Kane - Everythingyouwant (2008)

Label: Universal

1. Catwalk Criminal (2:54)
  2. Wanna Make It Happen (3:47)
  3. Shot of a Gun (3:08)
  4. Yeah Yeah Yeah (2:44)
  5. Everything You Want (3:27)
  6. It's London Calling (3:41)
  7. R.E.A.L. (3:42)
  8. Somewhere Close (1:45)
  9. NYC Soul (3:30)
  10. Tough (3:12)
  11. Are You Feeling It? (3:36)
  12. I Belong to You (5:18)
avatar van Tha)Sven
Kane is gewoon een matige rockband met een slechte zanger. Ik kan me voorstellen dat je ziek kan worden van Dinand (wat ik zelf ook heb) en daardoor Kane nog lager inschat.
Wat vind jij dan overgewaarde alternatieve platen ?

avatar van weasel
Natuurlijk is Kane een kutbandje.
Dat Woesthoff een misselijkmakend stemgeluid heeft, was ook al jaren bekend.
En natuurlijk zal dit album bepaald niet het tegendeel gaan bewijzen.

Maar als je niet hebt gehoord, gewoon niet stemmen.
Het is erg flauw en onsportief om bij voorbaat al met 0,5's te gaan smijten.

avatar van hellboy.ray
voorlopig even een 2,5.
moet heel even wennen aan de iets andere sound
i.v.m. de andere albums.

tuktak
nou ik heb het album serieus beluisterd, en het is zeker geen pleziertje geweest. als eerste heb ik het idee dat radiostations dik betaald krijgen om son of a gun aan te prijzen. op bijvoorbeeld qmusic lijkt het alsof alle dj's verplicht bij dit nummer moeten zeggen dat het geniaal is, en de beste single van kane ever. dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, daar kane in het verleden toch best een aantal leuke singles heeft uitgebracht. meestal trok ik hele albums niet zo goed, maar lagen deze singles nog wel goed in het gehoor. ik heb in principe weinig tegen kane maar son of a gun is echt tenenkrommend. ik vraag me bij dit album vooral af naar welke roots ze terug zijn gegaan, ik kan er geen enkele roots in herkennen iig. dit is gewoon een popplaatje, met wat gezucht en geyeah van dinand, die het blijkbaar leuk vind om in een microfoon te schreeuwen waarvan de gain veel te hoog staat. dat is echt een gedateerd trucje, wat dan misschien wel slaat op dat terug gaan naar de roots, maar dan in negatieve zin.
afgelopen week hoorde ik een interview van dinand waarin hij zei het album zelf nog niet eens geluisterd te hebben. ik vond het een opvallende, en een voor mij als ongeinteresseerd overkomende uitspraak.
ik denk dat mijn eindconclusie zal zijn dat kane gewoon een hele goede marketingmachine is. de muziek doet er dus wat minder toe.

avatar van kazzie
Ik heb de cd inmiddels 2x beluistert. En ik snap niet wat hier mis mee is. Ik geef toe dat je hier toch wat anders krijgt te horen dan je zou verwachten van Kane. Maar dat wil niet zeggen dat deze cd gewoon Prima is.
Perices wat ik zocht. Geen hele lange nummertjes. Veel ongebruikelijk geluiden!

En over de stem van de Leadzanger. Hier is niets mis mee. Het is gewoon een aanstekelijk stemtje. Een van de beste uit Nederland als je mij zou vragen.

tuktak schreef:

Als je jezelf drie slagen in de rondte moet repeteren voor een aankomende tournee kan ik best begrijpen waarom je niet naar je eigen album luistert, hoor. Er zijn zoveel artiesten (waaronder ook goede ) die niet naar hun eigen werk terug luistert.

avatar van DikkeDarm
Er zijn artiesten die haten eigen werk en weigeren dit ooit nog live te spelen maar dat wil niet zeggen dat het slecht is.Ik heb deze niewe cd van Kane voor mij liggen ik ga eens kijken wat er mis mee is ...de recenties zijn niet echt lovend. Begint al goed zit een tik in ff terug naar Mediamarktt dan maar gelukkig is deze op 2e pinkster open....

tuktak
ik kan me opzich goed voorstellen waarom hij niet graag naar dit album wil luisteren...

avatar van Thunderrock
Net uitgebreid een paar keer beluisterd en ik ben zeer positief verrast. Complimenten aan de produktie, mijn nieuwe speakers gingen even helemaal los. Ik kom later terug voor een definitief oordeel maar naar mijn voorlopige inschatting is dit de beste Kane tot dusver. Het hypnotiserende I Belong To You zit nog steeds in mijn hoofd. Het venijn zit dus dit keer echt in de staart.

Zeker 3.5 sterren.

Tip: Doe als ik vanmiddag en stuur vrouw en kinderen naar buiten, pak een biertje en een peuk, zet je Hifi op 10 en ga d'r maar eens goed voor zitten!!

Antagoon
Tha)Sven schreef:
Wat vind jij dan overgewaarde alternatieve platen ?

