Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold (2008)

Label: Rhymesayers

1. Like the Rest of Us (3:21)
  2. Puppets (3:41)
  3. The Skinny (3:36)
  4. Dreamer (4:04)
  5. Shoulda Known (3:07)
  6. You (3:14)
  7. Painting (3:00)
  8. Your Glasshouse (3:58)
  9. Yesterday (3:23)
  10. Guarantees (4:32)
  11. Me (3:40)
  12. Wild Wild Horses (4:15)
  13. Can't Break (3:33)
  14. The Waitress (3:00)
  15. In Her Music Box (4:20)
  16. Vanity Sick * (2:52)
avatar van Elohim
Ah op die manier... Zelfde verhaal als bij de deluxe versie van GodLovesUgly denk ik dan. Die vond ik eerlijk gezegd niet zo super interessant (alhoewel die cartoon wel grappig is xD)

Rene1979
Ja maar dat was weer wel een Sad Clown Bad Dub...

Rene1979 schreef:
Ja maar dat was weer wel een Sad Clown Bad Dub...

Bij deze deluxe versie zit idd een dvd, maar betreft wel degelijk een SCBD hoor, Nr 13 welteverstaan. Staat er gewoon op gedrukt

Zowiezo is al het extra/gelimiteerde uitgaven van Atmosphere een aanrader, daar het altijd wel interessant materiaal betreft imo.

Deze deluxe bookvorm uitgegeven lp is dan ook wel heel strak en is imo een van de mooiste manieren tot op heden voor 't uitgeven van een cd geweest!

Voor de duidelijkheid:

Bij GodLovesUgly zat Sad Clown Bad Dub 4
Bij When Life Gives You Lemons Deluxe versie zat SCBD 13

dus.....

avatar van kobe bryant fan
Het is gebeurd na een redelijk lange tijd op nummer 1 in mijn top 10 gestaan te hebben is deze verslagen door Neutral Milk Hotel - In The Aeroplane Over The Sea.

Rene1979
Nou dan moet ik eens goed kijken maar ik dacht dat het gewoon een tour dvd was.

Rene1979 schreef:
Nou dan moet ik eens goed kijken maar ik dacht dat het gewoon een tour dvd was.

Een tour dvd genaamd scbd 13
Staat op de dvd gedrukt!!

avatar van fabblwaps
Klopt hij heet inderdaad gewoon SCBD 13. Geweldige DVD trouwens, ik draai 'm zelfs vaker dan het album zelf tegenwoordig.

Ulfat-e-Zulmat
kobe bryant fan schreef:

Jij durft.

avatar van lovegun
Ik smelt hier echt van, wat een sexy muziek is dit!
Maar ik ben dan ook nog bij het eerste nummer, doordat die op repeat staat, ben ik helaas nog niet zo ver.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)

avatar van Harderwiek
Snel die repeat knop uitdrukken dan!

avatar van Timmie
sexy..... hmm.

avatar van jassn
Na 3 keer luisteren geef ik dit een dikke 4,5 sterren. Nooit gedacht dat dit nog beter zou zijn dan hun laatste album.

Dikkop
Normaal gezien houd ik niet van hip-hop. Yesterday is prachtig.
Ik zal deze maar eens proberen.

avatar van WeztSide
Dit album heeft een enorme status, dus als hiphoppert kun je er niet ontkomen om dit album ook te beluisteren. En dat heb ik dus ook gedaan.

