Slipknot - Vol. 3: The Subliminal Verses (2004)

Label: Roadrunner

1. Prelude 3.0 (3:57)
  2. The Blister Exists (5:19)
  3. Three Nil (4:48)
  4. Duality (4:12)
  5. Opium of the People (3:12)
  6. Circle (4:22)
  7. Welcome (3:15)
  8. Vermilion (5:16)
  9. Pulse of the Maggots (4:19)
  10. Before I Forget (4:38)
  11. Vermilion, Pt. 2 (3:44)
  12. The Nameless (4:28)
  13. The Virus of Life (5:25)
  14. Danger - Keep Away (3:13)
  15. Don't Get Close * (3:47)
  16. Scream * (4:31)
  17. Vermilion [Terry Date Mix] * (5:25)
  18. Danger - Keep Away [Full Length Version] * (7:55)
  19. The Blister Exists [Live] * (5:25)
  20. Three Nil [Live] * (4:01)
  21. Disasterpiece [Live] * (3:53)
Eddie schreef:
Inderdaad, voledig me eens, de nu metal trekjes zijn een beetje af en de Bay area/Noise invloeden kruipen er een beetje in lekker plaatje.

Ik heb Slipknot eerlijk gezegt nooit Nu-Metal gevonden. Nu-metal is (volgens mij) vooral Linkin Park, Limp Bizkit enz. Slipknot en Linkin Park is nogal een wereld van verschil.

avatar van Ralph_Mennes
Dit is zown strakke plaat van slipknot! Ik ben het met het grote gros van mensen eens dat deze plaat veel melodieuzer is dan "Slipknot" en "Iowa".

Daar houd ik van, het klinkt afgewerkt, erg gelikt. Nummers als The virus of life er tussen door wekt weer zown zieke sfeer op, perfect voor een cdtje van een keiharde metal band.

En oja, Slipknot zou zich beledigd voelen met het predikaat "Nu-Metal".

Charles Manson
jezus, wat een melodieuze homo plaat zeg........

ons eerst lekker maken met 2 vette beuk albums en dan ineens gaan lopen piepen dat ze nu durven te doen wat ze willen en tralalalalala.

een ZEER zware teleurstelling.

geef mij Spit it Out ofzo maar.

Charles Manson schreef:
jezus, wat een melodieuze homo plaat zeg........

een ZEER zware teleurstelling.

geef mij Spit it Out ofzo maar.

Op de eerste albums van Slipknot staan slechts een paar goede nummers (Sic, Spit It Out, Wait And Bleed, Left Behind, People=Shit en My Plague) maar dit is het echte werk. Veel melodieuzer en beter dan de eerste 2, Vermillion, Duality en Before I Forget zijn echt geweldige nummers en zeker vergeleken met de voorgaande nummers. Heel apart om dit album niet te kunnen waarderen, zeker als je Slipknot goed vind.

Ps: Nee, jezelf naar een moordenaar noemen is een lekkere daad.

Charles Manson
Waarom je het nu ineens persoonlijk moet maken, is mij een weinig onduidelijk...

Bobiej
Tja, ik heb een van mijn favoriete albums te verdedigen

Charles Manson
dus je opmerking had een hoog "lekker-puh!-gehalte"?

ok ok, het is geen HOMOplaat, dat was wat lomp van me, toegegeven. Vooral omdat ik absoluut niets tegen homo's heb.

maar ik was zwaar teleurgesteld in deze schijf.

avatar van Facedown

jammer, jammer, jammer.......

Nog even en ik ga denken dat je de echte Charles Manson bent

Charles Manson schreef:
dus je opmerking had een hoog "lekker-puh!-gehalte"?

maar ik was zwaar teleurgesteld in deze schijf.

jammer, jammer, jammer.......

Het lekker puh gehalte zat er zeker in:). Maar waarom was je zwaar teleurgesteld dan? Er staan echt geweldige nummers hierop.

Charles Manson
nou, ik vond/vind hem gewoon niet meer zo bruut.
en allerlei melodieuzere, rustigere stukken (die door velen als een stukje progressie worden gezien) vind ik juis teen achter uitgang.

als zo'n nummer lekekr blaast en ineens wordt hij melodies en bijna pop, dan denk ik: he kut!

Bobiej
Hmm...De muziek is zeker softer dan die van Slipknot en Iowa, en als je dat als 2 topalbums ziet, begrijp ik je punt zeker. Maar ik vind het melodieuze een geweldige vooruitgang, hoewel ik de brutere nummers zoals (SIC) en Spit It Out ook vet vind.

avatar van tom broshuis
beste album van slipknot tot nu toe. veel melodizer en veelzijdeger als de 2 voorgangers.
toch mis ik nummers heratic song en eyeless.
maar wel een van de beste albums die ik heb gehoort

Bobiej
Heratic Song staat op 'Iowa' en Eyeless op 'Slipknot'. Maar is idd veel beter dan Iowa en Slipknot.

bendrino
dit is een heel goede cd, wordt door mij veel gedraaid, maar ik mis toch ook wel wat de muziek van op "slipknot" (de cd dan)

wel heel jammer van de twee vermillions.

