Slipknot - Vol. 3: The Subliminal Verses (2004)

Label: Roadrunner

1. Prelude 3.0 (3:57)
  2. The Blister Exists (5:19)
  3. Three Nil (4:48)
  4. Duality (4:12)
  5. Opium of the People (3:12)
  6. Circle (4:22)
  7. Welcome (3:15)
  8. Vermilion (5:16)
  9. Pulse of the Maggots (4:19)
  10. Before I Forget (4:38)
  11. Vermilion, Pt. 2 (3:44)
  12. The Nameless (4:28)
  13. The Virus of Life (5:25)
  14. Danger - Keep Away (3:13)
  15. Don't Get Close * (3:47)
  16. Scream * (4:31)
  17. Vermilion [Terry Date Mix] * (5:25)
  18. Danger - Keep Away [Full Length Version] * (7:55)
  19. The Blister Exists [Live] * (5:25)
  20. Three Nil [Live] * (4:01)
  21. Disasterpiece [Live] * (3:53)
joey schreef:
dit album van slipknot is mijn eerste en het bavalt mij. ik ben nu al een jaar iemand die slipknot graag hoort .dit album is goed vooral de nummers the blister exists duality three nil zijn goed juist prelude vermillion en circle vond ik stom maar goed voor dit album 4 sterren en wat is joey jordison een fantastische drummer. ik vind hem een van de beste.

avatar van HammerHead
Goed zo, nu nog hoofdletters en we zijn helemaal tevreden.

avatar van Eddie
Voor sommige users (eddie including) zou een spellings controle wel heel handig zijn.

avatar van HammerHead
Overigens Joey, nummers als Prelude, Vermillion en Circle zijn precies de reden waarom dit Slipknot album zoveel beter is dan de eerdere platen. Dit is een uitgebalanceerd album in plaats van een cd die alleen maar vol staat met geschreeuw, maar daar kom je misschien nog achter als je wat ouder bent.

Ik blijf trouwens het aantal halve sterren bij dit album opvallend vinden. Allemaal van die mensen die met weerzin dit hele album hebben afgeluisterd. Petje af hoor, helden!

Maar,vind je joey jordison een goede drummer?

avatar van HammerHead
Om eerlijk te zijn: als ik Slipknot draai heb ik nu niet het idee dat ik naar de beste muzikanten ter wereld aan het luisteren ben. Dat geld voor het gitaarwerk en ook voor de drums. Kijk, ze kunnen best aardig spelen en zijn zeker op dit album een stuk volwassener geworden, maar de beste vind ik ze niet; Mr. Jordison dus ook niet.

Wie vind ik dan wel een uitzonderlijk goede drummer, vraag je?
Als je het over technisch hoogstaand drumwerk hebt, Tomas Haake van Meshuggah uiteraard. Luister eens naar de albums Destroy Erase Improve en Nothing, je zult versteld staan (of niet natuurlijk).

avatar van Eddie
Om over Dave Lombardo nog maar te zwijgen. Mike Portnoy mag ook zeker nier uitgevlakt worden

Er zijn zoveel drummers die beter zijn dan joey jordison. neem chris penny van d.e.p. brann dailor van mastodon. beide uitzonderlijke drummers.

a [knip] a

avatar van HammerHead
Joey, kap daar eens mee, je verneukt de lay-out van de pagina. Edit je bericht even svp.

avatar van Facedown
joey schreef:

a [knip] a

Komaan Mods, dit tolereren jullie toch niet

wat is dit?????????????????

avatar van Facedown
die joey die blijkbaar door die ene post heel deze pagina van dit album verkloot heeft...

avatar van HammerHead
Moet je het vooral ook nog eens gaan quoten, nu zijn er 2 pagina's verneukt!!!

edit: da's al beter

avatar van Yak
Yak
Even Joey's enthousiasme wat getemperd.
Zul je altijd zien dat dit soort dingen gebeuren als ik even offline ben en Jordy op verkaansie.

Goed album. Beter dan de andere 2 albums.
Teminste muzikaler en niet zo een geschreeuw.
Vooral duality vond ik een goed nummer. Goed album en krijgt van mij 4.5*

avatar van Eddie
Inderdaad, voledig me eens, de nu metal trekjes zijn een beetje af en de Bay area/Noise invloeden kruipen er een beetje in lekker plaatje.

ik vind de oude cd's leuker meer herry..:D
hoe meer herry hoe beter

avatar van andré
blackshadow schreef:

ik vind de oude cd's leuker meer herry..:D
hoe meer herry hoe beter

Wie is Herry?

avatar van HammerHead
Het bekakte broertje van Harry, lijkt me duidelijk.

Duh!!

Eddie schreef:

vooral de gitaren goed en mooie drum beter dan iowa

avatar van Dr-Gonzo
Deze plaat viel en valt mij erg tegen. Ik hield juist van de hardere en rauwere nummers. Iowa en een deel van het debuutalbum kon ik daardoor erg waarderen. Ik hoor Corey Taylor dan ook het liefst schreeuwen (waar ie wat mij betreft de ideale stem voor heeft).
Ik heb Vol. 3 uiteindelijk toch nog meerdere malen geprobeerd, maar ik kom er simpelweg niet doorheen, ik ga al snel nummers skippen.
Mijn voorgevoel was na Duality gezien/gehoord te al niet best, die single was al net niet. Ik moet helaas concluderen dat mijn voorgevoel terecht was, kan er niet meer dan 2* aan geven..

avatar van Eddie
Vreemd, ik vind dit album juisty een stuk harder en rauwer als hun vorige twee, minder nu-metal dingetjes maar gewoon meet gebeuk, en songs die een stuk betyer in elkaar zitten.

Dit is zeker een beter album dan iowa.
muzikaler en zelf de teksten zijn te verstaan.
ook de gitaren en drum en zang waren goed.
Voor mij zoiets het beste album van slipknot
een 4*

Ik vind dit echt een geweldig album van hun. Iowa en Slipknot kan ik ook goed waarderen, maar dit album vind ik echt hun beste tot nu toe

Bobiej
véééééééééél beter dan "Slipknot" en "Iowa". Dit album is slipknot's best. bovendien staan de topnummers Duality, Before I Forget en Circle erop, wat toch mijn persoonlijke favorieten zijn. 4,5*.

Normaal hou ik niet zo van slipknot, ik vond hun vorige albums wel goed maar niet echt super. Dit is gewoon echt geniaal voor mij toch kan gewoon bijna niet beter gewoon zalig om naar te luisteren.

avatar van Sanderkeuh
3.5*
Zitten paar goede nummers bij, maar ook paar slechte nummers.
De rustigere nrs. vind ik niet zo mooi, hoewel The Nameless ownt.

avatar van smash016
HammerHead schreef:
Wie vind ik dan wel een uitzonderlijk goede drummer, vraag je?

Tomas Haake, ja, en ook: Danny Carey van Tool. Verders vind ik Paul Bostaph ook heel goed, ook al is-ie technisch niet te vergelijken met bovengenoemde twee. En die drummer van Opeth, Lopez of zoiets, die drumt op de laatste albums van ze ook heel goed.