Muse - Origin of Symmetry (2001)

Label: Mushroom

10. Feeling Good (3:19)
  11. Futurism * (3:27)
  12. Megalomania (4:38)
1,0
Ik ben zelf bepaald geen liefhebber van deze band, maar het volgende vond ik wel interessant. Een string quartet die nummers van Muse speelt. De echte fans zullen het ongetwijfeld al in huis hebben, maar voor wie het nog niet kent, hier kun je twee nummers luisteren:

Klinkt toch een stuk beter dan de originelen, of niet dan?

avatar van Backdrifter
bubbachups schreef:
Klinkt toch een stuk beter dan de originelen, of niet dan?

Jij kan beter bananen gaan plukken in plaats van zo´n onzin te verkopen!

Ik heb sinds mijn ontdekking van Mume een flink aantal albums aangeschaft, waaronder deze. Ik had er echt nog nooit van gehoord. Maar wat een onwaarschijnlijk goed album vind ik dit. Helemaal mijn straatje, vanaf dag 1. Ik ga de rest ook maar aanschaffen.

avatar van HiLL
Moet je nagaan wat je wel niet van Absolution vindt.

Wel niet.....?

Ja die is beter nog.

Een mening die niet iedereen met je deelt heb ik begrepen, alles nog eens teruglezende. Ik moet hem nog aanschaffen, dus je hoort t.z.t. mijn mening wel. Mocht je daar enige waarde aan hechten.

avatar van HiLL
Ja daar hecht ik waarde aan, ben benieuwd.

avatar van IMPULS
Yep, New Born is het prijsnummer. Bliss, Plug in Baby, Micro Cuts, Megalomania, ...............O, dat was het al. Blijft er toch wel veel over dat ik helaas moet skippen. Boeit niet meer. Dat ligt niet aan Bellamy's stem, meer aan de spanning (het ontbreken ervan) in de composities en/of arrangementen. Op zulke momenten gaat de bombastiek van enkele nummers ook nog eens irriteren.
En wil ook wel eens meer over Absolution weten.

avatar van Skandolphus
Weet je wat het is met Muse. Ik krijg een behoorlijke droge keel als ik de zanger te lang hoor. Je gaat op een gegeven moment toch meehijgen. Vermoeied zo zou je het kunnen noemen. Toch staan er wel goede nummers op zoals Bliss en Plug in baby. Voor de rest kan ik er niet lang naar luisteren

avatar van Darkshines
Heeft niet met de stem te maken volgensmij. Jij noemt de meest bekende en commerciële nummers van het album op die je leuk vind. Dan denk ik dat je de rest te zware kost vind. Want een feit is het, dat deze plaat een hoog muzikaal niveau heeft.

Marcel²
aERodynamIC schreef:
Iedereen ziet hier maar een meesterwerk in, er ontgaat mij dan toch iets. Ik vond Absolution veel beter maar schijn wel een van de weinigen te zijn

Dat ben je zeker niet. Ik vind Absolution ook beter niet veel maar iets. Dit blijft een sterk album, maar die andere draai ik vaker

De platenhoes alleen al verdient 4 sterren!

avatar van HiLL
Ik begrijp niet zozeer wat mensen zo mooi vinden aan de hoes.

avatar van avdj
Ik ook niet. CD is verder in orde.

Ik heb in ieder geval nog nooit extra punten gegeven (of puntenaftrek) vanwege een hoes.

avatar van HiLL
Nee eerder (nog) minder in dit geval.

avatar van Nicolage Rico
Ik vind de hoes van "Absolution" nog een stuk mooier!

Maarrrr, het gaat om de muziek. Een hoesje kan het totaalplaatje iets mooier maken, maar kan mijn sterren niet beïnvloeden.

avatar van Arno
Natuurlijk heeft de hoes geen invloed op de kwaliteit van het album, maar deze vind ik wel erg origineel. De andere 'Origin of Symmetry' tekeningen in het boekje zijn ook erg leuk.
Maar dat beïnvloedt de muziek zeker niet, Absolution vind ik trouwens iets beter dan deze OoS

Toine Rorije
Ik heb hem ooit zelfs gekocht voor dat boekje
Naar mijn mening is dit trouwens wél een beter album dan Absolution. Hier hadden de heren nog een boel frisse ideeën terwijl hun derde vooral een kwestie van consolideren was. Al moet ik wel zeggen dat OoS hier 'lichtjes' wordt overschat.

avatar van IMPULS
Euhhh, met zo'n desolate hoes had ik eerder dito muziek verwacht, i.p.v. de op den duur irritante bombastiek op CD. Muziek en hoes kunnen elkaar wel versterken !

avatar van animalkrullie
Goed album, waar ik vooral de eerste 2 nummers zeer sterk van vind

avatar van Darkshines
Toine Rorije schreef:
Ik heb hem ooit zelfs gekocht voor dat boekje

Leg me maar es uit wat je dan overschatting noemt, een album als dit heb ik de afgelopen jaren niet meer gezien, op absolution en Radiohead albums na.

avatar van Lukas
Ik vind dit persoonlijk het minste Muse-album. Net iets te veel electronische verdraaiingen/effecten. Blijft op basis van sterke nummers (New Born vooral) nog wel goed voor 3*

Lost Highway
Ik vind het moeilijk om dit album te beoordelen;er staan een paar nummers op die ik makkelijk bij de beste rock-songs kan plaatsen;maar er staan ook nummers op die ik eerder wat vervelend en stuurloos vind.

Wat mij betreft dus nogal wat niveau-verschil op de plaat,maar de nummers die ik goed vind ,vind ik dan ook echt wel steengoed,wat een energie!

Het volgende album(absolution) vind ik zowiezo sterker,zeker als geheel,maar de allerbeste songs zijn misschien toch op dit album te vinden,met name bliss and plug in baby zijn nummers waar je echt wel van omver geblazen wordt.

avatar van Backdrifter
Lost Highway schreef:

Jammer dat je alleen oordeelt over de meest commerciele nummers van de plaat Hoe zit het dan met het geniale New Born, Citizen Erased en Space Dementia

Lost Highway
Backdrifter schreef:

Ik oordeel ook niet enkel over die 2 nummers,ik zeg dat ik die 2 de beste vindt.Dat wil niet zeggen dat ik die andere nummers slecht vindt.Ik hou gewoon meer van de iets stevigere muse-nummers.

avatar van Klumpie
Goed album van Muse en tevens hun beste tot nu toe, want 3 juli verschijnt hun nieuwe album en daar ben ik toch wel benieuwd naar. Het gehele album kent geen zwakke punten dus voor dit album 5 sterren.

avatar van Music4ever
Ja, ik ben ook erg benieuwd naar hun nieuwe album, 3 Juli zeg je? Zal ik even in mijn agenda noteren.

avatar van ZERO
Lost Highway schreef:

Bliss en Plug in baby zijn toch niet de stevigste nummers op dit album?