Muse - Absolution (2003)

Label: Mushroom

1. Intro (0:22)
  2. Apocalypse Please (4:12)
  3. Time Is Running Out (3:56)
  4. Sing for Absolution (4:54)
  5. Stockholm Syndrome (4:58)
  6. Falling Away with You (4:40)
  7. Interlude (0:37)
  8. Hysteria (3:47)
  9. Blackout (4:22)
  10. Butterflies and Hurricanes (5:01)
  11. The Small Print (3:28)
  12. Endlessly (3:49)
  13. Thoughts of a Dying Atheist (3:11)
  14. Ruled by Secrecy (4:54)
  15. Fury * (5:02)
  16. Endlessly * (3:49)
  17. Thoughts of a Dying Atheist * (3:11)
  18. Ruled by Secrecy * (4:54)
Butterflies and Hurricanes vind ik nog steeds een geweldig nummer. Maar Muse nodigt mij maar niet uit om vaak te luisteren. Stuk voor stuk bekeken zijn het allemaal wel sterke nummers, maar als totaalalbum valt de "magie" weg. Iets in de muziek van Muse irriteert mij enorm, niet de stem of instrumentbeheersing maar volgens mij ligt het aan de soms wat bombastische structuren. Een zo'n nummer kan ik wel hebben, een volledig album niet, Nee, geef mij maar Toto.

avatar van HiLL
Kan ik mij wel voorstellen dat je het te bombastisch vindt. Ik heb dat soms ook nog wel, maar veel meer bij OOS.

Het intro van Apocalypse Please zet de toon: onheilspellend, angstaanjagend, maar hemelbestrormend mooi. Het einde van de wereld, en Muse componeert de soundtrack.
Een meesterwerk, dat zelfs Origin overtreft.
Het late Engelse antwoord op Smashing Pumpkins. Geen enkele band die oorverdovend hard & vertederend zacht zo ingenieus weet te combineren tot een uniek, eigentijds geluid. Prepare to be amused!

Lost Highway
Ijzersterk,als je het mij vraagt sterker als zijn voorganger.Daar waar OOS toch mindere momenten heeft vind ik deze cd in zn geheel top.Butterflies is een schitterend nummer,maar wat dan gezegd van Stockholm Syndrome....

avatar van Arno
Time Is Running Out en Thoughts of a Dying Atheist zijn mijn favorieten. Dit is inderdaad de beste van Muse, net iets beter de OoS

Butterfly's and Hurricanes vind ik een erg mooi nummer. Vind dit album erg goed. Sommig nummers gevoeilig, maar ook lekkere rocknummers zoals bijv. Stockholm Syndrome.

Vraagje: Weet iemand misschien wanneer er een nieuw album uitkomt?

Ink
Vraagje: Weet iemand misschien wanneer er een nieuw album uitkomt?

ergens dit voorjaar

Ink schreef:

ergens dit voorjaar

Thanks:)

kimmywol schreef:

Thanks:)

och en nu ik toch bezig ben (en zelf ook wel benieuwd was)

Lead singer Matt Bellamy told NME that the newest album will be more strongly linked than Absolution, saying that: "There is a theme on the album, it's that kind of connection to the cycles of history where the tension builds up and then it's released. Whether it's catastrophic like a nuclear war, or whether aliens come down and it's brilliant, but there's definitely a sense that something big is about to happen."

Muse have yet to decide on a name for the album, though Supermassive Black Hole and A Soldier's Poem have both been used as working titles.

avatar van Darkshines
Volgensmij komt de cd pas later uit

avatar van mathias
3 Juli.

Ink
alias drie dagen NA hun werchter optreden gdvr!!

avatar van Lukas
Ja, zeker nu ik de tracklist zo bekijk (luister niet, want cd ligt in Tilburg en ik ben in Leiden bij mijn ouders) toch wel de beste van Muse. Het begin is geniaal, Apocalypse Please is mijlenver over the top, maar daarom een prachtige opening. Time Is Running out mag er wezen, Sing for Absolution helemaal. Stockholm Syndrome vind ik iets minder, Falling Away With You begint FAN-TAS-TISCH, maar had wat mij betreft niet hoeven climaxen. Hysteria is leuk, Butterflies & Hurricanes ben ik dan weer niet zo'n fan van. The Small Print vind ik een heerlijk meeschreeuwnummer ('and be my slaaaaaave, to the graaaaaaaave'). De laatste tracks spreken me minder aan.

avatar van Bert Wasbeer
Ik kan me niet voorstellen dat de komende plaat NIET gaat tegenvallen. Hoe kunnen ze in godesnaam hun eigen sound op Absolution overtreffen (totale bombast gecombineerd met superproductie gecombineerd met echt goede nummers)? Deze sound is "af".
Wordt het bombastischer, dan gaan ze over de top
Blijft de sound gelijk, dan klaagt iedereen dat ze in herhaling vallen (ik het eerst)
En wordt de productie juist minder vet, ingetogener, dan valt het waarschijnlijk de fans weer tegen.
Wat moet/kan Muse doen om dit te evenaren/overtreffen??

