Marillion - Marbles (2004)

Label: Intact

1. The Invisible Man (13:38)
  2. Marbles I (1:43)
  3. Genie * (4:54)
  4. You're Gone (6:26)
  5. Angelina (7:43)
  6. The Only Unforgivable Thing * (7:13)
  7. Marbles II (2:03)
  8. Don't Hurt Yourself (5:49)
  9. Fantastic Place (6:12)
  10. Ocean Cloud * (17:58)
  11. Marbles III (1:52)
  12. The Damage * (4:35)
  13. Drilling Holes (5:12)
  14. Marbles IV (1:26)
  15. Neverland (12:10)
  16. You're Gone [Single Mix] * (4:05)
Elke keer als ik hem draai blijf ik er versteld van staan wat hij met me doet. Ik kan er bij wegdromen zoals ik bij geen enkele andere plaat kan..

Take me to the fantastic place, keep the rest of the life away

Willen we dat niet allemaal wel eens (lees: heel vaak), gewoon naar de perfecte plaats gaan, het onbewoonde eiland, en al je zorgen achterlaten..

Zucht.. het is dat je niet hoger dan een 5 kan geven..

Sietse
zoiets heb ik er ook wel mee, al heb ik dat met meer platen....

Sietse schreef:

zoiets heb ik er ook wel mee, al heb ik dat met meer platen....

Ik denk dat velen wel van die groeiplaten hebben. Dat blijken meestal ook de platen te zijn die tot je persoonlijke klassiekers gaan horen.
Maar je hebt van die tergend langzame groeibriljanten, en ik denk dat deze cd daar onder valt. Zelf vind ik hem vrij lang en het komt niet vaak voor dat ik hem helemaal draai, maar hierdoor merk ik wel dat ik telkens weer voor verrassingen kom te staan: in positieve zin. Nu draait hier Fantastic Place, een nummer dat me nog niet heel erg was opgevallen tot nu toe, maar nu geniet ik er enorm van, en merk hoe mooi het wel niet is.
Dit zou in de toekomst misschien nog wel eens een 5 * album kunnen gaan worden (dus óók voor mij ).

Sietse
ik snap je hele idee. Ik luister hem ook vrijwel nooit helemaal achter elkaar omdat ik de cd alleen thuis luister en niet vaak zo lang thuis ben, of omdat ik bijv. dan opeens film ga kijken.

avatar van janneman
leuk hoor de adoratie die jullie hebben voor dit album.
Ik kom er niet in met dit album en geef hem tot nu toe een ster of 2 en niet meer.
Ik ga hem straks even lekker luisteren weer misschien dat ik dan verander want jullie maken me hernieuwd nieuwsgierig

avatar van ChrisX
Het ligt er ook echt aan welke versie je hebt. Die 1-cd / winkel-versie vind ik persoonlijk maar niks. Die 2-cd versie is veel uitgebalanceerder hoewel ik merk dat ik eigenlijk cd 2 te weinig draai.

avatar van c-moon
Dit is een absoluut meesterwerk!! Prachtig gewoon. Fantastisch.. Na het (voor mij) teleurstellende Anoraknophobia was dit voor mij een meer dan aangename verrassing!!!

Marillion op zijn best.. En ik ga akkoord met degenen hier die voor de 2CD+Boekwerk Uitgave pleiten, al was het alleen al voor Ocean Cloud !!!

Fantastische muziek... schitterend artwork... genieten!

De beste Marillion release van het Hogarth era!!!
Zonder twijfel!!!

avatar van ChrisX
Beste Marillion + Hogarth plaat? Nee, dat is denk ik toch het tweeluik Brave + Afraid Of Sunlight (albums die ik als elkaars natuurlijke tegenpolen zie: donker vs. licht).

Ik ben het met c-moon eens, vind deze ook wel degelijk beter dan Brave en Afraid of Sunlight hoewel dat ook prachtige platen zijn. Als Marillion deze lijn van dit album weer voort kan zetten ben ik erg benieuwd wat ze hierna nog gaan doen

avatar van VanDeGriend
Ben het met ChrisX eens. Wel de nummer 3 uit het Hogarth tijdperk (daarmee nummer 4 in mijn Both worlds lijst). CD1 vind ik wel veel sterker dan CD2. Your Gone zwakste nummer. Ocean Cloud in "all time" favorites lijst.

ChrisX schreef:

Nog een ander geluid: ik vind Brave beter dan Marbles, maar Marbles op zijn beurt weer beter dan Afraid of sunlight (de laatste heeft naar mijn smaak wat veel eentonigheid en wat zwakkere momenten).

