The Rolling Stones - Shine a Light (2008)

Label: Polydor

1. Jumpin' Jack Flash (4:22)
  2. Shattered (4:06)
  3. She Was Hot (4:44)
  4. All Down the Line (4:35)
  5. Loving Cup (4:02)

met Jack White

6. As Tears Go By (3:31)
  7. Some Girls (4:19)
  8. Just My Imagination (6:39)
  9. Far Away Eyes (4:37)
  10. Champagne & Reefer (5:58)

met Buddy Guy

11. Tumbling Dice * (4:24)
  12. Band Introductions (1:39)
  13. You Got the Silver (3:21)
  14. Connection (3:30)
  15. Martin Scorese Intro * (0:12)
  16. Sympathy for the Devil (5:56)
  17. Live with Me (3:53)

met Christina Aguilera

18. Start Me Up (4:05)
  19. Brown Sugar (5:25)
  20. (I Can't Get No) Satisfaction * (5:37)
  21. Paint It Black * (4:28)
  22. Little T&A * (4:09)
  23. I'm Free * (3:30)
  24. Shine a Light * (4:05)
Father McKenzie
Zijn dit nieuwe versies van oude nummers?
Oude wijn in nieuwe zakken?
Of is dit gewoon wat ik denk dat het is?

beaster1256
ja, gaan ze de koper nog wat meer melken , het wordt tijd dat ze stoppen , genoeg is genoeg

avatar van Thunderball
Onzin, dit is gewoon de soundtrack van de nieuwe Scorsese film over de Rolling Stones, die voor een groot deel bestaat uit een een registratie van twee clubconcerten te New York.

Eindelijk eens niet alleen maar hits, maar een zeer mooie setlist met veel niet vaak gespeelde nr's en een paar interessante gastoptredens.

Harald
Heel goede tracklist met songs die ze niet vaak live gespeeld hebben bijvoorbeeld You Got The Silver, Connection, I'm Free of Far Away Eyes. Maar ook Champagne & Reefer met Buddy Guy, Keith Richards was zo enthousiast over Buddy Guy dat hij hem spontaan zijn gitaar als cadeau met de woorden: "This is yours, mate", heeft gegeven.

avatar van vin13
Ga hem bestellen, vind het wel interessant naast dvd's van A bigger bang en Four flicks. Ik ga voor de tracks die minder vaak gespeeld zijn en Buddy Guy is pluspunt. Ik ken geen liveversie van She was hot, 1e keer? Uitmelken, tsja zorg erdan voor als band dat je de Stones kan evenaren of verslaan als liveband. Oude rockers krijgen nog steeds gelijk, zie ook Led Zeppelin, The Who.

avatar van Thunderball
She was hot! is al wel te krijgen op bootlegs als Oakland, Nijmegen, Parijs en de O2 Arena, maar officieel nog niet eerder live uitgebracht (omdat hij voor afgelopen tour nooit live was gespeeld).

Enige zwakke vind ik dat er slechts 9 nr's op het tweede schijfje staan, had wel wat meer nog gekund!

Father McKenzie schreef:
Zijn dit nieuwe versies van oude nummers?
Oude wijn in nieuwe zakken?
Of is dit gewoon wat ik denk dat het is?

Dit zijn live versies van nummers. Ze brengen alweer een liveplaat uit. hun zoveelste niet dat die slecht zijn maar het zijn er wel veel;

MICKJES
Nog 5 dagen Ik heb er echt zin in!!!!!!!

