Spandau Ballet - True (1983)

Label: Chrysalis

1. Pleasure (3:34)
  2. Communication (3:40)
  3. Code of Love (5:11)
  4. Gold (4:50)
  5. Lifeline (3:34)
  6. Heaven Is a Secret (4:26)
  7. Foundation (4:06)
  8. True (6:33)
  9. Lifeline [7" Short Dub] * (3:37)
  10. Communcation [7" Edited Club Version] * (2:44)
  11. Gold [12" Mix] * (7:14)
  12. Lifeline [12" Mix] * (5:26)
  13. Communcation [12" Version] * (4:28)
  14. Lifeline [12" Dub] * (5:17)
  15. True (2002) * (6:42)
  16. Gold [Instrumental] * (2:44)
  17. Lifeline (A Cappella) * (2:02)
  18. True [Instrumental] * (5:36)
  19. Code of Love [Live] * (5:39)
  20. The Freeze [Live] * (2:16)
  21. Glow [Live] * (3:42)
  22. Heaven Is a Secret [Live] * (4:51)
deric raven schreef:
Ze komen uit dezelfde New Romantics scene als Boy George en Steve Strange van Visage. Net als Duran Duran hadden ze de pech of het geluk dat ze een soort van boyband status kregen. Muzikaal zit het allemaal strak in elkaar. Goede muzikanten. Ik heb ook een zwak voor platen als True en Parade.

Ik kan me daar na al die tijd nog altijd over opwinden. Duran Duran en Spandau Ballet waren absoluut geen boybands. Dat waren van bij het begin gewoon échte muzikanten die zelf hun nummers schreven en hun instrumenten live beheersten. We zullen maar zeggen dat dat hokjesdenken menselijk is

avatar van dazzler
Blitzed_Steve schreef:

Ik ben het volstrekt met je eens wat de muzikale bagage van DD en SB betreft.
Ze braken in de Lage Landen echter pas echt door in 1983, het jaar van Culture Club.
Misschien werden bands met kleurrijke kapsels en outfits iets te veel over dezelfde kam geschoren.

Zelfde vraag: was Culture Club meer dan de make-up van Boy George?

Ik stel ze uit nieuwsgierigheid: ik zag een live concert van SP uit die tijd en de gensters spatten ervan af.
Bij een live concert van Culture Club had ik dat gevoel veel minder: het klonk een pak dunner.

Toch had CC ook best sterke popnummers maar wellicht met meer input van het productieteam.

dazzler schreef:

Ik ben het volstrekt met je eens wat de muzikale bagage van DD en SB betreft.

Zelfde vraag: was Culture Club meer dan de make-up van Boy George?

Culture Club is nooit mijn ding geweest, en Boy George leek me eerlijk gezegd ook nooit echt een sympathieke kerel. Hoewel ze een paar tijdloze songs hebben gemaakt, kies ik als het gaat over live spelen direct voor Spandau Ballet. Dat waren destijds echt steengoede muzikanten. Hun live sound stond als een huis.

avatar van dazzler
Blitzed_Steve schreef:

Deze docu hielp mij om de mens achter de make-up te leren kennen.

Boy George | Season 15 Episode 4 | Full Episode | Who Do You Think You Are - YouTube

dazzler schreef:

Deze docu hielp mij om de mens achter de make-up te leren kennen.

Thanks!