Genesis - Selling England by the Pound (1973)

Label: Charisma

1. Dancing with the Moonlit Knight (8:02)
  2. I Know What I Like (in Your Wardrobe) (4:03)
  3. Firth of Fifth (9:36)
  4. More Fool Me (3:10)
  5. The Battle of Epping Forest (11:43)
  6. After the Ordeal (4:07)
  7. The Cinema Show (11:06)
  8. Aisle of Plenty (1:31)
avatar van lebowski
Hans Brouwer schreef:
Mijn all time favorite Genesis album is, hoe kan het eigenlijk ook anders, INVISIBLE TOUCH Met kop en schouders steekt dit album boven de overige Geneisis albums uit. Geen eindeloos gepiel maar muziek recht toe recht aan

Dat meen je toch niet serieus mag ik hopen!

lebowski schreef:
Dat meen je toch niet serieus mag ik hopen!
Absoluut

vaas schreef:

Even voor de goede orde, dat concert was in 1982 en niet in 1976.

Dank je Vaas, het was inderdaad in 1982.

Gabriel zat zo'n kleine 200.000 pond in de schulden door WOMAD en daarom werd het concert georganiseerd tijdens de Milton Keynes Bowl open-air, Oktober 1982.

Daar hadden we beiden wel bij willen zijn, denk ik.

Ja, hij meent het en je brengt Hans niet op andere gedachten, ben ik bang

Ja, hij meent het en je brengt Hans niet op andere gedachten, ben ik bang
Ik mag Selling England ook heel graag horen hoor!. Maar het is niet het beste Genesis album Smaken verschillen (gelukkig maar!)

Joy
wat iig niet het beste album is is invisible touch, daar kunnen 101 verschillende muzieksmaken weinig aan veranderen, je kunt onmogelijk beweren van wel

Flipper schreef:
Dank je Vaas, het was inderdaad in 1982.

Daar hadden we beiden wel bij willen zijn, denk ik.

Nou en of

Maar als ik terug kon reizen in de tijd zou ik hun heeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg graag willen zien tijdens hun Selling England tournee, wat voor mij toch wel hun beste periode was. Alleen al vanwege de setlist van die tour (Watcher of the Skies, Dancing with the Moonlit Knight, The Cinema Show, I Know What I Like, Firth of Fifth, The Musical Box, Horizons, More Fool Me, The Battle of Epping Forest, Supper's Ready) plus het decor en kostuums was ik daar dolgraag in levende lijve bij geweest.

Maar in het geval dat niet mogelijk is neem ik ook wel genoegen met een optreden van Gentle Giant tijdens hun Power and the Glory, Free Hand of Interview tournee

Verdorie niet goed opgelet Vaas,

Het Canadese The Musical Box heeft nog niet zo lang geleden zowel de Foxtrot als Selling Tour van A tot Z ten tonele gebracht.

Black Adder schreef:
Verdorie niet goed opgelet Vaas,

Wel gehoord dat ze kwamen spelen maar vond het nogal aan de dure kant voor een coverband (zo'n 50 euro meen ik). Alhoewel ik ook heb gehoord dat ze heel erg goed zijn

Even een simpel rekensommetje Vaas,

Je gaat naar een discotheek waar je al een godsvermogen kwijt bent aan entree, garderobe en een belachelijk dure taxi.

Je gaat niet de hele avond liggen schaaflopen en de maag begint rond een uur of twee ook wat te protesteren met als gevolg dat de shoarmaboer je weer een flinke poot uit trekt.

Op het eind van de rit ben je met die 50 euro voor de Musical Box nog eens niet zo slecht uit. En geloof me, je moet toch echt minimaal twee mokkeltjes van het kaliber Tatjana scoren wil je dezelfde bevrediging hebben.

avatar van vaas
Zo'n snol als Tatjana vergelijken met de muziek van Genesis ain't even the same league als je het mij vraagt

Maar ik begrijp dat ik iets heel vets heb gemist

En by the way, in een discotheek zal je me niet zo snel tegen komen. Geef ik liever mijn poen uit aan echte muziek, en dan vind ik 50 euro nog steeds veel poen voor een coverband

vaas schreef:
€ 50 voor een èchte band vind ik al vrij prijzig. Even voor de beeldvorming: € 50 is nog altijd fl 110,19. En als je dan, net als ik, zo genaaid wordt als bij het concert van Roxy Music vorig jaar in de HMH dan bedenk je je nog wel een keer om € 50 voor een concert uit te geven!

Maar ik begrijp dat ik iets heel vets heb gemist

'Musical Box' was zeker de 50 pingels waard, de enige mogelijkheid om te ervaren hoe het toen was.

De berichten dat Genesis zelf onder de indruk was van deze band en dat Gabriel voor de 'Lamb' alle dia's ter beschikking stelde, gaf voor mij de doorslag dat dit niet zomaar een coverbandje was.

sq
Ik heb al kaartjes gekocht (voor januari 2007 in Nijmegen). Ik ga met stuk of tien mensen waarvan een deel de vorige ook al hebben gezien. Ik háát coverbands kan ik je vertellen. Maar dit schijnt anders te wezen. Ik heb mij laten overtuigen door dit groepje echte Genesis-liefhebbers.

Andere MuMe liefhebbers die ook gaan hoor ik graag.

sq schreef:

Maar dit schijnt anders te wezen.

Je zult er geen spijt van krijgen!!

