Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold (2008)

Label: Rhymesayers

1. Like the Rest of Us (3:21)
  2. Puppets (3:41)
  3. The Skinny (3:36)
  4. Dreamer (4:04)
  5. Shoulda Known (3:07)
  6. You (3:14)
  7. Painting (3:00)
  8. Your Glasshouse (3:58)
  9. Yesterday (3:23)
  10. Guarantees (4:32)
  11. Me (3:40)
  12. Wild Wild Horses (4:15)
  13. Can't Break (3:33)
  14. The Waitress (3:00)
  15. In Her Music Box (4:20)
  16. Vanity Sick * (2:52)
avatar van fabblwaps
Wat een toeval, ik heb toevallig net vandaag de special edition bij CdWow besteld.
Gezien hun levertijden verwacht ik 'm over ongeveer een half jaar te ontvangen.

avatar van Arrie
Weddenschappen doen we maar via PM. Laatste twee berichten zijn nou ook niet bepaald berichten die iets toevoegen, maar ik zal ze wel laten staan...

avatar van fabblwaps
Dat bericht was ook niet echt serieus bedoeld.

avatar van Arrie
Snap ik, maar aan berichten dat men het album heeft besteld, heeft niemand wat. Inhoudelijke berichten over het album hebben we des te meer aan.

avatar van jellecomicgek72
Hele goede cd. Kende Atmosphere nog niet maar heerlijk rustige muziek voor als ik effe wil chillen of s'avonds lig te slapen. Het openingnummer is gelijk ook het beste nummer.

avatar van Silky & Smooth
Ook het beste slaapnummer

avatar van FlyLo
Het is gebeurd. Mijn derde 5* gaat naar dit weergaloos album. De enige track die mij daar tot nu toe vanaf hield was The Skinny en daar ben ik inmiddels ook al verslaafd aan.
Extraspeciaal omdat ik dit album op het begin op een 3.5 had staan..

Sqritz
Enige mindere nummers vind ik Can't Break en Wild Wild Horses. En zelfs deze mindere nummers vind ik zelfs gewoon goed. Al de rest is meesterlijk.

Ulfat-e-Zulmat
Dat zijn nou net mijn favorieten. Vooral Wild Wild Horses is geweldig energiek.

Ik bljif de synths een horde vinden. Die nummers vind ik ook echt minder en niet 'gewoon goed'. Voor de rest is dit werkelijk een prachtige plaat, maar ik heb persoonlijk toch liever Lucy Ford: The Atmosphere EP's.

avatar van Harderwiek
Wat zit dit album muzikaal toch goed in elkaar! Geweldig. Het is gewoon zo goed als compleet. De verschillende soorten producties per nummer, die toch zo super goed bij elkaar passen. Dit is ook bij de raps van Slug, Hij kan het ene moment rustig en ontspannen rappen en het volgende moment wat agressiever en ruiger, maar alles sluit precies aan en past bij elkaar! Volgens mij ben ik een van de weinigen die Can't Break een erg sterk nummer vind, daarnaast zijn de hoogtepunten voor mij Puppets, Painting, Guarantees en In Her Music Box. Maar blijft ontzettend moeilijk om te kiezen!!! Geef het album tot nu toe een 4,5 omdat het na mijn mening net iets te lang is, maar misschien komt er nog wel een 5 als het niet gaat vervelen....

avatar van Harderwiek
En wat ziet de hoes van hete album er trouwens vet uit! Ziet meteen dat het om kwaliteit gaat, wat het uiteindelijk dan ook duidelijk is...

avatar van niels94
Deze waardeer ik nu eindelijk helemaal, ik verhoog hem naar een 5 en geef hem een top 10 plek als hoogst genoteerde hip-hop album.

Dit omdat dit album zo goed als perfect is. Ten eerste, dit album bevat beats die bij de beste die ik ken horen, ongelooflijk goede samples, heerlijke beats. Dan is er Slug, die echt goed flowt, hij ligt perfect op de beat, daarnaast heeft hij gewoon een enorm fijne stem en rapt hij erg fijn, melodieus. De beats en de raps vullen elkaar perfect aan. Dan zijn zelfs de refreinen erg fijn om naar te luisteren, wat ook niet altijd het geval is bij hip-hop albums. Bijna perfect dus

avatar van Elohim
Er zit geen sample hierop trouwens. Alles is opnieuw ingespeeld. Veel niet eens door Ant. Kijk maar in het boekje in het album, staan veel andere mensen in.

avatar van MJ_DA_MAN
Hier staan wel degelijk samples op hoor.

YouTube - Eels - Susan's House
Zal je vast bekend voorkomen

avatar van MJ_DA_MAN
Susan's House is ook weer gesampled.

avatar van niels94
Ah, dat wist ik dan weer niet. Zo blijf je aan de gang

avatar van Rhythm & Poetry
Yup, Gladys Knight & The Pips.

avatar van pqt
pqt
En dan hebben we natuurlijk nog deze.

avatar van Silky & Smooth
Was die eerder dan? (Gezien jaar van uitbrengen.)

avatar van pqt
pqt
Dat vroeg ik me ook al af.

avatar van René.
Elohim schreef:

YouTube - Ronnie Laws _ Rolling

YouTube - The Masquerade Is Over-David Oliver-1980

YouTube - Gladys Knight & The Pips - Love Finds Its Own Way

Zijn er nog een paar, maar die kon ik zo snel niet vinden.

avatar van FlyLo
Stuk voor stuk wel meesterlijk gesampled. Op z'n RZA's zou ik zelfs zeggen.

avatar van Elohim
Het zijn misschien de melodieën van de samples. Maar samplen is letterlijk dat stukje pakken. Pak het boekje erbij, alles is ingespeeld. Alles is door een band opgenomen. Dat is voor mij geen sampling meer.

avatar van Kill_illuminati
Waarom zijn drums dan zo wack (sorry voor het woord wack). Ik vind de drums bijvoorbeeld van Yesterday het nummer verpesten.

avatar van René.
Elohim schreef:
Snap wat je bedoelt, maar voor mij wel, of je het nou regelrecht kopieert of je maakt het zelf na, uiteindelijk komt het op hetzelfde neer: je 'leent' iemand anders zijn muziek.
Ben wel blij dat ze het op deze manier hebben gedaan trouwens, de producties zijn fantastisch geworden, of het nou gesampled is of niet.

avatar van kobe bryant fan
Leuk album maar snap nog altijd die 4.14* niet Slug flowt wel goed maar wel een heel album op dezelfde manier alleen ht plot op Puppets niet.Toch is dit wel grenzend aan top!Na een paar luisterbeurten bij,zal dit misschien al een 4.5* worden.De producties zijn het beste aan dit album vooral op Guarantees.4.0*

Off topic discussie over stem/gemiddelde verwijderd. Terug naar de muziek.

Sqritz
Painting bevat trouwens een sample van Pink Floyd.

www.whosampled.com

handige site..