The Rolling Stones - Shine a Light (2008)

Label: Polydor

1. Jumpin' Jack Flash (4:22)
  2. Shattered (4:06)
  3. She Was Hot (4:44)
  4. All Down the Line (4:35)
  5. Loving Cup (4:02)

met Jack White

6. As Tears Go By (3:31)
  7. Some Girls (4:19)
  8. Just My Imagination (6:39)
  9. Far Away Eyes (4:37)
  10. Champagne & Reefer (5:58)

met Buddy Guy

11. Tumbling Dice * (4:24)
  12. Band Introductions (1:39)
  13. You Got the Silver (3:21)
  14. Connection (3:30)
  15. Martin Scorese Intro * (0:12)
  16. Sympathy for the Devil (5:56)
  17. Live with Me (3:53)

met Christina Aguilera

18. Start Me Up (4:05)
  19. Brown Sugar (5:25)
  20. (I Can't Get No) Satisfaction * (5:37)
  21. Paint It Black * (4:28)
  22. Little T&A * (4:09)
  23. I'm Free * (3:30)
  24. Shine a Light * (4:05)
avatar van devel-hunt
De 1000ste live plaat van The Stones met alweer Brown sugar en Sympathy for de devil. Ik kan dat soort Stones nummers niet meer horen. Maar er staat wel tegenover dat er onbekendere maar veel betere nummers als Little T & A en Far away eyes op staan en dat maakt voor mij alles weer goed, en het zijn wel the Stones!!

En The Stones zijn eigenlijk net je opa en oma, je weet dat ze niet zo lang meer hebben maar je wilt ze toch nog niet kwijt!! 4****, omdat ze zo bij het leven zijn gaan horen.

avatar van Thunderball
De dvd komt 13 september uit en zal rond de 24 euro gaan kosten.

avatar van Thunderball
Eindelijk vandaag de Japanse versie uit de bus kunnen halen. Is op SHM-cd (Super High Material cd) EN met Undercover of the Night als extra nr op cd 2! Zeker een must have!

Nicci
Super High Material? wat moet ik me daar bij voorstellen?

avatar van Thunderball
Dit is een nieuw soort cd schijfje ontwikkeld door JVC en Universal Music Japan met een verbeterde geluidskwaliteit. De oppervlakte van deze schijfjes is van een speciaal polycarbonaat plastic gemaakt, schijnt het zelfde materiaal te zijn wat ze voor LCD monitoren gebruiken.

Geweldigenoten
Duidelijk... Dan zit de 'must have' alleen in het extra nummer en laat dat nou net een nummer zijn die zeker niet Stones waardig is/was.

avatar van Thunderball
Ik heb Undercover altijd een gaaf live nr gevonden (denk aan de geweldige live versie van de '89 tour), dus voor mij is het dat wel. Wil sowieso altijd de meest compleet mogelijke versie hebben en alles wat qua nr's officieel uitgebracht is.
Zo stond op de Japanse versie van BtB Angie live (van Tokyo '95), wat er natuurlijk totaal niet bij pastte, maar daar er verder niet aan te komen was MOEST ik het wel perce hebben.

beaster1256
prachtige dubbel cd van the stones maar inderdaad een beetje overbodig want teveel live werk van hen nu bekend , ideaal moment om er als opa's waardig mee afscheid te nemen.

bedankt mick, keith, charlie & ron en ook brian

MICKJES
Ik denk niet dat deze plaat hun laatste word erlijk gezegd. Ik vermoed dat we nog een Studioalbum krijgen.

avatar van marco straaten
Die 50 jaar gaan ze ook nog wel volmaken en van mij mogen ze

MICKJES
wat ik wel jammer vind aan de stones dat KEith niet meer bij alle nummers die Achtergrondzang doet. Want als hij het doet klint het zoveel beter dan als iemand anders het doet

avatar van stuntman_jasper
Ik heb de film onlangs gezien. Heb deze cd nog niet gehoord, maar ik ga er van uit dat dit hetzelfde concert is.

avatar van Thunderball
Ja, klopt dit is de soundtrack van de film, aangevuld met nr's die niet in de film zijn gekomen (van dezelfde dag en de dag er voor).

