Kane - Everythingyouwant (2008)

Label: Universal

1. Catwalk Criminal (2:54)
  2. Wanna Make It Happen (3:47)
  3. Shot of a Gun (3:08)
  4. Yeah Yeah Yeah (2:44)
  5. Everything You Want (3:27)
  6. It's London Calling (3:41)
  7. R.E.A.L. (3:42)
  8. Somewhere Close (1:45)
  9. NYC Soul (3:30)
  10. Tough (3:12)
  11. Are You Feeling It? (3:36)
  12. I Belong to You (5:18)
avatar van luc011190

avatar van levenvergeten
Gaat dat over Shot of a Gun?

Joy
luc011190 schreef:

de arrogantie dus

van mij maggie, in zijn eigen luchtbel geloven

minpunt, zoveel werkelijk nederlands talent dat er rondloopt dat niet aan de bak komt omdat kane verkoopt, dus dat heel praatje over geld binnenbengen voor ander artiesten is je reinste kolder

avatar van otherfool
1,0
Ik vond Let It Be altijd wel een mooi liedje, en met het vrolijk schijnende zonnetje en de ene na de andere droomprestatie van het nationale voetbaleftal was mijn bui zo goed dat ik met de huidige technieken eens een volledige plaat van deze jongens heb beluisterd.

De dag blijkt alsnog compleet stuk te kunnen. Vooral het openingsliedje Catwalk Criminal inclusief hijgende zanger en slappe bliepjes is echt het meest irritante wat ik in tijden heb gehoord. Iets beter is rechtoe rechtaan rocksong Wanna Make It Happen. Misschien fantasieloos maar in ieder geval een nummer waar geen buil aan valt te vallen.

Shot of a Gun is dan wel weer troep en het gehijg komt terug in het vervelende Yeah Yeah Yeah. Titelnummer Everything You Want is muzikaal nog zo verkeerd niet maar verdient een betere zanger en ook het toch al saaie London Calling wordt verder verknald door het belachelijke gedoe van Woesthoff. Op REAL (of moet ik zeggen REAAAAYAAAH) doet hij er nog een schepje bovenop en beginnen mijn oren te bloeden.

Toch de rest ook maar een kans gegeven maar dat wordt een herhaling van zetten: soms een aardige songopzet, altijd weer die vervelende stem en zangstijl. Nee, muzikaal kan dit me al niet echt echt bekoren, maar het is de zanger die elke poging tot schoonheid zonder uitzondering afknald. Een vreselijke plaat, ik kan er niks aan doen. Ik wil best voor de MusicMeter underdog zijn (James Blunt enzo) maar dan moet je het wel verdienen. Kane verdient met deze plaat niets.

Nuja, 1 sterretje dan.

tuktak
ik dacht al, die hoes is vast ontworpen door andy warhol

cambal
_O^

tuktak schreef:
ik dacht al, die hoes is vast ontworpen door andy warhol

Wat een gezeur om dit album he een 2.5! Ik heb wel eens slechtere albums gehoord..

Hou normaal gesproken compleet niet van Kane (verschikkelijk..) maar met Shot of a gun toch eens uit nieuwsgierigheid hun album gedownload en positief verrast!

Heerlijke meebleer nummers die goed in je hoofd blijven hangen. Beste zanger? nee.. Beste band? nee.. maar het klinkt gewoon goed! Gewoon niet TE serieus nemen en genieten van de lekkere " simpele" teksten en muziek. Als ik diepgaande muziek wil luisteren waar ik me van " in de lucht" of " in de grond voel" pak ik wel een ander cd'tje..

Hoogtepuntjes, Shot of a gun, Yeah yeah yeah, It's london calling en Somewhere close

avatar van kaztor
otherfool schreef:

Nuja, 1 sterretje dan.

Muzikaal vind ik het doorgaans ook echt niet erg verkeerd klinken ontdanks de fantasieloosheid, maar met een personage als Dinand Woesthoff in een band die dan ook nog eens die zanger is.... dan ben je in artistiek opzicht gewoon kansloos.

avatar van LucM
0,5
Zoals Kaztor zegt, technisch zit de muziek van Kane goed in elkaar, maar het raakt mij niet. Kane is gewoon te weinig inventief en heeft gebrek aan pakkende melodieën en nieuwe ideeën en de zang van Dinand Woesthoff vind ik ook vrij kleurloos.

