Led Zeppelin - The Song Remains the Same (1976)

Label: Swan Song

1. Rock and Roll (3:57)
  2. Celebration Day (3:38)
  3. Black Dog / Bring It on Home * (3:46)
  4. Over the Hills and Far Away * (6:11)
  5. Misty Mountain Hop * (4:44)
  6. Since I've Been Loving You * (8:24)
  7. No Quarter (10:39)
  8. The Song Remains the Same (5:40)
  9. Rain Song (8:21)
  10. The Ocean * (5:13)
  11. Dazed and Confused (29:19)
  12. Stairway to Heaven (10:53)
  13. Moby Dick (11:03)
  14. Heartbreaker * (6:20)
  15. Whole Lotta Love (13:52)
bikkel
Ik moet de nieuwe versie op Dvd nog aanschaffen.Kijk er halsreikend naar uit.Ik ben al zeer in mijn nopjes van de Dvd met opnames door de jaren heen.Met voorsprong de beste muziekdvd die ik heb.
De albumversie is bevredigend,in die zin dat de groep ook op mindere dagen nog behoorlijk kon uitpakken.No Quarter is inderdaad groots in deze uitvoering.Het titelstuk is compact en strak,en The Rainsong blijft ook live overeind.
Jammer inderdaad dat Dazed&Confused zo onnodig uitgerekt wordt.Dit hoorde kennelijk bij het tijdsbeeld en het was zo'n beetje het einde van de tour.En Jimmy page is nu eenmaal zo'n mannetje die het experiment nooit uit de weg ging.Dit soort stunten zijn langdradig en op ten duur vervelend.Het levert wel wat waarde in.
Toch een behoorlijke 3.5 van mijn kant.

Father McKenzie
Van deze cd heb ik al flink genoten. Leuk dat hij na jaren digitaal is opgepoetst en nu klinkt zoals hij moet klinken.
Vandaag de dvd- versie gescored, dat wordt genieten, zoveel is zeker!
Blijft mijn all-time favoriete rockband, deze band werd nooit geëvenaard, als je het mij vraagt...

Ik heb de film gezien op video, in de goede oude tijd dat VHS de standaard was. Hij opent met een slap verhaal zonder dialoog hoe alle bandleden een uitnodiging krijgen of in ieder geval een brief. Dan reizen ze naar New York en bereiden zich voor. Afijn, een hoop overbodige en oninteressante toestanden. Maar vanaf het moment dat ze op het podium staan, Plant Rock'n'roll! roept en Bonzo begint te rammelen - zelden zo'n overtuigende aanhef gehoord - ontwaakt elke patiënt uit zijn/haar coma om pas weer terug te zinken als Plant afsluit met New York, good night!

avatar van Ampivinni
ik vind die dvd best wel waardeloos met al die domme verhaaltjes enzo tussendoor..

de cd vind ik wel goed.

ik heb jammer goenoeg niets van HTWWW gehoord, maar dat zou ik wel graag willen

von Beethoven
Geweldige live uitvoeringen, ik heb alleen de versie zonder de bonus tracks (helaas maar dat veranderd nog wel) (deze staan wel op de dvd versie die ik heb)
De is maar één minpunt en dat is waneer jimmy de strijkstok pakt en "Dazed and Confused" Uitrekt en verknald.
voor de rest prachtig 4.5 voor versie zonder bonus, Het wachten is nu op de bonus versie........

Bobiej
Zat net even de DVD te kijken, Zeppelin vind ik live zowiezo TOP! Heerlijk hard Rocken (jawel, hoofdletter R), wat een muzikanten, veel improvisatie, wat wel het gevoel geeft dat je een uniek document aan het kijken bent (in tegenstelling tot retestrakke metalbands die veel nummers hetzelfde neerzetten - no offense, ben nog steeds zeer groot metalhead!), vind alleen "Rock and Roll" wat tegenvallen...

