Lil' Wayne - Tha Carter III (2008)

Label: Young Money

8. Tie My Hands (5:19)

met Robin Thicke

9. Mrs. Officer (4:47)

met Bobby Valentino en Kidd Kidd

10. Let the Beat Build (5:09)
  11. Shoot Me Down (4:29)

met D. Smith

12. Lollipop (4:59)

met Static Major

13. La La (4:21)

met Brisco en Busta Rhymes

14. Playing with Fire (4:21)

met Betty Wright

15. You Ain't Got Nuthin' (5:27)

met Juelz Santana en Fabolous

16. Don'tGetIt (9:52)
  17. Action * (3:45)
  18. Lollipop [Remix] * (4:21)

met Static Major en Kanye West

19. Prostitute II * (5:50)
  20. Pussy Monster * (5:21)
avatar van Modder-Eter
Ik snap nog steeds niet waarom er nou productiecredits voor Swizz Beats staan voor Dr. Carter? Wat heeft hij in godsnaam geproduceerd aan die track? Het is voor 99% een loopje van Holy Thursday van David Axelrod, zelfs de drums...

avatar van MJ_DA_MAN
Wel eens van afmixen gehoord? Dan kun je Dr. Dre ook wel weglaten als producer bij Nuthin' But A G Thang.

avatar van 'State Of Mind'
Die heeft er tenminste nog een eigen draai aangegeven bij dr. carter is de beat gewoon klakkeloos overgenomen.

alleen voor het einde van het nummer zou je 'm credits kunnen geven.

achja 't is en blijft een zinloze discussie
Hij krijgt gewoon die credits and that's what it is.

avatar van Yzzné
Is best te doen, maar ik kan dit album niet vaak op zetten, want dan ik krijg er dan snel genoeg van.

Lil wayne is zeker niet 'The best rapper alive', maar hier zitten toch nog wel tracks op die ik het luisteren waard vind namelijk: Mr. Carter, Dr. Carter, Tie My Hands, Lollipop en Playing with fire. De rest kan me niet boeien en iets als A Millie is gewoon niet om aan te horen en dan begrijp ik niet dat veel rappers en eigen verse ervan hebben gemaakt maargoed.

avatar van Steez
Hmm ook bij mij is dit album gegroeid.
Vind vooral de variatie erg prettig in dit album!

Mezelf schreef:
Dit album is echt gegroeid bij me. Was ik eerst nog skeptisch en (vrij) negatief, nu ben ik vooral positief verrast.

Dit album heeft heel veel te bieden, er is een hoge diversiteit aan tracks, er zitten goede lyrics tussen en bovenal is het vooral Wayne die de show steelt, en dus niet de features.

Al met al kom i ktoch uit op een dikke voldoende, met potentie om nog verhoogd te worden.

Kan me hier volledig in vinden.

Je kan wel blind gaan roepen dat dit garbage is omdat het Lil Wayne is, maar geef het een kans..

I like it!!

avatar van Norim
word @ Steez

avatar van Urbanoetang
0,5
Steez schreef:
!

Ik kende Lil Wayne hiervoor niet (noem me maar gek), en ik heb het net weer aangehoord en ik blijf het troep vinden.

Gekkenhuis
Het is toch een album van hoge pieken en diepe dalen.
Ik ben de laatste tijd helemaal in de ban van A Milli, heerlijke track is dat.

SvV_Ying
Tsja...Lil Wayne is erg appart. Soms vind ik zijn stijl erg goed/leuk en op andere momenten vind ik het helemaal niks en zwaar irritant.

Lollipop, Got Money, I'm Me (bonus disc), Kush (bonus disc) en Talkin About It (bonus disc) vind ik goed. En Dr. Carter is ook wel grappig.

De rest vind ik allemaal net niet tot slecht, snap niet dat A Milli zo onderhand het meest ge-remixed liedje ooit is.

Pieken en dalen op het album...had er meer van verwacht..2,5*

avatar van Norim
Wayne's verses op A Millie spoken al zo'n 3 maanden door m'n hoofd, dat nummer is vervelend en hard tegelijkertijd.

avatar van Steez
Urbanoetang schreef:

Prima toch, je hebt er tenminste naar geluisterd.

Heb het idee dat er ook mensen zijn die blind 0.5 ster geven puur en alleen omdat het een nieuwe cd van Lil Wayne is.

avatar van BoordAppel
Waarom moet dit album ook zo belachelijk lang duren? Waren de sterkste nummers er uitgekozen dan was het nog best aardig geweest. De beats zijn best aardig, gelukkig weinig typische dirty south crap. Lil Wayne kan op zich ook wel rappen alleen meestal komt hij niet verder dan een beetje mompelend zijn teksten opdreunen. Übersaaie flow met slechts twee lines per minuut.

De professionele reviewers zal ik echt nooit begrijpen. Als je dit album als een soort revelatie beschouwd en Lil Wayne als de verlosser die hiphop weer tot leven kan wekken ben je toch wel erg ver heen.

