Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold (2008)

Label: Rhymesayers

1. Like the Rest of Us (3:21)
  2. Puppets (3:41)
  3. The Skinny (3:36)
  4. Dreamer (4:04)
  5. Shoulda Known (3:07)
  6. You (3:14)
  7. Painting (3:00)
  8. Your Glasshouse (3:58)
  9. Yesterday (3:23)
  10. Guarantees (4:32)
  11. Me (3:40)
  12. Wild Wild Horses (4:15)
  13. Can't Break (3:33)
  14. The Waitress (3:00)
  15. In Her Music Box (4:20)
  16. Vanity Sick * (2:52)
niels94 schreef:
Gaat The Waitress nou over zijn dochter?

nee.

avatar van niels94
Uitleg is welkom. Ik denk het vanwege dit einde:

'Thinking, damn, I should have been a better father to my daughter
'

hmm vergissing van mijn kant denk ik.

Ik dacht dat jij bedoelde dat die serveerster de dochter van de zwerver was, dit is namelijk niet zo (waar ik op doelde). Die laatste lijn gaat gewoon over de dochter van de zwerver.

misschien nog even ter info; Waitress, Glasshouse, Yesterday en Painting zijn met elkaar verbonden.

Ulfat-e-Zulmat
Ja, ze staan allemaal op dit album.

tja, dat is wat Slug erover zei.

Bij Waitress, Glasshouse en Painting kan ik het verband wel min of meer zien. Yesterday kan ik echter moeilijker plaatsen. Guarantees zou logischer zijn.

avatar van niels94
Inderdaad, Yesterday gaat over zijn vader. Maar ik kan ook moeilijk het verband plaatsen met Glass House eerlijk gezegd, dat gaat toch gewoon over een meisje die met een flinke kater wakker wordt in het huis en nogal verward loopt te doen?

Amerika ten tijde de Bush regering/Irak

avatar van Elohim
Glasshouse gaat over een meisje dat (het is trouwens het meisje dat, niet het meisje die) een kater heeft, verward is en blijkt in haar eigen huis te zijn.

Ik zie verder een mogelijke metafoor erin nu 2nd Chamber zegt Amerika ten tijde Irak... Maar leg het toch maar uit xD

avatar van FlyLo
2nd Chamber schreef:
Amerika ten tijde de Bush regering/Irak

Dat wordt gezegd ja maar eerlijk gezegd zie ik het er totaal niet. Hoe past bv. het refrein in godsnaam in die vergelijking?

echt letterlijk kan je het natuurlijk niet nemen.

ik zie het als de wakker worden "hangover" na 8 jaar wanbestuur van de regering en de gevolgen daarvan (de crisis).

Slug heeft dit met min of meer dezelfde woorden omschreven. Hij vermeldt in diezelfde video (vind hem niet meteen terug op youtube) dat The Skinny over een sigaretten verslaving gaat,

avatar van FlyLo
Slug is natuurlijk wel iemand die zoiets gewoon zou kunnen verzinnen om de luisteraar voor de gek te houden

mogelijk.

hier is de video (op 4.35 begint het) YouTube - Exclusive Atmosphere Interview: Paint That ish Gold

Sqritz
En waar zegt hij dat Painting, Glasshouse, Yesterday en The Waitress met elkaar verbonden zijn? Want dat verband zie ik echt niet.

avatar van Harderwiek
dit ging over Glasshouse en Amerika volgens mij (heb het filmpje nog niet gezien)

Sqritz schreef:

ergens op een forum

avatar van discipline
Wat is Dreamer toch een perfect nummer . Ik begin het album sowieso wel steeds meer te waarderen. Toch blijft ik de voorganger beter vinden.

avatar van thomzi50
2nd Chamber schreef:

ergens op een forum

Dat zei hij ook toen ik hem in 2008 sprak:
"Eigenlijk gaat het hele album over één vrouw, maar dan wel over verschillende personen en dingen in haar leven."

Vervolgens lichtte hij het ook aan de hand van vrijwel alle nummers toe, maar dat was te gedetailleerd voor in het uiteindelijke interview.

Sqritz
Ah, jammer dat dat er niet in staat.

avatar van Elohim
Lijkt mij heel sterk dat Yesterday over een vrouw gaat... Ook Me lijkt mij moeilijk uit te leggen, gaat gewoon over Sean zelf toch? Dan wel gedeeltelijk over zijn relatie MET een vrouw natuurlijk...

panjoe (moderator)
Het kan wel vanuit het perspectief van die vrouw geschreven zijn.

avatar van Harderwiek
Sean heefft een keer gezegd dat de nummers Yesterday en Me over Sean zelf gaan.

avatar van niels94
Dat lijkt mij ook, want waarom zegt hij anders 'cause you passed away, dad' en heeft hij het in Me steeds over een 'he'.

niels94 schreef:
Dat lijkt mij ook, want waarom zegt hij anders 'cause you passed away, dad'

Dat kan een vrouw toch ook zeggen?

avatar van niels94
Sorry, had jouw eerdere bericht niet goed gelezen. Dat kan inderdaad vanuit het perspectief van een vrouw.

niels94 schreef:

Geeft niets hoor. Ik ga er overigens zelf ook altijd vanuit dat het vanuit Slug zelf geschreven is, maar het zou wel leuk zijn als het hele album inderdaad om één vrouw draait.

Bericht over de top 250-notering verwijderd.

avatar van kobe bryant fan
Ik kan hem deze week in mijn brievenbus gaan vinden
The Waitress is wel zo'n nummer dat je een paar keer op repeat kunt zetten.
Ant+Slug= gouden duo .

avatar van He$$el_01
kobe bryant fan schreef:
Ant+Slug= gouden duo .

Ach, het is maar goudverf...

avatar van kobe bryant fan
Later dan verwacht maar vandaag toch in mijn brievenbus gevonden .
En het blijft geweldig vrolijk klinkende nummers als: Deamer en You en duistere nummers als: Your Glasshouse en Can't Break is eigenlijk niet zo duister .
Eerst waren Puppets, Your Glasshouse en In Her Music Box mijn 3 favorieten nu zijn dat: Dreamer, Guarantees en The Waitress.