Wu-Tang Clan - Wu-Tang Forever (1997)

Label: Loud

1. Wu-Revolution (6:17)

met Popa Wu en Uncle Pete

2. Reunited (5:23)
  3. For Heaven's Sake (4:13)

met Cappadonna

4. Cash Still Rules / Scary Hours (Still Don't Nothing Move but the Money) (3:06)
  5. Visionz (3:09)
  6. As High as Wu-Tang Get (2:39)
  7. Severe Punishment (4:49)
  8. Older Gods (3:07)
  9. Maria (2:34)

met Cappadonna

10. A Better Tomorrow (4:58)
  11. It's Yourz (4:19)
  12. Intro (2:02)
  13. Triumph (5:38)

14. Impossible (4:28)

met Tekitha

15. Little Ghetto Boys (4:49)

16. Deadly Melody (4:20)

met Street Life

17. The City (4:05)
  18. The Projects (3:17)
  19. Bells of War (5:12)
  20. The M.G.M. (2:38)
  21. Dog Shit (3:34)
  22. Duck Seazon (5:42)
  23. Hellz Wind Staff (4:52)

met Street Life

24. Heaterz (5:26)

25. Black Shampoo (3:49)
  26. Second Coming (4:39)

met Tekitha

27. The Closing (2:37)
  28. Sunshower * (6:10)
  29. Projects International Remix * (3:59)
avatar van BoordAppel
Best veel goeie nummers maar net zo veel fillers en daardoor wordt het saai. Haalt het bij lange na niet bij het debuut. 3,5*

Vroeger voor 5 gulden weer verkocht. Vond er niks aan. 2 sterren.

Ik vind het aantal fillers nog wel meevallen, ik vind dat het niveau over het algemeen best hoog ligt. Als ze hier één CD van hadden gemaakt met alleen de beste nummers was het zeker een 4,5 waard geweest.

avatar van Jordy
Met die fillers valt het inderdaad reuze mee, het lukt me maar niet om hier één CD-R mee te vullen zonder erg pijnlijke beslissingen te moeten nemen.

De Wu-Tang Clan laat hier een mooie groei zien, stuk volwassener en afwisselender dan het debuut (maar wel minder geniaal natuurlijk). Jammer dat dit zo'n beetje wel het laatste was wat echt de moeite waard was uit de Wu-hoek.

Music
Uhmmn het is een dubbel cd?? zoveel nummers joh haha

Music
Vooral die Kungfu geluidjes zijn wel erg grappig en origineel..

avatar van Jordy
De verse van Deck op Triumph mag van mij in de top 10 beste hiphop momenten ooit

I bomb atomically...
Socrates' philosophies and hypotheses can't define how I be dropping these mockeries

hoe verzin je het

avatar van T.O.
Héél erg goede verse inderdaad...

avatar van Kos
Kos
Jordy schreef:

hoe verzin je het
Het ergste is dat je de hele verse ook moeiteloos kunt meerappen. .

avatar van BoordAppel
Ik deze plaat helaas niet maar Enter the Wu zit helemaal in mn hoofd .

Fantastisch album dit gewoon , productie is minder rauw dan debuut maar anderzijds heeft RZA z'n stijl hier weer verfijnd tot op het bot. Die verse van Deck is idd erg goed.

Enorm onderewaardeerd album van werelds beste hiphopgroep.

I bomb atomically...
Socrates' philosophies and hypotheses can't divine how I be dropping these mockeries
lyracly perform arm robbery, free with the lottery, possibly they squaded me,

Music
MY GOD MY GOD HOE HIJ DIE SPITTE HE !!!!!!!

avatar van Reijersen
Vind dit een errug lekkere plaat. Zowiezo een all-time favo van me. Zag dat ik totaal vergeten was m te beoordelen.

"And my dick's been sucked by the finest lips!"

een hip-hop klassieker...wel eerst duizend keer luisteren...

Schelpvandezee
De beste HipHop-album die er is..

