Hercules and Love Affair - Hercules and Love Affair (2008)

Dance / Pop

5. Blind (6:18)

6. Iris (4:16)

7. Easy (5:22)

met Antony Hegarty

8. This Is My Love (4:58)
  9. Raise Me Up (3:52)

met Antony Hegarty

10. True False / Fake Real (4:33)

met Kim Ann Foxman

11. Classique #2 * (6:11)
  12. Roar * (5:33)
  13. I'm Telling You * (3:41)
avatar van KampF
Meen je dat? Volgens mij was dat al genoemd

avatar van Nickstbo
Meer dan positief verrast ! Geweldige electropop / dance.
Heb even moeten wennen aan "Blind" , maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door "Hercules' Theme" , "You Belong" & "Iris".

Geweldig! Ben blij dat ik me heb laten meesleuren door de hype.
Binnekort een 5*?

avatar van Antie
"Time will" en "Hercules theme" vind ik wel geslaagd.
Maar "you belong" is gewoon een zwak afkooksel van "the good life",
waar ik de artistnaam niet direct op kan komen.
De andere nummers zijn gewoon matig, niet slecht maar ook niet
echt iets speciaal aan.
Deze disco vind ik toch wel iets te plat om me echt te blijven boeien.
En vind dus het plan van Hercules om disco terug wat nieuw
leven te blazen in deze grijze dagen voor de disco toch wat mislukt.
Ik denk dat het geringe succes dat ze hebben toch gedeeltelijk
komt door het feit door de samenwerking met James Murphy's label "DFA", en natuurlijk ook door "Anthony".
Naar enige twijfel tussen 3 en 3,5 * toch spijtig genoeg op maar 3 gestrand.
Had iets meer verwacht van dit album.

Voor wie toch nog eens een goeie mix van disco wilt horen moet zeker
deze fabric live eens beluisteren.

James Murphy & Pat Mahony - fabric live 36

avatar van KampF
Ik vind Blind echt het lekkerste nummer uit 2008 tot nu toe!

avatar van Nickstbo
Spijtig dat goede tracks zoals "Hercules' Theme" nog een 2 goede dikke minuten moeten voortkabbelen

avatar van sq
sq
D-ark schreef:
Pitchfork is onzettend positief

Even gelezen; leuk om te weten dat Gino Soccio, voor mij toch een van de allergrootsten in de disco, rechtstreeks een invloed lijkt te zijn geweest. Een van de bijzondere platen van het jaar tot nu toe is het toch wel. En voor degenen die dat quoten toch leuk vinden: er stond gisteren ook gewoon in NRC handelsblad een lovende recensie.

Antie schreef:
Maar "you belong" is gewoon een zwak afkooksel van "the good life", waar ik de artistnaam niet direct op kan komen.

Inner City. Ja, dat zal geen toeval zijn. Maar het is maar een klein stukje. Ik zie het meer als een soort ´tribute´.

KampF schreef:
Ik vind Blind echt het lekkerste nummer uit 2008 tot nu toe!

Probeer ook eens de Hercules Club Mix dan, die is ook erg goed. Legt net wat andere accenten, wat erg goed uitpakt.

Wat een overweldigende stem heeft die Antony toch!

avatar van peterb
Absoluut! En ik vind dat de combinatie met deze muziek heel goed uit pakt eigenlijk. Ik heb 'I am a bird now' wel regelmatig geluisterd. Dat vind ik wel een goede plaat, maar ook wel een beetje vermoeiend op den duur. Dat heb ik met deze plaat een stuk minder. Misschien is het allemaal wat minder hoogstaand, maar ik kan het in ieder gevaal heel goed hebben dit. Voor mij een van de leukere plaatjes van dit jaar tot nu toe.