Heb telkens het idee dat Plant straalbezopen op het podium staat tijdens dat nummer (ook no offense tegen dat, extreem rock 'n roll natuurlijk )!

Ontdekking van de laatste weken van 2008 hoor, Led Zeppelin. Nu maar gauw Led Zeppelin 1 aanslingeren. Men hoort nog van mij !

Led Zeppelin klinkt heerlijk rauw. Jimmy Page heeft enkele jaren na de release van deze plaat toegegeven dat er tijdens het mixen in de studio wat zaakjes bijgewerkt zijn. Zo zijn bepaalde gitaarsolo's (ik weet niet welke) in de studio overgespeeld. Toch vind ik de plaat heel goed en dan met name door The Rain Song en No Quarter. Ook ik vind de uitvoering van Dazed en Confused net iets te lang. John Bonham laat horen op Moby Dick dat hij een werelddrummer is. Jammer dat hij zo jong overleden is.

Joy
page is zon goede gitarist helemaal niet, zo kun je horen op deze plaat

rommelig, hakkerig,slordig, maar het past wel perfect bij de muziek van zep en geen hond klinkt als hem

reetegoeie liveplaat wat mij betreft waar zep lekker uit de bocht gaat, zo hoor ik het graag, plant onnavolgbaar qua stem, erg goed

Sheplays
Nee, Page is geen Paco maar Page.

Joy
en wat betreft oppoetsen, ik herinner me een foute basnoot op 5.52 als page zijn solospel wil inzetten op de originele plaat, op dazed & confused, een giga misser die me altijd heft gestoord maar op de remaster is weggepoets, toch fijn zon bezemwagen

paco wie?

Sheplays
tis me wat zon foute basnoot.

avatar van aerogp1
Waardeloos inderdaad, dat gitaarspel van Page. Een kind kan de was doen man...

Stijn_Slayer
Ik was deze blijkbaar vergeten toen ik Led Zeppelin hier afging. Dit was een van mijn eerste kennismakingen met Led Zeppelin. Als 13 jarige had ik pa's LP al ingenomen (ook al had ik destijds geen platenspeler ) en al snel kocht ik de DVD hiervan. Die lag toen overal voor maar 5 euro.

Het begin is nogal vervelend: Bonham in een autootje, dat soort onzin.... Vanaf het moment dat Led Zeppelin op het podium staat is het echter geweldig! Af en toe zitten er nog wat beelden tussen, die fantasie scenes, maar die vind ik dan wel leuk. Wat mij betreft een ijzersterke setlist, met grootste uitvoeringen van met name No Quarter, Rain Song, Moby Dick, Dazed and Confused en Whole Lotta Love. Zoals Father McKenzie al opmerkte is Led Zeppelin inderdaad de beste rockband ooit. Eén van de zeven wereldwonderen.....

Niet alles is even strak, maar dat heeft z'n charme. Ik hoef geen band te horen die het studioplaatje braaf naspeelt. De CD heb ik nooit gekocht, nergens voor nodig vind ik. Ik kijk er veel liever naar, en anders kan ik ook de DVD zonder beeld aanzetten.

avatar van James Douglas
Daar wordt immers de spanning mooi vooraf gegaan door Bron-Yr-Aur

Tsja, het is dat How the West was won zo heerlijk is. Dat doet overigens niet af aan de magie van Zeppelin alhier.

avatar van kareltjemusic
1 van de beste live albums, en een goede tegenhanger voor made in Japan van Deep Purple.
Grappig dat de opnamen al van 1973 zijn, terwijl het album pas in 1976 het levenslicht zag.
Vorig jaar zijn er in de remasterd versie nog wat tracks toegevoegd.
Ik kwam bij saturn in Rotterdam de 4lp box tegen. Deze was voor 29.99 geprijst, Terwijl 59.99 normaal was.
DIe dus ook nog gauw meegenomen.
Favoriete nummers!!! ja Stairway to heaven, waarbij de gitaar solo in het midden veel beter loopt dan de studio versie
Ook No Quater komt hier veel beter toch zijn recht
Met recht dus 5 punten.
Jammer dat het bergaf ging met ze, na het verschijnen van dit album