Marbles: tja, het valt toch niet mee om op een dubbel-cd de hele tijd te blijven boeien. En ik vind dan ook dat met name op de 2e cd wat minder overtuigende nummers staan. Maar ja, geen 1-cd-versie hier, want Ocean cloud zou ik natuurlijk niet willen missen! Voorts is The invisible man ook erg sterk. 4*

avatar van Reijersen
Hey mensen, wat voor een muziek is Marillion??? Is ergens een vergelijking mee te trekken. Hoor namelijk veel positieve verhalen hierover. Let me know.

avatar van VanDeGriend
Tja..waarmee te vergelijken ? Als je zegt dat t symphonische rock is worden veel fans boos maar dat is het hokje waar Marillion lange tijd in werd gestopt. Niet langer terecht denk ook ik. Al is het nog steeds zo dat ze in lange sferische nummers op hun best zijn. Algemeen: Zang is buitengewoon evenals gitaarspel. Beste instapper is waarschijnlijk "Brave" een conceptalbum dat je voor een habbekrats zou moeten kunnen kopen. Veel albums zijn voer voor audiofielen vanwege de vaak prachtige productie en glashelder geluid. Probeer t gewoon is.

avatar van Reijersen
Thanks. Ja, zal zeker proberen. Laat dan wel weten wat ik ervan vond.

Casartelli (moderator)
@ Reijersen, VanDeGriend: ik denk dat Brave een van Marillions ontoegankelijkste albums is. Uit de Hogarth-periode zou ik eerder Seasons end of Afraid of sunlight aanbevelen.

Casartelli schreef:

Vind je dat werkelijk ? Nou voor mijn verantwoording dan. Ik Blijf bij mijn aanbeveling. AOS is overigens natuurlijk ook een prima plaat dus zou ook keurig kunnen als eerste kennismaking.

avatar van Reijersen
Probeer ze anders allebei wel.

Casartelli (moderator)
Ik zeg ook niet dat Brave geen prima plaat is (sterker nog: 't is mijn favoriet met Hogarth), maar 't is geen lichte kost (is mijn eigen ervaring van weleer en ook die van anderen). En dat laatste vind ik van die andere twee wel meer.

avatar van bonothecat
.....en het ging hier toch over Marbles......tijd voor een Marillion discussie in het forum lijkt me

Sietse schreef:
iedere keer als ik hem draai wordt ie mooier...ik denk dat ik binnenkort naar de 5 ga.

Dit weekend weer tevoorschijn gehaald en er weer compleet verslaafd aan geraakt. Vooral lekker hard zetten: geweldig.
Nu staat hij weer op, en ik ben om: welkom in mijn 5* rij Marbles!

Het gemiddelde van deze is trouwens wel enorm gedaald, hoewel het nog steeds hoog is natuurlijk..

als je Marillion niet kent, kun je dan niet beter beginnen met het Fish-tijdperk?
deze is toch zeker onovertroffen?

ettettummu schreef:
deze is toch zeker onovertroffen?

Ik geloof dat voor deze discussie zelfs een apart topic is. Ik ben het overigens niet met je eens. Beide perioden hebben gedenkwaardige albums opgeleverd waarvan Marbles er zeker 1 is. Instappers zou ik eerder wat latere en dus Hogarth cd's als Brave, Afraid of Sunlight of deze aan raden.

avatar van VanDeGriend
Kennelijk ligt er een enkele live CD met nummers van Marbles in de winkels.

Heb zelf zojuist de dubbele live cd van Marbles op de site van Marillion besteld (inclusief Ocean Cloud live). Die is weer niet in de winkels te verkrijgen

avatar van Jason28
Dit is de beste cd van Marillion in mijn ogen zowel de beste cd van wie dan ook, in het begin moest ik even wennen maar hoe vaker ik hem luister hoe meer ik de rillingen krijg, nummers als Fantastic Place, Neverland en Oceans Cloud zijn werkelijk meesterwerken, ik vind het knap dat ze na zoveel jaar zo`n goeie cd hebben kunnen maken, ik vond Brave al een masterpiece maar deze vind ik nog beter, ik heb ook de dubbelaar "marbles at the sea" besteld, hoe lang duurde het voor je hem binnen had VanDeGriend?

Oh ja dikke 5*

avatar van VanDeGriend
Ik heb m vandaag binnen gekregen.Zit nog in de verpakking dus nog geen oordeel.

Allmusic
VanDeGriend schreef:
Ik heb m vandaag binnen gekregen.Zit nog in de verpakking dus nog geen oordeel.

avatar van Jason28
Hmmm kom op en haal hem eruit, wil wel eens weten hoe Oceans Cloud klinkt live. Heeft wel ff geduurd dus zo te zien. Ben bang dat ik nog ff moet wachten, heb hem vrijdag pas besteld.

avatar van VanDeGriend
Ik heb nog een cd-tje of 20 liggen die ik nog helemaal niet ken. Die zijn eerst aan de beurt en dan pak ik Marbles at the Sea er eens bij. Tis ook meer voor de heb eigenlijk. Ocean's Cloud klinkt vast goed. Don't worry

avatar van HiLL
Net gekocht. €4 Vrije Opneem Winkel. Brand New.
Leuk he?

Mijn god, dit is wel hele andere koek dan Marillion met meneer Vis. Dit is veel meer mijn koppie thee. Schitterende, betoverende muziek is het! Hulde! Lekker met de koptelefoon op. Magistraal mooi! 4* knal ik er meteen tegen aan!