Coldplay - Parachutes (2000)

Label: Parlophone

5. Yellow (4:29)
  6. Trouble (4:31)
  7. Parachutes (0:46)
  8. High Speed (4:14)
  9. We Never Change (4:09)
  10. Everything's Not Lost / Life Is for Living (7:15)
  11. Careful Where You Stand * (4:45)
  12. For You * (5:42)
  13. Yellow [Acoustic Version from Jo Whiley's Lunchtime Social] * (4:16)
  14. See You Soon * (2:48)
Mojo Pin
Shiver, verreweg hun beste nummer.

Mojo Pin schreef:
Shiver, verreweg hun beste nummer.

avatar van Arno
Voor mij blijft Don't Panic toch wel de beste Coldplay. Mooie opener ook.

De eerste 3 zijn mijn favorieten

avatar van Nicolage Rico
Louis2703 schreef:
De eerste 3 zijn mijn favorieten

En dan moeten "Trouble" en "Yellow" nog komen...

Nicolage Rico schreef:

En dan moeten "Trouble" en "Yellow" nog komen...

En Sparks niet te vergeten, en Parachutes (beetje kort maar toch) en High Speed, en We Never Change en een goede afsluiter (afgezien van Life is For living) Everything's not Lost.

avatar van Lola3
Goed album maar vind het minder dan X&Y omdat dat iets harder is met nummers als talk en speed of sound, terwijl hier alleen Yellow dat gehalte haalt, toch nog...

3,5 voor Martin

prachtig. it all went downhill from here

Har
Ik ben wel blij dat ik deze plaat heb, want het is zeer geschikt als achtergrondmuziek als mijn ouders op bezoek zijn. Zij zij allebei rond de 70 en vinden dit zeer goed te pruimen.

Har schreef:

lol

Ik vind dit het beste van Coldplay, omdat Parachutes wat meer akoestisch is dan het latere werk, en ligt mij meer.
Laten we hopen dat Coldplay ooit nog zulke albums produceert..

Wat mij betreft het minste album van Coldplay, maar toch is het een heel goed album.

Pareltjes zijn voor mij 'Trouble' en 'Everything's Not Lost'. Toch ben ik blij dat Coldplay de X&Y-kant is opgegaan. De latere albums vind ik wat gevarieerder.

Vooral de piano vind ik erg mooi bij de band. Het zorgt ervoor dat de band niet té ruige muziek maakt.

avatar van Marty McFly
Har schreef:

avatar van Jeanneman
Ronald-Jan schreef:

Ik vind dit juist de beste. Mooie akoestische plaat, net wat lekkerder dan A Rush of Blood to the Head al is die ook geweldig natuurlijk.

X&Y vind ik een stuk minder.

Op deze CD staat gewoon geen minder nummer. Er staan alleen hele goede nummers op met uitzondering van Shiver, Everything's not Lost en Spies, die zijn briljant!

Prachtige, zuivere debuutplaat. Het maken van goede muziek is Coldplay hier duidelijk niet vreemd. Een klein meesterwerk, inderdaad. ****

Vroeger gezien als wéér een Radiohead-cloon. Vandaag de dag een band met een eigen geluid. Eerst nummer wat ik hoorde was melancholische Trouble. Lekkere CD voor in de avond. ***

avatar van Blue88
Ik heb oa de Promo cd van parachutes (frans) en nog een stel singles. Werkelijk super die b-sides en de nr's voor de parachutes release. Ik begin het steeds erger te vinden dat X&Y album Waar is de acoustische coldplay gebleven?

Blue88 schreef:

Ik wil de oude ook terug

avatar van frankvankesteren
Schitterend, Yellow is het mooiste nummer

Heb deze plaat nu al een stuk of 400 keer beluisterd en het is nog steeds mijn lievelingsplaat... Stuk voor stuk geweldige nummers.. heel gevoelig, echt en gelukkig.. Geniale band in mijn oren, al kan ik niet precies zeggen waar dat aan ligt.. De nummers bestaan substansieel echt uit helemaal niets.. Gebakken, fantastische lucht..

avatar van Werwolf
Don't panic
Schitterend, gevoelig nummer.

avatar van Jochempie
Prachtige plaat, Don't panic is een geniaal nummertje. Ik ben op een gegeven moment echt coldplay-moe geworden maar dit is nog steeds hun beste.

prachtig album, don't panic en spies zijn juweeltjes, naar mijn mening hun beste album

1,0
Beter goed gejat dan slecht bedacht... weinig originaliteit te bekennen

avatar van frankvankesteren
Ouwe schreef:
Beter goed gejat dan slecht bedacht... weinig originaliteit te bekennen

Wat bedoel je? Origineel voor Coldplay lijkt me niet (het is hun eerste album)..

En de originaltieit van Coldplay zelf is ongekend groot dus verklaar je nader...

avatar van HiLL
frankvankesteren schreef:

huh wat heb ik gemist?

Toch maar weer even zeggen dat dit een geweldige plaat is.. Hij zal waarschijnlijk ook nooit gaan vervelen.. Telkens als ik denk van, goh nu is het wel genoeg geweest, honderd keer trouble achter elkaar, dan ontdek ik weer een nieuwe bodem en dan is ie weer fantastisch.. Ik hoef eigenlijk niks anders meer te luisteren, deze plaat verveelt gewoon niet.. Er zit zoveel inspiritie en liefde in, dat ie me telkens weer geneest van mijn grijze buien.. Bijna goddelijk, en dat zal het grotendeels ook wel zijn.. Heel goed voedsel voor de verbeelding..

Feeder
Rustig rustig, deze plaat is idd heel goed maar om er termen als goddelijk op te kleven,dat vind ik toch een tikkeltje overdreven. Hoe dan ook... laten we gewoon content zijn omdat we er weer een gelukkig mens bij hebben.