Cradle - Official Bootleg (2008)

Label: Sounds for Sure

1. Away (8:43)
  2. Everything (4:20)
  3. Memory (5:22)
  4. Drowning (3:58)
  5. TV Screen (2:57)
  6. Dummy (4:27)
  7. I Wanna Be Your Dog (4:26)
  8. I Is They Is (2:53)
  9. Monument (5:01)
  10. Theme (5:25)
  11. Never End (4:32)
  12. Emma Vs Decades (8:29)
  13. (Bonustrack) (7:11)
Harald
Afgelopen week vrijdag besteld en gistermiddag al op mijn deurmat gevallen: Live@Get Rhythm' (bootleg) en de demo uit 2005 van The Rare (hoe Cradle tijdelijk heette). In de jewelcase van Live@Get Rhythm' (bootleg) heb ik dan ook nog een handgeschreven briefje van John aan me gevonden met een handvol opmerkingen over deze cd's als ook een dank aan mij voor mijn interesse in Cradle. Echt een waardevol collector's item dus. Op de live cd staan 12 songs, alleen "I Is This" van Cradle (1999) is op deze plaat terecht gekomen. Met I wanna Be Your Dog van Iggy Pop en Emma vs Decades (Hot Chocolate/Joy Division) staan ook twee prachtige cover versies op dit album. Wat en pakkende en afwisselende plaat met 12 hoogtepunten! Perfect en heel emotioneel de stem van Johan Visschers, gitarist en zanger van Cradle. Ik ben erg enthousiast over deze cd en kan iedereen aanraden deze via reptile te bestellen.
Ik heb Live@Get Rhythm' (bootleg) gisteren vier keer kunnen beluisteren en kan voor deze met een goed geweten 4**** geven met een optie naar 4.5****1/2.

De demo uit 2005 van The Rare had ik helaas alleen een keer kunnen beluisteren en moet deze nog intensief onder de loep nemen maar ik denk dat het ook een 4**** cd wordt.

avatar van reptile71
De officiële release van dit album van Cradle staat gepland voor 24 maart. Tot die tijd kun je een pre-order plaatsen en daarna het album nog kopen zolang de voorraad strekt.

Release van het album is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen SoundsForSure, Cradle en natuurlijk Alicia, die het artwork voor haar rekening heeft genomen.

Met dank aan alle musicmetergebruikers die een pre-order hebben gedaan:
1. reptile71
30. Castle
31. Rufus
32. Feeder

Feeder
Bij deze mag 'Feeder' ook toegevoegd worden aan het lijstje.

Eigenlijk heb ik de bootleg al liggen en die klinkt zó goed dat ik het niet kon laten om de 'officiële' versie aan te schaffen. Alicia heeft zeer zeker mooi werk geleverd en ik kan haast niet wachten om het resultaat in levende lijve te mogen aanschouwen.

Graag zou ik even Reptile bedanken voor z'n inzet en gouden muziektips.

Leuk Feeder!

Ik kan ook niet wachten, maar geweldig alleen al om naar zoiets leuks uit te kijken.

Harald
Heel mooi art-work van Alica...

avatar van VanDeGriend
Boekje ziet er fraai uit. Benieuwd naar de binnenkant. Muziek zal ook wel op orde zijn.

Heb trouwens een drumles gehad. Wanneer was die auditie?

volgens mij vandaag

Harald schreef:
Heel mooi art-work van Alica...

Dank je wel, Feeder....en Harald .

@reptile: geweldig projekt! Het was geweldig om mee te werken aan deze cd.

Lin
alleen niet zo'n lang projekt ...

heb me verbaasd over hoe snel je het art-work af had zeg, heel erg leuk en mooi

avatar van Alicia
Ja, het lijkt snel...maar het is soms "hard" werken om iets te bedenken. Omdat ik altijd "fotografisch realistisch" werk in allerlei technieken, besloot ik deze keer eens een andere benadering toe te passen....

Lin
Ja, dat is ook zo, in je hoofd ben je al een tijdje bezig met ideeen verzinnen enzo... maar het uiteindelijke resultaat is er vrij vlot, en mag er zijn

Leuk dat de mannen van Cradle er ook zo positief over zijn !

avatar van Alicia
Dat is altijd erg spannend: wat vind je opdrachtgever ervan....??

Gelukkig in dit geval vonden de bandleden het ook leuk!

Alicia schreef:
@reptile: geweldig projekt! Het was geweldig om mee te werken aan deze cd.

En ik vond het te gek dat je mee wilde doen! En ben achteraf alleen maar nog blijer dat ik het jou gevraagd heb.

avatar van c-moon
Wat kijk ik toch uit naar deze release
Fijn dat ie al op Musicmeter staat trouwens !

En idd. Alicia: van wat ik al kon zien van het artwork: hoedje af! Puik werk !!

Over een kleine 2 weken te beluisteren.

avatar van reptile71
Voor de nieuwsgierigen hier een stukje van de cover van Emma vs Decades
(alleen een Emma stukje)

jeko
Eveneens besteld.

avatar van reptile71
De release van deze Cradle cd loopt waarschijnlijk wat vertraging op, dus houd rekening met een weekje later. Excuse daarvoor.

Nog nieuws over de release datum?

Reptile is op vakantie van ons geld deric.

avatar van sq
sq

avatar van reptile71
D Ik hoop dat de cd in de loop van volgende week klaar is. Het gaat allemaal wat minder snel dan ik dacht. Sorry hiervoor...

avatar van Alicia
Het een en ander is inderdaad niet meegevallen, maar gezien het aantal uren wat reeds aan dit projekt is besteed, zeg ik: grote klasse, reptile!

avatar van reptile71
Een wat effeciëntere drukker had wel fijn geweest, maar goed, dat soort dingen weet je van tevoren nooit. Bedankt voor je geduld, Alicia!

avatar van Castle
In iedergeval een hebbeding, wat het wachten hopelijk zal belonen.

avatar van reptile71
Het proefexemplaar van de cd is in orde, dus de cd komt eraan!

Goed nieuws.

avatar van Castle
En? Klinkt het proefexemplaar lekker vet en dynamisch?

avatar van reptile71
De opnames heb ik al maanden op mijn pc staan. Die beoordeling laat ik aan jou over.