Death Cab for Cutie - Narrow Stairs (2008)

Label: Atlantic

1. Bixby Canyon Bridge (5:15)
  2. I Will Possess Your Heart (8:25)
  3. No Sunlight (2:40)
  4. Cath... (3:49)
  5. Talking Bird (3:23)
  6. You Can Do Better Than Me (1:59)
  7. Grapevine Fires (4:08)
  8. Your New Twin Sized Bed (3:06)
  9. Long Division (3:49)
  10. Pity and Fear (4:21)
  11. The Ice Is Getting Thinner (3:45)
  12. I Will Possess Your Heart [Radio Edit] * (4:08)
  13. Mike West - Album Credits * (2:51)
  14. The Ice Is Getting Thinner [Demo] * (3:30)
  15. No Sunlight [Demo] * (3:25)
avatar van Coentje
Eerste single, I will possess your heart, staat op http://www.myspace.com/deathcabforcutie

Hmmmm vrij lang intro...

Dwangbuis
Jep, ik heb al beslag kunnen leggen op de eerste single. Die klinkt godzijdank bekend en aangenaam in de oren, er zit een Death Cab For Cutie-gevoel in - ben benieuwd naar de rest!

oh ik ben echt verliefd op I Will Possess Your Heart. die lange intro stoort me absoluut niet, eerlijk, en ik ben blij met de wat andere richting van hun muziek. niet echt anders, want het blijft overduidelijk Death Cab, maar I Will Possess Your Heart is toch wel weer een beetje anders. mooimooi. Cath vind ik (nog)nietzo, maar dat kan natuurlijk nog komen. ben wel verschrikkelijk benieuwd naar hun nieuwe album. de cover ziet er in ieder geval prachtig uit (a)

avatar van wvv89
Ik ben hier ook benieuwd naar. Alleen waarom I Will Possess Your Heart als single? Begrijp ik dan weer niet. Ik vind het (nog) niet veel aan.

Ben zeker nieuwsgierig naar dit album, de single vind ik in ieder geval veelbelovend klinken.

Heel lekker nummer is die eerste single. Dit wordt alweer het vijfde album dat ik ga horen van DCFC (helaas nog niet door al het vroege werk voor Photo Album heengekomen) en ik heb er zin in.

Het viel mij ook op dat ik me totaal niet stoorde aan de intro van 4 minuten. Valt me wel op viel was hoe magisch het stukje stilte na die vier minuten voelde toen Gibbard begon te zingen. Ik kreeg zomaar een rilling ervan

avatar van Sammy
Die intro van vier minuten werkt perfect...de overgang naar het gezongen stuk is fenomenaal en de subtiele herhaling van het introotje wanneer het nummer 'echt' loskomt is gewoonweg hemeltergend mooi. Ik ben zeer benieuwd naar dit album.

avatar van Nostak
Hier kijk ik zo ontzettend hard naar uit!

Larsch
Die single is echt asociaal lang. Verder vind ik het ook niet het meest boeiende nummer, dus ik vrees dat het wederom geen klik tussen DCFC en mij gaat worden.

avatar van wvv89
De eerste single is, zoals al eerder gezegd... lang
Maaaar... de single versie bevat 2 korte versies !

avatar van Blue88
Ik houd heimelijk van die nieuwe single, damn zeg.

Kom maar op met dit album!

Tevens vind ik het een geslaagde grap. Velveteen bevalt me wel, hehe.

avatar van Koerok
Wat de single betreft: Geen geweldig liedje, en dan ook nog eens ruim 8 minuten. Tsja, wat moet je dan met de rest worden???

Je moet gewoon even geduld hebben tot het hele album, maar de intro zit muzikaal goed inelkaar dacht ik zo ^^.

Laat het album maar komen!

De plaat klinkt echt wel lekker. Ik vind hem niet zo goed als "Plans" of "Transatlanticism", maar klinkt zeker goed. Die lange intro van 'I will possess your heart' heeft wel wat, maar eerlijk gezegd zet ik hem al snel naar 4:30. No Sunlight is ook mooi!!

