Cradle - Official Bootleg (2008)

Label: Sounds for Sure

1. Away (8:43)
  2. Everything (4:20)
  3. Memory (5:22)
  4. Drowning (3:58)
  5. TV Screen (2:57)
  6. Dummy (4:27)
  7. I Wanna Be Your Dog (4:26)
  8. I Is They Is (2:53)
  9. Monument (5:01)
  10. Theme (5:25)
  11. Never End (4:32)
  12. Emma Vs Decades (8:29)
  13. (Bonustrack) (7:11)
avatar van c-moon
Ik ben in blijde verwachting van het album...

hopelijk vind ik hem maandag bij de post (in dit land wordt op zaterdag geen post bedeeld).

Sheplays
De mogelijkheid om slechts drie favo's aan te klikken is voor mij te weinig. Op dit moment springen er vier uit: Monument, I Is They Is, Emma vs Decades en de bonustrack.

Feeder
Hij is er!

Ja, het ziet er zoals jullie allemaal al wisten schitterend uit.

Jantje blij

avatar van Castle
Na de hoes: tijd voor de inhoud...

Ik kom aan 3 favo's te kort, Dummy; Monument; Amen(I messed up my Name); Theme, Emma vs Decades; Memory; Away.
Enniewee ik hoop 24 mei Cradle weer eens live te mogen aanschouwen in Nieuwerkerk a/d IJssel, ze zijn dan support act van Calvin Party, ook trouwens een lekker muziekje.
10 Mei spelen ze in Rotterdam (de kleine grot).

avatar van reptile71
Wij (Lin en ik) zijn 10 mei van de partij in the Little Cave. Dat wordt de allereerste keer dat ze spelen in de nieuwe line-up met hun nieuwe drummer en extra gitariste. Ben waanzinnig benieuwd hoe dat gaat klinken. Sowieso uiteraard compleet anders dan dit album waar ze een sequencer/drumcomputer gebruiken.

avatar van Castle
Lucky you, ik zit dan in het buitenland.

avatar van Premonition
Ik zet voorzichtig in op 3,5*, met groeipotentie. Klinkt voor mij als een kruizing van vroege Cure (1979/1980) en vroege Placebo (1997/1998).

avatar van Jesusfreen
Ze is net binnengekomen hier en mijn vriendin is al enthousiast over Emma vs. Decades, zij is vernoemd naar het liedje van Hot Chocolate en één vaar haar lievelingsnummers is toevallig Decades. Verder bevalt het laatste nummer me al redelijk, de rest is voor dadelijk.

avatar van reptile71
Aparte manier van een cd luisteren, van achter naar voren haha.

avatar van Jesusfreen
Doe ik altijd om eventuele verborgen boodschappen te vlug af te zijn.

avatar van reptile71
Verstandig, je weet maar nooit.

Emma vs Decades en de bonustrack, Amen (I messed up my Name), zijn trouwens wel erg populair.

avatar van Jesusfreen
Dummy vind ik tot nu toe het beste nummer.

avatar van pjh1967
Emma Vs Decades is erg verslavend. Staat dan ook vaak op de repeat. De rest, met een enkele uitzondering (Monument), komt nog niet echt aan. Nog maar een paar keer luisteren denk ik zo.

avatar van reptile71
Emma vs Decades... een nummer waarbij de gitaar slechts 2 accoorden speelt (ok, hier en daar een melodietje dat is waar...), de basgitarist 2 noten speelt en het ritme van begin tot het einde hetzelfde is, is voor velen het favoriete nummer van dit album. Ik vind het ook een heerlijk nummer. Waar ligt dat nou voornamelijk aan dan? Juist ja: aan de zang! De zang van Cradle zit vol emotie en zeker in Emma vs Decades klinkt dat flink door "Darling I love you, but I just can't keep on living no more... " snijdt dwars door je ziel...

avatar van sq
sq
Bij mij is het niet (speciaal) de zang, maar een combinatie van de kwaliteit van de oorspronkelijke composities en de wijze waarop de band deze respectabel brengt en in elkaar schuift.

avatar van reptile71
Uiteraard is de reden waarom iemand iets goed vindt meestal wel een combinatie van faktoren. Het geheel moet gewoon lekker klinken. Het is meer dat ik persoonlijk de zang eruit vind springen in Emma vs Decades, door de emotie die erin zit. Als dat een kille stem was geweest had het nummer me lang niet zo geraakt.

