Kane - Everythingyouwant (2008)

Label: Universal

1. Catwalk Criminal (2:54)
  2. Wanna Make It Happen (3:47)
  3. Shot of a Gun (3:08)
  4. Yeah Yeah Yeah (2:44)
  5. Everything You Want (3:27)
  6. It's London Calling (3:41)
  7. R.E.A.L. (3:42)
  8. Somewhere Close (1:45)
  9. NYC Soul (3:30)
  10. Tough (3:12)
  11. Are You Feeling It? (3:36)
  12. I Belong to You (5:18)
avatar van pmac
.....dit is gewoon niet veel.

avatar van pureshores
ondanks de hypocrietheid naar mezelf toe vind ik dat catwalk criminal waarschijnlijk het leukste nummer van Kane, die kneuterige bliepjes hebben ze voor 1x op de juiste plek op de juiste manier gebruikt

Vanished schreef:
Ik lees hier zo vaak dingen in de trant van; ja muzikaal gezien zit het niet slecht in elkaar/ liedjes componeren kunnen ze wel/ rocken kunnen ze en dergelijke.
Wat ik dan zo grappig vind is dat er meestal dan achter staat van dat Dinand dat alles weer naar beneden haalt met z'n gebleer en onechte emotie, er word zelfs gezegd dat zonder Dinand de band veel beter zou zijn.
Nu denken jullie natuurlijk allemaal, waarom vind die dat zo grappig?
OMDAT DINAND DE BOEL COMPONEERT!!!!
Als je hem weghaalt dan is er NIKS meer, de enige die nog een beetje betrokken is bij het proces is Dennis, kunnen jullie nou niet gewoon de conclusie trekken dat jullie smaak afwijkt ten opzichte van jullie mede aardbewoners?
En dat gezeur over dat andere bands geen kans krijgen zolang Kane cd's blijft verkopen.......TRIEST.
Ze zijn überhaupt nog 1 van de weinige die muziek maken met instrumenten en daar ook nog is soms een hitje mee scoren, wees daar in godsnaam blij mee want over een paar jaar hoor je alleen maar JAMBA hits op de radio en dan zal er een zucht van opluchting komen als Kane weer met een nieuw album komt.
Kusjes,
Mij

Je bent duidelijk een groot fan van Kane. Dat mag natuurlijk.
Ik zal hier mijn mening over Kane niet uitgebreid toelichten en ik ga de albums ook geen cijfers geven want ik heb ze niet beluisterd. Ik heb wel wat hits op de radio gehoord, wel eens een deel van een album gehoord en ze eens live gezien en denk genoeg over de muziek van Kane te weten om er iets over te zeggen.

Feit is dat Kane vooral populair is in Nederland, ik denk in het algemeen bij mensen die geen uitgebreide kennis van de rockwereld hebben. Als je je gaat verdiepen in rockmuziek, ontdek je namelijk al snel dat er over de grenzen (maar ook binnen de grenzen) duizenden en duizenden bands zijn die beter zijn dan Kane, qua zang, samenspel, teksten, originaliteit en composities. Om maar een paar voorbeelden te geven, bands als de Beatles, Pixies, Nirvana, Radiohead, Pink Floyd, Faith no More, Coldplay (niet mijn smaak maar toch), the Smiths, Pearl Jam, the Doors... om er maar wat te noemen, hebben zo ontzettend veel meer muzikale rijkheid en verdieping te bieden en ook een zoveel betere zang, dat ik me afvraag waarom je dan naar de nogal lege TMF-rock van Kane zou willen luisteren. Maar het luistert vast lekker weg als je ervan houdt. Ieder zijn eigen ding, leven en laten weten.

avatar van VanDeGriend
Ben geen fan maar Kane maar met bovenstaande post is wel iets mis. Duizenden bands zijn beter en Kane liefhebbers hebben geen uitgebreide kennis van de rockwereld? Zou zo maar kunnen maar om dan met Beatles, Pink Floyd, Nirvana, Radiohead en Coldplay aan te komen als "bewijs" . Voor "beter", nou, ok dan. Maar ik durf te wedden dat ongeveer 100% van de Kane liefhebbers, die bandjes ook wel kent.

VanDeGriend schreef:

Ik heb in mijn post niet gezegd dat Kane fans die bands niet kennen. Ik zeg dat die bands veel en veel beter zijn dan Kane

En, tikkeltje arrogant als ik ben op dit gebied, denk ik inderdaad dat veel Kane fans mensen zijn die de muzieksmaak vooral laat vormer door wat ze op de radio en de top 40 horen en geen types die geobsedeerd zijn door muziek en op dagelijkse basis bezig zijn met het uitpluizen van nieuwe bandjes en vergeten grootheden. Daar is verder niets mis mee, iedereen beleeft muziek op zijn eigen manier en het is geen wedstrijd wie het meeste weet en wie de beste muzieksmaak heeft. Ik denk wel dat als je honderden of duizenden bands en artiesten gaat uitpluizen, je er achter komt dat er heel veel artiesten zijn die mooier klinken (wat volledig subjectief is, zal ik mezelf even ondergraven), betere teksten hebben, meer te melden hebben en mooiere liedjes hebben dan Kane.

Maar verder, respect voor een band die hard werkt en succes heeft.

avatar van Funky Bookie
Minste Kane album, maar die hetze doorlezen is wel vermoeiend.
Er staan mij iets te veel techno invloeden op dit album.
De paar "echte" liedjes houden het voor mij nipt voldoende.

avatar van adri1982
James Douglas schreef:
Catwalk Criminal deed mij denken aan een poging te herhalen wat U2 ruim 15 jaar geleden deed met Achtung Baby. En die deden dat uiteraard véél beter.
Volgens mij bedoel je Discotheque, dat op het album Pop staat uit 1997. Daar heeft Catwalk Criminal heel wat van weg. Maar ikzelf hoor ook een bijna zangmelodie van Need you Tonight van INXS erin terug.

avatar van reptile71
Gail Ann Dorsey speelt op bijna het hele album bas. Zach Alford drumt op Yeah Yeah Yeah en Sterling Campbell drumt op meerdere nummers. Alledrie muzikanten o.a. bekend van werken met David Bowie.

avatar van Poles Apart
Staat die obligate reünie al in de steigers? Het zal toch zeker niet lang meer duren?