Father McKenzie
Awel, ik ook, zie! Laat maar komen, en zeker ook die dvd door Scorsese gefilmd, ik verwacht een echte topper!

avatar van Thunderball
Er kwam net een reclame van op TV! Vrijdag ligt ie in de winkel.

avatar van marco straaten
Elk moment in huis; ben zeer nieuwsgierig want de setlist ziet er goed uit.
Al wat beelden op internet gezien van de film en ook dat lijkt mij niet verkeerd.
Het meest nieuwsgierig naar Loving cup en She was hot

Harald
Ik ben stoned als een garnaal en van de wereld af. Hun laatste periode is begonnen en ze hebben nog steeds zoveel lol als 1964. Keith, Mick, Charlie en Ronnie zijn op deze planet door niemand te stoppen. Ze beginnen met een geweldige Jumpin' Jack Flash die naadloos in Shattered over gaat. Ze gaan met een prachtige She Was Hot door, dan volgt een super version van All Down The Line. That's Rock 'N Roll, man! Wat een plaat, zeg. Geweldig hun eerbetoon aan Muddy Waters met Buddy Guy op gitaar en vocals en de Stones laten horen dat de Blues tot heden hun inspiratie bron gebleven is. De gospel Far Away Eyes hebben ze misschien alleen maar tien keer live gespeeld en staat alleen op grijze platen, nu eindelijk ook op hun officiele live plaat. Net als I'm Free, bijna nooit live gespeeld. In absoluut goede stemming ook Keith Richards die met You Got he Silver en Little T & A's zijn Rock 'N Roll hart laat horen. Ik ben nog steeds stoned en van de wereld af....

avatar van marco straaten
Harald, ik sluit me volledig bij je aan; een fantastische cd en wat een ervaring.
Fantastische nummers en zelfs All down the line met Christina klinkt geweldig.
Van mij de volle mep 5*

Harald
Wow.... En nu moet nog de DVD in de handel komen.

avatar van Thunderball
Shit! Ik heb hem nog niet. Zit te twijfelen om hem ook te gaan halen, of te wachten om de Japanse versie ergens te zien op te duikelen. Ik wil perce ook Undercover er op hebben!

Harald schreef:
Wow.... En nu moet nog de DVD in de handel komen.

Yep, vandaag ook de cd gescored, nu inderdaad nog die DVD, en als Scorsese iets filmt is het dik in orde. De liveplaat klinkt echt heel goed, hier is werk van gemaakt;
De oude knarren van de rock'n roll zullen wel doorgaan tot aan het gaatje... dat is tot er doden vallen, laat dat nog maar wat jaartjes duren, ze rocken nog biezonder lekker!
Leuk om redelijk wat songs van Some Girls hier terug te vinden, zoals Some Girls zelf en zeker ook Far Away Eyes!

****

MICKJES
Ik ga eerst maar eens de film bekijken ik ga er zaterag heen en daarna koop mits de film goed is . Maar ik verawacht wel dat ie goed is de plaat is aan de recensies te lezen wel heel goed het lijkt wel een niew Get yer ya ya's out

avatar van marco straaten
Ondertussen 4 x beluisterd en ik mag wel zeggen dat dit de beste (officiele)live cd van de stones is sinds get yer ya ya's out.
Fantastisch geluid en fantastische keuze in nummers.
Mijn persoonlijke favorieten: Shine a light, Loving Cup, Connection en I'm free.
Geweldige cd, ben nu zeer nieuwsgierig naar de film.

Harald
Connection vind ik ijzersterk, Keith Richards op z'n best!. Hebben die Stones in het verleden niet zo vaak live gespeld.

MICKJES
Leuk om die enthousaste reacties te lezen. maar ik ga hem nog niet kopen want ik ga zaterag met mij pa naar de film(door hem bern ik stones fan geworden) en dan vind ik het lullig als ik de muziek al ken

avatar van Thunderball
Vandaag naar de film geweest en gisteren de cd gekocht voor 12 euro!

