The Rolling Stones - Shine a Light (2008)

Label: Polydor

1. Jumpin' Jack Flash (4:22)
  2. Shattered (4:06)
  3. She Was Hot (4:44)
  4. All Down the Line (4:35)
  5. Loving Cup (4:02)

met Jack White

6. As Tears Go By (3:31)
  7. Some Girls (4:19)
  8. Just My Imagination (6:39)
  9. Far Away Eyes (4:37)
  10. Champagne & Reefer (5:58)

met Buddy Guy

11. Tumbling Dice * (4:24)
  12. Band Introductions (1:39)
  13. You Got the Silver (3:21)
  14. Connection (3:30)
  15. Martin Scorese Intro * (0:12)
  16. Sympathy for the Devil (5:56)
  17. Live with Me (3:53)

met Christina Aguilera

18. Start Me Up (4:05)
  19. Brown Sugar (5:25)
  20. (I Can't Get No) Satisfaction * (5:37)
  21. Paint It Black * (4:28)
  22. Little T&A * (4:09)
  23. I'm Free * (3:30)
  24. Shine a Light * (4:05)
Harald
Op IORR als ook op hun officiele website staat nog gen release datum zomede denk ik dat het met een release nog wel wat kan duren.

Nicci
vin13 schreef:
Uitmelken, tsja zorg erdan voor als band dat je de Stones kan evenaren of verslaan als liveband. Oude rockers krijgen nog steeds gelijk, zie ook Led Zeppelin, The Who.

dat gebeurt dagelijks. wel blijven opletten.

avatar van Thuurke
Binnen 10 jaar leveren ze de live CD's No Security en Live Licks en de twee x 4 DVD sets (4 Flicks en The Biggest Bang). Ik ben effe Stones moe, mensen. Ik koop de DVD t.z.t. wel in de uitverkoopbakken.

avatar van mkrake
Aan de ene kant kan ik dat goed voorstellen dat je Stones moe bent. Had ik namelijk ook de laatste paar jaren. Laatste tour van deze heren dan ook niet gezien.. Maar op een of andere manier heb ik toch interesse in deze release... Morgen ff naar de winkel!!! Heb wel weer zin in een stones periode!!

Stones moe !!
Nog nooit last van gehad... en dat zal ook niet gebeuren ook

Father McKenzie
Ik ook niet, zoals ik ook nooit Neil Young moe of Led Zeppelin moe zal worden, alles hangt van je gemoedstoestand af, ik luister soms ook toevallig enkele maanden wat minder naar de Stones... dat gebeurt.
En als ik naar hun werk grijp is het nogal vaak naar dat wat ik hun beste periode vind; zo tussen 1968 en 1973 in, zeg maar.

Maar naar deze dvd kijk ik zeker uit!

avatar van Thuurke
Ik heb de afgelopen 3 jaar ook nog 4 andere live Stones DVD's gekocht, dus effe geen Stones LIVE voor mij.

Geweldigenoten
DVD's van concerten e.d. hebben mij nooit iets gezegd, ook al ben ik enorme fan van Stones, Young, Doors, Clapton etc. Geef mij maar het schijfje voor in de auto, stereo of voor de koptelefoon.

Ik kan me wel voorstellen dat iemand bijv. Stones-moe is, maar idd ligt het bij mij ook aan het humeur e.d. Een tijd geen Stones gedraaid en tijdens het luisteren van dit album toch wel weer kriebels naar weer wat oude albums uit de doos... ...

Thuurke schreef:

Al die DVD's kunnen niet op tegen deze 2 zilveren schijfjes. Dit is niet ouderwets goed, dit is gewoon echt geweldig. Voor een film van Martin Scorsese en dan nog wel in 2008 moet je natuurlijk echt met iets goeds komen: nou dat doen the Stones.

Een uitgekiende tracklist, met gelukkig maar een paar 'gouwe ouwe'. Een stapel tracks die niet, nauwelijks of moeilijk live te vinden zijn en werkelijk fenomenaal worden neergezet. Hoogtepunten zijn oa All Down The Line, Just My Imagination, Faraway Eyes en You Got The Silver. En die laatste track is wel helemaal uitzonderlijk, want wordt gezongen door... Keith. En dat kan dus eigenlijk niet, een goed nummer gezongen door Keith. Na meer dan 40 jaar is het dan toch gelukt!
Oh ja, van die paar 'gouwe ouwe' is de uitvoering van Sympathy For The Devil toch wel briljant te noemen.

Stones fans en rock fans: niet missen deze cd'tjes!

Father McKenzie
ik kijk er zéér naar uit, bedankt voor je betoog... wanneer is die dvd nu eindelijk verkrijgbaar in de reguliere handel?

avatar van Thunderball
Eindelijk verkrijgbaar? De film draait sinds deze week in de bioscoop. Dat duurt nog maanden voordat ie op dvd uitkomt.

