Lil' Wayne - Tha Carter III (2008)

Label: Young Money

8. Tie My Hands (5:19)

met Robin Thicke

9. Mrs. Officer (4:47)

met Bobby Valentino en Kidd Kidd

10. Let the Beat Build (5:09)
  11. Shoot Me Down (4:29)

met D. Smith

12. Lollipop (4:59)

met Static Major

13. La La (4:21)

met Brisco en Busta Rhymes

14. Playing with Fire (4:21)

met Betty Wright

15. You Ain't Got Nuthin' (5:27)

met Juelz Santana en Fabolous

16. Don'tGetIt (9:52)
  17. Action * (3:45)
  18. Lollipop [Remix] * (4:21)

met Static Major en Kanye West

19. Prostitute II * (5:50)
  20. Pussy Monster * (5:21)
P-DawG
Als Lil Wayne iedereen expres voor de gek houd omdat hij weet dat hij op deze manier stinkend rijk wordt heb ik veel respect voor hem Mja zo slim lijkt hij me ook weer niet...

avatar van schizodeclown
Ja dat hij er iets aan overhoud is fijn voor hem, ik heb er alleen niks aan, en de wereld eigenlijk ook niet, aangezien dit de standaard nu is voor al die andere miljoenen muzikale kids in making die dit voorgeschoteld krijgen.
Maarr zoals gezegd, het blijft entertainment
Wat ik trouwens nog wou zeggen is die gitaar solo in Lollipop; dat is samen met de lyrics het allerergste nog, flut-solootje wat Robert Fripp als warmingup doet, en die gitarist in de clip dan helemaal zo inleven
Dan nog ff mengen met ''bottles in the cluuuhuubb'' en het feest is compleet hoor

Mezelf
P-DawG schreef:

Hij zit toch op Houston State University ofzoiets?

avatar van schizodeclown
Mezelf schreef:

Hij zit toch op Houston State University ofzoiets?

Hier vind je wel wat erover...

Even eerlijk; Mrs. Officer is echt wel goed eigelijk

Tie My Hands
Playin' With Fire
Shoot Me Down
Let The Beat Build

Beste tracks van 't album. O.a. Got Money, Phone Home, en La La zijn irritant.
En zijn stem...Je haat het of je houdt ervan.

avatar van No Surrender
thomzi50 schreef:
Jeetje, Rolling Stone neem ik ook niet serieus meer.

Welke recencies neem je deze dagen nog serieus? Ik bijna geen een, alleen The Source heeft af en toe nog een goeie recensie. Voor de rest is het allemaal onzin.

avatar van j.b.b.l
Ik vertouw geen recensies meer,gewoon lekker zelf luisteren en kijken wat je ervan vind.Als je ziet wat voor cijfer The Rolling Stones geeft aan een classic als Midnight Marauders(een 2 op schaal van 5)......

j.b.b.l schreef:

Ja ik zag het ja vooral AllMusic vindt ik slecht, hun beoordelen t-pain en lil wayne enzo hoger dan tupac of biggie, en madvillain gaven ze 1.5*

avatar van P Jay
RedLightCityBoy schreef:
[ en madvillain gaven ze 1.5*

1,5?

FattBeat
Don't Get it heet toch eigenlijk gewoon Misunderstood? Raar dat 'ie zo weinig gewaardeerd wordt. Ik het persoonlijke een hele dikke track

avatar van luc011190
Wordt lekker wat afgeouwehoerd bij dit album, zeg. Wel grappig dat het op andere plekken (serieuze muziekliefhebbers anyone?) inneens zo verantwoord is om dit goed te vinden.
Mijn mening in het kort. Als je gangsta-rap als dit wilt maken moet je het goed doen, dan moet je nonchelant rappen vanuit je mondhoek, moeten de subs ronken en de synths goedkoop klinken, moeten er dikke auto's en naakte vrouwen in de clip zitten, moet de rapper's blote bovenlichaam volgehangen zijn met sieraden en moet de rapper constant dingen uitkramen als: I'm the best.
Beter dan dit wordt het dan niet

avatar van Gyzzz
Bij NWA zag ik niets van dat alles. En dat is toch ook gangsta-rap, en bovendien van 800 niveaus hoger, toch Luc?

Er is tegenwoordig iets heel slijmerigs en glads in gangsta-rap geslopen wat het voor mij juist een beetje al te paradoxaal maakt.

avatar van luc011190
Gyzzz schreef:

Daarom staat er ook 'als dit'. Want je hebt gelijk NWA is veel sterker dan dit, maar dat is ook gewoon een totaal ander straatje.

Ik snap ook wat je bedoeld met dat slijmerige, maar dat vind ik er ook juist bijhoren. Alles aan dit album is een en al goedkoopheid en lelijkheid, maar dan wel op het allerbest.

avatar van Gyzzz
Ah op die manier, beetje te vluchtig gelezen van mij Ja dan kan ik me er wel in vinden. Als je toch veel te cheesy doet, doe het dan ook écht zwaar over de top, hetgeen hier gebeurt, waardoor het in dat opzicht wel sterk gedaan is.

Niettemin luister ik hier absoluut niet voor m'n plezier naar.

