Panic at the Disco - Pretty. Odd. (2008)

Alternatieve titel: Welcome to the Sound of Pretty. Odd.

Label: Fueled by Ramen

1. We're So Starving (1:21)
  2. Nine in the Afternoon (3:11)
  3. She's a Handsome Woman (3:12)
  4. Do You Know What I'm Seeing (4:14)
  5. That Green Gentleman (Things Have Changed) (3:15)
  6. I Have Friends in Holy Spaces (1:56)
  7. Northern Downpour (4:07)
  8. When the Day Met the Night (4:53)
  9. Pas de Cheval (2:39)
  10. The Piano Knows Something I Don't (3:43)
  11. Behind the Sea (3:33)
  12. Folken' Around (1:55)
  13. She Had the World (3:47)
  14. From a Mountain in the Middle of the Cabins (3:02)
  15. Mad as Rabbits (6:20)
avatar van chansadres
Hier ben ik nieuwsgierig naar. NME zijn uitermate positief.

Mojo Pin
De titels zijn in ieder geval al een stuk minder lang.

avatar van chansadres
Ze zijn ook een stuk minder emo geworden. Dat is logisch want het is alweer 5 jaar geleden dat het debuutalbum is geschreven. Ze zijn volwassener geworden. De nieuwe sound zou te vergelijken zijn met de Beatles met een laag Danny Elfman erover.

Ik ben hier ook wel nieuwsgierig naar, mooi dat het nieuwe album er nu bijna is.

avatar van sq
sq
Ik ga deze discussie ook maar eens volgen. Ik was wel onder de indruk van hun vorige. Zo mogelijk nog indrukwekkender waren de vele MuMe users die over elkaar heen vielen om te verkondigen hóe slecht het wel niet was. ´A Fever You Can't Sweat Out´ werd door de veelstemmers zelfs even als slechtste album van 2005 gekozen, en op festivals zouden ze volgens critici gruwelijk slecht zijn (zelf zag ik ze nooit). Er werd zelfs een generatiekloof gespot, in de zin dat alle fans jong waren, en alle tegenstanders oud. Het maakte de muziek voor mij niet minder aantrekkelijk.
We zijn inmiddels weer een paar jaar verder en omdat dat ook geldt voor de fans ben ik benieuwd waar ze mee komen. Wat het ook is, het zal hier wel weer een levendige discussie worden.

(edit) zijn ze hun uitroepteken kwijtgeraakt in de bandnaam?

avatar van chansadres
Yep, het was een lastig teken omdat het moeilijk opzoekbaar was. En ze vonden het passen bij hun oude imago.

avatar van chansadres
En de single Nine in the Afternoon is uit! En hij is.... geweldig!!!
Heel anders zoals eerder bekend is gemaakt. Minder electro invloeden en meer Beatles invloeden. Het zijn echt liedjes. Nog steeds vind ik soms de zanger het struikelblok. Hij is niet de beste zanger. Maar wel weer een geweldige track. Dit maakt me nieuwsgierig naar meer!

zal mij benieuwen ben er wel zeer nieuwsgierig naar, Nine in the Afternoon klonk wel lekker

avatar van Opschuiven
Ik heb nu via iTunes de radio mix van Nine In The Afternoon te pakken, klinkt meteen al heel lekker! Gaan er trouwens nog meer mensen naar het concert in 013?

Imagine.
De hoes doet me een beetje denken aan deze.

Opschuiven schreef:

wanneer is het? ga er anders wel heen - als ik dat kan inpassen met school etc -

ben benieuwt vanaf welke datum het album op internet staat hehe

avatar van Selustarius
"Nine in the Afternoon" is wel een tof nummer, al mis ik wel een beetje de climax. Het nummer blijft de hele tijd een beetje op hetzelfde niveau.

avatar van leaatjee
Ik kan niet wachten! De vorige cd vond ik een groot succes, al was het niet helemaal mijn muzieksmaak. De single NIne In the Afternoon klonk erg goed, ik vond het beter dan het meeste van hun vorige cd. Ook al is de muziek nogal anders geworden, het blijft duidelijk te herkennen dat het van P!ATD is. Het is zeer origine en aparte muziek, dat vind ik er zo leuk aan. Erg flauw vind ik wel dat het uitroepteken uit de bandnaam is.