VanDeGriend schreef:
Van mij mag je deze band verschrikkelijk vinden, ik vind het ook niet in een keer god's gift to mankind, maar de hetze er tegen is ook weer wat overdreven.

Onze eigen Live: daar is het ook altijd zeer verantwoord lopen zeiken. Ik vind het Kane-bashen ook een beetje groteske vormen aannemen. Het lijkt wel of je dit moet afzeiken want anders spoor je niet. Wat VDG al zegt: ik heb ook niet zo veel met Kane, maar als ik dan die clipjes hier bekijk dan vind ik al die 0,5* en kritieken allemaal sterk overtrokken en verbaas ik me er over hoe veel mensen deze band telkens weer weten op te zoeken. Mensen kom op zeg, stop met bashen en luister eens naar de juweeltjes die maar onontdekt blijven op deze site. We weten wel dat jullie dit niks vinden

Moest het laatst verplicht aanhoren. Ik kan je zeggen vond het een behoorlijke ramp!

1.5 voor de moeite

1,0
En dan nog een kuip vol krijgen ook.

avatar van Saldek
Lekkere muziek die Kane. Deze ken ik dan nog niet, maar als ik zo al die afkrakingen mag geloven die geen spat heel laten van dit album, dan kan ook dit album ook haast niet anders zijn dan tenminste respectvolle muziek. Ben nieuwsgierig geworden.

1,0
I want you to know right now
I think you wanna to know right now
I think you should know right now

Wat een tekst he jongens!! Ongelooflijk!!! Nou oke dit hoort dan bij het refrein, maar naast het refrein is er weinig anders te horen van Dinand. Lang leve de herhaling! Lang leve de eentonigheid! Toppie!!!

Shot of a gun heb ik al vaak genoeg voor de radio gehoord en dat vind ik echt zo'n standaard gevoelig nummertje. Het klinkt zo simpel, alsof ze nog maar 1 jaartje ervaring hebben als muzikanten. Nou ja...misschien zullen ze dat niveau wel nooit overstijgen.

Zeker niet met arrogante Dinand als frontman!

1 ster voor de moeite

Heb het album een paar maanden geleden zelfs gereserveerd. Omdat ik dacht dat er een meesterwerk zat aan te komen als 'Fearless'(nog steeds respect voor die cd).
Er zou in deze cd meer "soul" zitten. Dat was echter ver te zoeken. Ik erger me dan ook echt dood als ik een negerin zie meezingen op de achtergrond, die je niet eens hoort meezingen. Het optreden voor TMF vond ik dan ook barslecht. Maar dat kwam misschien ook omdat Dinand naar mijn mening heel slecht was uitversterkt.
Toch ben ik met deze cd wel tevreden. Nummers als Yeah Yeah Yeah en Everything You Want spreken me echt wel aan. Catwalk Criminal vind ik daarentegen echt helemaal niks, met al die gekke bliepjes en sampletjes.
Vandaar geef ik ze een 3.0

Stijn_Slayer
luc011190 schreef:

Het schijnt dat Jan Smit binnenkort ook met zijn Frank Zappa-song komt

Hoe haalt hij het in z'n hoofd hun muziek met the Velvet Underground te vergelijken? Arrogante uitspraak bah.

avatar van sj0n88
Wat is er met kane gebeurd, dit is diep triest

avatar van lauradance
Catwalk Criminal
Wanna Make It Happen
Shot of a Gun
It's London Calling
Tough

Vind ik toch wel leuk.

avatar van pjh1967
Dit las ik in het jaaroverzicht van de Revu onder het kopje Flop van het jaar

"Dinand Woesthoff bombardeerde de laatste Kane-plaat Everythingyouwant tot soulvol, maar nergens is een spatje zwart zweet te bespeuren. Het grensverleggende geluid dat de carrièrezanger beloofde, is uitgebleven. Moest de band daarvoor nou in Amerika bivakkeren? Wat vooral bijblijft is de schrijnende maar vooral krampachtige poging om hip te zijn. Best pathetisch als je uiteindelijk terugkomt met het muzikale equivalent van een emmer olifantstront."

avatar van mayhemblik
Tough

Vind ik toch wel leuk.

