Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold (2008)

Label: Rhymesayers

1. Like the Rest of Us (3:21)
  2. Puppets (3:41)
  3. The Skinny (3:36)
  4. Dreamer (4:04)
  5. Shoulda Known (3:07)
  6. You (3:14)
  7. Painting (3:00)
  8. Your Glasshouse (3:58)
  9. Yesterday (3:23)
  10. Guarantees (4:32)
  11. Me (3:40)
  12. Wild Wild Horses (4:15)
  13. Can't Break (3:33)
  14. The Waitress (3:00)
  15. In Her Music Box (4:20)
  16. Vanity Sick * (2:52)
avatar van ThingMan
Ben benieuwd hoe hij morgen is live. Ik hoop dat het knallen word!

avatar van Elohim
Auw... Zag deze laatst bij pop liggen in de mediamarkt...

Elohim schreef:

Haha!

avatar van René.
Elohim schreef:
Auw... Zag deze laatst bij pop liggen in de mediamarkt...

Jij wereldverbeteraar!

avatar van MJ_DA_MAN
En dat terwijl hij daar prima lag.

avatar van kobe bryant fan
Ik heb deze toch maar met een halfje verlaagd, er staat op deze plaat genoeg moois zoals: You, Guarantees, Dreamer, ... Maar jammer genoeg staan er een paar tracks die ik maar blijf skippen dat zijn: The Skinny en Shoulda Known en bij: Wild Wild Horses stoor ik me aan het refrein.
Maar alle andere tracks blijven heerlijk, geweldige beats sommige erg zomers en sommige zouden dan weer perfect in de winter passen. En Slug blijft een heerlijke rapper en tekstenschrijver. Jammer van die twee skippers en het erg slechte refrein van Wild Wild Horses.

avatar van kobe bryant fan
Waarom is mijn post ook naar dat Topic verplaatst?
Ik gaf in mijn bericht mijn mening over de plaat en waarom ik hem met een halfje heb verlaagd, mijn post had niets met de definitie van popmuziek te maken.

Bij zoveel off topic berichten wil er nog wel eens een on topic bericht meeglippen. Ik heb het bericht weer teruggezet op de goede plaats.

Bedankt!

avatar van JLjuju
MJ_DA_MAN schreef:
En dat terwijl hij daar prima lag.

Inderdaad. Wanneer komt de Britney Spears/Atmosphere feature?

avatar van KILLERBEE99
Leuk album, maar het echte geniale van het album zie ik (nog) niet, kan nog komen

avatar van Harderwiek
Luister de DVD tegenwoordig meer dan het album zelf. Wat een optreden zeg!

avatar van Silky & Smooth
Wat voor DVD?

avatar van Harderwiek
Sad Clown Bad dub 13, die krijg je erbij bij de deluxe edition.

avatar van LarsHiphop
kobe bryant fan schreef:

Waarom vind je The Skinny dan minder? Vind hem zelf erg knap gemaakt.
Bij Shoulda Known kan ik het me wel heel goed voorstellen.

avatar van Elohim
Lijkt me niet erg lastig. Heeft een erg electronische en poppy beat. Ik kan me daar erg in vinden, eigenlijk. Vooral toen ik het album voor de eerste paar keer beluisterde.

avatar van thgryda
Harderwiek schreef:
Sad Clown Bad dub 13, die krijg je erbij bij de deluxe edition.

Zat er bij mij niet bij ? (voor 10 euro bij het rhymesayers concert)

avatar van Harderwiek
Heb je die gouden albumhoes, of dat grijze boekje als albumhoes?

avatar van aerogp1
Vreemd genoeg raakte ik bekend met Atmosphere via het album The Family Sign, deze zomer. Die plaat staat niet als een meesterwerk te boek hier, maar ik vond hem zeker niet verkeerd! Vandaar dat ik benieuwd raakte naar "When Life Gives You......." Na een paar luisterbeurten ben ik positief. Het geheel is een stukje spannender dan The Family Sign. Ik hoor meer rapnummers en het geheel klinkt wat meer hip-hop. Ik blijf luisteren.

avatar van aerogp1
Deze is beter dan The Family Sign, zonder enige twijfel! 4*

Sommige nummers van dit When Life Gives You Lemons... zijn werkelijk fantastisch, maar of het hele album beter is dan The Family Sign, dat weet ik niet. Op een of andere manier vind ik dat album wat meer nog een geheel vormen, door dezelfde sound en de vele diepe heftige teksten. Die teksten gaan over het echte leven, hier hoor je (heel) af en toe de mindere kant van de hip hop voorbij komen in platte nietszeggende teksten.

