Wu-Tang Clan - Wu-Tang Forever (1997)

Label: Loud

1. Wu-Revolution (6:17)

met Popa Wu en Uncle Pete

2. Reunited (5:23)
  3. For Heaven's Sake (4:13)

met Cappadonna

4. Cash Still Rules / Scary Hours (Still Don't Nothing Move but the Money) (3:06)
  5. Visionz (3:09)
  6. As High as Wu-Tang Get (2:39)
  7. Severe Punishment (4:49)
  8. Older Gods (3:07)
  9. Maria (2:34)

met Cappadonna

10. A Better Tomorrow (4:58)
  11. It's Yourz (4:19)
  12. Intro (2:02)
  13. Triumph (5:38)

14. Impossible (4:28)

met Tekitha

15. Little Ghetto Boys (4:49)

16. Deadly Melody (4:20)

met Street Life

17. The City (4:05)
  18. The Projects (3:17)
  19. Bells of War (5:12)
  20. The M.G.M. (2:38)
  21. Dog Shit (3:34)
  22. Duck Seazon (5:42)
  23. Hellz Wind Staff (4:52)

met Street Life

24. Heaterz (5:26)

25. Black Shampoo (3:49)
  26. Second Coming (4:39)

met Tekitha

27. The Closing (2:37)
  28. Sunshower * (6:10)
  29. Projects International Remix * (3:59)
Ik vond deze ook stukken beter dan 32 chambers, meer variatie, leuke tussenstukjes(are you my judge? ), hellz with staff destijds grijsgedraaid.

Snowman
Vond er niks aan maar dat kwam om dat ik alleen een twee Enter The-Wu verwachte, maar als ik hem nu als induvidie beluister is het best goed 4.

avatar van MJ_DA_MAN
Hoe meer ik hem luister hoe beter hij wordt. waardoor hij de nummer 3 inneemt in mijn top 10. CD 2 is ietsjes minder, als die op hetzelfde niveau zat als CD 1 was had ik dit album een 5 gestemd, maar dat haalt ie dus niet. Reunited is wel redelijk maar For Heavens Sake, Cash Still Rules, Visions, A Better Tommorow, Its Yourz, Triumph (geweldig!), Bells of War en natuurlijk Black Shampoo maken dit tot een album dat ik altijd wel kan luisteren. Dít is mijn Wu-stijl. Welke Wu-tang of Wu-tang solo albu, lijkt ook op dit album.. of is dit exemplaar eentje met een unieke sound?

(4,5* voor dit album blijft staan)

avatar van MJ_DA_MAN
En hoeveel tijd heeft er wel niet gezeten in dit album.. de teksten alleen al.

eazyfan
ja man heb dit album net nog geluister en geen enkele slegte track te bespeuren,beats zijn top en teksten zeker,Reunited blijft me favo-WuTrack.

beter dan 36 chambers. De beats zijn lekker duister, vooral bells of war en deadly melody zijn goed

avatar van FunkyMonk
Innovatiever, ja!, beter, nee! 4,5* (wat een album!!!)

eazyfan
wow ,deze Cd nog eens herluistert en blijft geweldig ,ik verhoog zelf effe naar 5*, gewoon geweldige productie, de rhymes zijn van de bovenste plank,deze is erg veel beter dan Enter The Wu, de productie is geweldig duister,en als je daar dan nog eens die fantastische rhymes hoort ben je toch effe aan het flippen, deze dubbel-CD heeft ook geen 1 slechte track, de 1ste Cd is maar 10 tracks dus , en die andere 17, dus een korte en lange Cd ,zeer uniek voor een dubbelCd, en verveelt op geen enkel moment dus zeker die 5* waard;Triumph, Reunited, Triumph (GENIALE TRACK), Little Ghetto Boys, Dog Shit, Heaterz en Projects (International Remix) zijn me 6 Favo's.andere tracks als Its Yourz,For Heavens Sake,... zijn ook geweldig.een echte classic en veel beter dan de eerste .