Ik heb vandaag de Amerikaanse enkel cd versie via de post ontvangen, deze bevat ruim 70 minuten aan muziek en ipv de rode letters staat de titel er in het blauw-groen op. Leuk hebbedingetje!

Thunderball schreef:

Waarom zou je die kopen als je de 2 disc versie kunt halen? Of ben jij zo'n Stones fanaat dat je ze allebei wilt?

Ik heb ze alle drie:
de reguliere dubbel cd
de Japanse met bonus track
en dus de Amerikaanse enkelaar.
Leuk voor in de verzameling.

Thunderball schreef:
De dvd komt 13 september uit en zal rond de 24 euro gaan kosten.

Herstel: hij komt nu al op 29 juli uit!
Bevat oa als extra's:
rehearsals voor de twee concerten, archiefbeelden die niet in de film terecht zijn gekomen en extra nr's die ook als bonus op de cd staan, Paint it black etc
EN Undercover!
De hoes ziet er iig al mooi uit (beetje veel rood mss!).

Thunderball schreef:

Herstel: hij komt nu al op 29 juli uit!
Bevat oa als extra's:
EN Undercover!
De hoes ziet er iig al mooi uit (beetje veel rood mss!).

Wauwie! Wil ik hebben! Nog nooit is een concert zo mooi neergezet. Heb je een linkje voor de dvd?

LoveStoned
De Stones moeten een sinzien dat ze al 20 jaar geen puber meer zijn. Deze achterlijke uitdebaarmoeder gerukt opamuziek vind ik niks. Neem een voorbeeld aan McCartney. Die maakt ook nog steeds muziek, maar dan niet als een losgeslagen puber. Het zijn opa's!

LoveStoned schreef:

Heb je uberhaubt dit album wel beluisterd?
En als ik in slaap wil vallen luister ik wel een keer naar saaie Paul.

LoveStoned schreef:
Wat heb jij eigenlijk tegen de Stones????
Volgens mij heb je echt nooit ook maar de moeite genomen om ook maar een album van ze te luisteren en aangezien jij ze slecht vind omdat hun nummers maar 4 akkoorden hebben ik zou zeggen pak een gitaar en probeer Wild horses eens te spelen
(8 akkoorden) of de Riff van Brown sugar of Can't you hear me knocking dan kom je er wel achter dat de stones niet zulke hele makkelijke muziek spelen en ik weet niet of je het door hebt maar je bent ook de enige op musicmeter die shine a light een onvoldoende heeft gegeven dus zo slecht l lijkt ie me niet echt en volgens mij heb je hier echt geen noot van gehoord dus die stem even weg.

avatar van marco straaten
Ik ben het helemaal met je eens
MICKJES schreef:

MICKJES schreef:

heb je even?

het voornaamste wat ik tegen ze heb is dat ze maar niet stoppen met het maken van die voorspelbare platen. de fans rollen over elkaar heen om deze te kopen, want ze hebben van 1 nummer nog geen liveuitvoering. dat ze van de andere 58 nummers er al een stuk of tig hebben doet er kennelijk niet toe . . .
de Stones zijn een R&R circus. niet meer en niet minder.

Nicci schreef:

heb je even?

de Stones zijn een R&R circus. niet meer en niet minder.

Ik begrijp het maar je hoeft die voorspelbare platen toch niet te kopen??? dus waarom maak je je er dan godsnaam druk om Maar je bent wel eerlijk je stemt niet op een plaat die je niet kent

Nicci
Je hebt helemaal gelijk. Ik hoef die platen niet te kopen, maar dit is een forum. Daar geef je weleens je mening. Alleen lijken sommige 'fanboys' alleen maar posieve kritieken op prijs te stellen.

