen samplen...

avatar van MJ_DA_MAN
Ach, dat zeg je ook alleen maar omdat je de plaat niet zo goed vindt . Maar ik bedoel natuurlijk op de manier zoals Stoupe het doet. Het lijkt in eerste instantie simpel, maar toch zit het uiterst gedetaileerd in elkaar. Maar dat is mijn kijk erop, jij mag het kinderspel vinden maar ik denk dat ik toch wel wat meer over de man weet qua samplen (niet om je ongelijk te geven maar om te zeggen dat ik dit niet zomaar zeg).

RedLightCityBoy schreef:
Waarom staat No Return zo hoog? echt een kabouter anthem.
Dat is het beste nummer op het album.

//edit: op Poet Laureate II na.

RedLightCityBoy
Ik gaf ook slechts mijn mening.

avatar van Pooiertje
Rene ook.

RedLightCityBoy
Ja, maar de quote had dus niet gehoeven, tenzij er nog een uitleg bij stond.

RedLightCityBoy schreef:
Ik gaf ook slechts mijn mening.
Nee, je vroeg iets en ik gaf je antwoord.

Maar uitleg: Ik vind de sample wel geweldig. Daarnaast is de tekst ook geweldig.

RedLightCityBoy
Zo kun je het ook zien ja.

avatar van Silky & Smooth
Poet Laureate II: Wat wordt er toch heerlijk met die beat gespeeld!

avatar van MAS
MAS
Idd een geweldige sample van No Return doet me ergens aan denken maar ik zou niet weten wat.

Rene1979
Blijft toch een vette plaat dit.. Kon even niet pitten door een gillende keukenmeid aan de overkant van de straat. Deze cd aangezet en kon me even helemaal afsluiten van het gegil...

Relax
Rene1979 schreef:

Moest je haar dan niet helpen ofzo?

Rene1979
Nee joh ik heb nog een telefooncel bij tegenover en ze stond daarin te schreeuwen tegen haar vriend die ze aan de lijn had.

avatar van discipline
Cemantics is echt het geniaalste nummer van Canibus!

avatar van JustiFicatioN
echtnie dat is Levitibus