Green Day - Dookie (1994)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. Burnout (2:23)
  2. Having a Blast (2:44)
  3. Chump (2:48)
  4. Longview (3:55)
  5. Welcome to Paradise (2:30)
  6. Pulling Teeth (2:30)
  7. Basket Case (3:05)
  8. She (2:13)
  9. Sassafras Roots (2:37)
  10. When I Come Around (3:07)
  11. Coming Clean (1:35)
  12. Emenius Sleepus (1:43)
  13. In the End (1:46)
  14. F.O.D. (2:52)
  15. All by Myself (1:37)
  16. Burnout [4-track Demo] * (2:06)
  17. Chump [4-track Demo] * (2:14)
  18. Pulling Teeth [4-track Demo] * (2:18)
  19. Basket Case [4-track Demo] * (3:07)
  20. She [4-track Demo] * (2:15)
  21. Sassafras Roots [4-track Demo] * (2:32)
  22. When I Come Around [4-track Demo] * (2:01)
  23. In the End [4-track Demo] * (1:53)
  24. F.O.D. [4-track Demo] * (2:55)
  25. When It's Time [4-track Demo] * (2:34)
  26. When I Come Around [Cassette Demo] * (2:59)
  27. Basket Case [Cassette Demo] * (2:56)
  28. Longview [Cassette Demo] * (3:53)
  29. Burnout [Cassette Demo] * (2:06)
  30. Haushinka [Cassette Demo] * (3:32)
  31. J.A.R. [Jason Andrew Relva) (Cassette Demo] * (3:00)
  32. Having a Blast [Cassette Demo] * (2:48)
  33. Christie Rd. * (3:44)
  34. 409 in Your Coffeemaker * (2:49)
  35. J.A.R. (Jason Andrew Relva) * (2:51)
  36. On the Wagon * (2:47)
  37. Tired of Waiting for You * (2:32)
  38. Walking the Dog [Demo] * (2:49)
  39. Welcome to Paradise [Live at Woodstock 1994] * (5:14)
  40. One of My Lies [Live at Woodstock 1994] * (3:05)
  41. Chump [Live at Woodstock 1994] * (2:34)
  42. Longview [Live at Woodstock 1994] * (3:37)
  43. Basket Case [Live at Woodstock 1994] * (3:16)
  44. When I Come Around [Live at Woodstock 1994] * (2:45)
  45. Burnout [Live at Woodstock 1994] * (2:29)
  46. F.O.D. [Live at Woodstock 1994] * (2:34)
  47. Paper Lanterns [Live at Woodstock 1994] * (8:15)
  48. Shit Show [Live at Woodstock 1994] * (5:52)
  49. Welcome to Paradise [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (4:17)
  50. One of My Lies [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (2:38)
  51. Chump [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (2:35)
  52. Longview [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (3:21)
  53. Burnout [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (2:04)
  54. Only of You [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (3:10)
  55. When I Come Around [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (2:49)
  56. 2000 Light Years Away [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (3:05)
  57. Going to Pasalacqua [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (3:39)
  58. Knowledge [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (3:11)
  59. Basket Case [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (2:47)
  60. Paper Lanterns [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (8:24)
  61. Dominated Love Slave [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (1:55)
  62. F.O.D. [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (2:30)
  63. Road to Acceptance [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (6:39)
  64. Christie Rd. [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (3:26)
  65. Disappearing Boy [Live at Garatge Club, Barcelona 1994] * (3:46)
Lekkere poppunk
zeker niet alle nummer zijn goed, mijn favo's:
longview
basketcase
welcome to paradise
she

goed album, terug hun doorbraak cd maar de nieuwe greenday die tevens volwassener klinkt kan ik meer apprecieren.

3.5ster

Dim schreef:
Het blijft een klassieker. Ik luister hem eigenlijk bijna nooit meer, maar het blijft een van de leukste albums die ik ken. Ook erg leuke hoes trouwens, kun je lekker lang naar kijken.

Die hoes is idd heel leuk !
Maar 1 van d eleukste albums
die ik ken, nee....
American Idiot vind ik d ebeste

avatar van Lola3
Leuk album, met o.a she, welcome to paradise en basket case. Maar ik ben de stem van billie joe beugehoord, toch een ...

klassieker ja

avatar van Eddie
Als ik deze vergelijk met het Amerivan Idiot (om even hun meets succesvolle platen naast elkaar te houden) valt mij persoonlijk op dat Dookie mij na 12 jaar nog steeds niet verveeld, en dat American Idiot misschien toch een beetje begint te vervelen, dat kan misschien aan mij aan mij maar ik denk dat de jeugigheid van Dookie mij meer aanspreekt.

avatar van Sanderkeuh
Geef mij maar American Idiot.
Ik herken de stem van Billie hier bijna niet als je het vergelijkt met AI.

Dit album bevat wel een paar leuke nummers zoals Basket Case en Long View, maar de rest van het album vind ik niet zo goed.

avatar van Lola3
Sanderkeuh schreef:

Dit album bevat wel een paar leuke nummers zoals Basket Case en Long View*
vind ze allebei niet vervelen en je vergeet trouwens Welcome to paredise, she en when i come around.

avatar van Pinsnider
Voor mij de ultieme jeugdsentiment, -puistjes plaat samen met Offspring's Smash... De voorzichtige overstap van a-ha en Roxette naar steviger werk ...
Heerlijk om af en toe de heerlijke singles weer eens terug te horen met als hoogtepunt "When I Come Around".

