Journey - Revelation (2008)

Label: Frontiers

1. Never Walk Away (4:19)
  2. Like a Sunshower (4:29)
  3. Change for the Better (5:52)
  4. Wildest Dream (5:02)
  5. Faith in the Heartland (6:58)
  6. After All These Years (4:10)
  7. Where Did I Lose Your Love (5:02)
  8. What I Needed (5:28)
  9. What It Takes to Win (5:23)
  10. Turn Down the World Tonight (4:56)
  11. The Journey (Revelation) (5:25)
  12. Let It Take You Back (4:58)
  13. Only the Young * (4:03)
  14. Don't Stop Believin' * (4:10)
  15. Wheel in the Sky * (4:12)
  16. Faithfully * (4:26)
  17. Any Way You Want It * (3:46)
  18. Who's Crying Now * (7:37)
  19. Separate Ways * (5:27)
  20. Lights * (3:10)
  21. Open Arms * (3:18)
  22. Be Good to Yourself * (3:51)
  23. Stone in Love * (4:25)
avatar van vigil
nieuwe plaat van Journey met weer een Steve Perry stem look a like achter de microfoon. Toch knap hoe de band (waarschijnlijk in de persoon van Neal Schon) steeds weer iemand kan vinden die qua stem als 2 druppels op Perry lijkt. Overigens zal er in Europa een 2 disc verschijnen van deze plaat met op de andere cd alle grote hits van de band ingezongen door de nieuwe zanger en zal de Amerikaanse versie behalve die 2de disc ook nog een dvd bevatten met een live concert erop.

Empyrium

Via Youtube hebben ze hem gevonden, Youtube staat bol met zijn karaoke en covers uitvoeringen van Journey songs.

Na ca 10 keer beluisterd te hebben is dit album steeds verassender geworden, in eerste instantie was het Journey geluid duidelijk aanwezig en leek de koers ongewijzigd. Na diverse keren goed luisteren is er veel moois te horen. Arnel Pineda brengt niet alleen de herkenbaarheid terug maar brengt ook een nieuw geluid met zich mee. Deze zanger kan het oude materiaal zeer goed aan door z'n stem aan te passen zoals we dat van Steve Perry gewend waren maar hij laat ook horen dat hij zeker geen Perry clone wil zijn.

Verder zijn de heren Cain en Schon in topvorm en blinkt Deen Castronovo uit door geweldig drumwerk en zoniet nog betere backing vocals en harmonies.

Al met al een geweldig album waarmee Journey zeker nog een aantal jaren vooruit kan en hopelijk komt er nog veel meer nieuw materiaal met deze line-up.

Uitschieters voor mij zijn: - Change for the Better
- Where did I lose your love
- Turn down the world tonight
- What I needed (en dat geldt zeker voor dit album.)

avatar van vigil
Let wel op als je vandaag naar de winkel gaat rennen voor de 2 disc versie. Want volgende week komt de USA versie ook uit (tenminste bij de betere winkels die opgelet hebben) en die bevat voor het zelfde geld namelijk nog een dvd met een geheel concert er op.

Empyrium
Het album komt volgende week binnen in de top 5 in de US.

avatar van snarf349
heb het een paar weken lang geprobeert, maar deze plaat kan er bij mij niet in, oftewel ik vind er geen flikker aan.
veel te hoog gewaardeert deze journey.

avatar van Marco van Lochem
Na het teleurstellende "Generations", waarop helaas bassist Ross Valory en gitarist Neal Schon ook een nummer mochten zingen, is Journey met nieuwe zanger Arnel Pineda helemaal terug. Wat een geweldig album!!! Prachtig melodieuze nummers, af en toe stevig maar vooral toegankeijk rock. Natuurlijk lijkt Pineda weer veel op oud zanger Steve Perry, maar hij heeft ook zo zijn eigen geluid. Top plaat, waarop drummer Deen Castronova in absolute topvorm is.

avatar van Running On Empty
Ik heb deze plaat nu een keer of 10 gehoord en ik vind hem echt geweldig.

Goede nummers, goede zang, goed album dus.
Steve Perry blijft voor mij onaantastbaar maar dit album met Pineda is gewoon heel goed en verdient een objectieve beoordeling.

Desperado1908 schreef:
Goede nummers, goede zang, goed album dus.

Goed gezegd

avatar van jedimaster
Empyrium schreef:

Las net ook het verhaal in de aardschok lang leven het internet.
Een zeer goede zanger deze Arnel Pinada en stuk voor stuk mooie nummers op dit album.

avatar van dynamo d
Niks vernieuwends. Gelukkig niet! Journey maakt al sinds jaar en dag heerlijke Amerikaanse rock. Ongecompliceerd, lekker rockend maar doe dat maar eens na. Revelations is een logisch vervolg op Generations. Voor mij blijft Arrival overigens wel het absolute topalbum van deze band.
Op zich vind ik het wel jammer dat Steve Augeri niet meer de zanger is want hij heeft een steengoede stem en schreef ook mee aan de nummers. Maar gelukkig kan Arnel Pineda (van Filipijnse afkomst) er ook wat van zoals blijkt op het sterke What It Takes to Win. Goede nummers vind ik verder Change for the Better, Never Walk Away en What I Needed.