Op vakantie in Nederland kwam ik de geremasterde CD tegen. De geluidskwaliteit is er behoorlijk op vooruit gegaan. Dat levert een extra halve ster op. Mijn favoriete opnames van dit album komen uitstekend tot hun recht. Onevenwichtig blijft het wel.
Stairway to heaven en Whole lotta Love zijn nog steeds inferieur aan de BBC-versies. Moby Dick is nog steeds vervelend. Heartbreaker is gezapig vergeleken bij de BBC-versie. Dazed and Confused is ietwat anders dan eerst. Op het album en de CD van de jaren 80 had Page er nogal aan gesleuteld. Ik ben er niet van overtuigd dat de onbewerkte versie beter is, maar hoe dan ook duurt hij veel te lang.
Het goede nieuws is CD-1. Die is werkelijk uitstekend. Alleen al daarom moet iedere fan dit in huis hebben. In het verleden heb ik Over the Hills en Misty Mountain Hop flink afgekraakt. De kritiek houd ik staande, het blijven zwakke liedjes. Op het podium van MSG worden de zwakke punten echter keurig verdoezeld. In Over the Hills varieert Page op dezelfde wijze als in The Song remains the Same. Misty Mountain Hop krijgt een energieke uitvoering, waardoor ik de oersimpele riff en de irritante melodie voor Plant bijna vergeet. De twee liedjes worden genietbaar en dat is met zulke zwakke composities een prestatie van formaat.
Since I've been loving you is nogal rommelig - Stairway to Heaven trouwens ook. Black Dog is minder dan zowel het origineel (IV) als de BBC-versie, maar beslist niet slecht.
Al met al ben ik blij. Ik heb een flinke hekel aan het album Houses of the Holy; allesbehalve de twee echte beroerdigheden en ook Dyer Maker staan op CD-1. Dat is heel vriendelijk van Page.
Zoals ik al schreef, een halve ster er bij.

avatar van glenn53
Ook op Blue Ray indrukwekkend en niet duur.

avatar van Guinness1980
Heb dit concert ook op blu ray, inderdaad indrukwekkend, destijds voor 9,99 bij de (Duitse) Mediamarkt gekocht.

Het album wat hier besproken word is vanzelfsprekend ook alles behalve slecht!

Antagoon
Ik meen ergens gelezen te hebben dat deze plaat destijds zéér slecht werd ontvangen. Snap werkelijk niet waarom. Dat HTWWW wellicht beter is, à la, maar dat konden ze destijds niet weten. Prima liveplaat. No Quarter

Dat heb je goed gelezen. Volgens mij had dat vooral te maken met de film en de matige productie. In de recensies werd voor kant 1 (Rock'n'Roll, Celebration Day, de titelsong, Rainsong) altijd wel een positieve uitzondering gemaakt. Voor een keertje was ik het met de recensies eens.
Oh ja, en No Quarter natuurlijk. Die werd om één of andere onbegrijpelijke reden nooit genoemd. Als je me een pistool tegen het hoofd zet zal ik die als mijn Led Zep favoriet noemen, op dit album. Vergeet de studioversie maar; mij is dat al bijna gelukt.

Antagoon schreef:

Dan zal ik je eens even uitleggen waarom.