Ik vind het wel een beetje moeilijk m'n mening hierover aan te duiden. De beats zijn van een hoog niveau, Slug is een hele goede rapper en storyteller, maar... Het is eigenlijk met Slug de hele tijd hetzelfde liedje. Waarom moet elk van de 15 nummers een zielig verhaal bevatten? Of tenminste een verhaal waarin iemand een bepaald probleem heeft. Het zijn stuk voor stuk goede nummers, maar ik blijf maar hopen op een nummer waarop Slug eens wat leuks of rustigs gaat vertellen.
Zelfs op vrolijke beats als You, Shoulda Know en The Waitress moet het weer haast een roman worden. En dat is dus wat het een beetje verpest voor me. Slug trekt je aandacht met z'n rijmschema's, maar na drie nummers ben ik weer klaar. Te weinig variatie is dus eigenlijk wat ik in het kort wil zeggen.

avatar van Sparks
Like the rest of us lean back achterover, no worries

Dikkop
Ik ben wat teleurgesteld eigenlijk.
Na het fantastische Yesterday te hebben beluisterd, had ik hier hoge verwachtingen van.
Het album heeft een bepaalde sfeer waar ik jammergenoeg niet van houd.
Ik heb de indruk dat de nummers vaak hetzelfde langzame tempo hebben. Een nummer als Guarantees of Me verveelt me gewoon. Ik zal When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold wel nog enkele kansen geven.

avatar van Dustbowl
Erg fijn hip-hop album dit. Heb me nooit echt verdiept in dit genre, maar Atmosphere bevalt me uitstekend tot dusver. Deze en de nieuwste allebei op 4* staan. Iemand tips voor soortgelijke hip-hop? (Daarmee bedoel ik weinig fuck-shit-lyrics en wat rustigere beats zoals op deze plaat )

avatar van pqt
pqt
Dan moet je voornamelijk bij het Rhymesayers label blijven; Brother Ali ofzo.

avatar van kobe bryant fan
Als je geen Fu*k Sh*it lyrics wilt zou ik ook eens Dela proberen.

avatar van niels94
Je hebt er natuurlijk een heleboel, dit is eigenlijk niet het topic om dit te doen, daarom zal ik je wat tips sturen via PM (ik raad anderen aan dit ook te doen, dit is nog altijd de WLGYLYPTSG pagina ).

avatar van Fathead
Wat is dit leuk! Mijn ontdekking van de week. Normaal luister ik geen hiphop, maar dit is het perfecte hiphopalbum voor hiphopleken. Waarom dit goed is laat ik dan ook graag aan de experts over...

avatar van Illmaticly Ill
Bohhhhh.. wat is dit een geniaal album!! Ik zag laatst ergens op Youtube een video van kalme / chille hip-hopnummers en toen stond daar het nummer 'Yesterday' bij. Ik dacht van wow dat is een chill nummer dus kwam ik bij dit album terecht. Heb het eens doorgeluisterd en... ja wat moet ik zeggen; de meeste nummers zijn zo chill, rustgevend en zo echt niet normaal. Ik had echt niet verwacht dat er (nog) zo'n chille hip-hop werd gemaakt de laatste jaren. Ik dacht dat Common hier het beste in was; in die rustige rapnummers maar ik denk dat ik alleen al door dit album Atmosphere beter vind. Ik las hier al dat sommige mensen de producties 'kaal' of 'saai' vinden, maar ik vind dit juist geweldig! Gewoon lekker rustige beats en de stem van Slug bevalt me ook goed! Nummers zoals The Waitress, Me, In her music box, Painting, Yesterday, Like the rest of us... echt chill. Ik krijg nog niet zo veel mee van wat zeg maar de boodschap is in deze nummers; ik bedoel dat ik nog niet zo goed naar de teksten heb geluisterd. Dat ga ik dus wel even doen, want ik wil wel weten waar het allemaal over gaat. Heeft niemand hier moeite met het snappen van Engelstalige teksten, in hip-hop? Dan heb ik het dus over bijvoorbeeld dit duo, Nas, Common, uhm.. Rakim?? Zal wel komen door de manier waarop ze rappen ofzo, want bij bijvoorbeeld Immortal Technique krijg ik meestal wel alles mee. Wat hij bedoelt dan he. Ach ja, dat kan ook gewoon komen doordat ik nog zo jong ben en nog veel van de Engelse taal moet leren. Maar lukt al beter naarmate ik meer Engelstalige muziek luister en de teksten ook doorneem!! Maar even ontopic: dit album zal waarschijnlijk een van mijn favorieten worden, denk ik. Veel variatie ook qua beats, er zitten enkele beats tussen die me denk ik op den duur toch gaan vervelen maar de meeste beats vind ik echt relaxed. Dit is dan wel pas het eerste album dat ik heb geluisterd van Atmosphere, dus ik ga deze week maar eens de tijd nemen en hun andere albums eens goed luisteren!! Ben blij dat ik weer eens wat nieuwe hip-hop heb ontdekt, af en toe begint steeds dezelfde hip-hop echt te vervelen (alleen maar Tupac, Nas, Biggie, Eminem enzo begint de laatste tijd een beetje te vervelen).