avatar van sinkthepink
Verrasend goede plaat, gaat weer echt terug naar de Steve Perry tijden.
Gelukkig is hij ook goed geproduceerd, ik hield mijn hard vast na Red13 en Generations.
Steve Perry blijft ook voor mij onaantastbaar, maar ze hebben echt een goede vervanger gevonden nu. Gelukkig is Soto eruit (manse aap). Augeri vond ik wel goed maar dan was het weer niet echt Journey vond ik dan.

avatar van Bush Beast
Wow ... niet meer verwacht, wel op gehoopt. Wat een schitterende plaat.

avatar van Metal-D78
Deze cd doet mijn erg denken aan Arrival (de eerste met Steve Augeri). Revelation is wat mij betreft een stap in de goede richting na het zwakke, richtingsloze Generations. Niets nieuws onder de zon, maar wel errug lekker. Wat mij af en toe wel stoort is dat die Pineda wel heeeeeeeeeeeeeeeeeel erg de Steve Perry-maniertjes imiteert. En dat laatste irriteert....

avatar van rockchild
Erg goede CD, ben zeer onder de indruk van de nieuwe zanger. Nog steeds vind ik het zo jammer dat Steve Augeri Journey moest verlaten. En ja, zo knap dat ze steeds dezelfde zang geluid weten te krijgen. Jeff scott soto was dan ook zeker niet de juiste zanger voor Journey.

avatar van richiedoom
Heel erg mooi album. Vinden jullie trouwens ook dat het nummer After All These Years heel erg op Ik Heb Je Lief van Paul deLeeuw lijkt? Het viel me gewoon op.

avatar van vogelaar
Een heel goed album, ik heb nog niet veel van deze groep.
Maar daar gaat verandering in komen.
Ik heb touwens de 2 CD versie

vogelaar schreef:
Een heel goed album, ik heb nog niet veel van deze groep.
Maar daar gaat verandering in komen.
Ik heb touwens de 2 CD versie

Prachtplaat. Heb de 2 CD + 1 DVD versie

avatar van vogelaar
Running On Empty schreef:

Prachtplaat. Heb de 2 CD + 1 DVD versie

Nee daar kwam ik later achter GRRRRRRRRRRR
Ik heb wel de DVD gekocht op de mega CD en platenbeurs, alleen dat was een kopie.
Maar van zeer goede kwaliteit.

richiedoom schreef:

Qua tempo en ritme misschien wel, maar qua sfeer, klasse en gevoel heerst Journey Paul de Leeuw met zijn orkestje er tientallen keren uit.

Ik Heb Je Lief....bleh, hoe kom je erbij.

richiedoom schreef:

Hahaha....ja daar hebben ze het vast wel van gejat denk ik......Paul wie ? Maar wel leuk gevonden.

Is trouwens mijn absolute topplaat voor 2008. Hem een tijdje laten liggen en geniet er nu weer met volle teugen van. Ik verhoog naar 4.5

avatar van hellboy.ray
niet verwacht dat Journey nog zo'n sterk album zou uitbrengen.
lekker ouderwets rocken en mee schreeuwen!

Het pianoloopje van 'Turn down the world tonight' blijft de hele dag in je hoofd zitten. Ik vind die nieuwe zanger wel heel erg good-old Steve Perry (wat doet hij tegenwoordig ?) imiteren.
In juni in de HMH in A'dam.

avatar van Edwynn
Hoewel de nieuwe zanger zeker een zelfde timbre als Perry heeft, vind ik hem op de nieuwe plaat toch ook wel een eigen geluid hebben. Wellicht dat hij dat in de toekomst nog beter gaat uitwerken.

Steve Perry geniet van zijn VUT. Hij doet af en toe wat productieklusjes en wat sessiewerk voor onbekende AOR bandjes.

avatar van sinkthepink
Het probleem met falsetto zangers is dat ze dit op latere leeftijd absoluut niet meer kunnen reproduceren, gewoon een natuurlijk verschijnsel. Dus een nieuwe Perry plaat zal in de ogen van de meeste mensen tegenvallen omdat ze de Perry van vroeger willen horen. Maar ook van een Steve Perry die minder hoog zingt zou ik graag nieuw materiaal horen hoor.....een van de beste zangers die ik ooit heb gehoord !

...?

Ik stel nergens dat Perry niet in langer in staat is goed zangwerk te verrichten. Kom op, hij is nog maar 50 of zo. Ik citeer slechts uit berichten van zijn eigen website. Steve Perry heeft gewoon geen zin meer om full time band te zitten.

Waitingforthesun
Sam Cooke , Stevie wonder, Steve Perry zijn voor mij de beste zangers ooit maar die fillipino levert puik werk af!!

Heerlijker plaat van een super band met in mijn optiek de beste nog spelende/tourende muzikanten. Wetende dat ze spelen met een gitarist (Schon) die nog als jochie op woodstock heeft gespeeld met Santana.

Zo hoort amerikaanse radio vriendelijke rock te klinken!!

Deze cd is helemaal top. Superband. Vorige cd vond ik toch een stuk minder. Ook wat sound betreft. Deze is weer echt goed. Arnel zingt echt geweldig. Concert in HMH was helemaal top.

Joy
Steve Perry is natuurlijk fantastisch maar ik denk dat een Arnel Pineda minstens op gelijke hoogte staat, wat ene goeie stem heeft die gast

de enige juiste vervanger voor perry