Dit album daarentegen staat wel weer vol met geweldige nummers. Om te beginnen met het fantastische Puppets: die soulpiano alleen al! Dreamer is ook een lekkere funksong, met een steengoede bas en gitaar. Het grote minpunt van dit album is het slechte Shoulda Known, zowel muzikaal als de tekst. Wat dit nummer op dit album doet vraag ik echt af. Heeft nou niemand gezien dat het er ook helemaal niet tussen past? Gelukkig krijgen we daarna de superfunky gitaar van You, lekker hoor!

Daarna volgt de... lapsteel guitar op Painting: wow dat is originele hip hop, het klinkt super. Op Your Glasshouse vind ik de heavy synthesizer erg lekker en ook de wendingen in het nummer zijn sterk. En dan de piano en superbeat van Yesterday: wow. Ene Nate Collis schreef Guarantees en speelt het nummer op gitaar waar Slug op rapt: mooooi! Dat gaat door op het fraaie Me waar je ook nog Mankwe Ndosi hoort zingen. Verder is ook het pianootje op het mooie The Waitress vermeldenswaard. De rest van de slotnummers zijn net wat minder.

De muziek is grotendeels weer real music from real people. En dat klinkt erg goed: het maakt het allemaal echter, minder glad. Bovendien gaat het om topmuzikanten. De raps van Slug zijn steengoed, droog en duidelijk. Gisteravond luisterde ik even naar het laatste album van Jay Z: vergeet 't maar man, dit Atmosphere is zoveel beter.
Als je trouwens van mooie verpakkingen houdt, dan is de limited edition (met live dvd) zeer aan te bevelen: het is een zwart gebonden boekje met een getekend verhaal en alle teksten: heel fraai!

west schreef:

Kun je misschien een voorbeeld noemen? Kan het met namelijk echt niet herinneren. Tenzij je een nummer als The Skinny of Shoulda Known bedoeld... dan nog vind ik dat alles behalve plat en nietszeggend, integendeel. Dat is toch ook het 'echte leven'? Vind de allergie voor seks gerelateerde onderwerpen soms nogal overdreven. Past precies op het album (al vind ik het - door de beat en het refrein met name - wel één van de mindere nummers op het album, maar nog steeds erg goed).

avatar van Harderwiek
The Skinny heeft echt geen nietszeggende tekst, eigenlijk is bijna geen 1 tekst dat. Er is (bijna) altijd wel iets voor te zeggen. Daarnaast vertelt Slug op The Skinny weer een mooi verhaal.

avatar van niels94
The Skinny is een metafoor over drugsgebruik, geniale tekst. Maar ik dacht dat West die misschien zou kunnen bedoelen

avatar van Kossy
Net Eels ontdekt en Susan's House van het album Beautiful Freak deed me verdacht veel ergens aan denken.... na een tijdje was het me duidelijk, yesterday van dit prachtalbum is gesampled. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik vanavond weer ouderwets Atmosphere luister!

avatar van niels94
Ik heb begrepen dat Eels het ook weer van iemand anders heeft. Weet het niet zeker.

avatar van Slowgaze
Kossy schreef:

Tijdens een MuMe Top 2000-bespreking was iemand al van mening dat 'Susan's House' gesampled was voor 'Yesterday'; andersom, zoals jouw formulering impliceert, kan uiteraard niet, want dat eels-album is twaalf jaar ouder dan deze plaat. Beide nummers samplen 'Love Finds Its Own Way' van Gladys Knight & The Pips.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Inderdaad, al is er volgens mij bij beide nummers geen sprake van samplen maar van opnieuw inspelen.

avatar van Slowgaze
Een nagespeelde sample is in principe ook een sample. Bij Atmosphere is het zeker het geval dat het opnieuw ingespeeld is, maar bij eels twijfel ik er wat aan.