Blur - 13 (1999)

8. Mellow Song (3:56)
  9. Trailer Park (4:26)
  10. Caramel (7:38)
  11. Trimm Trabb (5:37)
  12. No Distance Left to Run (3:27)
  13. Optigan 1 (2:34)
  14. French Song * (8:20)
  15. All We Want * (4:33)
  16. Mellow Jam * (3:56)
  17. X-Offender [Damon / Control Freak's Bugman Remix] * (5:38)
  18. Coyote [Dave's Bugman Remix] * (3:50)
  19. Trade Stylee [Alex's Bugman Remix] * (5:58)
  20. Metal Hip Slop [Graham's Bugman Remix] * (4:16)
  21. So You * (4:11)
  22. Beagle 2 * (2:54)
  23. Tender [Cornelius Remix] * (5:23)
  24. Far Out [Beagle 2 Remix] * (3:58)
  25. I Got Law [Demo] * (2:43)
  26. Music Is My Radar * (5:29)
  27. Black Book * (8:30)
  28. Caramel [Remix] * (4:52)
HiLL schreef:
@Bloom, ha! Dat zal best!

Ok de eerste luisterbeurt zit erop. Ik als conservatieve luisteraar ( ) moet wel wennen aan het redelijk hoge experimentele niveau van het album. Daar waar ik Parklife erg, erg lekker vind zal dit nog een moeilijke cd voor me worden.

Een onvervalste break-up plaat! Justine en hij gingen na 8! jaar uit elkaar!

Electro_
Ik zag van de week Coffee & TV op televisie. Zo'n lieve video he.

avatar van Snappy
Electro_ schreef:
Ik zag van de week Coffee & TV op televisie. Zo'n lieve video he.

Overigens ook een prachtig nummer

Ik heb deze CD 5 sterren gegeven. Het kostte mij heel wat luisterbeurten voordat het tot me door drong maar: Wat een bizar goeie plaat! ik heb alle CD's van Blur en ben al jaren fan, maar beter dan dit wordt het niet. Trimm Trabb en 1992 in mijn ogen de beste nummer. Elke keer smullen deze CD! niet echt een aanrader als je Blur niet goed kent en je niet het geduld hebt om aan de aparte stijl van deze CD te wennen. 5* dus

Bob Cremers
Coffee And TV een mooie nummers.

roeland
geweldig! zeer gevarieerd
kan natuurlijk ook een nadeel zijn
maar op deze cd absoluut niet.
ik mag dat geexperimenteer zeer zeker wel.
5*, geen *retje minder.

avatar van HiLL
Ik blijf dit album -in tegenstelling tot Parklife- maar matig vinden. Ik vind het allemaal maar lauwtjes...veel minder pakkend. Dat experimentele..ach ja wel leuk. Maar soms ook uiterst irritant.

avatar van starbright boy
Opvallend. Ik vind dit na een aantal jaren zelfs uitgegroeid tot Blurs beste album. Blur klinkt hier spannender dan op welk ander album dan ook en emotioneler dan ooit.

avatar van Justinx
Tender is egt geweldig

Ik vind dit een uitmuntende maar ook zeker vreemde cd, het vreemde vind ik namelijk dat er weinig gezongen word volgens het boekje (coupletje, refreintje) maar dat in veel nummer gewoon wat gebrabbeld wordt door Albarn. Het leuke is dat ik die nummers juist het interresanst vind. Dat de 'normale' nummers Coffee & TV, Tender en No Distance Left To Run singles werden is normaal want welke comerciele blur liefhebber (André) zit nou te wachten op nummers zoals Caramel en Battle..? Juist!

avatar van AriTupari
Hoor je in, ik dacht Trailer Park, niet al een sample'tje dat hij daarna herbruikt heeft voor een nummertje van de Gorillaz (weet ook niet juist welk nummer)?
In ieder geval een schitterende cd en vanaf Battle gewoon één muzikale trip tot het eind. Voor mij dé plaat van Blur.

Ik heb nog eens een paar keer nagedacht, en vind hem toch minder dan gedacht.

Het is goed dat Albarn zijn liefdesverdriet met ons wil delen (Tender), maar eigenlijk is dat ook het enige goede nummer op deze plaat.

avatar van Justinx
Dit is, of vind ik in ieder geval, ook een van de mindere albums van Blur. Het album bevat een aantal geweldige nummers, waaronder uiteraard Tender maar ook Coffee And TV en No Distance Left To Run, maar kan niet tippen aan de eerdere albums van deze Britse band.

amboly schreef:
eigenlijk is dat ook het enige goede nummer op deze plaat.

Wat vind je van Caramel en Trimm Trabb dan? Die vegen de vloer aan met Tender.

mee eens herman. ik ken meer dan 100 nummers van Blur, maar in mijn top 10 Blur-nummers zou zeker de helft van deze cd komen (Tender niet dus). Maar Trimm Trabb op nr 1

avatar van AriTupari
Inderdaad, twee schitterende nummers, ik vind ze ook beter dan Tender.

fastpulseboy
tender is niet eens het sufste nummer van de plaat......nee, het is zelf de grootste draak uit hun cariere (ok ok, samen met song2 dan misschien)

Dit vind ik nu eens een loodzware cd om blur mee te leren kennen. Ik had de best of gekocht en vond die wel lekker klinken dus leende ik deze cd is maar ik kom momenteel niet verder dan dit lawaai van bliepjes en geruis. 3*

k vin dit nie een super album k geef m een 3 de enige bekende is ceffee en tv en tender

voor de rest heeft dit album wel wat leuke nummer die nie bekend zijn zoals swamp song , 1992 en bugmen maar veel soeps is het nie

avatar van musicfriek
Ben je de letter t verloren?

fastpulseboy
toch geboren in '89 dus aan het typvermogen moet het niet liggen...
zal wel iets met het toetsenbord zijn ja

gek genoeg word dit album steeds leuker

zo gek is dat niet! Deze cd heeft zo veel diepere lagen dan de meeste cd's uit dit genre. De nummers zijn erg complex en soms experimenteel. Ik heb zelf door de jaren heen steeds weer een ander favoriet nummer gevonden op deze plaat! Steeds vind ik weer een nieuwe reden om deze plaat grijzer dan grijs te draaien...

avatar van Max Payne
Top pLAAAAT!

avatar van starsailor
fastpulseboy schreef:

wat een absolute bullshit.
Song 2 is een regelrechte knaller en daar spatten nog steeds de vonken van af. Dit nummer heeft Blur wereldwijde bekendheid gegeven.
De grootste draak is country house. Daar springt het glazuur van je tanden.

starsailor schreef:

wat een absolute bullshit.
De grootste draak is country house. Daar springt het glazuur van je tanden.

country house klink idd een beetje cheesy..........maar heeft desondanks nog wel een leuke tekst, humor en niet maar drie powerakkoorden, waar elke boer mee mee kan lallen.

avatar van starsailor
Nee, bij country house lallen schoolmeisjes van 11 jaar mee. Dat is het publiek waar je op zit te wachten natuurlijk (als je Karl Noten heet).

country house is wel leuk maar heeft tog iets erg kinderlijks

elias schreef:
country house is wel leuk maar heeft tog iets erg kinderlijks

zeker......
alleen toch met een g schrijven is nog kinderlijker

black/bird
Als ik me niet vergis werden we dat jaar om onze oren geslagen met 13, the soft bulletin en terror twilight.
5*****