Leuk album, het is wel anders dan amercian idiot maar ja wat verwacht je, er zitten 10 jaar tussen. Sowieso is het al heel wat dat hij nog in de winkels ligt, want warning heb ik bijvoorbeeld nooit gezien hoewel die een stuk minder oud is. Het is wel een beetje hetzelfde allemaal, dat is wel jammer. Mijn favorite zijn Longview, Basketcase en Welcome to Paradise.

Beste werk van Greenday. Hier kan ik naar de hele cd luisteren, bij de rest raak ik al snel af.

avatar van EGpower
Ik heb nog steeds geen beter punkalbum gehoord sinds deze. Eén van de weinige cd's die ik elke dag kan luisteren. Al twaalf jaar lang!

greenday is gewoon te topp!

alleen sommige nummers lijken zo erg op elkaar..
dat nieuwe nummer met U2 ; the saints are coming ; is het beste nummer wat ze hebben gemaakt! vind ik

rocksterr schreef:
greenday is gewoon te topp!

alleen sommige nummers lijken zo erg op elkaar..

1,0
een 1,0

sorry green day fans
ik vind dit album gewoon niet rocken
maar misschien ben ik ook wel te verwend qua muziek

xAnoukx
Leuke pop/punk nummers, 4*. American Idiot vind ik iets beter, maar Dookie is ook nog altijd heel leuk
Beste nummers; Having a Blast, Longview, Welcome to Paradise, She, When I Come Around.

avatar van mstb
Ik vind het ook een plaat met leuke nummers. Die ga ik nog wel vaker luisteren. 4 sterretjes!

uilenei
Jeugdsentiment.

Begon met o.a. deze plaat mijn ontdekkingsreis door muziekland. Toen een hype en leuk. Nu er zo heel veel meer blijkt te zijn (en ook nog onbekend is) niet meer dan een aardige herinnering.

Vanwege de herinnering 3,5 sterren.

Feeder
Leuk cd'tje, deze dookie. Maar ook niet veel meer dan dat. When you come around vind ik wel écht goed. Ach, het album luistert erg gemakkelijk en veel meer heeft een mens soms niet nodig hé ?

Roerbakmie
Erg goed album.... was deze band helemaal vergeten tot ze terugkwamen met American Idiot en meteen maar weer eens (bijna) al hun albums uit de kast gerukt dit is nou de beste muziek die er is hier kan niets tegen op punk rock uit de jaren 90 waarin iedereen opeens overal schijt aan kreeg:D

DonDijk
Roerbakmie schreef:
dit is nou de beste muziek die er is hier kan niets tegen op

Ik zie het aan je top-10

punk rock uit de jaren 90 waarin iedereen opeens overal schijt aan kreeg:D

fastpulseboy
ah joh is gewoon leuke kinderpop, laat ze het lekker ophemelen!

dimwit
blijft leuk deze CD, dacht eigelijk dat ouwe muziek van greenday kut was, tot ik dit hoorde. When I come around.. briljant!!

dimwit schreef:

Kut ? Deze heerlijke ik-doe-wat-ik-wil uiting ? Heerlijk plaatje, van begin tot eind. When I come around is inderdaad het beste nummer van deze punk/rock klassieker.

dimwit
Feeder schreef:

Tja, dat hebben mensen mij aangepraat, ik dacht daarvoor dat ouwe greenday muziek wel tof was, toen ben ik ik naar gaan luisteren en ik wist zeker dat het tof was

avatar van Gretz
dimwit schreef:

Had ik ook eerst. Ik ken Green Day pas sinds American Idiot en vergeleken met die CD klinkt het oudere werk allemaal wat rauwer. Maar ik kwam erachter dat ik daar gewoon aan moest wennen, want nu kan ik eigenlijk alle albums van Green Day wel waarderen. Dit album is zeker hun beste na American Idiot, dus voor mij is deze 4,5* waard.

clutch
Deze vind ik persoonlijk veel beter dan American idiot. Daar staan een aantal goeie nummers op, maar het grootste gedeelte gaat al snel vervelen. Deze is ruwer, boeiender en je wordt er veel vrolijker van dan American idiot.
2.5* voor American Idiot.
En hup, 5* voor deze.

avatar van Ben Post
Lekker ongecompliceerd, af en toe draai ik hem nog als ik 'm tegenkom, maar is zit niet zo vaak op de bank en denk van Dookie, daaaaar heb ik nu echt zin in.

Welcome to Paradise vind ik een heerlijk nummer, maar die stond in een mooiere versie op Kerplunk. Altijd wel een zwak voor Green Day gehad. Voordat ze door braken speelden ze in Doornroosje. Dat was volgens mij ook een van de weinige concerten in Nederland dat de zanger geen lichaamsdeel brak.

Jaaaaa! Topplaat en vooral veel herinneringen. Ik was toen ik jong was TOTAAL niet into rock en deze plaat had ik dus al op casette getaped. Vanaf mn 8e ofzo. Hij is nog steeds super. Zo energiek en naarmate je ouder word, snap je ook de humoristische teksten (ja toen ik Engels op school kreeg al hoor). GAAAF!

Dit is een heel goed album. Green Day is gewoon het beste is