Ongelofelijk, popmuziek moet altijd hapklaar zijn zeker..'t is juist wijs dat die intro zo lang is.

avatar van ronnievb
Bijna alle nummers staan op die bootleg en zo te horen is Death Cab haar fijne popgeluid niet verloren. Die intro van I Will Possess... is een uitzondering.

avatar van Selustarius
De nieuwe single klinkt al helemaal geweldig. Moest even wennen aan die lange intro, maar ben er nu al helemaal verliefd op. Kan niet wachten tot het album uit komt.

tuktak
de eerste helft van i will possess your heart intro noemen slaat natuurlijk nergens op, daar het gewoon de helft van het nummer is, én afgezien van een korte vocaal gewoon vervolgens bijna gelijk blijft.
ik vind het echt een heerlijk nummer, van mij mag de hele plaat van dit niveau zijn. je raakt er helemaal van in een soort trancevibe, wat uitzonderlijk is voor mij in zulk soort rock.

Ik vind sowieso dat DCFC wel wat vaker een nummer van 6+ minuten mag maken. Dat doen ze niet vaak maar als ze het doen slaat het bij mij in als een bliksemschicht in een haantje op de kerktoren
(denk aan Transatlanticism en Stability).

avatar van coldwarkids
Ik vind Plans betere nummers hebben
toch staat er op Narrow Stairs paar mooie nummertjes op zoals:
"Cath" "You Can Do Better Than Me" "Pity And Fair"
Voor nu geef ik deze cd 3,5*

Het album is nog niet uit, dus ik zou er nog maar eens over nadenken.. Je hebt waarschijnlijk naar Velveteen geluisterd.

Kan niet wachten op dit album /o/ Tickets voor het optreden ook al gekocht.

avatar van Favi
toch grappig, mensen die hun oordeel vellen over Narrow Stairs,
maar het eigenlijk over Velveteen hebben.

en over de (lange) intro van I Will Possess Your Heart:
lang is hij wel, maar ik vind het schitterend hoe de verschillende, onafhankelijke instrumenten naar elkaar toegroeien met ter tijd, en wanneer ze uiteindelijk samen komen tot een geheel, maken de vocals het compleet.
(mss vreemd om in woorden te zeggen )

hopelijk een waardige opvolger voor ongeloofelijke Plans,
maar ik kijk sowieso erg uit naar de release !!

avatar van wvv89
Laat de cijfers maar komen...
Hij is nu gelekt... (diditleak.com heeft dat bevestigd)

Narrow Stairs begint sterk moet ik zeggen:)

avatar van Bart
Eindelijk! De juiste files zwerven over het internet. Hopelijk passen de twee stemmers - thisisforlife en timhardt - hun stemmen aan. Ze hebben namelijk gestemd op basis van verkeerde files!

Inderdaad, laat de cijfers maar komen! Ik ga dit weekend dit album veel draaien!

avatar van Bart
@Dn!S: Ga naar Google Blog Search en typ in: 'Death Cab For Cutie Narrow Stairs'. Klik op een pagina die het over de 'real leak' heeft. Tientallen blogs bieden het juiste album al aan; bijna iedereen heeft er bij gezet, dat het om het 'echte' album gaat. Het album is vandaag gelekt, dus je kunt ook op de blogdatum letten: 2 mei!

Favi schreef:
toch grappig, mensen die hun oordeel vellen over Narrow Stairs,
maar het eigenlijk over Velveteen hebben.

wat bedoel je nou weer met Velveteen
het gaat hier om Death Cab For Cutie Narrow Stairs
hij is 2 maanden geleden al gelekt
het is de nieuwe album
Narrow Stairs heet ie en geen Velveteen or something

avatar van chansadres
de files die 2 maanden geleden zijn gelekt is niet Narrow Stairs maar het debuutalbum van Velveteen met daarbij de single van Death Cab for Cutie. Vandaag is pas de officiele versie gelekt.

avatar van coldwarkids
Oke ik begrijp ik zal m'n stem laten staan en dan kan ik altijd nog m'n oordeel vellen over Narrow Stairs

Best lekker album, er staan zeker een paar prachtige songs op. De teksten zijn beter dan voorhee en ook het , toch vind ik tot nu toe Trrans & Plans beter in zijn geheel. Ik geef voorlopig 3,5 ster, kan oplopen naar 4 sterren. Eerst nog maar eens goed luisteren.