Frank Zappa - Sheik Yerbouti (1979)

Label: Zappa

1. I Have Been in You (3:34)
  2. Flakes (6:42)
  3. Broken Hearts Are for Assholes (3:43)
  4. I'm So Cute (3:09)
  5. Jones Crusher (2:50)
  6. What Ever Happend to All the Fun in the World (0:33)
  7. Rat Tomago (5:16)
  8. Wait a Minute (0:33)
  9. Bobby Brown Goes Down (2:50)
  10. Rubber Shirt (2:45)
  11. The Sheik Yerbouti Tango (3:56)
  12. Baby Snakes (1:50)
  13. Tryin' to Grow a Chin (3:31)
  14. City of Tiny Lites (5:32)
  15. Dancin' Fool (3:44)
  16. Jewish Princess (3:17)
  17. Wild Love (4:10)
  18. Yo' Mama (12:37)
Bobby Brown Goes Down....

Nicci
i have been in you . . . don't know why she cried . . .

avatar van Paalhaas
Kan ik ook, jongens:

City of tiny lites...

Nicci
waar zou dat 'city of tiny lites' eigenlijk over gaan? LA is 'city of tiny lights . . . '. over kleine lichte meisjes? toch nog eens luisteren.

Sietse
You must be Italian!
Ohh you're Jewish!
Love your nails.
Must be a Lebraun (?????)
etc etc
Your place or mine?

I want a nasy little Jewish princess (lalalala)

Nicci
Libra = weegschaal (in de zin van sterrenbeeld).
dus geen lebraun.

Sietse
dat was het inderdaad...dank voor het verbeteren...

avatar van platedraaier
Als je ooit denkt, laat ik eens een `Zappa` proberen.
Dan is dit album een geschikte binnenkomer.
Als je dan ook nog een beetje muzikale bagege hebt, haal je de Bob Dylan en Doors persiflage er wel uit.
(flakes)

avatar van Waldo Jeffers
Heel erg goed album van Zappa, en zoals hierboven vermeld idd een ideale binnenkomer in mans immense discografie... Heerlijk gitaarwerk & heerlijke teksten

avatar van Reinbo
Fans van dit album raad ik sterk de fim/dvd van Baby Snakes aan waarin veel nummers, waaronder enkele zelfs de opnames van dit album, in voor komen. Geweldig live document.

avatar van Reinbo
Omdat je Zappa via de radio vast nooit leert kennen, hier wat clips...

Bobby Brown

City of Tiny Lights

Yo Mama

avatar van Reinbo
Toch wel mijn (eerste en) favo Zappa Album....

avatar van Music4ever
Wat een aparte gast is die Frank Zappa zeg!
Werkelijk elk nummer is anders op dit album, niets klinkt hetzelfde. Voor dit album heb je wel een beetje muzikale ondergrond nodig, zeker niet makkelijk. Zelf kan ik het enorm waarderen, nummers als Broken Hearts Are for Assholes, I'm So Cute en Dancin' Fool vind ik echt mega geniaal. Voorlopig 4 **** sterren voor mijn eerte (en zeker niet de laatste) Zappa.

Joy
niet alleen op dit album

als dit album je aanspreekt, gaat er een mooie muzikale wereld voor je open in de vorm van nog zon 50 platen