Of is een "Kid A"-move de enige juiste oplossing? (als ze dat kunnen)

avatar van smash016
Wat wel jammer is aan Muse is dat ze altijd dezelfde truukjes gebruiken... die sleutelwisselingen komen me ondertussen zowat de strot uit.

k ben al fan sinds showbiz,ook direct hun debuut maar dat wisten jullie ondertussen al wel zeker !hun beste album is deze absolution'zeker weten'!jaja dit album zal moeilijk te overtreffen zijn,ondertussen wachten ze toch al bijna 3j dus ze zijn op hun hoede en heb er het volste vertrouwen in dat dit een goed album wordt!!wie weet wel beter,elecrtronische invloeden zou wel niet misstaan op een album van muse al zijn er dan weer mensen die vooroordelen heb langs de andere kant krijgen ze dan weer nieuwe fans bij-->ze moeten er vooral zelf voor 100% achter staan maja wat zit ik hier te zeveren wrs gebeurd dit toch nooit!of wel?en weet je , van mij mag de muziek gerust ingetogener worden ma we zie wel!wait and see

avatar van Nicolage Rico
Je bent fan en je geeft "het beste album van Muse" maar 4 sterren?

Nicolage Rico schreef:
Je bent fan en je geeft "het beste album van Muse" maar 4 sterren?
heb nog maar net gestemd vandaag!mss wel 4.5 jah!wat is er mis met 4! het is ook al een tijdje geleden dat ik muse nog heb opgezet!dat is mss de reden waarom maar 4 rico

Wasbeer suggereert dat een move a la Kid A een oplossing zou zijn. Ik hoop niet dat het daarop uit gaat draaien. Muse is Muse, en moet Muse blijven, vind ik.
OOS was mijn eerste album van ze. Misschien is dat de reden dat ik die een ietsiepietsie sterker vind dan Absolution. Maar ik geef ze wel allebei 5 sterren. Eigenlijk is Absolution over het geheel sterker. Maar ik vind dat op OOS een paar nummers staan die wel zo gruwelijk mooi zijn, dat dát album nog steeds mijn lichte voorkeur heeft.

avatar van Nicolage Rico
rayman schreef:

Zo denk ik er ook over. Ik geef ze dan geen 5*, want dan moet heel het album top zijn (1 of 2 nr's mogen iets minder zijn), maar Muse moet Muse blijven. Ik vind het latere werk van Radiohead ook niet zo goed als het eerdere werk.

Op OOS staan inderdaad 4 gruwelijke nummers, die allen 5 * waard zijn. Maar ik heb het al eerder gezegd. Op Absolution staan ook gruwelijke nummers en het album is over het geheel gezien een 0,5* beter.

avatar van Zwammer
De nieuwe single Supermassive Black Hole is vandaag gelekt. Voor meer info, check Atease..

Wel ff wennen zeg, Bellamy zingt alleen maar hoog.. Het klinkt op het eerste gehoor niet echt bijzonder.

O god. Ik wou er net over beginnen, wat wennen zeg! Een beetje pop-achtig. Vreemd! Maar leuk!

En absoluut niet muse. Je herkent het gewoon niet meer.

Brr, slechte rip off van Britney Spears - Do somethin

avatar van ZERO
Supermassive Black Hole is de titel van de eerste single van het nieuwe album van Muse. Half juni moet de single uitkomen.

Het nieuwe album gaat Black Holes & Revelations heten. Frontman Matt Bellamy zegt in New Yorkse clubs geïnspireerd te zijn geraakt voor tracks als Supermassive Black Hole. 'Franz Ferdinand doet het gped met de dance-geörienteerde beat gemixed met alternatieve gitaar. Die kant willen we ook op.'

Oh nee :S. Ik hoop dat het niet klopt... Tijd om de nieuwe single is te luisteren denk ik.

HELP! Ik heb juist de nieuwe single gehoord en ik hoop dat dit een grap is! Dit kan Muse gewoon niet zijn... Er zijn wel gitaren... En het is de stem van Matt Bellamy... Maar dit is muse niet? Ik ben er echt niet goed van... Een kruising tussen Justin Timberlake en Britney Spears met daaronder een gitaar ofzo?

Vaarwel helden... We hebben een mooie tijd gehad samen...

avatar van Darkshines
Hier kan ik weinig aan toe voegen Zero.
Ik heb het geprobeerd, hoe vaker ik hem beluister hoe afgrijselijker hij word. Ik snap niet hoe ze zo ver konden zinken om zo iets te bedenken, zo commercieël en het lied heeft echt niks geniaals of bijzonders, het doet me alleen maar denken aan al die slappe top 40 liedjes, waar ik muse nou juist de tegenhanger van vond.
Ik geef ze nog een kans, de nieuwe cd, die misschien wat diepgaander zal zijn, anders gaan ze veel fans verliezen, waaronder mij.

Dit zijn geen berichten die de burger moed geven mensen. Ik hoop dat het album toch gewoon Muse is. Anders haak ook ik af.

avatar van otherfool
Kom toch mensen, 1 singletje dat net even wat anders klinkt en jullie haken al af?

avatar van narva77
Net even wat anders?
Sorry hoor, maar als er electronic of housebeats onder zitten, dan hoef ik het ook niet meer.

avatar van otherfool
Om die bliepjes nou housebeats te noemen... ik vind het geen onaardig nummer.