Counting Crows - Saturday Nights & Sunday Mornings (2008)

Label: Geffen

1. 1492 (3:50)
  2. Hanging Tree (3:50)
  3. Los Angeles (4:40)
  4. Sundays (4:21)
  5. Insignificant (4:14)
  6. Cowboys (5:22)
  7. Washington Square (4:17)
  8. On Almost Any Sunday Morning (2:58)
  9. When I Dream of Michelangelo (3:10)
  10. Anyone But You (5:25)
  11. You Can't Count on Me (3:16)
  12. Le Ballet D'or (5:01)
  13. On a Tuesday in Amsterdam Long Ago (4:57)
  14. Come Around (4:31)
  15. Wennen aan September (Akoestisch) *

met Bløf

avatar van Frank Langeweg
En dat is weer een B-kantje van Hanginaround wat op This Desert Life stond..bijzondere keuze dus! Totaal niet gepast wat mij betreft...

avatar van TEQUILA SUNRISE
Niet van het niveau This Desert Life & August in mijn ogen maar toch een zeer acceptabele Crows plaat.
Ik prefereer de zondagochtendkant van het album, de ingetogen nummers zoals Washington Square,When I Dream Of Michelangelo & Anyone But You doen mij toch het meest.
Nu na meerdere luisterbeurten begint de zaterdag me ook steeds beter te bevallen.
Een groeier dus.

avatar van bertus99
Toch weer eens beluisterd met de koptelefoon. Le Ballet d''Or horen op een Best of CC'. en On a tuesday in Amsterdam. De rest is toch van wat te wisselend van kwaliteit.

avatar van Twinpeaks
Toch wel een lekkere plaat hoor , al liggen de hoogtijdagen van deze heren natuurlijk mijlenver in het verleden.Het is allemaal al eerder en beter gedaan door de Crowes ,maar het is allemaal nog wel voldoende.Misschien is het album een kwartiertje te lang waardoor het allemaal een beetje op elkaar gaat lijken.On A Tueseday In Amsterdam is de parel hier.Van de hardere nummers blijft er geen 1 hangen als zijnde klassieker.Toch nog 3 en halve ster .

avatar van bikkel2
Ik ben na Hard Candy eigenlijk een beetje afgehaakt. Dat vind ik trouwens nog een aardig album.
Ik heb deze nog wel eens de revue laten passeren, maar de zeggingskracht ontging mij volkomen.
Echt een groep die op hun eerste 2 albums hun verhaal feitelijk al verteld hadden.

Misschien gooi ik 'm nog eens in de herkansing, misschien ook niet.

avatar van Twinpeaks
Mocht je hem voor weinig kunnen scoren val je je er geen buil aan,bikkel.Hij is zeker niet essentieel

avatar van bikkel2
Inderdaad, voor (heel) weinig eurie's misschien een optie voor aankoop.

avatar van Ronald5150
"Saturday Nights & Sunday Mornings" heeft twee gezichten, zoals de titel al doet vermoeden. Het eerste gedeelte van het album (Saturday Nights) is behoorlijk stevig. Veel gitaren en een hoog tempo. Best even wennen moet ik zeggen. Zeker als je toch vooral melancholische muziek van de Counting Crows verwacht. Maar ik vind het resultaat niet onaardig. Liedjes als "Hanging Tree", "Los Angeles" en "Cowboys" zijn bijzonder fijn. De tweede helft van het album (Sunday Mornings) is rustig van aard en vooral ingetogen. Best mooie liedjes moet ik zeggen, maar niet van het niveau uit de hoogtijdagen van de Counting Crows. De opbouw van het album werkt niet altijd in het voordeel van "Saturday Nights & Sunday Mornings". Met name als de rustige liedjes elkaar opvolgen dreig ik mijn aandacht te verliezen en worden de liedjes in mijn beleving inwisselbaar. "Saturday Nights & Sunday Mornings" vind ik een behoorlijk genietbaar album, zeker de eerste helft. Dit album is geen hoogvlieger, maar zeker ook geen dieptepunt als je het mij vraagt. Gewoon een prima album eigenlijk.

bikkel2 schreef:
Het is ook zeker geen plaat die me irriteerde, maar ik kon nu ook niet ontdekken van The Crowes mij nog extra te bieden had. Inderdaad, voor (heel) weinig eurie's misschien een optie voor aankoop.

Foei!! 'THE Black Crowes' en 'Counting Crows' ..

Ronald5150 schreef:

Met bovenstaande in het achterhoofd zou je het tweede album; 'Recovering the Satellites' (RTS) toch nog eens op moeten zetten. Enkel de eerste twee nummers en 'Cowboys' (mijn favoriet van dit album) zijn wat steviger. Openingstrack springt er bovenuit. Daarna haalt dit album het meer stevige en rauwe geluid van RTS al niet meer. Op RTS staan de stevigere nummers alleen meer/ beter verdeeld over het album. 'Saturday Nights & Sunday Mornings' is ook meer gepolijst en zijn de rocknummers redelijk standaard te noemen. De opbouw en dynamiek van de nummers op RTS is veel beter en is (instrumentaal) echt veel beter gelaagd. 'Saturday Nights & Sunday Mornings' is over het geheel een goed album. Met een betere samenstelling zou het meer afwisselend zijn geweest, maar dan was het idee van het 'tweeluik' verloren gegaan. De 5e plek, zowel kwalitatief beoordeeld als binnen de discografie van 'Counting Crows'. Alles wat ze hiervoor maakte is kwalitatief hoogwaardige muziek en voor mij is 'Saturday Nights & Sunday Mornings' ook nog erg goed!

keijzm73 schreef:

Foei!! 'THE Black Crowes' en 'Counting Crows' ..

Oeps !

avatar van TEQUILA SUNRISE
Na herbeluistering een halfje eraf.
Wisselend van kwaliteit en weet mijn aandacht niet de gehele speelduur vast te houden.
Toch wel de minste Crows plaat die ik in de kast heb staan van ze.

TEQUILA SUNRISE schreef:
Na herbeluistering een halfje eraf.
Toch wel de minste Crows plaat die ik in de kast heb staan van ze.

Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Gokje. 'Underwater Sunshine (Or What We Did on Our Summer Vacation)' staat überhaupt niet in de kast bij je? Binnenkort ook weer eens luisteren. Ik zie nu mijn 4 sterren staan!? Zit misschien iets teveel 'gunfactor' in die waardering..

avatar van TEQUILA SUNRISE
Goed gegokt, dat album is mij volslagen onbekend.
Maar deze.... ik weet het niet, het brengt bij mij geen euforisch gevoel teweeg.
Ik gooi dit album nog wel een keer in de herkansing.

avatar van Bonk
TEQUILA SUNRISE schreef:
Goed gegokt, dat album is mij volslagen onbekend.
Ik gooi dit album nog wel een keer in de herkansing.

Nou kun je die Underwater Sunshine inderdaad heel goed overslaan. Mocht je de nieuwste ook nog niet gehoord hebben (Somewhere Under Wonderland), dan zou ik die wel zeker proberen. Die is duidelijk beter dan deze en wat mij betreft erg de moeite waard.
Ik herken wel trouwens wel wat keijzm73 zegt. Ik trek deze toch wel het minst uit de kast van al mijn Crows platen, dus ben bang dat ik (na herluisterbeurt) toch eens moet nagaan of die de vier sterren wel echt waard is.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dank voor de tip Bonk, ik ga eens achter het nieuwste werk van ze aan.
Ben ik toch niet de enige die dit album in eerste instantie te rijkelijk bedeeld heeft