Let tijdens de show vooral op drummer Martin Levac. zijn uiterlijk, zijn houding, zijn stijl, zijn stem; alles is Phil Collins

Aangezien 'Selling ...' in zoveel lijstjes bovenaan staat, zal het toch eens tijd worden dat er 'Selling England by the Pound'-uitgave komt in de Classic Album DVD reeks (zoals het prachtige document 'Dark side of the moon").
Komen we er ook achter wie cello speelt in 'After the ordeal'

sq schreef:

Andere MuMe liefhebbers die ook gaan hoor ik graag.

Wat gaan ze daar spelen dan? Volgens mij hebben ze alles tot aan de Lamb shows al gedaan.

sq
Van wat ik er over gehoord heb zou het een exacte setlist zijn, inclusief toegift (The Knife?) van een Genesis concert uit de Selling England- tijd. Met onder meer dus veel van het bewuste album. Maar ik heb er geen harde data van.

sq schreef:

Dat zal dan wel de Selling tour zijn die ik heb gezien in een sfeerloos Den Haag. Nijmegen was destijds een echt Genesis bolwerk dus dat dreigt feest te worden als die spelen in de Vereeniging.

Flipper schreef:
Aangezien 'Selling ...' in zoveel lijstjes bovenaan staat, zal het toch eens tijd worden dat er 'Selling England by the Pound'-uitgave komt in de Classic Album DVD reeks.

Dat zou ik persoonlijk als amateur soundtechnicus inderdaad niet erg vinden nee. En als muziek-/Genesis freak net zo min

Je hebt me trouwens overtuigd. Bij het eerstvolgende Musical Box optreden ben ik erbij. Zie ik je ergens vooraan in de zaal

vaas schreef:

Zie ik je ergens vooraan in de zaal

Wie weet

ik zit rij 15

ik zit rij 15

Hè jammer, een zitconcert, maar dat neem ik dan wel erbij

Leuke zaal de Vereeniging? Ben er nog nooit geweest. Heb ook geen slaapplek in Nijmegen. Of rijdt er toevallig iemand vanuit Eindhoven naartoe?

Hè jammer, een zitconcert, maar dat neem ik dan wel erbij

Ja ikke. Ik schiet hier in vijf minuten de A 50 op en je hebt een gratis taxi.

shappy1010
Ik heb de selling england tour en The Lamb gezien van the muscial box. Het is net of je in een tijdmachine stapt, erg tof. De drummer steelt wat mij betreft de show, hij praat en zingt exact als Phil Collins en drumt tevens linkshandig. more fool me, doe je ogen dicht en je hoort Phil. De gabriel imitator is iets minder, maar muzikaal zijn ze erg goed. Prijs is inderdaad wat over the top, aan de andere kant krijg je ook wel waar qua geluid, apparatuur en instrumenten, alles is autentiek en erg professioneel, niet de gemiddelde cover band zeg maar.

Trouwens wel bijzonder te lezen dat ze een tour doen in 2007, want hun licentie loopt binnenkort af, en nu de geruchten doen dat er een echte genesis reunion komt met 12 concerten "the lamb" ....

sq
Kan kloppen. Ik hoorde dat het een soort ´laatste kans´ was.

shappy1010 schreef:

Vreemd genoeg zou ik er geen voorstander van zijn wanneer ze een authentieke Lamb show op zouden willen voeren. Dat was een tijdsbeeld, wat Musical Box perfect neer zet. De kans is dan zeer groot dat ze een persiflage van zichzelf worden. Ik zie Gabriel zich niet meer in al die pakjes hijsen.

Meer in de trand wat ze in '82 gedaan hebben zou wel heel mooi zijn.

Voordeel is dat ze prive allemaal nog steeds nog prima contact hebben.

Flipper schreef:

Meer in de trand wat ze in '82 gedaan hebben zou wel heel mooi zijn.

Voordeel is dat ze prive allemaal nog steeds nog prima contact hebben.

Er is ook nog maar heel erg weinig over bekend, wellicht steken ze the lamb in een nieuw jasje zoals toen bij carpet crawlers '99 of willen ze er een rock opera van maken... who knows.. Dat ze iets samen gaan doen hangt nou wel lang genoeg in de lucht om binnenkort verwezelijkt te worden, maar ik zie ook liever een mega "anthology" concert in Knobworth ofzo. DVDtje maken, hoppa alle fans blij, nieuw oud en midden.

Black Adder schreef:
Ja ikke. Ik schiet hier in vijf minuten de A 50 op en je hebt een gratis taxi.

Cool!

Looks like we got a date...

shappy1010
Misschien wel leuk te melden dat Phil Collins laatst zelf heeft opgetreden met the musical box in Geneve. Moet wel tof zijn geweest voor die gasten. Is best een eer me dunkt.

Cool!

Looks like we got a date...

Maar wel een onder voorbehoud Vaas want als ze de hele Lamb show spelen en in de toegift alleen The Knife dan trek ik dat geen tweede keer.

Het kan aan de zaal in Den Haag hebben gelegen maar het concert kwam maar niet op gang en de reacties waren tot de toegift gewoon lauw.

Ik ben toch al geen fan van The Lamb lies down on Broadway omdat ik het allemaal iets te experimenteel en ontoegankelijk vind ondanks dat het voor velen hun favoriete Genesis plaat is.

Hoe je het ook went of keert, de meeste komen toch voor de bekende klassiekers en die staan toch echt op Tresspass, Nursery Crime, Foxtrot en Selling.

Mocht dat zo zijn dan haal ik iedereen op binnen een straal van 20 minuten vanuit uitvalsbasis Keldonk en maken we er een leuk feestje van.