MICKJES
Klopt sommige mensen hebben alleen maar positieve reacties. Ik zelf vind deze plaat ook goed maar hij is wel overbodig want echt heel veel van hun Live werk is al bekend en eigenlijk zouden ze er inderdaad mee moeten stoppen. Ze hebben onderhand hun ding gedaan. Maar ik gun het ze wel om door te gaan. Omdat ze heel veel plezier in het spelen hebben en wat moeten ze anders gaan doen??

haveman
Heb deze op dvd in t vliegtuig gezien. Wist van tevoren niet wat ik kon verwachten en dacht dus dat ze weer alle klassiekers zouden spelen.

Eindelijk is een verrassende setlist!

avatar van Thunderball
Ik zit nu naar de regio 1 dvd te kijken (uit sinds 29 juli), echt genieten. Toch is de kijkervaring in de bioscoop nog een stuk overweldigender, dus mocht je nog de kans krijgen dan zou ik hem zeker in de bios gaan zien!

Edit: de release van de Europese/Nederlandse dvd wordt iedere keer verschoven. Eerst zou het ook 29 juli zijn, nu werd er gezegd 29 augustus, maar las daarnet al weer 10 november.

avatar van wolf
@MICKJES, zeggen dat de Stones ongeloofelijk moeilijke muziek maken is te belachelijk voor woorden. De groep moet het niet hebben van virtuoze solo's of zijn techniek, maar wel van zijn rock n roll gehalte.

Ik ben het overigens met Lovestoned eens. Wordt het niet eens tijd dat Mick en zijn maten ermee ophouden? Ze mogen dan nog wel 32 liveplaten, 48 wereldtournees doen of 78 nieuwe platen uitbrengen; het niveau van Let it Bleed of Sticky Fingers halen ze nooit meer.

Jack White stelt me trouwens erg teleur met zijn bijdrage aan Loving Cup.

wolf schreef:

Jack White stelt me trouwens erg teleur met zijn bijdrage aan Loving Cup.

iK Zeg niet dat ze Ongelofelijk moeilijk muziek maken maar het is niet Dat stones nummers uit 4 akkoorden bestaan is niet zo(wel sommige nummers) hun muziek is idd niet Super moeilijk. Het is ook zo dat hun platen niet het niveau halen van de oudere platen. Maar ik kan er nog steeds van genieten het is gewoon lekkere Rock n' roll. Ze brengen gewoon steeds degelijke platen uit

Father McKenzie
Van mij krijgen de Stones véél krediet omdat ik zo'n fan ben van hun muziek uit hun glorieperiode, de tijd dat de Stones er echt toe deden;
Voor mij - en ik denk voor velen - is dat toch de periode die begon nà - ik druk me voorzichtig uit, omdat ik er niet echt fan van was - hun uitstapje naar "psychedelica" Their Satanic...
Die glorieperiode begon dus bij de single die hun terug op de rockrails zette (en wàt voor één!) Jumpin' Jack Flash (1968) en zo halfweg de jaren zeventig stilaan gedaan was (al was Some Girls uit 1978 toch nog een schitterend album hoor!).

Mààr natuurlijk, wie pech heeft een paar decennia te laat geboren te zijn en de Stones nog enkel kent als Rockdinosauriërs of eigenlijk stilaan best Rockfossielen, die heeft een vertekend beeld en kan zich haast (tenzij het mensen zijn die moeite doen om in de groepsgeschiedenis echt op zoek te gaan naar de vele parels) niet voorstellen hoe verschrikkelijk GOED deze band ooit was...

natuurlijk is dit een overbodig album, het is niet meer dan zakkenvullerij, maar kijk, je bent fan of niet (bij mij dus vanwege hun glorierijk verleden, ik denk voor véél van mijn leeftijdsgenoten ook zo) en daarom kijk ik uit naar de dvd van dit gebeuren, want tenslotte blijft dit een prima liveband.