Ik wordt toch zeer nieuwschierig en Blind is echt een heerlijk nummer. Denk dat ik hem maar eens ga luisteren

avatar van Nickstbo
Heeft niets te maken met de muziek maar de cover & artwork is enorm cool naar mijn mening

avatar van Morsyd
Moest even wennen aan dit album, maar waaaw! wat een schitterende plaat. Blind is een overheerlijk nummer! Antony is top!

avatar van jovad
Originele plaat, die het eigenlijk vooral moet hebben van Antony.
In tijden ook zo geen mooie hoes meer gezien

avatar van LeRoi
'Blind' klinkt idd heel aardig.....voor het overige weet ik nog niet of dit een 'blijvertje' is ........

avatar van adderbak
'Blind' is een heerlijk nummer, raakt precies de goede disco-maar-toch-eigentijdse-snaar, en dan met die stem van Antony erbij... het heeft alle klassieke elementen: opbouw, couplet, refrein, climax, thema herhalen zodat de volgende plaat erin gemixt kan worden... maar toch is het geen retro, geen facsimile (zie Escort), geen camp/kitsch/gimmick.

rest van het album nog niet gehoord, maar dat kan al haast niet tegenvallen.

avatar van dafit
Lekker albumpje. Wel gek om de stem van Antony opeens in deze context te horen....en op een nummer met zijn stem te dansen...
Tip: het hele album is deze week op de website van nrc.next te beluisteren!

Danke

avatar van matthijs
vooral de herculesclubremix van blind (te vinden op cd-single BlindCDS) is top. daar is de retro-ambitie minder aanwezig (op zich niet goed of slecht) en krijgen moderne electrocia en vervormde gitaren hun plek, net wat steviger en lekkerder!

avatar van Bart
'Blind' is lekker fout-nummer. Het is helaas ook het enige nummer, dat me echt boeit op deze plaat...

Toen ik Blind hoorde op MTV wist ik al bijna zeker dat het de zanger was van Antony & The Johnsons. Dit bevestigt mijn gedachte. Normaal niet echt mijn muziek, maar dit klinkt wel erg apparart, vooral door de vocals.

avatar van we tigers
'it's like that bit when Stewie wants to get out the army in Family Guy and is kissing Brian: 'Look at me, being all gay with my gayness.' (CokeMachineGlow)

Een vriend van me krijgt altijd van een andere vriend mixtapes met de titel "Dans Homo Dans, deel..". Ik moest even aan die mixtapes denken toen ik dit album nog eens hoorde.

Van 4 naar 3... Blijkbaar erg leuk de eerste 3x, daarna klinkt het allemaal hetzelfde!

avatar van Jochempie
Ik vind het een vrij saaie plaat. Hercules' theme is best tof, denk ik, maar vrij verwarrend. Eigenlijk vind ik Atony vrij goed hier maar de muziek zelf is gewoon te saai en onboeiend om langer te kunnen boeien dan, zeg 6 minuten in totaal.

avatar van musicfriek
Ik ben verbaasd dat deze plaat zo groots opgepakt wordt. Ben inmiddels een halfje gezakt. Niet echt een album wat lang houdbaar blijft hier. Wel leuk om af en toe eens te draaien, maar meer ook niet.

Welnee friek: een remix van Blind staat op Now Dance spring 2008, Antony is inmiddels ook wel een begrip te noemen: verbaast me helemaal niks.
Op wat klappers na denk ik wel dat dit inderdaad leuk voor een tijd is maar zeker geen klassieker. Voorlopig ben ik er nog niet op uitgekeken maar ik weet wel dat dit ooit gaat gebeuren.

Ik ben er ook wel verbaasd over, Friek. Prima plaat, maar zo'n plaat van The Juan MacLean (ook uit op DFA) wacht na een paar jaar nog altijd op de twintigste stem... Misschien hadden zij ook Antony moeten charteren.

avatar van RadioMad
Er staan, vooral op de eerste helft, wat heerlijke nummers op. Maar godsamme.. hij kakt wel erg in daarna.

avatar van jariktoet
De Hercules Club Mix van Frankie Knuckles van Blind is echt ongelooflijk goed!!!

bertito
Ben benieuwd naar deze CD, en hier wat leuke pics van Andy Butler

avatar van neyonn
Dit is een vrij teleurstellend album. Nadat ik de eerste keer Blind gehoord had werd ik volledig weggeblazen door de kwaliteit ervan. De daaropvolgende positieve reviews op muzieksites lieten eveneens het beste verhopen.

Maar na enkele luisterbeurten kan ik met veel zekerheid zeggen: download Blind en laat de rest van het album gewoonweg aan je voorbijgaan.

De meeste tracks zijn zodanig saai qua opbouw en melodieën dat zelfs Antony met de beste wil van de wereld het niveau niet omhoog kan trekken.