Father McKenzie
Allez, dan moeten we eerst maar naar de cinéma!

Geweldigenoten
@Father McKenzie: Als je mijn eerdere bericht had gelezen, had je de vraag niet hoeven stellen

Father McKenzie schreef:
Allez, dan moeten we eerst maar naar de cinéma!

Zou ik zeker doen ik heb hem zelf nog niet gezien maar ik heb al in meerdere recencies gelezen dat ie geniaal is

beaster1256
prachtige live cd van die ouwe stones, goed dat scorcese achter de camera stond zo moesten ze nog eens tot het uiterste gaan wat een waardig afscheid zou zijn in stijl.

nu hoop ik echt dat ze het voor gezien hebben want een mooier afscheid aan de rockwereld kunnen ze niet beter dan met dit document, ben zeer benieuwd naar de dvd.

marco straaten schreef:
Fantastische nummers en zelfs All down the line met Christina klinkt geweldig.

All Down the line deden ze toch niet met Christina??

Maar goed ik heb Shine a light nu gezien en het was goed en dan bedoel ik vooral de versie van You got silver!!

avatar van marco straaten
Nee, inderdaad, je hebt gelijk. Ze deden Live with me samen met Christina. Maar wat een geweldige versie!!

MICKJES
Klopt het was inderdaad een goede versie. Maar de beste versie vn Live with me vind ik die op Get yer ya ya's out

Geweldigenoten
Idd is dat de beste versie. Die op Shine a Light staat is ook prima te behappen, maar heb het niet zo op Christina... Voor de rest blijft dit toch een prima album die qua opzet niet verveeld

avatar van marco straaten
Leuk feit: Martin Scorsese die aan Mick vraagt aan welke kant hij van het podium staat tijdens een bepaald gedeelte van een nummer; Net alsof Mick daar van tevoren over nadenkt. Ik heb ook gehoord dat Scorsese gefrustreerd was omadt hij 10 minuten voor aanvang nog steeds de setlist niet wist.

avatar van Thunderball
In de film zie je hem de hele tijd vragen om de setlist, maar uiteraard krijgt hij hem niet.
Wanneer het concert dan begint en ze door een omroeper worden aangekondigd, zie je hoe een medewerker het lijstje onder de neus van een verbaasde Scorsese douwt en METEEN daarop knalt Keith op het podium de eerste accoorden van JJF er uit. Dat is echt lachen!!
Dus tien minuten is zelfs nog te veel gezegd, het is eerder een paar seconden. Je ziet nog heel even Scorsese iets snel roepen van Ok beginnen! Dit is ook aan het begin vd cd te horen.

avatar van marco straaten
Ik heb ook begrepen dat Bill Clinton de aankondiging van de Stones deed!! Is dat waar?

Opvallend vind ik dat de recensies over zowel de film als de cd behoorlijk uiteen lopen. De ene recensent vindt het fantastisch en volgens de ander zijn ze nu echt oud aan het worden. Ik houd het maar bij de ene, want ik vind het geweldig klinken

marco straaten schreef:

Ja, dat klopt. Eerst zag je hem met zijn familie al bij een hilarische meet & greet voor het concert en hij doet idd ook de aankondiging, omdat de concerten werden gehouden om een of andere goededoelenstichting van hem te financhieren.

avatar van marco straaten
Of steunen de Stones, Hillary?

Geweldigenoten
Wat heeft dit in vredesnaam met de cd(!!!) te maken? Volgens mij wordt hieronder behoorlijk vaak de cd met de film verward? Is voor films niet Moviemeter in het leven geroepen? Wat heeft het Amerikaanse Whitehouse eveneens met de recensie van dit album te maken? Kortom: volgens mij moeten we toch het ALBUM beoordelen?

Sheplays
Thunderball schreef:

Hillarysch

MICKJES
Ik las een recencie dat het vuur was uitgedoofd.

PURE BULLSHIT
ik denk dat die kerel de film niet eens heeft gezien. Er zijn weinig bands zo'n goede liveband als de stones

Geweldigenoten
kortom: we blijven doorzeiken over de film en weinig inhoud over het album...

avatar van Thunderball
Toch maar een half puntje er bij gedaan:
hij is toch wel erg goed!
Kan niet wachten voor dat ik de Japanse versie in de bus krijg, met Undercover er bij is ie NOG beter!
Jammer toch dat ze HTW er niet bij hebben gezet, dan had je officieel een compleet concert gehad, plus de verschillende nr's van het andere Beaconconcert er bij.

Sven Bersee
Heerlijk, Jack White.