Muse - Absolution (2003)

Label: Mushroom

1. Intro (0:22)
  2. Apocalypse Please (4:12)
  3. Time Is Running Out (3:56)
  4. Sing for Absolution (4:54)
  5. Stockholm Syndrome (4:58)
  6. Falling Away with You (4:40)
  7. Interlude (0:37)
  8. Hysteria (3:47)
  9. Blackout (4:22)
  10. Butterflies and Hurricanes (5:01)
  11. The Small Print (3:28)
  12. Endlessly (3:49)
  13. Thoughts of a Dying Atheist (3:11)
  14. Ruled by Secrecy (4:54)
  15. Fury * (5:02)
  16. Endlessly * (3:49)
  17. Thoughts of a Dying Atheist * (3:11)
  18. Ruled by Secrecy * (4:54)
avatar van Nicolage Rico
Joy4ever schreef:
Beste album allertijden

Ik moet u gelijk geven.

avatar van Lukas
Een heel goed album, maar niet het beste aller tijden.

Jep, ook (net) niet het beste van Muse. Orgin is een stuk beter, maar deze ook geweldig

avatar van Joy4ever
Lukas schreef:
Een heel goed album, maar niet het beste aller tijden.

Wat mij betreft dus wel.

Feeder
Een mooi album. Voor mij de beste van Muse omdat er eindelijk sprake is van samenhang, iets wat ontbrak bij de voorgaande twee albums. Al heeft Origin of Symmetry wel de beste songs. En zo is het met ieder album wat hé

Mephistory
Het beste Muse album by far. Gewoonweg briljant. Een meesterwerk!

_2M
Aan je stemmen te zien vind je deze even goed als de andere albums van Muse..

WernerGSF
ik heb op mijn pc de nummers 1 en 2 aanelkaar geplakt, zodat ze perfect overlopen, het zelfde bij 6 en 7, wat een genot

vondeich
_2M schreef:
Aan je stemmen te zien vind je deze even goed als de andere albums van Muse..

Ik vind dit ook verreweg het beste album van Muse. Ik vind OoS ook geweldig! en geef dat dus ook 5 *, maar dat wil niet zeggen dat ik er deze niet met kop en schouders boven uit vind steken. Ik ga OoS echt geen 4,5* geven, omdat ik deze beter vind.

avatar van _Mark_
Ik heb een top drie kunnen maken met beste nummers op dit album, maar eigenlijk zijn ze bijna allemaal erg goed.

avatar van Jasp.
Op OoS na, het beste album van Muse.
Zit prachtig in elkaar en Butterflies en Hurricanes...wow

_Mark_ schreef:

Inderdaad, heel erg goed zelfs. 4,5*

avatar van thetinderstick
Beste album van Muse wat mij betreft. Weinig nieuwe ontwikkelingen t.o.v. Origin Of Symmetry, maar als geheel is dit album geslaagder. De hoogtepunten van dit album mogen dan net niet zo hoog zijn als op de voorganger(s), maar de dalen zijn hier ook veel minder diep. Het is gewoon een vrij consistent album van een behoorlijk niveau. Toch zijn ook hier de singles weer het best en met: 'Time Is Running Out', 'Stockholm Syndrome', en 'Hysteria' als persoonlijke favorieten. Tis net geen klassieker te noemen (ben benieuwd of Muse die nog weet te maken) maar toch een dikke 4*

Deze is net iets minder dan Origin of Symmetry maar nog steeds héél goed. Eigenlijk geen zwakke nummers hierop alleen vind ik Ruled By Secrecy wel iets minder dan de rest. Butterflies & Hurricanes mijn hoogtepunt van deze cd

avatar van rien
Blackhole..... pffff wauw!!

avatar van rien
Ik vind dit trouwens Muse's beste album, 4*

Echt lekkere Pumpkins style, was echt verrasd
Apocalypse Please is een van de beter platen die ik de laatste tijd heb gehoord

avatar van Leonard91
Geweldig album, ben er nog niet uit welke ik beter vind, deze of origin, ik denk eigenlijk origin. Alhoewel dit meer één geheel is, prachtige bombastische muziek, wat een stem heeft bellamy toch.

Herbeluisterd om te kijken of dit album nog wel in mijn top 10 thuishoorde. Antwoord: ja. Wát een adrenalinekick is Absolution toch.

avatar van Tijn79
Prachtplaat, al vind ik hem (ietsjes) minder dan z'n voorganger.

avatar van Kasperbert
Vanochtend weer eens geluisterd en dit blijft toch wel een van de meest fijne platen die ik gekend heb (trouwens verreweg de beste van Muse). Een verhoging naar 5* kon dan ook niet langer uitblijven. Met nummers als Time is Running Out, Stockholm Syndrome en Butterflies & Hurricanes mag dat overigens ook eindelijk eens.

wcs
Ik wou even mijn mening over dit album zeggen maar Feeder is me hierin al voor geweest dus laat ik hem even quoten:
Feeder schreef:
Overigens een mooi album, deze Absolution. Voor mij de beste van Muse omdat er eindelijk sprake is van samenhang, iets wat ontbrak bij de voorgaande twee albums. Al heeft Origin of Symmetry wel de beste songs

Compleet mee eens, sorry van het plagiaat maar je moest maar geen gelijk hebben

Gsus
Mooi geheel idd, hoogtepunten zijn minder hoog dan OoS, dieptepunten ook minder imo.

Leuk album, alhoewel ik OoS toch meer waardeer door de enorm goeie tracks, dan kunnen die paar wat mindere me toch niet zoveel boeien.

3,5* voor dit exemplaar.

avatar van OmeWillem
Een goed album. Echt radiohead XL. Maar ik vind de nummers na een aantal keren luisteren wel saai worden.

3.5 *

OmeWillem schreef:
Echt radiohead XL.

avatar van Tijn79
??? ??? Dit lijkt er in de verste niet op Radiohead

avatar van OmeWillem
Daarin verschil ik dan toch echt van mening. Luister naar de stem, de riffs en de sfeer. Alles ademt radiohead. Alleen is het allemaal wat harder. Vandaar XL.

ik heb het nu 8 keer gelezen, maar ik snap het nog steeds niet

beaster1256
ik vind dit een overroepen plaat, altijd dat gegil zonder één fuckin' emotie, net een speenvarken dat gekeeld wordtn nee niks voor mij en een slechte zanger.
mensen die dit graag horen raad ik ' wagner ' aan, dat zullen ze zeker fantastisch vinden, trouwens bij ' radiohead ' heb je ten minste een pak gevoel erbij, alleen doven en slechthorenden merken dat verschil, emotieloze idioten ook niet !

avatar van Nicholas123
Oh ja, natuurlijk. Jij hebt gelijk en de rest zijn allemaal emotioloze idioten die niets van echte muziek begrijpen. Beetje superioriteitsgevoel?