Toen de plaat destijds op elpee verscheen KLONK die werkelijk nergens naar. Ik ben een lifetime zware fan van de band, ik kocht de elpee en was erg teleurgesteld. Het leek wel of er zware doeken over de microfoons waren gespannen, en of de plaat in een bunker was opgenomen. Vreselijke kutklank, echt niet om aan te horen.
Ik denk, het kan niet anders eigenlijk..... ik denk dat de plaat flink opgefrist en echt geremasterd is, want toen deze niet zo lang geleden op cd en ik dacht ook tegelijkertijd op dvd - die dvd is ook zéér lovenswaardig, trouwens - uitkwam, was mijn eerste woord na beluistering "Eureka".
Want eindelijk klonk dit live album als een echt live album!
Alles klinkt een stuk zuiverder en vooral helderder. Ik ben geen specialist in geluidstechniek, maar heb wel redelijk scherpe oortjes en ik hoor en merk het verschil tussen de vrij recent uitgebrachte cd versie en mijn ouwe elpee, die echt... een vreselijk slechte klank had.

Misschien snap je nu waarom de plaat in eerste instantie erg lauw werd ontvangen?

In elk geval heb je hier nu een goede liveplaat mee in handen, maar nog véél beter is How The West Was Won, en misschien nog een tikkeltje "naakter" en beter vind ik hun BBC Sessions plaat, die is ronduit..... hemels!

Nog een aparte opmerking; De meeste grote bands hebben op de BBC live sessies opgenomen, en ik kan ze echt aanraden, die van The Kinks, The Who, Jimi Hendrix en vooral helaas door velen over het hoofd gezien, de pas onlangs nog uitgebrachte BBC Sessions van Slade, een band toen op het toppunt van zijn kunnen.

Antagoon
Bedankt voor de uitleg Father. Ik was 5 toen deze plaat uitkwam en heb hem toen niet direct aangeschaft Mijn eerste kennismaking was met de cd-versie, die kent die geluidsproblemen inderdaad niet.
HTWWW heb ik natúúrlijk ook......net als de andere platen van LZ. Mijn muzikale ontdekkingstocht begon eigenlijk bij deze band. Tja, en dan wil je ze ook allemaal.

Father McKenzie
Je kunt bij véél mindere bands je ontdekkingstocht van de pop- en rockmuziek beginnen. Een méér dan uitstekende keuze.
Want deze band is echt één van de zeven wereldwonderen, dixit Stijn_Slayer!

Antagoon
Father, begrijp ik nu goed dat je Stijn vriendelijk doch dringend hebt geadviseerd te beginnen bij Led Zeppelin en van daaruit verder te luisteren

Stijn_Slayer
Nee, ik noem Led Zeppelin gewoon al sinds jaar en dag één van de zeven wereldwonderen.

rico24
Meesterwerk, heb ik al jaren op vinyl. Blijf ik draaien tot in het het hier namaals. zo mooi

avatar van ricardo
Father McKenzie schreef:

Weet je dat wel zeker, je hebt namelijk niet 1 album van Zep in jouw top 10 staan. Volgens mij bedoel je eerder De Bietels denk ik.

Deze moet ik ook nog eens beluisteren, ben benieuwd of het niveau van How The West Was Won word gehaald.

avatar van ricardo
Alle Essentiele Led Zeppelin albums heb ik in mijn bezit nu. En dan bedoel ik Led Zeppelin I tot en met Physical Graffiti. En de live albums How The West Was Won en BBC-Sessions. Ook heb ik de verzamelaar Remasters nog, en houd ik er mooi bij voor de 4 top nummers van hun laatste 2 studio albums: Nobody's Fault But Mine en Achilles Last Stand, en All My Love en In The Evening.

Nu is mijn vraag in hoeverre dit nog een aanvullig is op de albums die ik al heb. Ik weet dat dit een klassieker is, maar anderzijds vraag ik me af of deze nog waardevol is als je BBC-Sessions en How The West Was Won al in bezit hebt. Ik koop muziek niet voor de heb, maar vooral om vaak te beluisteren.

Stijn_Slayer
Op cd is deze niet per se noodzakelijk. Op dvd kun je 'm echter gemakkelijk voor een euro'tje of vijf vinden, en als de muziek dan ook nog van hoog niveau is (1+1=2).