Frank Zappa - Sheik Yerbouti (1979)

Label: Zappa

1. I Have Been in You (3:34)
  2. Flakes (6:42)
  3. Broken Hearts Are for Assholes (3:43)
  4. I'm So Cute (3:09)
  5. Jones Crusher (2:50)
  6. What Ever Happend to All the Fun in the World (0:33)
  7. Rat Tomago (5:16)
  8. Wait a Minute (0:33)
  9. Bobby Brown Goes Down (2:50)
  10. Rubber Shirt (2:45)
  11. The Sheik Yerbouti Tango (3:56)
  12. Baby Snakes (1:50)
  13. Tryin' to Grow a Chin (3:31)
  14. City of Tiny Lites (5:32)
  15. Dancin' Fool (3:44)
  16. Jewish Princess (3:17)
  17. Wild Love (4:10)
  18. Yo' Mama (12:37)
EVANSHEWSON schreef:

Bedankt voor de tip, ik ga gauw eens kijken welke versie ik in huis heb, maar als ik zoveel HOOFDLETTERS na mekaar gebruik zegt men al gauw dat ik aan het schreeuwen ben (wat ik nog steeds absoluut belachelijk vind, maar ach...)

Ach..
In dit geval vindt ik het best belangrijk. Er zijn wezenlijke verschillen tussen de Rykodisc en EMI-versies. De Rykodisc-versie heeft vele audiotechnische fouten (vooral in het rechterkanaal), de EMI-versie heeft deze niet, en hierop is er ook niet in I'm So Cute geknipt.

avatar van BlueVelvet
EVANSHEWSON schreef:
Kun je je daar nu echt níets bij voorstellen?

avatar van avdj
Die imitatie van Bob Dylan is briljant.

avatar van Tribal Gathering
Shake your Booty.

Dit is waarschijnlijk het beste instapalbum om de wondere wereld van Frank Zappa te betreden. Het blijft allemaal nog redelijk commercieel en het bevat nog fantastische nummers ook.

Ik ben toch wel benieuwd wat Whitney's ex van track nummer 9 vindt.

Tribal Gathering schreef:
Shake your Booty.
Ik ben toch wel benieuwd wat Whitney's ex van track nummer 9 vindt.

Yo Mama is van een goddelijk niveau.
Als die niet op m'n begrafenis gedraait wordt kom ik terug!

avatar van OldRottenhat
De Dylan imitatie is inderdaad erg tof! Ik geloof dat deze is gezongen door Terry Bozzio, de drummer.

Joy
kaztor schreef:

Yo Mama is van een goddelijk niveau.
Als die niet op m'n begrafenis gedraait wordt kom ik terug!

nummer gaat niet over de ex van houston, over een andere bobby brown

voor zover ik weet was brown toen nog niet eens ten tonele bij houston

pret niet minder natuurlijk

Joy schreef:

nummer gaat niet over de ex van houston, over een andere bobby brown

voor zover ik weet was brown toen nog niet eens ten tonele bij houston

pret niet minder natuurlijk

Uiteraard.

Nee, Whitney was toen nog een jong talentje met aspiraties, nog niet de punchbag van Bobby.

OldRottenhat schreef:

Nee, dat is gedaan door Adrian Belew, de toenmalige gitarist en zanger uit die line-up. Speelde ook op Bowie-platen en later zong ie uiteraard nog een moppie bij King Crimson. Deze zingt ook Jones Crusher en het almachtige City Of Tiny Lites.

avatar van schizodeclown
kaztor schreef:

Uiteraard.

avatar van Reinbo
Dit blijft toch wel mijn favoroete Zappa plaat. Misschien omdat het mijn eerste was, maar toch ook zeker vanwege de geweldige nummers als Broken Hearts aare for Assholes, Trying to grow me a Chin, Yo Mama, Bobby Brown en Dancing fool.

Voor iedereen die iets van Zappa wil proberen is dit de perfecte start. Tekst van Flakes is ook geniaal.

Joy
ach man wat weet jij nou

LocoHermano
Na een klotedag op het werk deze even flink hard door de auto laten tetteren.