Wat een ongelovelijke goeie plaat zeg. Ik begrijp dat je van de stem van Wayne moet "houden" maar vroeger hield ik ook niet niet van brocoli. Daarmee wil ik zeggen dat je soms dingen moet leren waarderen. De teksten toveren regelmatig een glimlach op mijn gezicht en bevestigen mij tevens dat de man meer inhoud in zn hoofd heeft als het zorgvuldig neergezette gangsterimago. Waar sommige "grote" producers voor sommige artiesten lachwekkend slechte tracks alfleveren weet Wayne de beste producties voor ziochzelf af te dwingen. Dat hij met zijn absoluut originele en unieke stijl wellicht sommige tracks upgrade, is ook een te overwegen gedachte. Het album vormt ondanks de variatie toch een consistent geheel. Waarschijnlijk minder geschikt voor de winter, waar toch wat serieuzer en werk met wat diepgang beluisterd wordt, is dit toch echt een topper voor dit moment. Ik kan me voorstellen dat je als serieuze hiphop als levensstijl persoon problemen zult hebben met de financiele achterliggende motivatie van Wayne, maar zet dat opzij en er blijft gewoon een heerlijk niet voor de nederlandse top40, maar ook zeker niet underground geschikte plaat over die eigenlijk het hele spectrum dekt, van club (milli) tot trippy (phone home) en van lief (tie my hands, Robin thicke alweer!!)) tot oldschool (dr carter). Ik kan niet anders als 4,5* geven, de reden is dat ik niet weet of de plaat op lange termijn blijft hangen, anders was het een 5*

RedLightCityBoy
Helemaal mee eens, eerst vondt ik lil wayne ook niks en vondt ik het niet echte hip-hop maar ik heb toch wel respect gekregen door zijn eigen manier van rappen op sommige nummers.

avatar van gherdt
Door de aanhoudende publiciteit rond deze man en artikelen in de VPRO-gids en State Magazine blijft Wayne me maar fascineren.
Precies hetzelfde had ik 7 jaar geleden met Jay-Z, maar na aankoop van The Blueprint viel het kwartje gelijk. Tha Carter III vind ik echter grotendeels een onbeluisterbaar prul, vooral wanneer de r&b refreintjes hun intrede doen en dat zijn er nogal wat. Had 'm al van m'n computer gedonderd maar staat nu toch weer in de download. Mijn god wat heb ik toch soms, tegen beter weten in toch blijven proberen.

avatar van XtReM3 SkILLz

LOL

avatar van XtReM3 SkILLz
soundpacca schreef:

Het klinkt alleen geloofwaardig door jouw opmerkelijke top 10 en dat is iets positiefs dus misschien zal ik hem ooit nog waarderen

RedLightCityBoy
Ik waardeer hem steeds meer eigenlijk, niet letten op het commerciele en de voicerecorder voice maar gewoon puur naar zijn raps luisteren. Bijv. A Millie daar rapt hij met een erg grappig Texaans accent.

Zeertjuh
moest heel erg wennen aan dit album. vandaar eerst 2* maar ik begin het album steeds toffer te vinden verhoogd naar 3.5
Mrs. Officer is wel heel bruut hoor

avatar van No Surrender
3 Peat is toch wel aardig, ben nu voor het eerst aan het luisteren. Lil Wayne's stem is wel vreselijk, maar de beat is goed. Mr. Carter is een goed nummer, zijn stem is nog kut, maar door de leuke beat, en het leuke refrein is het goed om aan te horen. En Jay-Z laat zien dat hij nog goed kan rappen. A Milli is vreselijk, de beat is matig, die 'a milli' stem de hele tijd is zo vervelend. En dan een vreselijke Wayne erover heen. Got Money is aardig, meer een club-nummer, daar ben ik zowiezo geen fan van. En T-Pain deed een aardig refrein, Wayne klinkt niet goed. De beat is nog wel aardig. Comfortable is leuk, door Babyface die een goeie zaak doet op het refrein, de beat is goed. En Wayne klinkt niet vervelend. Dr. Carter is wel goed, de beat maakt het, zoals het op het heden het hele album maakt. Phone Home is ook leuk, refrein is wel kut, maar voor de rest is het gewoon een leuk nummer. Meer volgt...

Ik had de Tha Carter III een 1 gegeven,maar dit gaat nu ongetwijfeld omhoog.
Ik moest toch wel wennen aan ze nieuwe flow op ze nieuwe album hoe vaker je ze beluisterd hoe beter ze worden.
A millie,Got money,3 peat,lollipop,whip it.
Laatste nummer is een bonus nummer beat is echt gevaarlijk.

1,0
Zo treurig dat deze in mijn collectie staat, een absolute miskoop, niks meer dan onzin wat wordt gerapt/zongen, zoals de meeste commerciële hip hop, ik heb het een 1 gegeven, enkele beats hebben het album gered van het halfje.

Dit is zeker weten een album dat mijn collectie uit gaat, verkopen dus.

HuibjuH
Shoot me down is toch wel een lekker nummertje hoor(A)

SvV_Ying
SvV_Ying schreef:
Tsja...Lil Wayne is erg appart. Soms vind ik zijn stijl erg goed/leuk en op andere momenten vind ik het helemaal niks en zwaar irritant.

Lollipop, Got Money, I'm Me (bonus disc), Kush (bonus disc) en Talkin About It (bonus disc) vind ik goed. En Dr. Carter is ook wel grappig.

De rest vind ik allemaal net niet tot slecht, snap niet dat A Milli zo onderhand het meest ge-remixed liedje ooit is.

Pieken en dalen op het album...had er meer van verwacht..2,5*

Moet toegeven dat het album erg op me gegroeid is. Ben zijn stijl meer gaan waarderen. Luister het erg vaak laatste tijd, komt een puntje bij. 3.5*

Best populair alleen veel nummers vind ik echt helemaal niks aan. Voor echte rap/hip-hop is Raw Footage van Ice Cube het beste album van deze tijd.

SinX
bazzo14 schreef:

Maar ook daar zullen de meningen sterk over verdeeld zijn

avatar van Kill_illuminati
Zeker want Madvilliany en Train of thought word gezien als een van de beste albums van deze tijd of zelfs ooit.van HipHop natuurlijk