avatar van Niek
Beste dubbelplaat ooit gemaakt, zeker in de hiphop. Cd1 is zo'n beetje 1 lange mix en cd 2 is meer een normale cd. Top-album! Maar beter dan Enter The Wu-Tang? Absoluut niet! Enter The Wu-Tang is rauwer, nog betere raps en de werkelijk elke track is onmisbaar. Maarja, de stijl is op dit album ook wat anders, dus het zal ook wel aan smaak liggen dat sommige (Eazyfan ) WT Forever beter vinden... 4 Sterren

het zal ook wel aan smaak liggen dat sommige (Eazyfan ) WT Forever beter vinden

Ik ook . Maar het is ook idd een compleet andere stijl, maar wel net de stijl die me (veel) meer bevalt dan zijn voorganger.

eazyfan
Ja spijt me MJ maar is vanaf nu vrees ik niet meer zo, er is niks mis met deze Cd, hij is erg goed, Triumph blijft de bete Wu-TangTrack ooit.Reunited, Heaterz, Projects (International Remix) blijven me 4 favo's, maar er staan teveel tracks op dit album die ik maar matig vind,de gastartiesten hier doen me ook niks meer. Wu-Tang blijft er vet op deze CD maar Enter The Wu is gewoon veel rauwer.de productie hier blijft geweldig!!maar zoals ik al zei teveel track die me echt niks doen; Maria,Visions, As High As Wu-Tang Gets, Deadly Melody, Bells Of War,etc. zo een tracks zeggen me niks of vind ik niks speciaals aan.
Als ze bvb maar 15 tracks hadden genomen zou deze erg vet geweest zijn, maar 28 tracks waarvan 2 intro's, 1 RnB en 1 outro erbij, dus 24 vind ik echt teveel.4,5* geef ik deze toch nog wel want die verdient deze 100%.

eazyfan schreef:

Eazyfan, ik wil je niet persoonlijk aanvallen hoor. Maar tien dagen geleden verhoogde je deze naar 5* en noemde je hem véél beter dan Enter The Wu-Tang en nu ga je weer naar 4,5* en vind je Enter The Wu-Tang weer beter... Ik snap het niet meer..

eazyfan
Ja idd maar zoals ik al schreef, veel tracks op deze vind ik niet meer zo echt goed zoals vroeger, daarom verlaag ik effe naar 4,5*, heb na deze 3maal achter elkaar te luisteren nog eens Enter The Wu geluistert en die klonk me gewoon beter .

Relax
Geen 1 album dat Enter the 36 Chambers kan overtreffen.
En dat is ook nog steeds niet gebeurd

Relax
Relax schreef:
Geen 1 album dat Enter the 36 Chambers kan overtreffen.
En dat is ook nog steeds niet gebeurd

En daar ben ik het nog steeds mee eens, CD1 is erg slaapverwekkend ofja... kort, en ik had niet eens in de gaten dat de CD al voorbij was.
CD2 is stukken beter, lekker grimy enzo, af en toe was saaie beats maar toch nog steeds een 4,0 waard.
Het mooie aan CD2 is de sfeer die erin zit, na iedere nummer hoor je een intro skit ofzo dat ze op de straten van New York staan en wat doen en dat is wel weer zo mooi.

avatar van MJ_DA_MAN
CD 1 overtreft naar mijn mening heel 36 Chambers, maarja jullie weten mijn mening daarover nu zo langzamerhand wel .

Hmm dit is een leuke om over te discusseren.
Welke is beter..Enter The Wu-Tang of Wu-Tang Forever?
Erg lastig om daar goed antwoord op te geven.
Ze klinken allebei ook totaal anders, Wu-Tang Forever heeft punt 1 wat hardere beats en bevat meer tracks.
Bij Triumph vind nog altijd funny om te horen hoe ODB die song opent:)
Hellz Wind Staff was altijd mijn 1 van mijn favo songs van disc 2.
Denk dat ik Enter The Wu-Tang net ietsjes beter vind...ietsjes maar...

