Cradle - Official Bootleg (2008)

Label: Sounds for Sure

1. Away (8:43)
  2. Everything (4:20)
  3. Memory (5:22)
  4. Drowning (3:58)
  5. TV Screen (2:57)
  6. Dummy (4:27)
  7. I Wanna Be Your Dog (4:26)
  8. I Is They Is (2:53)
  9. Monument (5:01)
  10. Theme (5:25)
  11. Never End (4:32)
  12. Emma Vs Decades (8:29)
  13. (Bonustrack) (7:11)
avatar van reptile71
Had dat eerder gezegd, dan had ik die van jou pas donderdag op de post gedaan.

Lin
Ben benieuwd, straks komt de post en dan zit half MuMe ineens écht de cd te luisteren, leuk!!

Hij is binnen.
Ben alleen niet in de gelegenheid om te luisteren. Morgen dan maar.

Hier is hij ook binnen; ga hem gelijk luisteren.

Lin schreef:

Wow, half mume dat zou ruim 10.000 mensen zijn.

avatar van Alicia
En wie...heeft daar de muziek zo hard aan staan, zodat de buren kunnen meegenieten? Juist ja....

Ziet er leuk uit...!!!!!

avatar van Rufus
Hè Bah. Ik ben aan het werk.

avatar van sq
sq
Ja ik hier ook. Ik zal zo eens informeren of er op mijn deurmat al wat ligt.

(edit) zojuist bericht gehad dat-ie ook bij mij is aangekomen.

avatar van shinybeast
yep, binnen

vanavond maar eens in de repeatstand zetten

Alicia schreef:

hier ook (hard aan staan)

jeko
Hier ook binnen, ga de cd zo draaien.

Spijtoptant
Ik zet hem voorlopig op 4 sterren, na twee draaibeurten bevalt het me heel goed, alleen de stem moet ik wel aan wennen. Beetje dun.

Emma Vs Decades is wel heel mooi zeg.

avatar van Tekh
Ook ik heb hem binnen en heb hem opstaan klinkt in ieder geval al goed en ziet er leuk uit.

avatar van Castle
De bonustrack is een juweeltje. Een studio werkje met Peter op drums, goed gekozen bonustrack.
De rest heerlijk live, leuk publiek , maar zoals Spijtoptant al zei over de zang, je hoort het een PA-opname is, wel lekker direct.

avatar van reptile71
Hier en daar zit de zang helaas wat minder goed in de mix, zoals bijv. bij het geweldige nummer Theme (man man dat einde met dat synth-geluid, kippevel... doet me trouwens denken aan vroege New Order), maar dit is dan ook een opname waar achteraf verder absoluut geen enkele bewerking meer aan gedaan is.

Ruby1966
Leuke cd! De bonustrack is inderdaad een juweeltje...prachtig nummer!

Spijtoptant
Heel lang geleden, meer dan 15 jaar terug, had ik een demo-bandje van Underground Credibility, een Fries bandje van jongelingen, dat niemand hier waarschijnlijk kent.

Dat bandje ben ik al sinds '92 of '93 kwijt, maar wat ik me ervan herinner is dat het redelijk op dit werk van Cradle leek.
Vooral de stem, maar ook de muziek wel.

Ik blijf bij mijn vier sterren, dat is dit zeker waard, draai het nu continu tot mijn grote genoegen. Prima album !

Mordor
Soms lijkt de stem ook wel in de verte op die van Brian Molko van Placebo.

avatar van VanDeGriend
Nou, zo op het eerste gehoor een plaatje om trots op te zijn. Hoor er het vroegere New Order zeker in, ook qua de heerlijk rudimentaire en eerlijke productie (luister Everything Gone's Green van New Order maar eens) Qua zang kan ik me de vergelijking met Molko ook best voorstellen al hoor ik liever Johan.

Mordor
Heel erg in de verte hoor ik Molko, VanDeGriend. Zit nu verder te luisteren maar het gevoel is al minder. Dacht het even te horen. Maar goed, wel een lekker kaal geluid. Emma Vs Decades raakt mij het meest tot nu toe

Mordor schreef:
Soms lijkt de stem ook wel in de verte op die van Brian Molko van Placebo.