avatar van Oldfart
Freak Out! (July 1966)
Absolutely Free (April 1967)
Lumpy Gravy (December 1967)
We're Only In It For The Money (February 1968)
Cruising With Ruben & The Jets (November 1968)
Uncle Meat (March 1969)
Mothermania (April 1969)
Hot Rats (15 October 1969)
Burnt Weeny Sandwich (December 1969)
Weasels Ripped My Flesh (August 1970)
Chunga's Revenge (23 October 1970)
Fillmore East - June 1971 (August 1971)
200 Motels (October 1971)
Just Another Band From L.A. (March 1972)
Waka/Jawaka (5 July 1972)
The Grand Wazoo (November 1972)
Over-Nite Sensation (7 September 1973)
Apostrophe(') (22 March 1974)
Roxy & Elsewhere (10 September 1974)
One Size Fits All (25 June 1975)
Bongo Fury (2 October 1975)
Zoot Allures (29 October 1976)
Zappa In New York (13 March 1978)
Studio Tan (15 September 1978)
Sleep Dirt (12 January 1979)
Sheik Yerbouti (March 3, 1979)
Orchestral Favorites (4 May 1979)
Joe's Garage (19 November 1979)
Tinseltown Rebellion (11 May 1981)
Shut Up 'N' Play Yer Guitar (11 May 1981)
You Are What You Is (September 1981)
Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch (May 1982)
The Man From Utopia (March 1983)
Baby Snakes (March 1983)
London Symphony Orchestra vol 1 (9 June 1983)
The Perfect Stranger (23 August 1984)
Them Or Us (18 October 1984)
Thing-Fish (21 November 1984)
Francesco Zappa (21 November 1984)
FZ Meets The Mothers Of Prevention (21 November 1985)
Does Humor Belong In Music? (27 January 1986)
Jazz From Hell (15 November 1986)
London Symphony Orchestra vol 2 (17 September 1987)
Guitar (April 1988)
You Can't Do That On Stage Anymore vol 1 (May 1988)
You Can't Do That On Stage Anymore vol 2 (September 1988)
Broadway The Hard Way (November 1988)
You Can't Do That On Stage Anymore vol 3 (October 1989)
The Best Band You Never Heard In Your Life (April 1991)
You Can't Do That On Stage Anymore vol 4 (June 1991)
Make A Jazz Noise Here (June 1991)
You Can't Do That On Stage Anymore vol 5 (July 1992)
You Can't Do That On Stage Anymore vol 6 (July 1992)
Playground Psychotics (27 October 1992)
Ahead Of Their Time (April 1993)
The Yellow Shark (December 1993)
Civilization, Phaze III (December 1994)
Strictly Commercial (August 1995)
The Lost Episodes (February 1996)
Läther (September 1996)
.....................ongeveer

avatar van Oldfart
Bijbaantje dus Music4ever?

avatar van Music4ever
Ik werk al Part-time, (3 dagen per week)
en zaterdag morgen ook meestal wel. (voetbal 's middags)
Dus die 50 platen moet geen probleem zijn.

Ook mijn eerste en favoriete Zappa album, maar ken nog veel te weinig van 'm. Dit vind ik echt top. Je ziet 'm knetterstoned in de studio zitten met z'n maten. En dan die teksten, helemaal af. Bobby Brown, I'm so cute, Broken Hearts en Jewish Princess zijn voor mij de hoogtepunten. Dit soort sarcastische maatschappijkritiek heb ik tien keer liever dan dat gezever van Bob D. Zappa's klassieke experimenten ben ik trouwens niet echt van onder de indruk. Vast geniaal, maar niet erg luisterbaar. Mag ik OldFart vragen om zijn Zappa top 5? Ben benieuwd.

Omnivoor schreef:
Je ziet 'm knetterstoned in de studio zitten met z'n maten...

Zappa was zeer anti-drugs.
En over Bob D gesproken, luister `Flakes` maar eens goed, daar komt ie nog voorbij.

avatar van HiLL
Heftige shite dit! And i laaaike it! Bij deze muziek moet je gewoon stoer ( ) praten: Dit is fucking rock man! Heftig drum en gitaarwerk! Ik had het album al een tijdje in de map staan, en nu staat het op. Behoorlijk goed zeg ik U.....lekkere harde rock met leuke en aparte vage rommel hier en daar. Zappa is een man die zich niet makkelijk in een hokje laat duwen, dat is te horen! Voor nu zet ik in op een 4.

