Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold (2008)

Label: Rhymesayers

1. Like the Rest of Us (3:21)
  2. Puppets (3:41)
  3. The Skinny (3:36)
  4. Dreamer (4:04)
  5. Shoulda Known (3:07)
  6. You (3:14)
  7. Painting (3:00)
  8. Your Glasshouse (3:58)
  9. Yesterday (3:23)
  10. Guarantees (4:32)
  11. Me (3:40)
  12. Wild Wild Horses (4:15)
  13. Can't Break (3:33)
  14. The Waitress (3:00)
  15. In Her Music Box (4:20)
  16. Vanity Sick * (2:52)
avatar van thgryda
Inderdaad ik kan er los acht noemen

Ik een stuk of 15

avatar van sanchez
verhoogd naar 4,5
heerlijk om te luisteren!

avatar van {P1982}
Ik weet niet hoe ze het doen, maar Ant en Slug weten zichzelf met elk nieuw album te overtreffen. Er is op dit album geen slecht nummer te vinden. Ant's beats sluiten naadloos aan op Slug's lyrics. Slug is officieel mijn favoriete rapper aller tijden, en technisch misschien ook echt één van de beste.

avatar van M&G
M&G
Slug is voor mij de beste Storyteller die er is!!
Elk nummer is een nieuw verhaal.

Sqritz
Atmosphere - When Life Gives You Lemons You Paint That Shit Gold

M'n favoriete album van Atmosphere en misschien wel m'n favoriete hiphopalbum ooit. Wat is Slug toch een heerlijke rapper. Stemgeluid, flow, teksten, en gewoon de manier waarop hij alles brengt .

Een favoriet nummer is echt heel moeilijk hier. Alles klinkt zo goed..misschien toch wel een speciale vermelding voor You & Painting.

Ook The Skinny is heel leuk gevonden.

Ook een dikke chapeau voor Ant, die hier echt wel zalige producties neerzet.

avatar van Gründafjørdøhur
Yesterday is geniaal,
Denk je het hele nummer dat het over een meid gaat ofzo en dan net voor het laatste refrein:
I thought I saw you yesterday,
But I know it wasn't you, cause you passed away dad

avatar van Outblasty
Jammer dat Ant (dat is toch de producer?) niet zo constant is in zijn beats. De ene beat vind ik helemaal geweldig (Dreamer, You, Painting, In her music box, yesterday....) maar er zitten ook een paar beats tussen waar ik niks aan vind. Juist op die nummers vind ik Slug dan ook minder tot zijn recht komen.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik weet niet hoe goed je de plaat al kent, maar ik vond de eerste maanden dat ik dit album kende ook niet alle beats even goed. Maar op een gegeven moment begon elke track mij wel aan te trekken (steeds meer en steeds meer) en sindsdien sta ik in hypnose vanwege WLGYLYPTSG.

avatar van Kill_illuminati
De drums van dit album vind ik bijzonder matig. Zoiets had ik al eerder gezegt op het producers Topic. Neem nou Yesterday, zo'n geweldige melodie maar zulke bijzonder matige drums. Laat dat maar over aan iemand als DJ Premier en Pete Rock. Die kunnen dit veel beter.

Social_Mask
Ik vind het nog steeds zonde van de synths. Kan Ant in het vervolg beter achterwege laten. Ook Yesterday - geen slecht nummer, maar na een paar keer heb je het wel gehoord - is niet al te denderend. Toch is WLGY.. na Lucy Ford EP's het beste wat beide heren tot op heden hebben voortgebracht. Dat heeft het voornamelijk te danken aan nummers als Like the Rest of Us en Guarantees. Van mijn part mag het volgende album volledig bestaat uit dergelijke beats. Wat een klasse, zeg. Sowieso is Ant een meer dan uitstekende en bovendien enorm veelzijdige producer. Samen met één van de beste tekstenschrijver - al dan niet rapper - die vandaag de dag rondloopt, heb je hier te maken met een meer dan geweldig duo.

avatar van Silky & Smooth
Kill_illuminati schreef:

Juist het ontbreken van drums geven dit album die relaxte sfeer, denk ik. Yesterday is zo mooi door alleen het pianomelodietje.

avatar van Bedorvenkebab
Yesterdayheeft wel drums hoor Niet het allerbeste wat Ant heeft laten horen maar ik kan me er echter niet aan ergeren. De sfeer vind ik juist briljant passen op het album: Het klinkt erg vrolijk, maar sluit toch weer wat triest af. Je wilt een slug toch ook niet horen over Premier en Pete Rock beats.