Het album opent met wat HipHop werkelijk is
De gedrag van een Rebel
en dan die Reuniting tussen de 9 generalen van de clan
met een energievolle sfeer.
fantastisch allemaal
Goede boodschappen en goede flows en lyrics
van oa Raekwon, Deck, GZA
de cd 2 begint ook hartstikke lekker met Rza's grote bek (dat mag hij natuurlijk wel he)
En door die hele cd2 zijn er dingen wat mij erg bezighield
de beats zijn altijd volop HipHop van hun
als je een mc bent of iets dergelijks
dan is dit album het beste voor je
Dit Album is de laatste echte HipHop-album plus die van Rakim .

Ps. Second Coming was een slimme zet..!!!

avatar van T.O.
Schelpvandezee schreef:

Ps. Second Coming was een slimme zet..!!!

Hoezo?

waarom duurde het eigenlijk zo lang voordat de opvolger van 36 chambers kwam (deze dus)?

avatar van Kos
Kos
Omdat ze eerst allemaal solo-projecten gedaan hebben.

Een heel ander soort productie dan 36 Chambers, maar zitten zeker lekkere beats tussen. Ik begin cd 1 overigens meteen al skippend naar nummer 2 (6 minuten lang gepreek van Poppa Wu zit ik niet zo op te wachten). Sommige tracks zijn wel wat minder (Black Shampoo), maar als ik Triumph, Impossible of Reunited hoor ben ik de wat mindere nummers al gauw vergeten.

avatar van MJ_DA_MAN
ik heb nu de eerste 2 nummers geluisterd (wat een prachtige intro) en vind hem nu al fijner te luisteren dan Enter The Wu-Tang, ik denk dat wat jongere Wu tang-style tog meer mijn ''Wu tang'' is (ik zeg het nogmaals ik kraak the 36 chambers niet af )

avatar van MJ_DA_MAN
fijner te beluisteren betekend overigens niet ''beter zijn dan''

Relax
#2 perfect, vaak op TV gezien en bleef mooi.
Ik vind het vooral geen saai album, het eerste CD vind ik echter wel fijner om aan te horen.
Het blijft mij wel interesseren.
4.0

Marcel²
Erg sterke dubbel cd van The Wu-Tang Clan. Dit is volgens mij de laatste album waar Ol' Dirty Bastard bij was. Je hoort hem al in het begin die mafkees. Toch hoorde hij er bij. Zelf luister ik ook liever naar dit album, dan naar hun debuut. Al is dat ook een goed album natuurlijk. 4.5*

avatar van Conway Twitty
hij was toch ook aanwezig op 'The W' en 'Iron Flag'

Ja, vergeet niet dat ODB pas overleden is op 13 november 2004

eazyfan
goeie cd maar Reunited vond ik wel de enige echt goeie track.de rest is ook wel goed geen wonder dat deze cd 600.000 keer verkocht in de eerste week.

avatar van MJ_DA_MAN
Nou aardig cd'tje. Ben geen echte Die Hard Wu-Tang-fan, maar deze cd luisterde ondanks zijn lange tijd en 2 cd's toch redelijk weg. Vooral Black Shampoo hoorde ik graag nog een keer terug. 4*

Marcel²
Conway Twitty schreef:
hij was toch ook aanwezig op 'The W' en 'Iron Flag'

Nee, hij zat in de gevangenis, je ziet hem ook na dit album niet meer op de albumcovers.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben niet zo'n heel erge Wu-Tang fan. Enter The Wu-tang deed met niks, ik heb hem zelfs geprobeerd om hem te beleven zoals de meeste hier maar nee, het pakte me niet. Maar dit album vind ik heel erg goed en doet me zeker wel iets. Hoewel ie erg lang is (heb je wel es met 2 cd's ja), vind ik de productie van de nummers erg goed en het klinkt me gewoon beter in de oren. Ik heb niet echt een favoriet, maar Black Shampoo hoor ik wel het liefst. Een 4,5* en voorlopig een plek in mijn top 10.