Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold (2008)

Label: Rhymesayers

1. Like the Rest of Us (3:21)
  2. Puppets (3:41)
  3. The Skinny (3:36)
  4. Dreamer (4:04)
  5. Shoulda Known (3:07)
  6. You (3:14)
  7. Painting (3:00)
  8. Your Glasshouse (3:58)
  9. Yesterday (3:23)
  10. Guarantees (4:32)
  11. Me (3:40)
  12. Wild Wild Horses (4:15)
  13. Can't Break (3:33)
  14. The Waitress (3:00)
  15. In Her Music Box (4:20)
  16. Vanity Sick * (2:52)

Sqritz
pqt schreef:
Heb ik iets fouts gezegd?

Of was dat nog de periode dat die andere vent erbij zat?

Het is Woman with the tattooed hands.

Vond het gewoon erg grappig toen ik het las, niet spottend bedoeld.

Ik verhoog hem naar 4*

R&P had gelijk, als je dit wat vaker luistert wordt het duidelijk beter. Misschien wordt het nog wel hoger. De beats zijn geniaal.

toris
dat gaat wel snel bij jou zeg!

avatar van niels94
Zo'n apart album is dit nou ook weer niet, daarnaast kan het nog steeds verder groeien maar zoals het nu is, is het een 4 waard.

Eerst voelde ik hem niet zo, vond het wel gaan maar werd een beetje saai. Nu heb ik het nog een paar keer geluisterd, iets van 3x, vind hem nu beter. Ik kan hem nog beter gaan vinden... of niet

avatar van principal2000
De jongere generatie hiphop-liefhebbers lopen over het algemeen weg met Atmosphere. Ik werd toch stiekem benieuwd of dit weer iets "urbans" was of toch wel degelijk raakvlakken had met de muziek waar ik voorheen zo weg van was en nu toch nog liefde voor heb. Een snelle beluistering leert mij dat ik dit echt "moderne hiphop" vind zoals ik dit bij deze voor mezelf noem. En ja, ik kan dit wel waarderen. Muzikaal is het een stuk geevolueerd sinds de drumcomputer, Amiga-samplers en G-funk. Het is nog rauw genoeg om voor mij niet onder urban te vallen en gelukkig niet zo plastisch als bijvoorbeeld het latere werk van Wu-Tang. Bovendien kan dit soort hiphop voor een breder publiek toegankelijker zijn dan enkel de echte hardcore heads. Die futoristische geluidj(es)effecten Can't Break, The Skinny, Shoulda Known) hadden van mij achterwege gelaten kunnen worden en ik vind niet ieder nummer evensterk, maar al met al een prima album en eerste kennismaking met Atmosphere. Wellicht is het tijd voor mij om wat meer van Atmosphere te gaan beluisteren.

Sqritz
Weer maar eens aan het beluisteren.

Wat een immens goed album is dit toch. Die beats, teksten, stem van Slug, ... Niet normaal hoeveel ik van dit album geniet.

avatar van alexander-r
Dit kan mij ook niet pakken, zitten wel wat aardige nummertjes tussen, maar daar houd het dan ook mee op...

avatar van Elohim
@Sqrtiz, waar is je stem dan? ben wel benieuwd XD

avatar van joeri_musicfreak
shit, ik dacht toen ik yesterday hoorde dat het over een meisje ging, maar op et einde werd et me pas duidelijk dat et over ze pa ging

Cool he!

avatar van joeri_musicfreak
goed en lekker nummer inderdaad !

avatar van Sandokan-veld
Volgens mij gaat het over beide, en verandert hij gewoon van perspectief tegen het einde. Geweldig gedaan overigens, krijg altijd een brok in mijn keel van dat moment.

avatar van kobe bryant fan
Ja geweldig nummer is dat.Het zijn stuk per stuk pareltjes,gewoon een uur genieten.

avatar van René.
Ik vind 'Yesterday' sowieso een van de beste nummers ooit gemaakt.

avatar van Silky & Smooth
Yesterday was ook de reden dat ik dit album ging luisteren. Alleen dan deze versie.

Off topic berichten verwijderd.

avatar van Jorge-E
joeri_musicfreak schreef:

Hier ook. En ook zo met The Waitress.

Intussen vind ik dit een geweldig album, met uitzondering van een paar liedjes, maar The Skinny, Dreamer, Yesterday, The Waitress... zijn gewoon prachtig.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik weet nog wel dat ik tijdens mijn eerste luistersessie dacht dat hij het over zichzelf had (als in een soort van reflectie, of gewoon derde persoon enkelvoud ). Briljant bedacht inderdaad.

avatar van Silky & Smooth
Toch maar weer in mijn top-10 gezet. Ik haal deze plaat bijna altijd als eerste uit de top-10, maar na een luisterbeurt wil ik hem meteen weer terug zetten. Eigenlijk heel erg terecht, want er is niks op aan te merken!

avatar van UmindC
Ik 'voel' deze plaat eerlijk gezegd niet zo.

Waarom niet?

avatar van UmindC
Weet ik niet, het pakt me gewoon niet, maar volgens Rob gaat dat nog komen.

avatar van niels94
En volgens mij ook, ik had precies hetzelfde.

avatar van FlyLo
Bij meerdere mensen denk ik.

avatar van Silky & Smooth
Ik weet niet meer wat ik meteen van vond, maar ik vind dit het meest relaxte album van hen. De rest vind ik niet echt geweldig, maar deze is helemaal tegenovergesteld. Ik denk dat het nog wel kan komen, maar ja.. smaken blijven verschillen

avatar van thgryda
Dat denk ik ook, ik vond hem meteen van de eerste luisterbeurt goed. Ik gaf hem een 4, een paar weken later een 4.5 en uiteindelijk een 5 plus een top tien plaats

avatar van Snoeperd
Dit is het album dat ik de laatste weken erg vaak draai, het boeit vanaf de eerste luisterbeurt, maar de genialiteit komt pas later naar voren. Het album gaat alle kanten op, een minimalistisch gitaartje op Guarantees en Can't Break is juist weer een erg drukke beat. De rapper heeft een erg prettig stemgeluid, op sommige nummers heeft hij een hele mooie soulachtige stem, in veel nummers zijn daar ook invloeden van te horen. De productie is erg goed maar wordt nergens glad, al met al vind ik dit nu al een heel goed album en ik heb het gevoel dat het alleen maar kan groeien. Prijsnummer op dit album is The Waitress, mooie piano op het begin en dan die eerste zin die je meteen raakt: A city full of people and my favorite is that waitress, de beat is geniaal met het fluitje, één van de beste nummers die ik ken.

Voor nu al 4* en het gaat nog groeien, dat kan ik bijna zeker zeggen.

avatar van IrishBastard
dit vind ik wel een van de beste albums van atmosphere.
de beats en de lyrics zijn bij dit album erg goed.
daarom een 4

avatar van René.
Vandaag maar orgineel besteld. Beste CD ooit gemaakt.