Death Cab for Cutie - Narrow Stairs (2008)

Label: Atlantic

1. Bixby Canyon Bridge (5:15)
  2. I Will Possess Your Heart (8:25)
  3. No Sunlight (2:40)
  4. Cath... (3:49)
  5. Talking Bird (3:23)
  6. You Can Do Better Than Me (1:59)
  7. Grapevine Fires (4:08)
  8. Your New Twin Sized Bed (3:06)
  9. Long Division (3:49)
  10. Pity and Fear (4:21)
  11. The Ice Is Getting Thinner (3:45)
  12. I Will Possess Your Heart [Radio Edit] * (4:08)
  13. Mike West - Album Credits * (2:51)
  14. The Ice Is Getting Thinner [Demo] * (3:30)
  15. No Sunlight [Demo] * (3:25)
avatar van Favi
ik wacht met hem te downloaden, en dus te beluisteren
zo'n cd's moet je gewoon kopen! (in mijn standpunt)
ik kan niet langer wachten... nog 10 dagen dachtek

avatar van coldwarkids
...maar je ken wel het nummer I Will Process Your Heart ????

Aan de ene kant heb je gelijk Favi
maar bij heeft het te maken met een beetje ongeduld
Ik ben er zooo benieuwd naar
En zeker nadat ik Plans heb gehoord
Maar ik zal hem ook misschien wel kopen, zo ben ik dan ook weer

Narrow Stairs is prachtig! Tenminste zo lijkt het na 1 luisterbeurt. De openingstrack is erg goed, lekker vrolijk ook. Eigenlijk zijn alle nummers wel goed. Alleen Cath weet ik het nog niet zo zeker van.

Voor iedereen die Trans en Plans geweldig vonden. Wacht niet langer, Hoort dit!

coldwarkids schreef:
...maar je ken wel het nummer I Will Process Your Heart ????

myspace, you know. die single is trouwens officieel gereleased

nog vragen?

avatar van Jumperjack
Dit is dus geen CD die ik gewoon moet kopen, wel een, die ik sinds Chris Walla zich met Tegan & Sara bemoeit, beschouw als verplichte luister kost. Ik heb hem net gedownload en hij speelt momenteel af, ik ben benieuwd of deze mij meer kan bekoren als hun andere werk.

avatar van coldwarkids
Haha, zat ik gewoon een tijdje de muziek van Velveteen te luisteren haha, maarja who cares, die muziek is ook mooi

avatar van wvv89
4,0* voor Narrow Stairs, wat waarschijnlijk nog wel omhoog gaat.
Uitschieters voor mij:

1. Bixby Canyon Bridge
2. Grapevine Fires
3. Your New Twin Sized Bed
4. No Sunlight

Dit is één van de cd's die je moet kopen..

Daar ben ik het grotendeels wel mee eens. Maar stop maar I Will Posses Your Heart maar bij en zet Long Division maar bovenaan.
Long Division is echt weer zo'n typisch DCFC nummer dat ik 100 keer kan luisteren. Prachtig in zijn eenvoud.

Ook Talking Bird begin ik nu wat leuker te vinden. De teksten maken het hier toch nog de moeite waard. Muzikaal gezien is dit toch wel het minste nummer op Narrow Stairs.

4* is de openingscore.

avatar van Nostak
Ik wacht gewoon tot hij in de rekken ligt.. Simpelweg uit respect voor Death Cab Dit moet zowat de eerste cd zijn die ik in 2 jaar ga kopen ofzo.. Myn geduld zal wel beloond worden denk ik

idem hier, ik wacht ook

maar het is niet de eerste cd in twee jaar ik koop enkel de cd's van m'n favoriete groepen. da's sjiek om de beste cd's thuis te hebben vind ik. bvb van death cab heb ik hun hele discografie

kheb de cd besteld in de Fnac, 9 mei is hij er zeiden ze...

avatar van Koerok
Grapevine Fires is aardig, maar het enige echt mooie liedje is wat mij betreft Your New Twin Sized Bed. Ben niet onder de indruk van het geheel. Een 2.5.

avatar van RadioMad
Betoverend mooi album, weeral.
Eentje om te kopen. 'n 4.5 van mij,

avatar van mr-mucho
heerlijk album! klaar

avatar van henrico
Ah, ik had niet verwacht dat Narrow Stairs al was toegevoegd. Nou ja, dan meng ik me nu alsnog in de discussie. Ik vind I Will Possess Your Heart prachtig. Acht minuten en 36 seconden. Ha! De stem van Gibbard is pas na vierenhalve minuut te horen. Tot dat moment een baslijn, drums, een piano. De song neemt langzaam maar zeker in intensiteit toe en dan: "How I wish you could see the potential/The potential of you and me/It's like a book elegantly bound/But in a language that you can't read just yet." Hmmm.