Bobiej
Vermillion part 2 vind ik inderdaad ook niet zo goed, maar Vermillion, echt een geweldig nummer!

Feeder
Dit is zonder twijfel 1 van de slechtste cd's die ik ooit gehoord heb. Enige 'hoogtepunten' zijn misschien pulse of the maggots en duality maar ik vind hun eerdere werk beter. Ach, het is nooit echt m'n ding geweest.

avatar van HammerHead
Ik zeg het nog maar eens: deze plaat is echt veel beter dan hun eerdere werk. Muzikale ontwikkeling noem je dat ook wel. Hier zowel muziektechnisch als tekstueel en eveneens qua variatie. Het siert Slipknot dat ze niet blijven hangen in "666-jesus sucks"-puberteksten (Slayer anyone ).

Iedereen die dit niveau zelf nog niet ontgroeit is zet maar fijn één van de eerdere Slipknot-platen op, om tegen het geldende gezag aan te schoppen.

Feeder
Nou... ik denk dat ik je wel kan vertellen dat ik nooit in "666-jesus sucks" sferen vertoefd heb. Ik ben ook de laatste om te beweren dat hun eerdere werk stukken beter was. Om eerlijk te zijn vind ik hun eerste platen gewoon lekkerder klinken. Weet je, slipknot heeft me nooit echt geboeid en misschien is the subliminal verses daadwerkelijk beter maar dat is me na 10 luisterbeurten toch niet opgevallen. En méér luisterbeurten kunnen m'n jonge oortjes niet langer verdragen vrees ik.

Eindconclusie: smaken verschillen en deze cd gaat er écht niet in bij mij.

avatar van orbit
Jammer dat Snotlip 3 platen met bagger (en bijbehorende randdebiele clips) heeft moeten uitpoepen om dat niveau te ontgroeien dan..

avatar van HammerHead
Ja, beter laat dan nooit denk ik dan maar. Er zijn ook bands waarmee het nooit wat wordt.

True true..

En metalbands groeien traag heeft het verleden al bewezen

avatar van HammerHead
De meeste metal-fans zijn dan ook zo flexibel als een heipaal als het om het waarderen van verandering gaat. Zoiets houdt dus nogal een risico in. Voor je het weet ben je niet true meer, of een sell-out (al zijn beide termen op Slipknot niet van toepassing).

avatar van orbit
Ik ben in die hele nieuwe metal-stroming (uch uch, opa spreekt) ook geheel niet meer thuis. Ik vond die nummers van Slipnkot (en clips) alleen erg lachwekkend langszappend langs rockzone oid..
En dat van die flexibiliteit kan ik volledig beamen. Helaas blijven sommige metalheads ook in die fase hangen, daar kan ik niet meer zo goed tegen. Alsof ze de boot hebben gemist ofzo, of nog ergens in de vorige eeuw zijn blijven steken Maar dat geldt wel voor meer genres trouwens.

bendrino
bendrino schreef:

wel heel jammer van de twee vermillions.

ik zal er wel nog bijzeggen dat deze cd zijn 4.5* zeker verdiend

avatar van tom broshuis
ik vind dat deze cd meer verdiend dan een 3,18. als je naar andere albums kijkt op deze site en die een meer sterren heeft dan deze cd, vind ik dat zeer oneerlijk. vooral omdat dit gewoon een erg goed album is. ik vind gewoon dat de mensen die niet van dit soort muziek houden er ook niet op gaan stemmen. ik ga toch ook niet bijv. op coldplay (terwijl ik alle respect heb voor deze band) stemmen of op u2.
dat was alles wat ik even wou zeggen.

Feeder
Alright... ik ben m'n mening al wat aan het herzien, na de vele positieve berichten over deze cd heb ik besloten toch nog maar eens te luisteren. En wat blijkt ? Misschien toch wel niet de slechtste cd die ik ooit gehoord heb. Nu ja, een hoogvlieger zal het wel niet worden.

Charles Manson
waar komt toch die vervelende wijsneuzerige houding vandaan dat een melodieuzere plaat "vooruitgang" is?

Slipknot heeft "eerst rommel uitgebracht maar is nu volwassen"
Bullshit!

Na 2 brute albums komen ze ineens met een flauwe slappe plaat.

Dat heeft niets met vooruitgang te maken, ze zijn gewoon ingekakt.

En dan ineens al die coole 666/pentagram shit dumpen omdat "de zanger een vader is geworden"
bleerghhh!!!!

avatar van HammerHead
Leuk dat je even mijn betoog komt bevestigen, Charles.

Charles Manson
je had vast ook door dat de termen vervelend en wijsneuzerig niet in de laatste plaats op jou sloegen?

Bobiej
Weer een Charles Manson/HammerHead discussie, lachen!