Ik vind Me trouwens prachtig, zowel in raps als in de beat. Ik denk ook het beste nummer voor mij op dit album. Ik vind alleen wel jammer dat Your Glasshouse eigenlijk een loop is, aangezien de beat zelf sterk is. Daar zat naar mijn mening net wat meer in.

Ik vind de drums op Yesterday ook goed. Die bass kick(?) klopt perfect met die wat doffere drums. Daar dat piano loopje bovenop

knap gedaan

Leidenaar187
Bagger CD,valt me op hoe smaken kunnen verschillen,allemaal een 5
Tja,Rock is niet mijn smaak nee maar dit vond ik erg slecht.

avatar van FlyLo
Aan wie zou het dan liggen?

avatar van GarnalenPeller
troll

Rene1979
Leidenaar187 schreef:
Bagger CD,valt me op hoe smaken kunnen verschillen,allemaal een 5
Tja,Rock is niet mijn smaak nee maar dit vond ik erg slecht.

Ja, nee je heb gelijk. Ja Rule is velen malen beter met zijn fenomenale album, Pain is Love.

avatar van fabblwaps
Hé, Leidenaar is ook hier actief, dacht dat ie alleen op GM zat. Welkom Leidenaar. Verder valt over smaken te twisten en snap ik best hoe iemand dit wat minder kan vinden, al is 1* wel erg laag natuurlijk.

avatar van Brains
Oh jeetje, Leidenaar .
Dat 'ie dit 1* geeft is zijn goed recht natuurlijk. Maar ik snap niet wat hij bedoeld met Rock. Ik vindt er weinig rock aan dit album. Er zijn bijna geen eens drums .

avatar van P Jay
"Guarantees" en "You" hebben toch weel beetje rocky approach. Ook het klagende geluid van de steel guitar in "Painting" doet ook denken aan sommige folky nummers. Het heeft natuurlijk niet veel met rock te maken, maar ik kan het "verwijt" aan dit album wel begrijpen van iemand die (waarschijnlijk) minder met alternatievere "indie" (wat 'n kutwoord) hiphop vertrouwd is.

avatar van FlyLo
Ik snap The Skinny nu pas. Heeft waarschijnlijk iets te maken met het feit dat ik niet rook en het nummer regelmatig skip. Geniale tekst wel maar ik blijf het het minpuntje van dit album vinden. Ontzettend vervelend refrein.

avatar van fabblwaps
Ik vond 'm altijd slecht, totdat ik uiteindelijk hoorde waar het echt over ging. Daardoor kan ik 'm nu veel beter waarderen maar het blijft inderdaad toch een van de mindere tracks.

avatar van hoi123
Mindere tracks? Ik vind The Skinny juist een heerlijk, onheilspellend nummer! Als ik dan een minder nummer zou moeten noemen vind ik het Shoulda Known, gaat een beetje vervelen vind ik.

avatar van fabblwaps
Dat ik het een minder nummer vind betekent dat trouwens niet dat ik 'm slecht vind. Ik heb 5* gegeven wat betekent dat ik zelfs de mindere nummers gewoon goed vind.

avatar van Ingo
De Deluxe Edition binnen, awesome!

avatar van Rhythm & Poetry
Ik wacht daar echt al jaren op en elke keer krijg ik na tig maanden tijd een mailtje dat er wat problemen zijn met het verzenden, dat het product tijdelijk niet beschikbaar is etc.

P-DawG
Ik kreeg 'm via Fifth Element al na een week binnen.

avatar van FlyLo
Ontzettend verslavend album. Zeker rond deze tijd. Staat de laatste tijd minstens 2x per dag op.
Rhythm & Poetry schreef:

Op CDWow was de deluxe-edition enkele dagen geleden een paar euro goedkoper dan de gewone. Ondertussen is het aangepast.

avatar van MAS
MAS
Ik heb de Deluxe destijds gewonnen op HHL.