En dan het refrein dat weliswaar niet uitblinkt in creativiteit, maar dat wel de gemoedstoestand van de hoofdpersoon perfect weergeeft: "You gotta spend some time love/You gotta spend some time with me/And I know that you'll find love/I will possess your heart."

Ik vind het prachtig.

Ik heb vandaag voor het eerst de albumversie van Cath gehoord. Via NPR: http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=90027846&sc=nl&cc=sod-20080429

Niet een heel ander geluid. Een tikkie ruwer, ietsje steviger. Ik ben benieuwd of Narrow Stairs als geheel nu echt zo veel verschilt van eerder werk.

Voor de liefhebbers overigens hier een liveversie van Cath:
http://www.daytrotter.com/article/1253/death-cab-for-cutie (daar ook Talking Bird)

Geen dank...

Gewoon een perfecte CD. Weinig commentaar.

Als dit de cover wordt hebben we het lelijkste wat dat betreft wel bereikt, dacht ik zo....

Hij pakt me nog niet. Zeker niet slecht, maar het magische mooie van de voorgangers is er nog niet. Kan nog komen, ik hoop het.

avatar van freddze
Berichten over concerten verplaatst naar Death Cab for Cutie

henrico schreef:
(kunnen de bijdragen over de 1 april leak niet weg?)

Berichten verwijderd..

avatar van Rottingdale
Ik hoor zelf niet echt veel vernieuwing, maar kan dat ook niet werkelijk betreuren. Ik vind het weer een aantal mooie liedjes, ook (m.n.) I Will Possess Your Heart, heerlijk om naar te luisteren.

tuktak
gewoon weer een goed album van dcfc. misschien wel het beste zelfs. ookal is het op het eerste gehoor meer van hetzelfde, het klinkt toch fris en nieuw. uiteindelijk had ik toch meer gehoopt op het geluid als in i will possess your heart, dat was wel een echte positieve vernieuwing geweest denk ik.

avatar van reptile71
Hm... welk crewlid heeft dit hoesje goedgekeurd? Beetje pixelachtig hè! Of zou het zo horen?

avatar van Koerok
Try Google...

Ik heb net " I will possess your heart" zitten luisteren. Geweldig nummer! Lekker basloopje. Ik waggel ook maar weer eens richting cd-boer!

avatar van Nostak
Ziezo, kheb hem besteld bij de cd winkel hier in m'n Belgisch stadje Vrydagvoormiddag mag ik er om gaan.

avatar van Favi
kheb hem zojuist gekocht, kzal eerst luisteren voor ik een oordeel vel

wordt vervolgd...

Album weet me na één luisterbeurt nog niet echt te boeien zoals hun voorgangers dat wel deden. Wellicht komt dat nog na meedere luisterbeurten, ik ga er van het weekend weer eens goed voor zitten voordat ik een stem uitbreng.

avatar van reptile71
Koerok schreef:
Try Google...

Was een poging tot een grapje.

avatar van Favi
na de eerste luisterbeurten zijn -buiten I Will Possess Your Heart, die ik reeds kende- Talking Bird (muzikaal vooral) en The Ice Is Getting Thinner (vanwege de prachtige tekst) mijn voorlopige favorieten!

algemeen gesteld vind ik het een mega goed album en naarmate meer luisterbeurten zal mijn beoordeling alsmaar positief stijgen!

knap gedaan, death cab!

Yup het eerste halfje is er na een keer of 5 alweer bijgekomen.

avatar van Nostak
Vandaag om geweest in de platen store, en na de eerste luisterbeurd klonk ik wat teleurgesteld.. Mss net ietsje teveel van verwacht na Transatlacticism & Plans.. Maar na een paar luisterbeurten kwam het er stilletjes aan door met als conclusie; Alweer een schitterende plaat van Death Cab! Myn favorieten zyn; Grapevine Fires, Cath & The Ice Is Getting Thinner..