avatar van Niek
Hmm.. Ik vind Enter The Wu-Tang echt een stuk beter. Maar dat komt vooral omdat ik dat album gewoon het geniaalste album aller tijden vind. Met Wu-Tang Forever is niets mis, maar Enter The Wu-Tang heeft gewoon alles. Elke rap is zo verschrikkelijk goed, elke beat, elk geluidje in elke beat. Tis gewoon ongelofelijk. Zal wat mij betreft nooit overtroffen worden. Maar even ontopic: dit album is ook goed: 4*

Niek schreef:

Bedoel je van Wu-Tang of gewoon hiphop over het algemeen?

jay1980 schreef:

Bedoel je van Wu-Tang of gewoon hiphop over het algemeen?

Muziek over het algemeen.

Niek schreef:

Muziek over het algemeen.

Die cd slaat zeker erg hoog aan dan bij jou maar zeker ook wel terecht.
Trouwens die intro van disc 2, klopt toch wel zo'n beetje wat RZA daar zegt he

A lot of niggaz try to take hiphop and make that shit RnB, Rappin' Bullshit or make that shit funk, fuck that!!

haha

Dr.Greenthump
Natuurlijk kon Wu-Tang Clan na een geniaal debuut als Enter the Wu-Tang (36 Chambers) nooit zo sterk terug komen, maar wat ze hier neerzetten komt toch dicht in de buurt ...

Om te beginnen moet ik zeggen dat ik de Producties van dit album nog steeds meesterlijk vind. Er is gelukkig niets van de ''Wu-Tang sound'' verdwenen en klinkt dus nog steeds lekker donker, rauw en de keuze van de samples blijft geniaal. Dit album straalt een magistrale sfeer uit. Het mooie van ''de Clan'' is de diversiteit en kwantiteit aan artiesten. Hoewel er in principe dus geen gast artiesten nodig zijn om voor afwisseling te zorgen vervult Cappadonna zijn taak hier goed. Inspectah Deck, GZA en Raekwon doen het hier zelfs subliem.

Met zo'n dikke 29 nummers (inclusief bonustracks) lopen (voornamelijk) de hiphop albums het gevaar dat het eentonig, saai of zelfs slaapverwekkend begint te worden. Gelukkig is dat hier niet het geval al hadden er best 4 of 5 tracks geschrapt kunnen worden zonder dat de kwaliteit van dit album daar onder leidt. Triumph is overigens een meesterlijke track en misschien wel één van de beste Wu-Tang nummers ooit uitgebracht!

Dikke 4 sterren en een grote kans om te stijgen.

avatar van Niek
Net als bij Enter The Wu-Tang duurde het even voor dit album me pakte. En alhoewel ik het album al zeer waardeerde, heeft het me gisteravond pas echt gepakt. Wat een gruwelijk vette plaat! Hij is me Top10 binnengestormt en heeft daarmee die andere top-dubbelplaat Life After Death eruit getrapt. Ook is hij Aquemini en Me Against The World voorbij. Bij de track Deadly Melodie kreeg ik bij elke rap kippenvel...
De stijl van de beats is ietsje anders dan op Enter The Wu-Tang, maar daarmee zeker niet minder. En het rapniveau is nog altijd van die ongekende hoogte. Elke Ghostface-interruptie geeft mij een fantastisch gevoel. Ook is de grotere deelname van Masta Killah een aanwinst. Wat Dr.Greenthump al zei: dit album verveelt na 2 uur gewoon nog niet en dat is uitzonderlijk knap. Ook kan ik niet kiezen tussen cd 1 en cd2. Enige minpunt vind ik op deze plaat Ol' Dirty Bastard. Velen zullen dit nu vol ongeloof lezen, maar ik ben geen fan van deze (toch wel) legende. Op Enter The Wu-Tang passen de beats zo goed bij hem, dat ik hem wel kan waarderen. Maar deze beats zijn toch anders, en spelen wat mij betreft minder goed in op zijn stijl.. Toch een dikke 4,5 en voorgoed in mijn top10, dat weet ik zeker.