En Iggy als avatar?????

avatar van bikkel2
Dit Kane album eens onder de loep gelegd (had 'm een maand of wat geleden vluchtig gehoord )
Tja , ik kan ook niet anders concluderen dat ik al heel snel afhaak als ik de heer Woesthoff een aantal nummers heb horen zingen .
Iets irriteert mij in zijn uitspraak , de overdrevenheid en het pure gebrek aan natuurlijkheid in zijn stem .
Het is heel goed mogelijk dat ie het gewoon op zijn manier doet , maar er zit iets aanstellerigs in .
Kane is helemaal geen slechte band , kunnen rocken en ook aardige liedjes componeren , maar over de hele plaat weten ze de aandacht niet helemaal vast te houden . Catwalk Criminal is een lekker nummer en ook Tough vind ik leuk .
Maar zolang deze zanger in deze band zit , zal ik helaas nooit aan Kane wennen .

avatar van sj0n88
Ooit uit gekkigheid aangeschaft. Ik denk 3 keer beluisterd en toen uit het raampie van mn auto gesietemieterd. Ik had mijn geld vele malen beter kunnen besteden.

avatar van kaztor
sj0n88 schreef:

Had je kunnen weten. Ik snap inderdaad niet dat je zo met je geld omgaat. Dan had je 'm beter kunnen branden, maar zover kom ik al niet.

avatar van lauradance
mayhemblik schreef:

En Iggy als avatar?????

Ja? Betekent dat dat ik niks anders oke mag vinden?

avatar van Lepel
Deze cd in de buurt van Soest gevonden, zomaar op straat. Heb 'm netjes in de vuilnisbak gedeponeerd: rotzooi voortaan niet zo laten slingeren!

Ik lees hier zo vaak dingen in de trant van; ja muzikaal gezien zit het niet slecht in elkaar/ liedjes componeren kunnen ze wel/ rocken kunnen ze en dergelijke.
Wat ik dan zo grappig vind is dat er meestal dan achter staat van dat Dinand dat alles weer naar beneden haalt met z'n gebleer en onechte emotie, er word zelfs gezegd dat zonder Dinand de band veel beter zou zijn.
Nu denken jullie natuurlijk allemaal, waarom vind die dat zo grappig?
OMDAT DINAND DE BOEL COMPONEERT!!!!
Als je hem weghaalt dan is er NIKS meer, de enige die nog een beetje betrokken is bij het proces is Dennis, kunnen jullie nou niet gewoon de conclusie trekken dat jullie smaak afwijkt ten opzichte van jullie mede aardbewoners?
En dat gezeur over dat andere bands geen kans krijgen zolang Kane cd's blijft verkopen.......TRIEST.
Ze zijn überhaupt nog 1 van de weinige die muziek maken met instrumenten en daar ook nog is soms een hitje mee scoren, wees daar in godsnaam blij mee want over een paar jaar hoor je alleen maar JAMBA hits op de radio en dan zal er een zucht van opluchting komen als Kane weer met een nieuw album komt.
Kusjes,
Mij

Joy
juist, en omdat die composities zo bedroevend slecht en cliche zijn zou de band beter af zijn zonder hem en de muziekwereld idem

de enige die nog instrumenten gebruiken?

tijd om je muzikale interesse is met een atoomveld te verbreden

avatar van Doc
Doc
Ik vraag me bij het beluisteren van Kane altijd af wanneer Dinand nou eindelijk eens die aardappel doorslikt.

avatar van bikkel2
Even terugkomend op jou berichtje Vanishes , er zal altijd muziek blijven met instrumenten op de radio .
Er is altijd wel iets van retro of er staan gewoon nieuwe bandjes op .
Gitaarbands zullen er altijd zijn . Die sterven echt niet uit .
Als had het allang gebeurt volgens mij .
Dinand 's rol is inderdaad groot bij Kane en hij zal het grotendeels bepalen .
Ook op dit album zit zijn stem mij in de weg , zo simpel is het gewoon .

avatar van muziekobsessie
Lepel schreef:

ha ha die vind ik echt goed. heb zelf nog met Dinand in bandje gezeten: Citizen Kane hete dat toen nog. heb de demo nog, iemand intresse??En toen was die al een blaaskaak van heb ik jou daar. Huilende drummer in de oefenruimte, alles moets plaatsmaken voor zijn toen al te grote ego. kan je nagaan hoe dat nu is