Matig kan ik inkomen, maar dat is nog geen 0,5 ster. Wat sommige anderen ook al aangaven; mensen die het zo slecht vinden hebben het vast niet 10 keer beluisterd om tot een oordeel te komen.

@Antagoon

Moet je een cd dan 10 x beluisteren om tot een oordeel te komen?
Rare gedachtengang.

WernerGSF
kaztor schreef:
Moet je een cd dan 10 x beluisteren om tot een oordeel te komen?

Soms wel vaker hoor

Antagoon
Nee, dat moet niet (ik prikte maar een getal), maar als je iets niet of nauwelijks beluisterd hebt, er geen moeite voor gedaan hebt en dat vervolgens wegzet als oppervlakkig en leeg product........verwijt de pot dan niet de ketel dat ie zwart ziet?

Deze band heeft me nog nooit veel gedaan, alleen tot het moment dat ik ze een keer live in het Leypark (mundial) zag, ik was verbaast. nu het album geluisterd en klinkt buiten gewoon goed, lekker geproduceert en leuke songs. het lijkt wel alsof je gek bent als je kane luisterd, gelukkig ga ik me daarvoor niet schamen:P

fijne dag nog!

tuktak
hmm, dus eigenlijk is dit een hele diepe plaat met lagen die tevoorschijn komen na een flink aantal luisterbeurten? het is duidelijk een drogreden die hier gemaakt wordt.
"ik vind het geen goede plaat..."
"nou dat is het écht wel, dan moet je hem vaker luisteren"
"ik heb hem al 10x geluisterd hoor"
"dan is bij jou het kwartje nog niet gevallen, moet je hem nog maar vaker luisteren"

Zeer goeie cd, met veel afwisseling tussen rustig en wat ruigere muziek.
Ze zijn qua sound een iets andere weg ingeslagen, maar vooral het laatste nummer deed me toch nog erg denken aan "vroeger".

Voor mij is die 4* waard

We gooien er een paar gekke geluidjes in en we zijn een hele andere weg ingeslagen...
Deze band is wel zo verre van origineel heh. Onginspireerde copy pasters.
Check: I belong to You en ga eens luisteren naar "The scientist" van Coldplay. Of vergelijk het einde eens met "Zombie" van The cranberries. Huh?

En dan deze: NYC soul, de heruitvinding van So glad You made it...

Catwalk Criminal heeft echt te veel U2 invloeden, het ligt er te dik bovenop. Beetje discoteque achtig.

Al met al, wekt de onbegrijpelijke populariteit bij mij weer de nodige ergenis...

Zeer leuke cd, ik heb em voor het eerst geluisterd op de site van 3fm, toen viel het me zwaar tegen, maarja de qualiteit was bagger en om de zoveel minuten hoor je 3FM WEEKCD of iets dergelijks.

Maargoed ik heb em daarna maar is even netjes gedownload een paar keer beluisterd, en vandaag dus maar gekocht.
Ik vind het een hele aparte plaat, het is kane maar toch ook weer niet.
Met echte hits als Shot of a Gun, tot vage trance/rock achtige nummers als R.E.A.L.
En de productie die is geweldig, ik las hier ergens dat ze met dure productie nergens komen, vind ik dus wel.
Ik vind ook dat dit album voor kane's doen ook best gewaagd is.
Wat echt kane is, is dat ze het gevoel wat ze willen creëren echt zo goed overbrengen.
Je hoort ook gewoon dat het ene nummer in Amerika is opgenomen, en het andere in Ibizza/Los Angeles/Scheveningen dat vind ik ook leuk. Je kan naar mijn mening goed horen dat ze hier echt goed de tijd voor hebben genomen.
En meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt.

Ik ben een keiharde metalfan, en dan bedoel ik geen metal in de zin van metallica, maar dan bedoel ik METAL
Maar ik heb dus 1 zwak en dat is kane, ik ken ze al vanaf de eerste single en IK vind ze geweldig.
En ik kan me dus ook echt kapot ergeren aan die irritante figuren die echt ALLES slecht vinden aan kane, en bij ELK album MOETEN reageren.
Echt ben je dan een beetje gefrustreerd ofzo?
Stel, ik hou niet van karne melk, maar ik drink het elke dag om daarna iedereen die ik ken op te bellen, en ze dan te vertellen hoe verschrikkelijk vies ik het wel niet vind.

Echt voor de laatste keer, en dan heb ik het alleen over de mensen die bij voorbaat al zoiets hebben van DIT vind ik niet mooi, maar dan toch mee gaan praten. FLIKKER TOCH OP

En ik post dat nou dus toevallig hier, maar ik vind over het algemeen sommige 'muziekliefhebbers' godsgruwlijk irritant als het gaat over kritiek hebben op muziek die je toch nooit mooi zult vinden.

En JA ik ben wel gefrustreerd

@ForzaFreek: Heb je die cd nou geluisterd met de intentie: Hoeveel geluidjes hoor ik ook in andere nummers of, ey de opbouw van dit nummer klinkt heel erg als of, och komt dit niet uit het nummer.....enz. Zo ja, grote jongen.

