Death Cab for Cutie - Narrow Stairs (2008)

Label: Atlantic

1. Bixby Canyon Bridge (5:15)
  2. I Will Possess Your Heart (8:25)
  3. No Sunlight (2:40)
  4. Cath... (3:49)
  5. Talking Bird (3:23)
  6. You Can Do Better Than Me (1:59)
  7. Grapevine Fires (4:08)
  8. Your New Twin Sized Bed (3:06)
  9. Long Division (3:49)
  10. Pity and Fear (4:21)
  11. The Ice Is Getting Thinner (3:45)
  12. I Will Possess Your Heart [Radio Edit] * (4:08)
  13. Mike West - Album Credits * (2:51)
  14. The Ice Is Getting Thinner [Demo] * (3:30)
  15. No Sunlight [Demo] * (3:25)
avatar van sq
sq
Ik vind deze een stuk minder dan ´Plans´. Waar Plans vol met leuke liedjes staat is bij dit album de sprong gemaakt naar wat langer uitgesponnen nummers; instrumentale rock-intro´s en hier en daar wat lonken met symphorock. Dat was nou niet wat ik leuk vond aan deze band. Ik vind het op deze manier allemaal niet zo geweldig, en zit dan eigenlijk steeds gewoon te wachten ´tot het verder gaat´.
Ik ga dit niet vaak meer horen, denk ik.

avatar van Ronald5150
De muziek van Death Cab for Cutie is niet direct mijn muzikale voorkeur. Maar als ik naar het nummer "I Will Possess Your Heart" luister ben ik toch behoorlijk geïntrigeerd. Wat dat betreft begint "Narrow Stairs" dan ook bijzonder positief. Toch moet ik al snel vaststellen dat de andere liedjes me een stuk minder kunnen bekoren dan het eerder genoemde "I Will Possess Your Heart". Een geluidsmuur zoals op "Talking Birds" helpt dan ook niet echt. "Narrow Stairs" ligt qua smaak te ver van me af, en een geweldig nummer is onvoldoende om me een heel album geboeid te houden. Best jammer, want ik had meer huzarenstukjes als "I Will Possess Your Heart" willen horen. Blijft een prachtig nummer, maar het album als geheel schuif ik terzijde.

avatar van BoyOnHeavenHill
Intrigerende stem, doet me (terecht of niet) af en toe denken aan Mike Scott van de Waterboys, maar ook aan Jason Lytle van Grandaddy. Zorgvuldig gezongen teksten, stevige en vaak lekker hard opgenomen drums, kleurrijke arrangementen, en melodieën die soms aan je hart trekken, maar zoals hier wel vaker opgemerkt staan de beste nummers aan het begin van de plaat (Bixby Canyon Bridge, I will possess your heart natuurlijk en Cath…), en als geen der latere nummers in de buurt van dat niveau komt heb ik na afloop toch een licht ontevreden gevoel (ook al is plaatafsluiter The ice is getting thinner dan wel weer fraai). Een sympathieke plaat, maar niet zo sterk dat ik de behoefte krijg om meer muziek van deze band te gaan beluisteren.

avatar van Lexcoaster
Ik vind het gemiddelde verassend laag, al is het een goed gemiddelde. Toch een heerlijke plaat met toppers als Bixby Canyon Bridge, I Will Possess Your Heart (met een heerlijk lange intro), Cath..., Your New Twin Sized Bed en het prachtige Grapevine Fires. De rest zijn wellicht iets minder, maar nog steeds hele goede songs, niet in de laatste plaats vanwege de geweldige teksten van Ben Gibbard. Uitstekend album, smaakt naar meer. 4*