Muse - Absolution (2003)

Label: Mushroom

1. Intro (0:22)
  2. Apocalypse Please (4:12)
  3. Time Is Running Out (3:56)
  4. Sing for Absolution (4:54)
  5. Stockholm Syndrome (4:58)
  6. Falling Away with You (4:40)
  7. Interlude (0:37)
  8. Hysteria (3:47)
  9. Blackout (4:22)
  10. Butterflies and Hurricanes (5:01)
  11. The Small Print (3:28)
  12. Endlessly (3:49)
  13. Thoughts of a Dying Atheist (3:11)
  14. Ruled by Secrecy (4:54)
  15. Fury * (5:02)
  16. Endlessly * (3:49)
  17. Thoughts of a Dying Atheist * (3:11)
  18. Ruled by Secrecy * (4:54)
avatar van Backdrifter
Mensen, laten we gewoon eens afwachten wat het nieuwe album in het geheel ten gehoren brengt en dan kunnen we oordelen over de `nieuwe´ Muse!

De discussie over de nieuwe Muse mag hier

Butterflies and Hurricanes heeft een schitterende pianosolo en een heerlijk opbouw naar het ontladende refrein.
Van de rest van de nummers vind ik het moeilijk om er lang naar te blijven luisteren. Muse vind ik schitterend. Het is een soort paradox: Muse klinkt heel geëmotioneerd (dat vind ik het mooie), maar ook tegelijkertijd heel klinisch ("het moet wel perfect gespeeld worden").
Ik vind 'Origin of Symmetry' iets mooier, omdat die iets meer als een geheel klinkt.

avatar van Darkshines
smash016 schreef:
Wat wel jammer is aan Muse is dat ze altijd dezelfde truukjes gebruiken... die sleutelwisselingen komen me ondertussen zowat de strot uit.

Huh? leg eens uit

Toch vind ik dit stiekem het beste MUSE album (tot nu toe) heerlijk bombastisch en symfonisch en het rockt nou eenmaal erg hard! Errug benieuwd naar het nieuwe album, in mijn opinie is MUSE bij elk album gegroeid, dus hopen dat dit zich voortzet

pabostudent
Hemdale schreef:
Ik vind het irritant hoe die zanger zingt, na elke zin die hij opzingt moet hij weer extreem diep inhaleren, lijkt mij toch dat hij niet op de juiste wijze zingt.

Je kunt het irritant vinden, maar het is wel onderdeel van zijn stijl en ik vind dat het bij Matthew (de zanger) en Muse hoort.
Er zijn wel meer artiesten die niet 'op de juiste wijze' zingen maar hun zang krijgt daardoor wel iets speciaals.
Bands zoals oa. the Smashing Pumpkins en Metallica staan of vallen bij sommige mensen ook bij de stem van de zanger.

Het mooie bij bands zoals deze (en Muse) is dat je de stem steeds meer gaat waarderen en niet meer los kunt zien van de muziek die de band maakt.

avatar van Nicolage Rico
De stem van Matthew is geweldig en blijft ook live overeind staan! Laatst de dvd van Live 8 gezien en Matthew is één van de weinigen die echt goed presteert.

pabostudent schreef:

Robert Smith - The Cure, Gary Numan, Trent Reznor - NIN, enz. enz.

avatar van Ralph_Mennes
terechte hoge notering in deze lijst, eerste muse album dat ik helemaal heb geluisterd, erg mooi gewoon
4 sterren.

avatar van linn
Ik heb laatst de dvd The absolution tour gekocht..is echt net zo geweldig als de cd wat is dit toch een geweldige band!!!

avatar van gemaster
Aardig album, maar ik word er niet wild enthousiast van zoals velen hier. Ik word af en toe een beetje moe van de 'Muse-sound'. Zo'n nummer als 'Falling Away With You' begint onbeschrijflijk mooi, om na 1:14 te verzanden in wéér een bombastisch nummer met opera zang. Waarom flik je dat nou meneer Bellamy, WAAROM!!!!!!????????

Ik las dat Muse op het nieuwe album een stuk anders klinkt en daar klamp ik me dan maar aan vast. De eerste single van het nieuwe album vind ik vooralsnog beter dan alles wat op dit album staat.