avatar van kobe bryant fan
Je moet zeker eens de teksten goed lezen ze zijn zeker niet moeilijk om te begrijpen.
Ze zijn de moeite waard.

avatar van Silky & Smooth
Bij mij varieert het echt. Soms heb ik direct door wat er verteld wordt en soms duurt het even. Vreemd is dat dit vrij weinig met snelheid, stemgeluid en flow te maken heeft. Ik heb er tenminste nog geen vast patroon ofzo in gevonden. Ik had bijvoorbeeld moeite met Nas op Illmatic in het begin, terwijl die helemaal niet onduidelijk rapt. Slug daarentegen vind ik hier altijd duidelijk rappen, maar op eerdere werken van Atmosphere moet ik mij meer concentreren.

avatar van Illmaticly Ill
Ja dat had ik dus ook op Illmatic, nu nog steeds eigenlijk . Maar uhm hoe noemen ze dat nou.. ohja: 'Multisyllable Rhyming', volgens mij doet Nas dat ook best wel op Illmatic he? De meester hier in is Kool G Rap, bij hem moet ik me dan ook heel erg goed concentreren om iets van zijn nummers te snappen.... Maar bij Slug valt dit volgens mij best wel mee, het is denk ik gewoon dat ik er nog niet zo veel van mee krijg omdat ik dit voor het eerst hoor. Tenminste dat is wel vaak zo, als ik het dan een paar keer luister dan begin ik het steeds meer te snappen. Maar bij maar heel weinig rappers zijn de teksten echt diep en dat ze bijv. veel metaforen gebruiken enzo; zoals Rakim, Kool G Rap dus, Nas, Big L etc. Maar neem nou een rapper als The Game; ik vind vele nummers van hem echt wel chill om naar te luisteren maar goed de teksten zijn om het maar zo te zeggen vrij oppervlakkig. Maarja ik blijf gewoon zo veel mogelijk Engelstalige rap luisteren, wordt steeds makkelijker .

Aha ik was vergeten een cijfer te geven. Hmm, ik geef het voorlopig 4,5*.

avatar van muziek-fan
Toen ik een nummer hoorde van dit dacht ik gelijk bij alles als ik het nog maar 1 keer heb gehoord. OMG wat voor zielige muziek is dit. Maar na een tijde is het wel goed. Het is alweer een ontdekking over hip-hop. IK geef dit album voorlopig eeen 4 maar kan rap in een 5 veranderen.

bro
Wel lekker down to earth lyrics, maar de raps op zich doen het truckje niet. Maar de beats zijn wel uitstekend, ook al heb ik dat nu nog maar pas ontdekt.

avatar van Thomas91
Voor mijn gevoel komt het album pas echt goed op gang bij Painting, maar dat is inmiddels al wel het zevende nummer. Het niveau vanaf dit nummer ligt erg hoog, vandaar ook mijn score, maar de nummers daarvoor bevallen mij een stuk minder. Als ik het aantal 4,5 en 5* hier zie, hoop ik toch op een soort groei, maar daar reken ik eerlijk gezegd niet op.