CaliLove
Dope album is dit, al vind ik Enter The Wu-Tang toch wel beter.
Vette nummers vind ik Reunited(vooral de verse van ODB), Cash Rules ; dope beat en dope verses zoals deze van Raekwon : Rich Lifestyle, spoiled like an ordinary white child , A Better Tomorrow is een rustig nummer met diepgaande rhymes, Maria is natuurlijk ook wel vet (ODB!!!!), Triumph(geen uitleg nodig), Dog Shit (ook weer vet van ODB!!!) de andere nummers zijn natuurlijk ook vet (heb ze nog niet allemaal deftig beluisterd).
Het enige wat ik hier spijtig vind is dat ODB niet zo veel voorkomt op dit album. Enkel op Reunited, Maria, Dog Shit, het refrein op As High As Wu-Tang Get en de intro van Triumph. Op zich is dit mss wel veel maar als je dit gaat vergelijken met Raekwon,Ghostface en Inspectah Deck.......
Samengevat is dit vet album dat 4,5 * verdient, 0,5* minder dan z'n voorganger Enter The Wu-tang.

Poisonpen123
Wat is triumph tog een mooie clip zeg

avatar van J.M.
Nadat ik enter the wu tang egt super dope vond heb ik deze ook maar eens gecheckt, ik heb hem nu 1 keer geluisterd en ik moet zeggen dat het me egt goed bevalt. Die producties zijn inderdaad egt allemaal vet goed. In tegenstelling tot enter the wu tang vind ik dit wel al meteen vanaf de eerste keer dat je het luistert goed.
Na 1 keer luisteren krijgt ie van mij al 4*, maar kan zeker nog hoger worden

Raekwon the chef
CaliLove schreef:
Maria is natuurlijk ook wel vet

dat einde is natuurlijk ook geniaal

eazyfan
Momenteel effe in me top10 omdat ik echt Wu-verslaafd ben de laatste tijd, en ik twijfel nog altijd tussen Death Certificate of Only Built 4 Cuban Linx... voor in me top10, als ik de ene zet voel ik me schuldig voor die andere. Dus effe dit dan maar, geen enkele slechte track op dit album vind ik, De groepssfeer is er nog altijd, teksten erg goed en RZA-producties nog altijd even Geniaal. Triumph is en blijft een van de beste raptracks ooit en de beste van Wu-Tang Clan. Het valt wel op dat je Method Man, Ghostface en Raekwon het meest op deze Cd hoort, ik had liever wat meer ODB en GZA gehad. Maar dit album blijft vette classic. Lange tijd niet geluistert en klinkt prachtig, verdwijnt waarschijnlijk weer maar momenteel prachtig voor me top10. Cappadonna is ook erg nice en telt hier bijna als lid.

Jordy schreef:

I bomb atomically...
Socrates' philosophies and hypotheses can't define how I be dropping these mockeries

hoe verzin je het
Vraag ik me ook af, klinkt miss dom maar gisteren echt zitten afvragen toen ik voor de zoveelste keer weeral Inspectah hoorde met zijn genialiteit, deze keer was het op Assasination Day, toen vroeg ik me dat echt af, niemand die Inspectah overtreft qua Genialiteit.
Jordy schreef:

De Wu-Tang Clan laat hier een mooie groei zien, stuk volwassener en afwisselender dan het debuut

Daarom vind ik deze Cd soms aangenamer dan hun 1ste, die blijft natuurlijk veel beter maar deze dubbelCd verveelt gewoon niet.
Dit blijft gewoon in me top10 totdat ik de Death Certificate of Only Built 4 Cuban Linx...-knoop doorgehakt heb.

avatar van herbertwest
eazyfan schreef:

Inspectah was mijn favo van Enter en als je hem hier op Triumph hoort snap ik niet dat je ODB meer zou willen en The Rebel INS niet noemt. Maar goed, ik weet al dat je hem erg goed vind dus mss een flauw berichtje

eazyfan
Ja Inspectah is en blijft ook een van me favo's , me favo tesamen met ODB op de Wu-platen . Ja Hem mis ik ook erg veel