Abyss
sq schreef:
(edit) zijn ze hun uitroepteken kwijtgeraakt in de bandnaam?

Waar! diende die eigenlijk voor?

Misschien! uitgeleend aan Fall out ! Boy of misschien 30! Seconds to Mars?

avatar van chansadres
Het diende nergens voor. De fans schreven Panic at the disco zo, dus hebben ze het toen maar overgenomen. Nu ze een meer volwassen geluid willen hebben, hebben ze het weggelaten.

Baltasound
De single klinkt als een ELO nummer. Ben beniewd. Ik denk niet dat de emo-kids dit zullen gaan warderen

avatar van Tha)Sven
Ongelofelijk .. dat ze dit een volwassener geluid vinden.
Ik vind het nog steeds verschrikkelijk emo en kinderachtig.

En jij bent stoer

UnknownPleasure
Hmm klinkt zeker beter. Beatles- achtig, maar ik kan me toch nog niet echt vinden in de zanger's stem...

avatar van chansadres
Waar heb je het gehoord?

Trouwens, ik vind dat de stem van Ryan Ross veel meer hebben. Zeker in Behind the Sea past het heel mooi.

De teaser van de single Mad as Rabbits valt hier te zien. Klinkt ook weer erg lekker.

De Amerikaanse deluxeversie heeft naast de cd en de dvd ook een LP van de nieuwe plaat erbij zitten. Die wil ik hebben O+

Hmm, hier kijk ik met opgetrokken wekbrauw naar. Ik was namelijk ee van die mensen die overal moest verkondigen hoe slecht PATD wel niet was. Vooral na een aantal optredens te hebben gezien. Die gasten konden er live maar weinig van. Ook de singles vond ik ronduit irritant.

Ik ga het misschien wel een keer proberen met deze, maar ik beloof niets

chansadres schreef:

the beatles. kom op zeg.

avatar van wvv89
Sorry hoor. Leuk dat je dit zegt, maar om er nu al een oordeel over te geven... luister hem een paar keer en geef dan een cijfer.

avatar van chansadres
Sowieso, die drie stemmers zijn musicmeter onwaardig.

avatar van wvv89
Ach ja, sommige mensen hebben hun oordeel al klaar voordat ze er ook maar iets van afweten:D. Maarja, dat soort blijf je houden hé....

Hij is gelekt, dus laat de "echte" stemmen maar komen:P

avatar van chansadres
Ik ben hem aan het beluisteren

1e reactie
2e reactie
3e reactie

Vele malen beter als het debuutalbum. En de invloeden van de Beatles, Beach Boys en Bob Dylan zijn echt heel duidelijk terug te horen. Na de Beatles kwam eigenlijk niks. Niets kon hun plaats in nemen. Panic at the Disco ook niet (daarvoor zijn The Beatles te legendarisch) maar een plekje in hun schaduw mag sinds dit album zeker.

Ik verwacht vele "Panic at the Disco " reacties komen maar ze zijn veranderd. Niet voor niks heeft NME (het blad dat Panic als slechtste band koos van 2006) een lovende recensie geschreven over dit album. Als je niet geweten had, had ik geloofd dat hier veel geld voor is uitgetrokken. Het hele orkest bijvoorbeeld.

avatar van coldwarkids
Jakkes zo kennen we PATD niet!

Eerste indruk is in ieder geval dat het album compleet anders klinkt dan zijn voorganger. Vind het tot nu toe af en toe wel tegenvallen, maar na een paar luisterbeurten zal mijn oordeel waarschijnlijk wel weer anders zijn dus mijn stem komt na het weekend pas.

@ chansadres, wat een verschikkelijk hoog cijfer Je hebt me in ieder geval overtuigd om hem minstens 1 keer te luisteren. Wat er daarna gebeurt...?

Dn!S schreef:
@ chansadres, wat een verschikkelijk hoog cijfer

Dat weet ik. Maar deze cd ligt gewoon naast de nieuwe Jamie Lidell. Allebei ouderwets goede albums. Jamie is ouderwets Soul en Panic is ouderwets beatlesachtige rock.
Ik vind dat iedereen die kotste op het vorige album, dit album toch moet bekijken. Het is dezelfde band met een nieuwe sound. Ik zelf herken nog veel terug. Vanavond zal ik een track voor track mening geven