I'm gonna ride
I'm gonna strut
I'm gonna slide
Hey, ugly folks,
Go get some cyanide
An' die DIE DIE DIE DIE

avatar van ricardo
meest toegankelijke zappa plaat van alle zotte zappa platen vind dit soms nog wel aardig 3 sterren

avatar van ricardo
dit is de enigste zappa plaat die ik in bezit heb ( gedownload niet orig) staat vol met grappige texten als ik in de juiste stemming ben toch wel een goed album,ik ben hem op deze bewolkte zondagochtend aan het draaien,heb hem al voor de 2 de keer opgezet ik verhoog mijn stem naar 4 sterren

thejazzscène
Op een mooie winterdag zat ik naast mijn leraar filosofie deze cd te beluisteren. Hij kende de cd. En ik zei dat ik hem goed vond. Hij zei; "vind je dit echt goed? Het is toch gewoon een grappig album meer niet." Ik moet zeggen dat ik er niet echt iets op kon antwoorden. Het is een heel grappig album maar is er ook meer? Er zijn knappe stukken waar mee geëxperimeneerd worden maar op zich doet het je weinig buiten aan het lachen brengen vind ik.

Dit gevoel heb ik ook gehad toen ik "Nighthawks at diner" van Tom Waits beluisterde. Een tekst boordevol humor.
Misschien is het 'meer', dat het je toch soms kan choqueren door zo hard te zijn. Neem een nummer als "The Gift" van 'The Velvet Underground'; daar zit één grap in maar die wordt ongelofelijk lang gerekt dat je een heel verhaal voorgeschoteld krijgt. Het loopt uit op een soort van climax door het simpele feit dat het verhaal vordert. Dit is een nummer dat ik erg graag mag. Dat heb ik hier dan weer niet bij.

Hoe staan jullie ertegen over?

Nouja, buiten de grapjes om hoor ik zelf persoonlijk gewoon een band die de sterren van de hemel speelt...

bending over . . .

avatar van Reinbo
Hoe staan jullie ertegen over?

Broken Hearts is behalve geestig ook muzikaal zeer goed en zit vol muziekale afwisselingen en tempoveranderingen. Yo Mama is een geweldig gitaarstuk en City of Tiny Lights moet het ook niet hebben van de teksten. Kortom ook op muzikaal gebied heeft de cd zeer veel te bieden. Neem alleen al de ongeloofelijke verscheidenheid aan nummers....

LocoHermano

Leraren...

Reinbo schreef:

Jaja, het is een heel bont geheel. Luister ook maar eens naar de instrumentale stukken en bv. Baby Snakes, Wild Love, Flakes... Deze cd heeft een hele wereld te bieden aan muzikaliteit.

avatar van ricardo
Deze had ik al gedownload in de kast liggen,heb hem nu toch maar org gekocht,en waarachtig org weer een veeeel betere geluidskwaliteit. De download jeugd(ik overigens ook) van tegewoordig mist op die manier toch een hoop kwaliteit,sommige bepaalde(hoge) tonen kunnen op downloads compleet ontbreken waardoor je de muziek eigenlijk niet goed kunt beoordelen.5* voor dit top album.

avatar van kaztor
Voor mij is Yo Mama het beste nummer EVER!

avatar van ricardo
Voor mij Oh Well van Peter Green,s Fleetwood Mac.

Oh, Well......

Meesterlijk nummer, inderdaad!!

Nicci
deze plaat weer eens helemaal beluisterd. wat is het toch een geweldige plaat. ik ken maar weinig componisten die moedwillig muziek zo schrijven en opnemen dat de kans kleiner wordt dat mensen hem serieus nemen. eigenlijk kan ik er niet 1 noemen. elke keer schiet ik weer in de lach bij nummers als 'wild love' om vervolgens weer te ontdekken hoe knettergoed het in elkaar zit.

avatar van ricardo
Een van de beste Zappa platen inderdaad Nicci,als het om studioplaten gaat dan,want live vind ik zappa nog wel een stukje beter hoor.

Nicci
dat komt dan goed uit: deze plaat is half-live.

thejazzscène
Ja, ze is vrijwel helemaal live. Een aantal tussenstukjes (die erg korte waarin je de artiesten met elkaar hoort praten) zijn dat niet. Sommige nummers zijn gewoon herwerkt in de studio (een stem of klein melodietje toegevoegd ofzo).
Maar het is inderdaad geen plaat waar je het publiek op de achtergrond hoort waarvan er ook wel veel door Zappa gemaakt zijn.

Nicci schreef:
dat komt dan goed uit: deze plaat is half-live.
klopt id,dom van mij,wist ik ook wel,maar ik doelde eigenlijk op de live concerten,als roxy en stage 2 of new york,ipv de reguliere albums.