Sixteen Horsepower - Sackcloth 'n' Ashes (1996)

Rock / Country
Label: A&M

1. I Seen What I Saw (3:25)
  2. Black Soul Choir (3:52)
  3. Haw * (3:24)
  4. Scrawled in Sap (2:48)
  5. Horse Head (3:03)
  6. Ruthie Lingle (2:45)
  7. Harm's Way (3:23)
  8. Black Bush (3:17)
  9. Heel on the Shovel (3:13)
  10. American Wheeze (3:34)
  11. Red Neck Reel (2:43)
  12. Prison Shoe Romp (3:13)
  13. Neck on the New Blade (3:17)
  14. Strong Man (4:23)
avatar van spinout
Wovenhand vind ik toch een pak minder. Alleen het eerste album kan me echt bekoren.

RonaldjK schreef:
De groep komt weer bij elkaar, meldde Oor. Gisteren kaartjes voor Paradiso gescoord, benieuwd in welke bezetting ze spelen (trio? kwartet?) én of daar een nieuw album bij komt. En dan binnenkort ook weer eens het werk met Wovenhand uit de kast halen.
DEE zal spelen met de oude bandleden Jean-Yves Tola en Pascal Humbert, aangevuld met Chuck French, die blijkbaar ook al met Wovenhand heeft meegedaan

avatar van GaiusBertus
"Repent ye sinners!"

Gezellig zijn de teksten van meneer Edwards niet en we kunnen er eigenlijk niet omheen: de mensheid is verleidt door het Kwaad, wij zijn allemaal Zondaars en er wacht ons niets anders dan Hel en Verdoemenis. Maar tot het zover is hebben we nog deze briljante gothic country cq. alt-folk om ons te verblijden (zolang je niet teveel naar te teksten luistert uiteraard).

geplaatst:
Overmorgen hoop ik Sixteen Horsepower in Paradiso te zien. Zin an en zijn muziek aan het afspelen, momenteel vooral onder de vlag van Wovenhand en het solowerk van David Eugene Edwards.

GaiusBertus schreef:
wij zijn allemaal Zondaars en er wacht ons niets anders dan Hel en Verdoemenis.
De eerste helft van je zin klopt met wat Edwards verwoordt, maar vanaf "en er wacht..." heb je hem - volgens mij - niet goed begrepen. Hoor maar eens bij bijvoorbeeld Black Soul Choir, daar gaat het niet over de hel: "He's at your door let him in". De tekst van slotnummer Strong Man doet er in dat opzicht nog een schepje bovenop: het gaat over redding.

Dat zijn teksten "niet gezellig" zijn, klopt helemaal! Van mij hoeft dat niet per se. In combinatie met de muziek ontstaat een indringend verhaal. Ben benieuwd hoe de groep na zovele jaren afwezigheid in z'n vel zit...

avatar van Roxy6
geplaatst:
Veel plezier in Paradiso! Benieuwd hoe je het live vind klinken ...

geplaatst:
Ik zal er ook zijn, Paradiso is misschien wel de mooiste locatie voor DEE en zijn muziek. ik heb er zin an....

avatar van GaiusBertus
RonaldjK schreef:

Ja dat is inderdaad de vervolgstap: we zijn allemaal verdoemd, maar er is een oplossing: Hem in je hart toelaten.

Mijn punt was meer dat Edwards meer van de school lijkt dat alle mensen van nature slecht zijn en geen vergiffenis verdienen tenzij ze de Heer omarmen. Deze manier van prediken is natuurlijk meer de 'stick' manier: geloof want anders... Dit in tegenstelling tot de 'carrot': als je liefde wilt ervaren sluit je Jezus in je hart.

Veel plezier met het concert iig!

geplaatst:
Ja, dat herken ik! Ik heb weleens geprobeerd of ik een interview met Edwards hierover kon vinden, dus met de vraag hoe hij dat beleeft. Helaas nog niet gevonden.

geplaatst:
Ronald, ik weet niet of dit aan je vraag voldoet, een mooie docu:

geplaatst:
Die was destijds bij de VPRO, toch? Ga ik weer eens herbekijken, vaak vallen dan weer nieuwe dingen op. Dank!

geplaatst:
VPRO maakte toendertijd mooie muziekprogramma's en docu's. Lang geleden.....

geplaatst:
Over het concert in Paradiso: heel goed. Geen nieuw werk maar intens gespeeld met een postpunksaus. En DEE was zowaar goedgemutst, maakte oogcontact, bedankte na afloop vriendelijk waarbij hij de zaal rondkeek.

avatar van Roxy6
geplaatst:
Fijn! Dit was een act die ik ook wel had willen zien.

geplaatst:
Dit najaar staat hij solo in Utrecht in Cloud 9. Maar dat is toch weer anders dan 16Hp.

avatar van malheur
geplaatst:
Ik ben in Groningen geweest .
Naast dat Oosterpoort wat mij betreft een probleem qua sfeer blijft is D ook vrij duidelijk de scherpste randjes van zijn stem(bereik) kwijt.

Maar met deze ritmesectie en deze nummers joh, legendarisch en tijdloos.