Showbiz & A.G. - Runaway Slave (1992)

Label: PolyGram

1. Still Diggin' (3:44)

2. Fat Pockets (3:39)
  3. Bounce Ta This (3:52)

met Dres

4. More Than One Way Out of the Ghetto * (4:30)
  5. Silence of the Lambs (4:51)
  6. 40 Acres and My Props (4:20)
  7. Runaway Slave (4:51)
  8. Hard to Kill (5:14)

9. Hold Ya Head (4:37)
  10. He Say, She Say * (4:20)
  11. Represent (5:55)

met Big L, Deshawn en Lord Finesse

12. Silence of the Lambs [Remix] * (5:10)
  13. Party Groove * (3:21)
  14. Soul Clap (4:03)

met Diamond D

15. Catchin' Wreck * (4:15)
  16. Party Groove [Instrumental] * (3:19)
avatar van P Jay
Inderdaad erg sterke binnenkomer door Big L... Zijn eerste appearance ook, dus dan ben je des te hongeriger om je te bewijzen natuurlijk!

avatar van Korhymes
Ja, het is een beetje vergelijkbaar met Nas op Live At The BBQ, 1 verse om je te bewijzen en dan rip je die mic natuurlijk helemaal

avatar van P Jay
Of zoals Jeru the Damaja op "I'm the Man".

avatar van psychonaatje
Of zoals Goldy op "Zoete Inval".

avatar van Statiegeld
Dit album zit nu ook hoog in de toplijst. Ik hoop dat er veel anderen naar gaan luisteren want dit is gewoon een topalbum. D.I.T.C klassieker.

avatar van Kos
Kos
psychonaatje schreef:
Of zoals Goldy op "Zoete Inval".

avatar van herbertwest
Het is weer zover. Runaway Slave had een heel hoog gemiddelde en iemand die niks met hiphop heeft moet er toch maar even een 0.5 voor geven. Richt je toch gewoon lekker op je eigen genre en geef dan een onvoldoende als een album je niet ligt.

avatar van MurryMusic
Ik vind dit een lekker album, maar snap niet waarom mensen et ZOO geniaal vinden et is gwn lekkere hiphop uit 92. Ik heb het gevoel dat mensen dit een extra hoog gemiddelde geven omdat et zo onbekend is, en daarmee bedoel ik natuurlijk niet iedereen je KAN et natuurlijk 5* geven...ma ik vind dat niet klopt...maja
vind et wel een 4* lekkere beats en goede teksten en big L komt idd ergg vies.

avatar van J.M.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Hier ben ik het wel mee eens.
Ik geef zelf ook 4 sterren voor dit album, maar het is niet een supergeniaal album naar mijn mening, maar natuurlijk klinkt ^het wel heerlijk. Fijne jazzy beats en de raps vind ik ook goed.
Runaway Slave vind ik het beste nummer samen met
Silence of the Lambs (Remix) en ja over Big L is hier al genoeg gezegd. More Than One Way Out of the Ghetto vind ik ook een geweldig nummer wat fijne beat is dat zeg als laatste favoriet vind ik Hold Ya Head ook super. Het is iig wel een ruime 4* geworden, misschien ooit toch nog een 4,5 .

avatar van herbertwest
Voor mij kan dat meer dan genoeg zijn. Dit album, Enta Da Stage, Dah Shinin zijn allemaal albums met behoorlijke minimalistische boom bap hiphop maar dat is gewoon mijn ding. Als ik iemand goed hoor flowen op een beat met een lekker bassloopje en een subtiele jazzsample ben ik helemaal in mijn element.

lekker album, wel minder dan goodfellas maar je hoort wel die typische DITC sound. funky beats met een soepele flow erover van show en AG

Social_Mask
Heerlijke producties. Laatste tijd kan ik er genieten van dit soort hip-hop. En het is echt genieten. Een album dat ik vooral in zijn geheel moet beluisteren. Anders klinkt het stukken minder...lekker. Big L komt best sterk. Ook is Still Diggin', samen Silence of the Lambs (geniale film!!!) en Hard to Kill, een grote favoriet van mij. Prachtige combinatie van de raps en beats. Nu nog kijken of ik Dah Shinin' eindelijk kan waarderen, al vind ik daar die accentjes minder..

avatar van John Doe
Heel lekker jazzy hiphop album. Het pakt veel van A Tribe Called Quest, wat positief is, maar het is ook een beetje onorigineel.

Hiphop op zn best!!!
Ik mis wel die flow van '91/92.
D.i.t.c Rules

avatar van P Jay
@John Doe, ik vind dat D.I.T.C. niet kan vergeleken worden met ATCQ. Eerstgenoemden hebben een veel rauwer en ongepolijster geluid dan dat van laatstgenoemden.

ik ben erg benieuwd naar deze plaat, ik ken 'm nog niet. Is de stijl van beats te vergelijken met Stunts, Blunts & Hiphop van Diamond D? In dat geval moet ik het zeker checken.

avatar van herbertwest
Ik vind de beats zelfs iets beter. En AG en Showbiz zijn een wat betere MC's.

Relax
En echt niemand heeft het hier over dat ongelovelijke lelijke rot hoesje.

avatar van MurryMusic
Haha maar dat heeft toch verder niets met de muziek te maken..

avatar van hiphopmaster
Wel een aardig, vermakelijk album, maar niet meer dan dat. Ik ben nog niet overdonderd door dit album van Showbiz & A.G. en dat had ik wel verwacht gezien de enthousiaste reacties en de uitgedeelde sterretjes. 3,5*!

avatar van Pooiertje
vandaag deze op vynil gehaald

ps. bij mij ziet dat hoesje er wel wat anders uit

Pooiertje schreef:
ps. bij mij ziet dat hoesje er wel wat anders uit
Zoiets?

avatar van Pooiertje
ik kan die site niet zien maar het is dit :

avatar van P Jay
Zo ziet de hoes van mijn cd er ook uit!

avatar van Pooiertje
ja die vind ik ook veel mooier dan die nu hier staat

Die, ja.

avatar van Kill_illuminati
Is dat van een re-release of hoe zit dat?

avatar van Osiris Apis
Dat is de oorspronkelijke vinyl hoes. En die hier staan is dacht ik dan de cd versie?
Ik heb 2 weken terug de vinyl heruitgave bij Concerto gekocht.

Osiris Apis schreef:

Ik heb 2 weken terug de vinyl heruitgave bij Concerto gekocht.

Ik ook

avatar van MJ_DA_MAN
Vrij saai en eentonig album, qua beats en ook qua raps. Paar momenten zorgen dat dit (voor nu) niet minder dan 2,5* wordt.