Ik heb er naar geluisterd en vind het niks. Er zijn een aantal nummers die ik best mooi vind van Kane.
Bijv.

Rain down
So glad you made it
something to say
Fearless

Best mooie plaatjes.

Geen probleem, durf ik best toe te geven. Maar ik vind ze verder te nep...
Maar ik vind je karnemelk logica wel strak. Dus ik hou er verder over op....

Joy
en ik maar denken dat die knakker 'sun of a gun' zong

it feels like sun of a gun?

ik dacht al waar heeft ie het in godsnaam over';)

enfin, hoedanook, nix voor mij

kopje karnemelk daarentegen....

Helemaal met je eens Vanished!
Heb de singles gehoord en was redelijk onder de indruk. Ga het album zo ff luisteren en dan kom ik tot een beter oordeel.

Heb Kane samen met Blof altijd de leukte Nederlandse band gevonden

En btw... wat is er mis als bands beinvloed worden door vorige bands?

Iemand als Bruce Springsteen geeft ook duidelijk en vaak toe dat zn grootste idool Bob Dylan is... en toch is de muziek van Springsteen (mijn mening dan wel ) gewoon geweldig.

Maar goed, ik dwaal af, ik laat mijn mening nog wel horen!

avatar van kaztor
Bruce probeert Bob niet krampachtig na te doen. Bob is eigenlijk slechtst een van z'n invloeden.

Antagoon schreef:

Ach, ik denk dat de 0,5-enplaag gewoon voortkomt uit haat tegen de artiest in kwestie. Mensen die dat doen kunnen dat beter uiten op Partyflock of GeenStijl, maar niet hier, vind ik. Daar is de site m.i. te volwassen en interressant voor.

Elke keer als ik de titel zie moet ik trouwens weer denken aan 2 Live Crew's Me So Horny (Me love you long time!!).

avatar van ozwald
1,0
vond de eerste drie platen van Kane goed (1 en 3) tot zeer goed (2) maar deze plaat is werkelijk niet te pruimen. Veel van die debiele techno-invloeden, een fout drumcomputertje en gewoon een dozijn slappe songs zonder enige beleving ...

Niks mis mee dat bands zich willen ontwikkelen en nieuwe wegen inslaan maar ik doe effe niet meer mee.

Ik zou nog mijn mening laten horen. Zelf vind ik die techno-invloeden niet zo, maar dat is erg persoonlijk.
Daarnaast vind ik I Belong To You en Shot Of A Gun en It's London Calling wel erg goeie nummers.
Gehele album geef ik dan 3 sterren, mede dankzij die drie uitblinkers.

tuktak schreef:

Damn Those Eyes overtreffen ze denk ik nooit meer.
De vroegste Kane-singles 'rockten' tenminste...

Joannetje
De instelling van Dinand en Dennis vind ik k*t.. Echter zegt dat niet over dit album... Heb hem nu een paar geluisterd en vind hem gewoonweg goed. Vind het trouwens wel meevallen met de nieuwe slag die ze inslaan.

Joy schreef:
en ik maar denken dat die knakker 'sun of a gun' zong

it feels like sun of a gun?

ik dacht al waar heeft ie het in godsnaam over';)

enfin, hoedanook, nix voor mij

kopje karnemelk daarentegen....

Ik erger me dood aan die tekst. It feels like the shot of a gun... Klopt van geen kant. Hoe voelt het schieten van een geweer? Of je zegt: It feels like being shot by a gun of It sounds like the shot of a gun o.i.d.

theelauw schreef:

En je hebt niet zoiets van, goh misschien is die tekst helemaal niet letterlijk bedoelt.
Misschien heeft die het over een moment wat veel indruk op hem maakt, en gebruikt die een schot van een geweer als een soort van metafoor.
Maar ik weet het niet hoor, gewoon een gokje.

black/bird
Je hebt ook niet zoiets van he,zoveel goede muziek vandaag de dag, makkelijk binnen handbereik.
En daar is Kane, de meest nietszeggende groep sinds het ontstaan van de popmuziek.
Had hij zichzelf een kogel door het hoofd geschoten dan was dit best een aangenaam nummer geweest.
My Little Chemical Therapy.

Joy
Vanished schreef:

Maar ik weet het niet hoor, gewoon een gokje.

ben het met hem eens, en dat betreft niet alleen kane, ik erger me aan dat halve engels wat grammaticaal voor geen meter klopt

dat halve engels zit in miljoenen liedjes maar soms is een zin zo krom en komt het zo dom over dat me (mijn ) tenen ervan bij elkaar gaan trekken

in dit geval slaat het it feels like shot of a gun idd helemaal nergens op, metafoor of niet, het klopt niet

en die blaffer diep in de reet en flink op en neerschuiven net zo lang totdat het mannke fatsoenlijk gaat zingen

ja sorry, het moest eruit, heb net een boek over de gruweldaden van Uday Hussein gelezen, das nie mis