Coldplay - Parachutes (2000)

Label: Parlophone

5. Yellow (4:29)
  6. Trouble (4:31)
  7. Parachutes (0:46)
  8. High Speed (4:14)
  9. We Never Change (4:09)
  10. Everything's Not Lost / Life Is for Living (7:15)
  11. Careful Where You Stand * (4:45)
  12. For You * (5:42)
  13. Yellow [Acoustic Version from Jo Whiley's Lunchtime Social] * (4:16)
  14. See You Soon * (2:48)
avatar van the viking
Rayman ? Psst.. dan is Hans ook weer tevreden !

Jaja, maar natuurlijk. Uiteraard.

avatar van Yak
Yak
En nu weer over dit album, graag.

avatar van Nicolage Rico
the viking schreef:
Rayman ? Psst.. dan is Hans ook weer tevreden !

Hey, je vergeet: met vriendelijke groet the Viking...

avatar van marco straaten
een heel goed album, vooral don't panic is van grote klasse
the viking schreef:
Rayman ? Psst.. dan is Hans ook weer tevreden !

Mooi album met een paar sterke platen.
Maar deze is toch wel iets minder dan AROBTTH.
Vooral Shiver, We Never Change en Spies vind ik mooie platen, alleen de meeste teksten zijn wat minder, ik heb ze allemaal bekeken maar bij de meesten valt het erg tegen.

Ik weet niet precies wat ik van dit album moet vinden, aan de ene kant staat er hele goede muziek op, maar de teksten blijven een probleem! Ik vind dit album dus ongeveer net zo goed als X&Y, daar zijn de teksten nou ook niet bepaald lekker. AROBTTH is daarin wel een stuk beter. Daarom 4,5*

Voor mij is dit het enige album van Coldplay dat ik in één ruk kan draaien. Bij de andere albums skip ik nummers of kap ik er gewoon mee na een klein half uurtje. Parachutes draai ik van A tot Z. (of van 1 t/m 10 in dit geval)
En hij krijgt 5 sterren, want het is gewoon mooi.

Ik geloof inderdaad dat deze het minst gaat vervelen, maar die andere albums hebben meer klasse denk ik.

Als een album meer klasse heeft, gaat het toch ook minder snel vervelen, lijkt mij...

Een cd vol geweldige nummers.
De helft er van kende ik op de één of andere manier al.
Deze Coldplay cd mocht eigenlijk niet ontbreken in mijn collectie.
Don't panic is al gelijk een fantastische opener.
Muziek met een erg eigen geluid, en zeker origineel, iets dat X&Y dan niet-of minder heeft.
Het commentaar op X&Y kan ik me dan ook goed voorstellen van mensen die metname voor de Coldplay gaan ten tijde van "Parachutes".
Persoonlijk vind ik tot nu toe "X&Y" nog steeds hun sterkste ondanks er inderdaad melodieën in voor komen die sterk overeenkomen met die van U2.
Ondanks "Parachutes" meer een eigen karakter heeft dan "X&Y", laatst genoemde vind ik toch beter, maar "Parachutes" vind ik ook erg goed.

avatar van Blue88
Echt mijn favoriete album ever. ( Ja sorry coldplay fan hè )
Staan echt steengoede nummers op.
Yellow, Spies en Shiver draai ik het meest. Shiver heeft echt een geweldig intro, ben er helemaal weg van. Spies klinkt lekker mysterieus, ik kende het nr hiervoor niet... En ja Yellow, ben helemaal verliefd op dat nr. De cd heeft zo'n dromerige sfeer, echt heerlijk. Dit is mijn beste aankoop lately

Dit blijft toch een lekker album, na hem een tijdje niet beluisterd te hebben luistert hij toch weer lekker weg.
Begint lekker met Don't Panic en Shiver, maar het hoogtepunt van het album vind ik We Never Change. Een lekker album, maar doet toch wel onder aan AROBTTH.

Ik verhoog hem naar 4,5* en hij stijgt naar 5 in m'n top10!!

Ja, t blijft een sterk album....

Toch wel denk ik...

Harmen.. schreef:

Ik verhoog hem naar 4,5* en hij stijgt naar 5 in m'n top10!!

Hij staat anders op 3

Jaja, verder gestegen. Net iets beter dan AROBTTH uiteindelijk, die heb ik ook iets te vaak beluisterd.

avatar van beruk
Aardige plaat. Wel veel dezelfde dramatische atmosfeer waardoor het een soort zwijmelplaat voor mistroostige pubers wordt. Maar goed, toen ik puber was hadden we daar the Cure voor, Coldplay heeft nu wel zo'n beetje dezelfde status als de Cure toen.

Ik ben het daar nou niet helemaal mee eens.. Je kunt op dit album héérlijk chillen. En ik wordt niet erg depri van relaxen.

Hulde ende lof, voor dit meesterlijk debuut-album. Don't Panic, Yellow en Trouble zijn wat mij betreft de toppertjes. Live is Yellow helemaal geweldig, de manier waarop het publiek volledig loos gaat als dat nummer word ingezet.. onbeschrijflijk !!

heeele goed debuut album ja maar niet het beste van coldplay

Ik vind dit wel het beste van Coldplay

avatar van Ali Chemicali
patro88 schreef:
Ik vind dit wel het beste van Coldplay

Ik anders ook

avatar van Droid
Ik hoorde Coldplay voor het eerst met "Yellow" en was meteen verkocht. Prachtig debuut.
En Coldplay is toen lekker productief geweest, want ook de B-kantjes en E.P.'s zijn zeer de moeite waard.

Na Everything's not Lost komt nog een nummer, maar op de CD is dat gewoon achter Everything's not Lost geplakt. Hoe heet dat nummer?

Dat is Life Is For living volgens mij.

Life is for Living ok, maar waarom ze die achter Everything's Not Lost hebben geplakt snap ik niet... Verrassingstrack ofzo?

avatar van Tsjo-Wi
dat is bij zo veel albums

Feeder
Werkelijk magnifiek album, alleen jammer dat Coldplay bij hun volgende albums dit niveau niet haalde.

Persoonlijke favoriet... "spies"

verre, verreweg de beste van coldplay