Kleine 3,5*

avatar van HiLL
Dit album overklast de nieuwe meerdere malen!

avatar van bloempje24
Ik heb dit album ook. Vind het soms erg mooi. maar ook ontzettend vermoeiend. Té bombastisch. Soms vraag ik mij af of Muse niet gewoon te zwakke nummers heeft en daarom maar een hoop bombast er omheen maakt om het te maskeren.

bloempje24 schreef:

neuh, nummers zijn niet te zwak. Minder bombast en sneller zijn naar mijn mening OOS een showbiz. Hullabaloo is ook erg leuk (de live cd)

Mojo Pin
Er staan een aantal geweldige nummers op, maar ik vind dit toch het minste Muse album.

avatar van Arno
Een mens kan toch snel van gedacht veranderen. Gisteren nog wilde ik dit album in mijn top 10 zetten, maar toen ik vandaag luisterde, ging het wat vervelen. Nummers als Time Is Running Out, Hysteria en Thoughts of a Dying Atheist blijven weliswaar top, maar bij enkele andere nummers ging het wat tegenvallen. Misschien heb ik dit album net iets te veel gehoord. Een halfje eraf, naar 4,5*, maar dat kan nog terugkomen naar 5.

Ik geniet op dit moment wel des te meer van Origin of Symmetry

avatar van Music4ever
Vandaag binnengekregen en 2 keer geluisterd.
Zitten zeer fraaie nummers op dit album maar ook wel een paar mindere. (vooralsnog althans)
Apocalypse Please, Hysteria en Falling Away with You vind ik echt betoverend mooi!
Soms irriteer ik me wel een beetje aan het bombastische in een aantal nummers, maar wellicht kunnen die nog groeien. Voorlopig een mooie 4**** sterren.

avatar van bert
minste album van Muse, te saai, desalniettemin nog een dikke 3,5

Mojo Pin
Inderdaad het minste album van Muse, ik sluit me bij jouw mening aan.

Relax
#4 Sing for Absolution, dat nummer toen ik dat op TV hoorde was het perfectie en keek het steeds met die geweldige clip erbij.
Nu maar eens de rest luisteren en eens zien wat ik er nou echt van vind.

avatar van Droid
Moeilijk om het briljante Origin of Symmetry te evenaren/overtreffen, en dat is dus niet gelukt. Maar dat wil niet zeggen dat dit een slecht album is, integendeel. Nummers zoals "Apocalypse Please", "Hysteria" en de meezinger "Sing for Absolution" zijn gewoon toptracks.

avatar van oruiz
minst goede album, in mijn ogen, van Muse. Ik vind zelfs Showbiz beter (en dat zegt wat, want ik ken heel veel mensen die dat album het minst vinden ) dan dit album. Uitschieter op Absolution vind ik het hysterische Hysteria
*3.5

mijn favoriet van muse, top album.
stuk voor stuk fraaie nummers
gelukkig zijn ze nog steeds onvoorspebaar.

Leve musicmeter, daar ontdek je zo'n sterk album als dit Absolution. Blackout en Butterflies & Hurricanes zijn prachtig. 4,0*

avatar van Joy4ever
Waanzinnige cd. Mijn inziens de beste van Muse. Briljant.
Stockholm Syndrome steekt er bovenuit. Maar daarmee doe ik de andere nummers tekort. Staat in mijn top drie van beste albums ooit. Punt.

avatar van lebowski
Muse is voor mij een ingewikkelde zaak. Een aanzienlijke fanclub op MuMe, groot aantal Top 10-posities. Dus heb ik hem op verzoek maar weer eens opgezet om mijn lage stem te verantwoorden.

En al snel weet ik het weer. Sterke muziek (uitschieters wat mij betreft Time is Running Out en Stockholm Syndrome), eigenlijk maar één minpunt. Matthew Bellamy. Zonder gekheid, ik heb zelden of nooit zo'n irritante rockstem gehoord.

Ik kan het dus kort houden dit keer. Zet er een andere zanger neer en dit is een gouden album. Zet Matthew Bellamy er neer: 2*.

Duidelijk. Dat heb ik dus met The Arcade Fire.

avatar van HiLL
Beiden niet goed snik!

Ik ook van jou Hill.

hij zingt inderdaad zeer dramatisch maar dat stoort mij op dit album niet echt, ( maar op de nieuwe muse-plaat...),maar daarom vind ik dit album zeker niet het beste dat muse gemaakt heeft.Dit album heeft voor mij gewoon niet de nummers die er op oos wel staan. het gehypte stockholm syndroom vond ik altijd al een niet erg sterk nummer, het is een te pocherig nummer waarin muse laat zien dat ze ook zeer hard kunnen zijn maar ik vind er niks aan want die trukjes doen ze blijkbaar op hun nieuwe ook ( asassin iemand? ) een fantastisch nummer vind ik dan weer Thoughts of a Dying Atheist. Dit album is een goeie plaat maar niet meer dan dat hoor, want oos is zeker 10maal beter en origineler.