Dat hoor ik er dus ook duidelijk in terug.

Sheplays
Ik hoor nog helemaal niets!

De eerste zin van het bericht van Mordor las ik te snel.....

"Heel erg in de verte hoor ik VanDeGriend"

Mordor
Wat duffe kantoorlucht al niet kan doen met je brein. Verbeterd inmiddels. Hoor de stem van Molko vooral in het begin van het album erin terug. Erg in de verte

Spijtoptant
De cover "I wanna be your dog" begint me ook steeds beter te bevallen. Lekker snel.

avatar van Rufus
Toen ik de CD ontvang wist ik eigenlijk niet wat ik er van moest verwachten.
De mooie hoes en het boekje zagen er prima uit. Zonnebloemen achter gebrandglas ?.
Ik zal eerst met de negatieve dingen beginnen, zo vind ik aan het eind
van elk nummer het praatje overbodig. Kost alleen maar tijd.
De covers en met name I wanna be your dog, slecht en hoort er niet op thuis,
Emma vs Decades (zelfmoord niet beroemd vs zelfmoord wel beroemd) is goed gevonden maar de stem is te “cool” om dit nummer naar een acceptabel nivo te zingen.
De (Bonustrack) is net een paar minuten te lang.
Nu dan de positieve dingen.
De zang vind ik zeer behoorlijk, aangenaam om naar te luisteren.
De opname is goed en er wordt goed in gespeeld.
Toen de klanken van het eerste nummer begonnen heb ik onmiddellijk het geluid wat harder gezet, wat een geweldig nummer. Ja hier houd ik van.
Verder behoren Dummy en Monument -tot nu toe- tot de top 3.
Al met al geef ik met trots 4 sterren voor deze CD, met kans op meer.

avatar van sq
sq
Emma Vs Decades is knap gedaan, beide zijn favorieten van mij uit het repertoire van de gecoverde artiesten en dat nummer ga ik zeker nog wel eens opzetten als ik ergens moet draaien. De rest van de CD moet ik nog eens goed beluisteren. Het moet gezegd dat ik wel meteen hoorde dat dit iets ´kleins´was, zeg maar. Met name bij sommige gitaararrangementen en de toch wel wat dunne zang kreeg ik af en toe associaties met demootjes van uit de tijd dat ik die nog wel beoordeelde. Maar dat geldt zeker niet voor alle nummers, en ik vind dat melodische compositie en de synths dit album net iets extra´s geven, waardoor het toch als ´leuke CD´ niet voor altijd in de kast zal blijven staan. Vandaag op het werk nog maar eens draaien.

(edit) tegelijk met Rufus geschreven zie ik; ook goedemorgen!

Ook goedenmorgen.
Ja weer aan het werk.

Sheplays
De CD lag gisteren in mijn postbus. In eerste instantie was ik nog het meest benieuwd naar het artwork van Maria Jo (Alicia) omdat ik weet dat digital art zich niet altijd even fraai laat afdrukken. Het ziet er echter prima uit, de layout van de achterkant is mooi en er is een leuk contrast met het figuurtje dat op diverse plaatsen binnenin staat geprint. Op de CD zelf komt het ontwerp helemaal super tot zijn recht.

Ook wat de muziek betreft is het uitstekend. Ik hou van postpunk en muzikaal is het best goed, zeker omdat Cradle hier in feite slechts een duo is. Emma vs Decades zit verrassend mooi in elkaar, heel bijzonder en lekker gedurfd om die twee uitersten te mixen.

Qua beoordeling van het geheel en in vergelijking met het album Cradle vind ik deze concert registratie tussen 3,5 en 4 sterren waard maar vanwege het gehele project geef ik 4*.

Dank aan Reptile71 die hier zijn energie in heeft gestoken en die steeds weer zorgt voor een leuke extra op Musicmeter.
Hij mag ook trots zijn op SFS-1!

Sheplays schreef:
Hij mag ook trots zijn op SFS-1!

dank je!

En de bootleg staat nu al op 16 in de rotatielijst