SSS
Damn die Wayne is van 1979 dus als hij dan nog steeds Lil' is dan ben ik (van 1982) zeker tiny?

avatar van Ilyasse15
En Jigga bewijst voor mij dat hij best een Blueprint 3 kan maken...!

avatar van daveretam
Wayne is echt een gast die je chill vindt of kut... Ik vind hem zuigen. Hij probeert apart te zijn door zijn stem zo kut te gebruiken. Hoe heeft die gast meer dan 1mil. verkocht de eerste week??

avatar van 'State Of Mind'
Door zo commercieel mogelijke nummers uit te brengen zoals ''Lollipop''

avatar van Urbanoetang
0,5
Steez schreef:

Prima toch, je hebt er tenminste naar geluisterd.

Die mensen zijn er helaas altijd.

Het zegt eigenlijk genoeg over Lil Wayne dat Mr. Carter de meeste favorieten stemmen krijgt.

avatar van Jorge-E
Tja, dat Jay-Z beter is dan Lil Payne weten we al lang.

avatar van Woltertjes
Had van dit album meer verwacht. Maar vind hem ook niet slecht. Staan wat drukkere nummers op afgewisseld met rustigere nummers. Goede nummers vind ik Mr. Carter, A Millie & Tie My Hands. Daarnaast staan er ook veel nummers op die ik echt lelijk vind. Soms rapt Lil Wayne echt raar op zijn tracks, een beetje jankerig. Als hij gewoon normaal zou rappen met wat meer tempo erin zou het veel beter zijn. Maarja misschien is dat een beetje zijn stijl. Ik geef dit album 2.5

Het album valt best te pruimen.

avatar van PaulieWalnuts
Hij schijnt honderden nummers te hebben opgenomen. Dan vind ik de uiteindelijke selectie toch wel erg tegenvallen. 3 echt goede nummers.

avatar van gherdt
Lage gemiddelden altijd hier op Musicmeter voor hiphop-albums. Blijven de fans weg of zijn ze gewoon erg kritisch over hun eigen favorieten? Ik doe er een half puntje bij omdat A Milli een knaller is en Wayne een toch wel fascinerende mc (met te weinig inhoud) die in goede handen volgens mij nog steeds een goede plaat in zich heeft. Er is nog hoop voor de valse kraai!

gherdt schreef:
Lage gemiddelden altijd hier op Musicmeter voor hiphop-albums.

BoordAppel schreef:

Voor mij ook een van de grote mysteries van 2008. Waarschijnlijk is er onderhands een convenant getekend waarin de journalisten een deel van de opbrengst krijgen. Ik zie al de volgevreten 40-plussers (ik generaliseer) echt niet allemaal opeens hun hoofd bangen op de nieuwe Lil' Wayne. Ik houd het toch maar op zeer effectieve hypevorming. Is ook een kwaliteit he.

MJ_DA_MAN schreef:

Of misschien dan toch enkel bij de commerciele Amerikaanse releases (en Kempi haha)? In de klassiekers heb ik me hier nog niet zo verdiept.

gherdt schreef:
Dat klopt wel, vooral bij die laatstgenoemde ''rapper'' .

LoveStoned

Relax
LoveStoned schreef:

3,5 heb zeer genoten van dit album

Dit doe je express denk ik.

avatar van Kill_illuminati
LoveStoned schreef:

3,5 heb zeer genoten van dit album

"Hij heeft meer een stem van iemand die te hard heeft gepoept" zegt de puber in mij Ben alles bijhalve weg van z'n stem.

avatar van schizodeclown
Ik heb zojuist de clip van Lollipop voor de 3e maal gefascineerd bekeken, dit is dus het beste muziek wat er op de wereld is (in termen van populariteit/verkoop):
1 mannetje tussen heelveel swingende vrouwtjes die hem allemaal adoreren, nog wat luxe locaties en hop, a new single is born!

Dat is dus iets wat we nou wel ondertussen kennen dit decennium, dat beeld specifiek, toch is het nog steeds aan de gang, ik dacht iedereen zal er nou wel moe van worden maar nee hoor we gaan gewoon lekker door, verder de verdoemenis in!
Nou is dit iets wat ik nu wel geaccepteerd heb, er valt mee te leven, ik snap alleen niet dat Wayne in het begin van de clip niet de spiegel
inkijkt en zegt: what the f* is wrong with you ma(aaa)n??what are you doing!?

In alle fascinatie voor dit fenomeen zal ik de komende jaren (met de rest natuurlijk ) het half aandachtig volgen.

Muziek van Lollipop vind ik niet eens zo slecht, wel aardig gedaan, maar niet echt noemenswaardig.
De allergrootste misser, wat naar mijns inziens toch wel op ze minst 50%(ik ben gul) verpest, zijn de lyrics, zo bizar dom.
Onderwerp begrijpen we, maar dat dan ook nog eens zo grooottss en interessant brengen, met image en al, honderdduizenden dollars aan videoclip, pr managers en al, op zo'n theatrale manier brengen en zingen(of rappen?whatever) dat het woord ''nep'' in de Van Dale nooit meer hetzelfde zal zijn...

Weet je, die figuren zul je altijd hebben, maar zoals gezegd ben benieuwd komende jaren hoe het nou weer gaat veranderen in de rabo en billboard gevallen.