In het nummer Theme is het bijv. het synthgeluid dat ik dat extra's vind geven. Die komt er in op 1:54 en tilt de boel gelijk al op en op 3:02 breekt hij echt helemaal door en kan je er lekker op wegzweven álá Truth van New Order.

avatar van reptile71
Cradle - Official Bootleg is toegevoegd aan de CDDB van Gracenote wat wil zeggen dat de info over de cd door de meeste players wordt opgehaald van internet als je de cd in je pc stopt. Bij mediaplayer en realplayer werkte het bij mij (vreemd genoeg) niet. Winamp haalt de gegevens probleemloos direct op.

Sheplays
Same here! Helaas krijg ik de cover niet gedownload. Er staat ook Offical Bootleg, misschien komt het daardoor.

avatar van reptile71
Voor een perfectionist als ik is dat werkelijk een verschrikkelijke lompe fout om bij zoiets te maken, maar ik heb een verbetering doorgevoerd dus die zal er binnenkort wel op komen dan. Niet alle players ondersteunen CDDB maar dat het bij mediaplayer en realplayer niet werkt vind ik toch vreemd. Ik heb speciaal Winamp gedownload om te zien of het überhaupt wel werkt.

Coverart kan je niet toevoegen via Gracenote's CDDB. Dat moet weer ergens anders maar vind ik minder noodzakelijk, dus ik hou het maar even hierbij.

avatar van reptile71
En na mijn verbetering bleef Winamp maar die fout geven dat de cd Offical Bootleg heet en ik maar denken dat mijn verbetering blijkbaar niet is gelukt. Op de site van Gracenote gekeken en daar stond het nu goed. Wat ik niet wist is dat Winamp die info gelijk opslaat en ik dus steeds de foute info weer kreeg. Winamp deinstalleren en opnieuw installeren bracht de oplossing. Eindelijk hoef ik me niet meer te irriteren aan die lompe fout van mezelf. Je krijgt netjes de juiste info van Gracenote's CDDB als je deze cd op je pc afspeelt, als je player dat ondersteunt uiteraard.

Sheplays
Mijn player ondersteunt dat niet maar ik kan het wel handmatig invoeren. Aldus gedaan.

De muziek blijft er hetzelfde door en die is heel lekker! Nederland heeft gelukkig in dit genre ook wat te bieden, dat mogen we wel cultiveren.

Sheplays schreef:

yup!!

Sheplays schreef:
Ja maar jij was juist degene die me er op attendeerde dat er Offical stond! Dus die info heeft je player dan opgehaald van die CDDB. Dus je player ondersteunt dat wel. Alleen die verbetering doet hij niet vanzelf helaas.

Sheplays
Nee, toen had ik even winamp geïnstalleerd maar die heb ik er inmiddels weer af gehaald.

Wat een mooi nummer is I Is They Is toch. Heimelijk zou ik dat wel eens door een volledige bezetting gespeeld willen horen worden!

Ah, ok...

Ga een keer bij een optreden kijken zou ik zeggen!

Zeker, Reptile!

Rat
Reptile, wederom ook deze cd bij je kopen. Wat ik heb gehoord klinkt fantastisch.

Rat
Heb op hun homepage op myspace de cd beluisterd. Ik vind de cd super. Lekkere Post-punk. De cd toch maar gauw bestellen.
Heb ze nog bij een vriend geadviseerd te spelen tijdens het Geleen Calling festival. Helaas was al een andere band geboekt. Dus maar eens afwachten of ze elders in de buurt optreden.

avatar van reptile71
Op hun Myspace pagina staan nieuwere opnames dan deze cd. Cradle live in de nieuwe volledige bezetting! Ook al een nieuw nummer live: Planecrash. Zeker een vette post-punk sound en wat klinken ze goed live! De voorraad van deze cd is trouwens al aardig geslonken en op=op. Een volgende persing komt niet. Nu in elk geval nog verkrijgbaar in mijn shopje.

avatar van azra
Na zoveel maanden nogmaals beluisterd en het klinkt nog steeds hetzelfde. Lekker maar echt hoogtepunten staan er niet op. 't Klinkt allemaal een soort van Placebo-achtig alleen met meer rust erin en het stemgeluid iets minder overdreven.
Een lekker plaatje om in de zomer te luisteren terwijl je in de hangmat ligt maar om het te draaien als je met wat vrienden uitmuntend goede muziek wilt luisteren ; niet doen.

3***