Ik vind hem erg goed, mooie setlist en goede geluidskwaliteit. Ik vind de mix op sommige momenten zelfs beter als tijdens de film. Daar hoorde je bv bij Start me up na de intro nog nauwelijks de gitaarriff, omdat de nadruk bij de stem van Jagger lag, op cd is dat veel beter verdeeld.
Far away eyes had voor mij niet gehoeven, dat zie ik toch meer als persiflage, hoewel het in de film stukken beter uit de verf komt, dan wanneer je er ALLEEN naar luisterd, eigenlijk had ik liever nog wat nr´s van ABB er bij gehad, maar dat is meer mijn persoonlijke smaak.
Verder vind ik het optreden van Jack White ook niet bepaald denderend, zit tegen het valse aan. In de film lijkt ie meer op een fan, die het fantastisch vindt om samen met Jagger te mogen zingen.
Het optreden met Christina Aquilera daar en tegen is verassend goed. Ik heb niks met haar, ken haar muziek amper op de clips die je wel eens voor bij ziet komen na dan, maar wat is ze goed, zeg. In de film maakt ze helemaal indruk, door dat ze net zo´n podium beest als Jagger blijkt te zijn, ook op de cd vind ik haar stem geweldig overkomen. Complimenten!
Wat de cd betreft is mijn kritiek net als bij Live Licks, dat er gewoon te weinig aan muziek opstaat.
Op schijfje 1 staat er 60 minuten op, dat kan er nog mee door, maar op het tweede slechts 40 min, da´s echt te weinig.
Er hadden makkelijk nog meer nr´s op gekund, desnoods van andere concerten. Nogmaals, een cd vd ABBtour zonder 1 nr van die plaat vind ik eigenlijk toch niet kunnen.

Daarom voorlopig vier sterren.

Harald
Klopt, er had op dit album tenminste een nummer van ABB moeten staan, misschien ook nog een Blues nummer dat ze nooit live gespeeld hebben, bijvoorbeeld Cook Cook Blues. Ruimte op deze cd was er zat. Het optreden van Jack White trekt me ook niet zo in de ban en had voor mij niet gehoeven. Tegenover staat dan natuurlijk het prachtige optreden met Buddy Guy. Maar Far Away Eyes vind ik weer heel erg mooi. Maar goed...ik sta al 44 jaar in de ban van deze Motherfuckers en kan met dit album heel goed leven, ze doen ja toch wat ze willen ook is het voor ons fans vaak onverwacht.

Prachtig trouwens de hoes van dit album, heel cool, gewoon zwart wit met alleen de title in rode kleur, simple en eenvoudig maar laat toch die enorme energie zien die van hun uit gaat....

Geweldigenoten
Eindelijk weer eens een live-album met nummers uit de oude doos. Wel jammer dat steeds Brown sugar, Start me up en Satisfaction verschijnen, maar voor de rest een prima setlist.

Vooral Far away eyes, C&R, You got the silver en de laatste 3 tracks zijn genieten en persoonlijk mijn favorieten. Na het beluisteren van Little T&A toch weer even Tattoo You knetterhard aangezet

max en joep
god, die Keith Richards zier er gewoon ECHT niet meer uit he, kelere........

avatar van vin13
Ga deze week de dvd ophalen, voor mij geen cd maar dvd gezien dezelfde tracklist ga ik ze niet beide aanschaffen. Verstandig?
Ik koop deze vooral voor de minder bekende nrs zoals You got the silver en Faraway eyes. Gezien de recensies wel een "verplichte"aanschaf en van de Stones koop ik wel het origineel en geen kopieën.

Harald
Is die DVD al in de handel?

avatar van Thunderball
De dvd ophalen?? Dat wordt lang zoeken... daar de film gisteren pas in voorpremiere en morgenavond in premiere gaat. Met een beetje geluk ligt de dvd met de Kerst in de winkels.

Dat denk ik ook.

Geweldigenoten
Van Amazon.com het volgende (en die zijn meestal erg vlug met releases) :
Shine a Light [Theatrical Release] (2008). This film has not yet opened in your area. It is scheduled to open in national release on May 2, 2008

...dus Vin13 zit zwaar uit zijn nek te praten of hij heeft een illegale screener in handen (film opgenomen in de bioscoop)...

avatar van vin13
Ik heb hem besteld bij Popeye in Hengelo, een legale platenzaak en dacht dat hij al uitkwam want de eigenaar attendeerde mij er verder niet op. Als je gelijk hebt dan moet ik nog een tijd wachten en probeer hem dan eerst in de bios te zien.