Coldplay - Parachutes (2000)

Label: Parlophone

5. Yellow (4:29)
  6. Trouble (4:31)
  7. Parachutes (0:46)
  8. High Speed (4:14)
  9. We Never Change (4:09)
  10. Everything's Not Lost / Life Is for Living (7:15)
  11. Careful Where You Stand * (4:45)
  12. For You * (5:42)
  13. Yellow [Acoustic Version from Jo Whiley's Lunchtime Social] * (4:16)
  14. See You Soon * (2:48)
avatar van Hendrix4live
Everything's Not Lost is echt de beste van de plaat. Daarna volgt voor mij We Never Change en dan komt Spies. Ook vind ik dit het beste Coldplay album. Ik zie dit meer onder Alternatieve Muziek dan hun latere platen. Ook A Rush of Blood kun je nog wel onder Alternatieve Muziek zetten vind ik.

Alternatief kun je het denk ik niet echt noemen, hoor; 't is behoorlijk recht-toe-recht-aan.

avatar van jordidj1
Don't Panic, geeft mij zooooo relax gevoel..

avatar van Soulistic
Na "Trouble" voor het eerst te hebben gehoord moest ik deze cd gewoon in zijn geheel luisteren. En het maakte alle verwachtingen waar. Chris Martin heeft een vrij melancholisch stemgeluid en dat past perfect bij dit genre muziek.
Luistert heerlijk weg op een regenachtige dag of gewoon lekker als je on the road bent. Coldplay heeft denk ik ook vele deuren geopend voor de Britse bands van nu.
Overal hoor je tegenwoordig wel invloeden van Coldplay terugkomen.
En dat zegt maar genoeg over de kwaliteiten en de gevestigde status van Coldplay in de muziekbusiness.

Soulistic schreef:
Na "Trouble" voor het eerst te hebben gehoord

Waar? Wanneer? Toevallig bij So you think you can dance, waarbij weer eens gold dat er geen beter vermaak is dan leedvermaak

Blijf je een keer hangen als je aan het zappen bent, kom je dit tegen.

avatar van Soulistic
Nee whahaha in het jaar 2000 toen ik de single voor het eerst hoorde. Ben sinds pas ingeschreven hier op musicmeter.nl dus vandaar dat ik achteraf recensies schrijf over mijn favoriete albums.
Maar ik had het graag willen zien

avatar van Rhythm & Poetry
Het enige probleem dat ik met dit album heb is dat ik soms aan het hoofd van Chris Martin denk en dan krijg ik de kriebels. Ik vind hem geen plezierige man, maar ik moet hem nageven dat hij erg goed kan zingen. Overigens vind ik alleen Coldplay's werk van rond de eeuwwisseling de moeite waard. Parachutes is een prima - vaak wat ingetogen - album met een constant goed niveau en zo nu en dan een uitschieter als Trouble.

0,5
Ik zou echt niet weten wat er goed is aan dit album. Op sommige momenten wordt er echt vals gespeeld.

fastpulseboy

Ik vind Coldplay zo en zo de meest overgewaardeerde band van de laatste tijd.

vals? Heb ik nooit gehoord, waar dan?
Ik ben geen coldplayfan maar deze plaat was nog onbevangen britpop, hierna gingen ze pas in de herhaling vallen.

Soulistic schreef:
Maar ik had het graag willen zien

Haha, mijn excuses, ik ging er even van uit dat je het onlangs voor het eerst gehoord had, zo las ik het namelijk.

Maar het was mooi, zulke zaken maakt zappen toch niet volledig zinloos.

zo en zo

Dit moet wel de mooiste verbastering van 'sowieso' zijn die ik in tijden heb gelezen

avatar van Arrie
Mooi? Het is verschrikkelijk!

0,5
Karl schreef:

Je hebt helemaal gelijk! En ik kan het voorgaande helaas niet meer corrigeren. Dus bij deze:

Ik vind Coldplay sowieso de meest overgewaardeerde band van de laatste tijd.

avatar van Davidmaas
Dit is echt een heerlijk album voor in de wintermaanden. Samen met A Rush Of Blood To The Head vind ik dit album de enige twee goede (en ook meteen heel erg goed) platen die Coldplay gemaakt heeft. Vooral Yellow en daarna Trouble raken mij erg goed.

Ik vind Coldplay zo en zo de meest overgewaardeerde band van de laatste tijd.

Goh...ben je niet een beetje gul met dat halve sterretje dan?

Ravenous

Ik vind Coldplay zo en zo de meest overgewaardeerde band van de laatste tijd.

Vals? Misschien dat Chris Martin live wel eens op het randje zit maar op cd zingt ie niet echt vals.

avatar van blonde redhead
Ravenous schreef:

Op dit soort berichten kan je beter niet reageren. Want dat slaat natuurlijk nergens op. Mi duidelijk wel de beste van ze. En het werd met grote stappen minder erg jammer.

Ravenous
Wat ik zeg slaat nergens op?

avatar van Arrie
Wat Dupree zegt, slaat nergens op.

avatar van Shelter
In het begin wel genoten van deze plaat, maar ik vind de houdbaarheid dramatisch. Ik zet hem nu eigenlijk nooit meer op.

avatar van kaztor
zo en zo

Karl schreef:

Vaak als ik ga slapen zet ik dit album op ghehe. Krijg ik zo'n rustig en relax gevoel door. Stuk voor stuk erg mooie nummers! Hoewel ik Shiver niet echt op dit album vind passen, klinkt voor mij te 'druk' als ik het vergelijk met de rest van de nummers op dit album

joeri592
heerlijk album, vooral spies we never change don't panic en trouble

Ik vind Coldplay zo en zo de meest overgewaardeerde band van de laatste tijd.

Dat is gewoon onzin. Als je het gitaarriffje in Yellow bedoelt kan ik me daar nog in vinden, want het lijkt inderdaad zo dat daar wat valse noten inzitten. Als je het een paar keer beluisterd hoor je echter dat dit niet zo is.

avatar van daoneandonly
Wat een magisch album!!
heb er geen andere woorden voor.

avatar van rien
Blijft voor mij toch het beste wat Coldplay gedaan heeft

avatar van Smiechtel
Zjoerdje schreef:

Niet eens vals, dissonant. En zelfs op dat gebied valt het wel mee.

avatar van Smooth
Veel goede nummers op deze plaat, niveau is redelijk constant. Er had alleen wel wat meer afwisseling in gemogen, ik blijf niet altijd bij de les.

joeri592
alle nummers zijn goed hier vind sparks alleen wel de minste jammer dat ie zo kort duurt ! en dat parachutes maar 46 seconden duurt vind ik ook vreemd...

avatar van KKOPPI
Wat een vreselijk nummer is Spies toch! De rest is top maar hoe in hemelsnaam konden ze een nummer als Spies maken...