Geweldige plaat uit 1979 die thuishoort in het rijtje You Are What You Is en Joe's Garage. Vrij toegankelijk voor zijn doen, maar het zit verdomd goed in elkaar.

thejazzscène
Ja, dit is echt een album vol grappige verhalen. Meer kan je hier niet over zeggen. De elektronische elementen duiken hier op.
Mja, wc's die ontploffen door tampons. En zijn imitatie van Bob Dylan, hilarisch. Niet alleen de teksten maar ook al die geluidjes maken het grappig en hedendaags. Bobby Brown, Flakes, I'm so cute, Babby snakes, Dancin' fool,... Allemaal echt top liederen van Zappa.
Kortom echt een cd die je, als jem hoort neer gaat van het lachen.

Opm. aan Platedraaier; ik denk niet dat hij zo zeer anti-drugs was hoor. Moest hij daar zo tegen zijn, zou hij er toch geen lied aan vuil maken zeker? Denk aan Purple Haze (ook nog een goei trouwens).

thejazzscène schreef:

En lees dan vooral de 3e alinea goed.

Dit even om dit algemene misverstand over zappa uit de wereld te helpen.

Verder blijft dit natuurlijk een meesterlijk album

avatar van kaztor
Dit album is buitengewoon!!

Hier een belangrijke tip voor degenen die deze cd besluiten te kopen: NEEM DE EMI-VERSIE!!
Hierop klinkt de mix veel en veel beter dan op de Rykodisc-versie en I'M SO CUTE DUURT ZO'N ANDERHALVE MINUUT LANGER!

Informatie hiervan heb ik op deze site gevonden:

thejazzscène schreef:
En zijn imitatie van Bob Dylan, hilarisch.

inderdaad erg grappig, maar ik denk niet dat Zappa dit zelf zingt.

idd Nicci, dat zingt hij niet zelf. Zanger is één van de ex-zangers van de Turtles ("Happy Together"); Flo of Eddy, één van de twee

Kvind et eigelijk een saaie cd, zitten maar een paar goeie nummers op en de rest irriteert me echt al heel snel.YO mama is wel goed te doen moet ik zeggen

avatar van korenbloem
ik heb mothers of inventions:
freakout en we only in it for the money,
hoog in mijn lijst staan van mooiste albums.

Ik heb trout magic replica in mijn top tien.

Ik ken geen één slechte cd van tom waits (ik heb ze allemaal), ik vind nick cave prachtig. Regelmatig zag ik de naam van frank zappa bij deze artiesten voor bij komen.

Ik heb een aantal albums binnen gehaald. en ik ben met deze begonnen en blijven hangen. Wat is dit een prachtig werk.
maar ook zeer gevaarlijk want als dit het zappa is, dan zal ik mij zeker gaan storten in zijn werk en of al dit muziek genot goed is voor mijn sociale leven, ik denk het niet

4,5 ster

EVANSHEWSON
kaztor schreef:
Dit album is buitengewoon!!

Informatie hiervan heb ik op deze site gevonden:

Bedankt voor de tip, ik ga gauw eens kijken welke versie ik in huis heb, maar als ik zoveel HOOFDLETTERS na mekaar gebruik zegt men al gauw dat ik aan het schreeuwen ben (wat ik nog steeds absoluut belachelijk vind, maar ach...)

Topplaat, zoveel was me al eerder duidelijk.
Bobby brown, I'm So Cute en Dancin' Fool springen er voor mij uit, maar héél dit plaatje is van biezondere makelij.
4.5 stars ****1/2

Omnivoor schreef:

Ook mijn eerste Zappa (back in 1984), dacht toen ook dat het stoned was (is zowel erg goed als je stoned of nuchter bent), bleek Zappa daar echt niets mee te hebben... en eigenlijk een van de grootste componisten van de vorige eeuw te zijn.

Aanrader voor iedereen die aan Zappa wil beginnen. Na verloop van tijd ontdek je dat Yo Mama de beste is. Al ben i ook groot fan van Assholes en Trying to grow me a chin.